Şimdi Ara

Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı (322. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.864
Cevap
131
Favori
750.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 320321322323324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CARDRİVER06 kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkür ederim, oldukça açıklayıcı oldu. Fikir edinmeme yardımcı oldu. Saygılar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • puma72 kullanıcısına yanıt
    Çok derin ve sert olanlarda sert bir ses geliyor,üstüne 225/45 R17 Goodyer Vector 4Seasons lastik gelecektir muhtemelen.Aracı aldığınızda yaz lastiği veya performans lastiği ile değiştirmenizi tavsiye ederim.İçeri çok acayip bir ses alıyor.Artık başım ağrımaya başlayınca Continental yaz lastiği aldım.Bu lastikte ses alıyor ama en azından Goodyear gibi değil.Şimdiden hayırlı olsun aracınız.
  • york34 kullanıcısına yanıt
    Sağolun.O zaman bende kaskodan yaptırtayım.Şimdilik değiştiremeyeceğim dediğiniz gibi ellerinde ön cam yokmuş.1 Haftaya anca gelir dediler.Malum tatil var.Yola gideceğiz.Dönünce inşallah kaskodan değiştiririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CARDRİVER06 -- 10 Temmuz 2016; 11:09:06 >
  • arifoem kullanıcısına yanıt
    Ne demek,yardım edebildiysem ne mutlu bana.Yalnız alacaksanız panaromik cam tavanlı veya sunrooflu rockstar almanızı tavsiye ederim.Popstar alacaksanız cam tavan bence mutlaka bulunmalı.Araca ferahlık katıyor
  • omentum O kullanıcısına yanıt
    Güneşin başınıza vurmaması için güneşi gayette güzel engelleyen elektrikli tavan perdesi var.Ben size katılmıyorum.
  • arifoem kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    şanzıman, en basit otomatik şanzımanlardandır (debriyaja sizin yerinize robotun basmasından ibaret), masrafı da bu yüzden çok düşük. Önceki aracımda da bu şanzımandan vardı, yaşadığım tek sorun 65bin km de baskı balatanın değişmesi. buda gayet normal istanbul şehiriçi için..500 gibi bir masrafı olmuştu..

    sorularınıza gelince
    1-tam otomatik olmadığı için gaz vermenizi bekler. (dsg-edc de bu şekilde-bunların tek farkı çift kavramalı olduğundan vites geçişlerini daha az hissettirir)
    2-kullanıma göre yığılma olabilir (yüksek devirde kullanırken hissedersiniz, sakin kullanımda sadece 1-2 arası hissedersiniz)
    3-rampa için f1 vite-eco modunun devreden çıkarılması gibi kullanım alışkanlığı edinirseniz sorun yaşamazsanız. rampada herşeyi araca bırakırsanız arkadaşımızın yukarıda değindiği gibi vitesi erken yükseltip boğulabiliyor.
    4-gelmiş geçmiş en az arıza yapan ve arıza yaptığında da çok masraf çıkartmayan bir şanzımandır. 160bin km şanzımanın ömrü olsa 4000 TL ye yeni robotize şansıman takılabiliyor. açıkçası 160bin de de komple değiştirileceğini sanmam, robotiza şanzımanın yağı, baskı balatası vb. kullanıma bağlı olarak değişebilir.

    Özetle, marijinal faydası en yüksek dizel otomatik aile arabasından bahsediyoruz. Daha iyi fiyatları daha iyileri hep olacaktır. (2013modeli) 55bine alıp dizel otomatik keyfini böyle güzel bir arabadan başka bir arabada yaşayamazsınız bence..
  • CARDRİVER06 kullanıcısına yanıt
    izmir-antalya gibi yerlerde tavana UV filtreli cam filmi çektirmeniz şiddetle tavsiye edilir. Forumda yapanlar var ve gayet memnun olduklarını dile getirmişlerdi.
  • CARDRİVER06 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Henüz aracı teslim almadım bu hafta bekliyorum. Lastikler ne gelecek bilmiyorum görünce değerlendireceğim artık.
  • Herkese merhaba bayram tatilinde aracımla 2280 km'lik bir tur yaptım. Ankara'dan çıkıp bodrum, turgutreis, selçuk, efes, şirince, ayvalık, akçay, asos ve bursa yapıp ankaraya geri döndüm. Yolculuk boyunca 100-110km arasında sabitleyici kullandım, klima 1.veya 2. kademede çalıştı, 2 kişi ve bagaj doluydu. Yakıt tüketimi 4.9/100km ye kadar düşse de şehir içi trafiğe girince ortalama yükseldi. 3 depoya yakın yakıt harcadım. Araçta performans ve konfor bakımından bir olumsuzluk yaşamadım.


     Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi july17 -- 11 Temmuz 2016; 12:56:52 >
  • benim araçtan kareler ve bu aracın tek eksiği 6 vites
     Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
     Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
  • Peugeot 307 sw aracımı geçen ay sattım ve bir aydır araç inceliyorum. Performans delisi olmadığım için dizel küçük hacim motorlu araçları incelemeye başladım sırf mtv biraz daha uygun diye. Niyetim 3-4 yaşında otomatik bir araç almak idi ancak 500L'leri gördükten sonra bizzat gidip bayiide inceledim. İç mekan genişliği şahane, tek eksiklik orta konsolun aşağı konumlandırılması bir de sürücü için eşya gözlerinin yetersizliği, en azından benim için yetersiz görünüyor. 2011'de kısa süre comfortmagic Doblo tecrübem oldu, şanzumana yabancı değilim hatta beğendiğim bir şanzuman, sadece huyunu bileceksiniz. Bence aileler için çok güzel bir araç 500L serisi.

    Bu konu başlığında da epey sayfa okudum. Kronik büyük bir rahatsızlığa rastlamadım. Tecrübeleriniz ise karar aşamasındaki birçok insana büyük faydası olmuştur. İlgi ve emeğinize sağlık, paylaşımlarınıza bereket. Teşekkür ederim.

    Aradığım tüm özellikleri Living'de bulabildim ve hayırlısı ile aracı almaya niyetliyim. Bunun için kasım aralıkı beklemeye gerek var mı diye düşünüyorum? Living'in üretimi durdu diye okudum birkaç kaynaktan, acaba bu pazarlık için avantaj sağlar mı :) ve istanbul'da tavsiye edebileceğiniz bir fiat bayi var mı?
  • july17 J kullanıcısına yanıt
    Buda benim yakıt tüketimim.

    Güzergah İstanbul-Merzifon-Terme-Merzifon-Atakum-Merzifon-İstanbul.

    Toplam yapılan yol 1894 Km.

    3 kişi ve hız sabitleyici hemen hemen sürekli devrede idi.

    Yalnız benim aracım 1.4 95 Bg benzinli.

    Bu hafta sonu İstanbul'dan hareket edip Akyaka-Marmaris-Dalyan ve çevre bölgelere gideceğim.

    Muhtemelen 5.5 in altında yakacak.

    Dönüşte unutmazsam paylaşırım inşallah.

     Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebu Computer -- 11 Temmuz 2016; 11:15:20 >
  • polatz kullanıcısına yanıt
    kırmak kartal istanbul orda al living devam ediyor ayrıca 5 kişilik livingde var
    Lounge 1.3 M.Jet 95HP Dualogic EURO6 (5 Koltuk)76.900

    http://www.fiat.com.tr/modeller/sayfalar/500LLIVING/Fiyatlar.aspx
  • 1.3, 85 ve 95 lerin yakıtlarında bi fark var mı? Aynılar mı 95ler daha fazla mı yakıyor?
    Taksiciler için ÖTV muafiyeti çıkacak, arabayı yenilemeyi düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talsuv61 -- 11 Temmuz 2016; 14:18:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araba .0200 ile 0.250 arası yakıyor sürüşe bağlı
  • iyi bir haber daha sigortada iadeler olacakmış
    http://haber.star.com.tr/guncel/trafik-sigortasi-iadesi-nasil-alinir/haber-1124458

    Araç sahiplerini ilgilendiren bir haber geldi. Trafik sigortası fazla alınan araç sahiplerinin paraları iade edilecek. Yaklaşık olarak 1 milyon araç sahibinden yaklaşık olarak 100 TL fazla trafik sigortası primi alınmıştı. O paralar iade edilecek.



    Araç sahiplerinden yılda bir kez trafik sigortası yaptırmak zorundadır. Sigortası olmayan araçların trafiğe çıkma hakkı bulunmamaktadır. Zorunlu trafik sigortasındaki limitler trafik kazasında oluşacak zararın türüne göre değişir. Herhangi bir can kaybı olması durumunda ölenin yakınlarına verilmesi gereken miktar, yaralanma olması durumunda hastane masrafları için ödenecek miktardan farklıdır. 2014'ün haziran ayından 2015'in eylül ayına kadar geçen 15 aylık sürede araçların hasar kaydı tutulmadığından, hasarlı olan olmayan tüm araçlardan kesinti yapıldı. Bu yanlış uygulamanın tespitinden sonra ise trafik sigortası iadelerinin olması kararlaştırıldı.



    31 Temmuz 2016 tarihinden itibaren trafik sigortası primlerinin iadesi başlayacak. Yaklaşık 1 milyon araç sahibine yaklaşık olarak 100 tl iade yapılacak.



    SBM TARFİK SİGORTASI PRİMİ İADESİ SORGULA!







    KİMLER TRAFİK SİGORTASI PARA İADESİ ALACAK


    1. Geçmiş yıllarda araç sahibi olup da sonradan satmış ve Haziran 2014’ten Eylül 2015’e kadarki 15 aylık sürede, yeniden araç satın alarak, trafik sigortası yaptırmış ve hasarsız sürücüler iade hakkından yararlanabilecek.



    2. Sigorta şirketleri, 15 aylık sürede satılan tüm trafik poliçelerini ve bu poliçeleri yaptıran sürücülerin geçmiş yıllara ait hasar kayıtlarını tek tek tespit edecek.



    3. Geçmişte hasarı olmayıp da 2014-2015 arasındaki 15 aylık sürede sigortaya yüksek prim ödeyen kişilerden fazla alınan primler iade edilecek.



    4. Şirketler, tespit ettikleri bu sigortalıları, TC kimlik numaraları ile birlikte hem kendi internet sitelerinden hem de Sigorta Bilgi Merkezi’nin (SBM) internet sitesinden duyuracak. Kriterlere uyan sigortalılar, şirketlerden ve SBM’den iade hakkı olup olmadığını takip edebilecek.



    5. Duyuru işlemi 31 Temmuz’dan itibaren başlayacak. İadeler ise yine 31 Temmuz’da başlayacak ve iki yıl sürecek.



    6. Para iadesi sigortalının belirttiği banka hesap numarasına ya da yine sigortalının kredi kartına yapılacak. Daha açık bir anlatımla, sigorta acentelerine ya da aracılara iade yapılmayacak.
  • vefasez V kullanıcısına yanıt
    vefasez arkadaşım ilginiz için teşekkür ederim. hayırlı günleriniz olsun
  • CARDRİVER06 kullanıcısına yanıt
    Cam tavan kesinlikle muhteşem. İlk arabamda (renault modus) vardı ve acayip keyifli oluyordu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mayback35 M kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler.

    Dsg-edc vs. Çift kavramalar benden uzak olsunlar. Sıfır araba bile ışık yakıp yolda bırakacak mı diye korkmak istemem.

    Ya tam otomatik olmalı ki her araçta dizel-otomatik bulmak zor seçenekler çok az. Ya da tek kavrama olacak derdini huyunu suyunu bilip ona göre davranacaksın.

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arifoem -- 11 Temmuz 2016; 22:54:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir video buldum youtubede

    frequency dependent diye izleyelim

    bağımlı frekans

    https://youtu.be/AY54fH8a2JU
  • 
Sayfa: önceki 320321322323324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.