Şimdi Ara

Süblimasyon baskı kaplama malzemesi - Pamuklular için

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
8.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Arkadaşlar süblimasyon baskıyı artık bilmeyen yok sanırım. Normal şartlarda en iyi sonuçları %100 polyester yüzeyler üzerinde alınabilirken içeriğinde polyester fiber karma kumaş cinsleriylede baskı alınabilen bir yöntem.

    Eskidendir pamukluya süblimasyon baskı diye bir söylenti dönem dönem piyasada çalkalanır durur. Şimdi benim anlatıcaklarımı kesinlikle yanlış değerlendirme olarak algılamayın ancak sunacağım teknik pamuklu vs tarzında süblimasyon almayan yüzeylere baskı alabilmesi için yardımcı bir malzeme niteliğindedir ve doğrudan süblimasyon baskı olarak adlandırmıyorum tepki çekmemek için.

    Gelelim konumuza, evet arkadaşlar yaklaşık olarak 5-6 aylık bir yoğun arge çalışması neticesinde projemi tamamlamış bulunmaktayım. Kendim eğitim olarak tekstil temelinden gelmekteyim ve tekstil baskıyla ilgili hemen hemen her bölümünde çalıştım diyebilirim (grafik tasarım, direk baskı, transfer baskı, süblimasyon baskı vs.). Çalıştığım son firma bünyesinde de daha önce aynı konuyla iligli bir çok araştırma ve hatta yurtdışında satılan malzemelerle denemelerde yapmıştık. Bunu piyasada benzer alternatif kullanmış arkadaşların bilgisi için söylüyorum eğer bu tip malzemeler denemiş olan varsa az çok karakteristiklerini bilirler ancak yapmış olduğum çalışmayla gerçekten bunların çok üzerinde bir sonuç alabilen bir teknik çözümden bahsediyorum.

    Sizlere kısaca malzeme hakkında bilgiler paylaşmaya çalışayım; ürün tamamıyla su bazlı tekstil kimyasal materyallerinin bileşimlerinden hazırlanmış özel bir formüldür. Şu an aktif denemelerin ve uygulamalarının yapıldığı yöntemdeki hali sıvı formundadır. Kesinlikle hiç bir solvent materyel barındırmamakla birlikte sağlık standartları açısından risk faktörü bulunmamakta, en önemli konulardan biriside merak konusu olan tuşe, kullandığım bileşenin karakteristik özelliği çok yumuşak olmakla birlikte yüzey üzerinde hemen hemen kumaş hissini alabildiğiniz kaydırıcı bir yumuşak efek vermektedir. Piyasada satılan alternatif kağıt ile alınan çözümlerin aksine antibloke bir baskı sağlamaz yani bu sayede kumaşınız cilt ile nefes alabilir özelliğini sürdürür.

    Uygulama ile şimdiye kadar çalıştığımız denemelerde tabiki endüstriyel olarak çözümler üzerinde durduk ancak promosyon bazlı olarak bakıldığında da süblimasyon tekstil-reklamcılık baskısında büyük bir ihtiyaç olduğu açık ve evet uygulama geliştirmeleriyle çok basit uygulama yöntemleri şeklinde düşük adetli baskılar şeklinde de sonuç almanız mümkün. Örneğin 1 adet t-shirt baskı yapacaksınız; ihtiyacınız olan şeyler temel süblimasyon baskı gereçleri; bunlar elbette yazıcı, süblimasyon mürekkbi, süblimasyon transfer kağıdı, bunlara ilaveten baskı yapacağınız süblimasyon almayan yüzeye anlatmakta olduğum malzemeyi spray boya tabancası ya da en basitinden bir fısfıs sprey aletiyle püskürtme yapmak ve arkasından fön makinası, ısı kurutucu vs basit cihazlarla dahi yaklaşık 1.5 2dk civarında bir ön kurutma sağladıktan sonra pres altında baskı yapmaya hazır duruma getirmiş oluyoruz. Malzeme karakteristik olarak şeffaf renklidir dolayısıyla açık zeminler üzerine baskı yapmamız uygun olacak.
    Tabi bu durum gri, sarı vs gibi renkler üzerinde baskı alamayacağınız manasına gelmiyor ki bunlar için yapmış olduğumuz uygulamalarımda mevcuttur, tahmin ettiğiniz üzere sadece beyaz rengimiz zemin rengi neyse o oluyor.

    Yine aynı bu malzemenin pasta kıvamındaki formuylada serigraf el ve otomatik baskıcılığada uygun kaplama yapılabilmektedir.

    Bu konuyla ilgili olarak şu anda yolun başında bulunmaktayım, tabiki piyasada da pazarlama yapabilmek adına imkanlar el verdikçe bağlantılar kurmaya çalışıyorum. Siz değerli arkadaşlarada ilgilenirseniz numune sunumu yapmak, satış yapmamış olsam dahi uygulama hakkındaki fikir görüşlerinizi duymak isterim.

    Yöntemle alınmış bazı baskı sonuçlarını sizlerle paylaşmaktan gurur duyarım, lütfen yorumlarınızı esirgemeyin soracağınız sorular, kafanızda soru işaretleri varsa sormaktan çekinmeyin. Site üzerinde açık telefon ve e-mail paylaşmanın izni olduğunu bilmiyorum şu an için açık beyan etmiyorum ulaşmak isteyenler özel mesaj yoluylada iletişim kurabilirler.

    Unutmadan en merak ettiğiniz konu tabiki yıkamalar; o konudaki testlerde gayet olumlu durumda, yıkama testlerini 30C olarak 5 yıkamaya kadar yapmış bulunmaktayım. Dikkat edilmesi gereken hususlar, imkan var ise hassas yıkama,t-shirt ters çevrilerek yıkama, tersten ütüleme ve renkliler için koruyucu deterjan kullanmakta fayda vardır. Diğer şartlar ile yıkanamayacağı manasına gelmemekle birlikte üzerindeki kimyasal malzemeninde belli bir dayanım limitleri olacağı için kalıcılığı daha çok arttırmış olursunuz.

     Süblimasyon baskı kaplama malzemesi - Pamuklular için Süblimasyon baskı kaplama malzemesi - Pamuklular için
     Süblimasyon baskı kaplama malzemesi - Pamuklular için Süblimasyon baskı kaplama malzemesi - Pamuklular için
     Süblimasyon baskı kaplama malzemesi - Pamuklular için Süblimasyon baskı kaplama malzemesi - Pamuklular için
     Süblimasyon baskı kaplama malzemesi - Pamuklular için Süblimasyon baskı kaplama malzemesi - Pamuklular için
     Süblimasyon baskı kaplama malzemesi - Pamuklular için Süblimasyon baskı kaplama malzemesi - Pamuklular için
     Süblimasyon baskı kaplama malzemesi - Pamuklular için



  • öncelikle hayırlı olsun inşallah piyasa iyiyerlere gelir ürününüz
    doğrumu anlamışım bu ürününüzü pamuklu kumaşa uyguluyoruz sonra polyester kumaşlarda da kullanılan tişört transfer kağıdına aldığımız çıktıyı sıcak press uygulayarak pamuklu kumaşa aktarabiliyoruz öylemi
  • çok güzel bir çalışma. gerçekten pamuklu kumaşlara inkjet veya süblimasyon baskı maliyetli bir işti. gerçi sizin yaptıgınız yöntemin maliyetini bilmiyorum.
    açık renkli pamuklu kumaşlara lazer (renkli fotokopi) transfer baskının maliyeti a4 ebatında 50 kuruş civarında.
  • Teşekkürler arkadaşlar iyi dilekleriniz için, benim için en önemlisi Türkiye çatısı altında da yeniliklere çözüm üretebilmek oldu aslında ama bakalım piyasada güzel bağlantı bulabilecekmiyiz asıl önemli konu çünkü pazarlama.

    @zokur evet aynen o şekilde, polyesterlerde yaptığınız standart süblimasyon baskı işlemini pamuklu için sadece ilave olarak baskı öncesi sıvı formül uygulaması prosesini uygulayarak baskıya hazır konuma getiriyorsunuz.

    @civalı özeldende bahsettiğim şekilde A4 formu bir baskı için maliyetler 30kuruşlara kadar düşebilmekte açıklamasını özel mesajında dönüş olarak yaptım. Lazer baskı örnek vermişsiniz o yöntem hali hazırda piyasada alternatif baskı çözümü olmasına rağmen iş sonucu kalitesi olarak bakıldığında aynı kulvarda yarıştırmamak lazım sanırım Lazer baskılı sonuçlar yıkama sonraki durumlarını biliyorsunuz haliyle; tabi bu durumla ilgili olarak küçük bir tüyo vereyim aslında bu benim aynı malzemeyi son kat koruyucu şeklinde de kullanılabiliyor. Tüm bu çalışmalarıma başlamadan evvel direk tekstil baskı makinası yapma projem vardı çünkü hatta prototip olarak bitirdim çalıştırdım. Burada da normal inkjet mürekkebi üzerine bu malzemeyi uygulayarak yıkamalardaki dayanıklılığı sağlamıştım, tabi işin gerçekçi boyutunu düşünücek olursak hali hazırdaki süblimasyon işi bu konuya daha yatkın uygulamaya müsait; sonuçta bu malzeme uygulandıktan sonra belirli fikse talimatları var o ortamı sağlamazsanız yıkamalarda problem teşkil edecektir; uzun sözün özü lazer baskıyıda basıp üzerine kaplama olarak kullanılabilir gibi de alternatif düşünülebilir elbet.
  • merhaba.
    2 yıldır süblüpmasyon ile ilgileniyorum dediğiniz malzemenin benzerlerinin satıldığı bi siteye bakmıstım orada cam yüzey filan için kullanılıyor yazdığını hatırlıyorum..

    ürünü buldum paylaşmak isterim. bunda tshirt yazmıyor.. bunuda belirteyim.

    quote:

    Sublimasyon kaplama, 1 TAKIM A+B (1KG. + 500GR. + 300GR. İnceltici)

    Genel Özellikler:
    Cam, Metal, Seramik, Porselen gibi sert zeminleri kaplamada kullanılanılan tutucu lak veya
    Sublime transfer metodu kullanılarak dekore edilecek ürünler için geliştirilmiş çift komponentli şeffaf bir verniktir.

    ○ yüzeyde çabuk kurur ve yapışma yapmaz;
    ○ dayanıklılığı üst seviyededir;
    ○ mükemmel estetik neticeler verir;
    ○ hava kurutmalıdır;
    ○ tabanca veya serigraf metoduyla uygulanabilir.

    Uygulama:
    Çok iyi neticeler elde etmek için;
    ŞEFFAF KAPLAMA İÇİN, A ve B 2:1 oranında karıştırılır;
    Yapılacak uygulamaya göre gereklilik halinde % 30 oranında DILUENTE (inceltici) ilave edilir.
    Pistole, sprey, serigrafi veya sıvama yöntemi ile ürüne uygulanır.
    Tozsuz steril bir ortamda ürüne uygulanması gerekir.
    SUB KAPLAMA solventlere karşı reaksiyon göstermeyen boyalarla boyanmış ürünlerde de uygulanabilir.
    Karışımın 4 - 5 saat içinde tüketilmesi gerekir.
    Uygulama yapılan yüzeyler oda sıcaklığında 24 Saat kurumaya bırakılır veya daha sonra da kemikleşmeyi hızlandırmak amacıyla yaklaşık 30 dakika 60-70 derecelik fırınlara sokulur.

    Transfer
    Isı : 190 - 210 derece
    Süre : Transferin gerçekleşeceği malzemeye bağlı olarak asgari 40 saniyeden azami 5 dakikaya kadar.

    Ambalaj şekli
    (ŞEFFAF) SOL. A > 5 ve 25 kg
    (ŞEFFAF) SOL. B > 2,5 kg

    BIANCO (BEYAZ) SOL. A > 5 ve 25 kg
    BIANCO (BEYAZ) SOL. B> 1 kg

    DILUENTE (İNCELTİCİ) > 1 ve 5 lt

    Seri üretim öncesi baskı ve kurutma denemeleri yapılması, transfer kağıtlarının kullanılmaları düşünülen kumaşlar üzerinde denenmesi özellikle tavsiye olunur. Kullanmadan önce iyice karıştırın ve donmaya karşı muhafaza edin.
  • Arkadaşım o tip ürünler adı üstünde dekorasyon kaplama tipindeki ürünlerdir ve sağlık açısından risk faktörü oluşturucu kimyevi maddeler içerir. Tanımında da bahsedildiği üzere cam metal seramik porselen tipi ürün grupları bahsedilmiş ve ayrıca içeriğinde solvent katkı malzemesi olmayan hiç bir kimyasalda hızlı kuruma tepkimesi alamazsınız. Su bazlı ürünün en doğru tespiti odur zaten ısı faktörüyle kurutma uygulayarak içindeki suyun buharlaştırılıp uzaklaştırılması gerekmektedir.

    Hal böyle olunca kanserojen kimyasallarını tekstil üzerinde kullanmak istemezsiniz. Benim çözümüm daha çok giyim tekstil üzerine bir alternatif sunmaktadır.

    Saygılar.
  • Ürünün serigrafi yönteminde kullanılmak üzere pat kıvamı formuda artık hazır arkadaşlar.

    Yine sıvı ile aynı özelliklere sahip olmak üzere kıvamlaştırılarak vizkositesi düşürülmüştür, böylece serigraf baskı kalıplarında rahatlıkla çalışma kolaylığı sağlar. Bu yöntemle yüklü adetli işlerinizide daha kolay bir şekilde çözebilmiş oluyorsunuz.
  • sizin bu siteyle ilginiz var mı? çünkü fotolar ve ürün aynı
    pamukluya süblimasyon spreyi...
  • Evet anlaşmamız var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mumi35 -- 17 Temmuz 2013; 11:04:34 >
  • Konuyla ilgili olarak kendi sitemi kurmaya karar verdim arkadaşlar, henüz tasarı aşamasında ama zamanla nasıl uygulama yapıldığı şeklinde video sunumlarım ve galeri kısmında baskılı daha fazla örneklere yer vericem ordan takip edebilirsiniz dilerseniz.

    www.mumitek.com
  • Bende denedim gönderdiğiniz numuneyi. Gerçekten çok başarılı. Ama uygulama süreci biraz zahmetli olduğundan dolayı müşteriler biraz sıkıntı çıkartabilir. Özellikle seri üretimde çok vakit alır. Ama ürününüz gerçekten çok başarılı. Sistemi hızlandıracak çözümler bulursak, pazarda iyi bir yer tutacak bir ürün...
  • Değerli yorumunuz için öncelikle teşekkürler, uygulama süreci dediğiniz gibi biraz zahmetli gibi gözüksede alternatif olarak sunulan çözümlere göre üstün yanları var. Piyasada satılan kağıt çözümler bildiğiniz gibi uygulama yapıldıktan sonra yüzeyde bir plastik tabaka efekti bırakıyor ve tuşe olarak olumsuzluk teşkil ediyor ayrıca bu malzemelerin içeriğine solvent materyaller girebiliyorlar. Benim ürünün en iyi avantajı su bazlı olması bu yüzden sağlık açısından zaten sıfır risk taşımakta, bu şekild uygulama yaptığımız içinde içeriğindeki suyun buharlaştırılması işlemini yani fiksajı yapmamız gerekiyor.

    İşin mantığında seri üretim varsa o halde yine bu formülün pat kıvamı mevcut şu an oda o serigrafi yöntemiyle kalıp vasıtasıyla yüzeye kaplama niteliğinde çekilerek işi hızlandırır, biz bu uygulama şeklini eski çalıştığım yerde serigraf ve fikse imkanı olduğundan o şekilde denemesini yaptık kaplamalı ürünleri arka arkaya çok hızlı bir şekilde halledebiliyorsunuz o şekilde. Sıvı versiyonu daha çok promosyon üretimler için günlük max 50 adet baskı yapıcak kişinin işini rahatlıkla görecektir tahminimce. Kendi denemelerimde numune baskılar hazırlarken ortalama 2-3 saatlik bir uğraşta 50 adet baskı çıkartmıştım

    Ayrıca bu işle kurduğum site üzerinden takip ederseniz yetiştirebilirsem en geç önümüzdeki haftaya kadar uygulamalarla ilgili videolarıda yayımlamaya çalışacağım bu sayede görsel olarak izlenerek kullanıcak kişilerinde daha kolay bir şekilde uygulama yapmalarına yol gösterecektir diye tahmin ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mumi35 -- 24 Temmuz 2013; 22:27:53 >
  • Tekrar selamlar arkadaşlar, aradan bir süre geçti bu süreç içerisinde yenilikçi arayışlara ve denemelere devam etmekteyim. Malzememi daha önce başka yüzeylerde kullanılmak üzere denemeler yapmıştım ancak daha çok tekstil üzerine bilgim olduğu için teknik manada diğer yüzeylere uygulama sıkıntısı vardı. Cam ve ahşap yüzeyler için arayan soran müşteriler, arkadaşlar oluyordu. Geçtiğimiz hafta pratik bir yöntem geliştirdim, cam üstündeki deneyimine bakamadım henüz tam olarak ama ahşap için denediğimde güzel sonuçlar aldım. Aşağıdaki örnekleri paylaşıyorum.

     Süblimasyon baskı kaplama malzemesi - Pamuklular için Süblimasyon baskı kaplama malzemesi - Pamuklular için Süblimasyon baskı kaplama malzemesi - Pamuklular için

    Uygulama tekniği ise şu şekilde, bu ürün su bazlı olduğu için daha önce bahsettiğim gibi püskürtme mantığına biraz ters. Çünkü sert zemin pamuklu vb. gibi emici değil durum böyle olduğunda su topakları homojen olarak yayılamaz yüzeyde. Kıvamlaştırılmış olan haliyle kalıp mantığıyla yüzeye uygulama yapıyoruz. Bunu kendiniz yapabilceğiniz veya marangozda hallettirebilceğiniz bir çerçeveyle çözebilirsiniz. 10 yada 22' lik ipek kullabiliriz. Malzemimizin hem yapıştırma gücünün artmasını istiyoruz hemde bu sayede daha fazla aktarım olacağı için dayanıklılığı artmış olacak. Yine bir ön kurutmaya tabi tutuyoruz, genelde pek kullanmadığım bir metod olsada pres altında bekleterek fikseleme yaptım, pres basma sıcaklığım 170°C olacağı için bu şekilde yaklaşık 5 dk civarı altında bekleterek suyun buharlaşmasını bekliyoruz. Daha sonra süblimasyon kağıdımızı yerleştirip 40 sn 2bar ile baskı yapacağız. İşlem bittikten sonra plakayı alıp soğumak üzere bekletiyoruz, bu sırada kağıt üzerinden çıkarılmamış olarak bekliyor. Hem bu sayede ahşap üzerindeki sıcaklık sayesinde de bir müddet süblimleşme işlemi devam ediyor. Soğuduktan sonra bir fırça vasıtasıyla ucunu suyla ıslatarak kağıdın olduğu alanlara sürüyoruz. 5-10 sn geçtikten sonra kağıdımızı ucundan tutup soyuyoruz. Suyla ıslatmazsanız malzeme yapıştırıcı gücü sert zeminde daha çoık olduğundan ya yüzeyden kopabiliyor yada ahşap üzerinde bendeki örneklerde olduğu gibi beyaz arka boyası vs varsa onları kaldırabiliyor. Bu yapışmayı engellemek benim elimde olan birşey olsada bu durumda süblimasyon mürekkeplerinin yeteri kadar iyi transfer olamaması, düşük dayanıklılık problemleri çıkageliyor.

    Baskı işi bittikten sonra dilerseniz 1 kat daha malzeme atarak kalıcılık arttırtmış olursunuz. Aksi halde parmakla yüzeye sürtme veya suyla temas sırasında dağılma vs yaşanabilir. Yada direk mobilya için vernik falan atarsanız yüzeye çok daha güzel bir dayanım gücü ve güzel bir efek kazandırabilirsiniz olaya.
  • arkadaşlar malzeme konusunda sizlere çok çeşitlilik sunan ve ürünlerinin. 1. sınıf olarak garanti verebileceğim bir siteyi sizlere sunmak istiyorum.

    transfermatik 600 çeşit süblimasyon malzemeleri ni satan ve bu konuda uzman olan bir sitedir.

    Her türlü baskı ürününü bu sitede bulabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transfermatik -- 4 Şubat 2015; 18:21:12 >
  • okuduklarımdan anladığım kadarıyla transfer baskı 2 türlü oluyor
    1. mürekkepli yazıcıyla yapılan baskı
    2. lazer yazıcıyla yapılan baskı

    her iki türünde transfer baskı kağıtları farklı oluyor sanırım ve aralarında fiyat farkı var. Birkaç sorum olacak konudaki cahilliğimi mazur görün...


    1. kumaşa veya sert bir yüzeye resim baskısı yapabilmek için herhangibir lazer yazıcıdan transfer kağıdına aldığım çıktıyı ütü yardımıyla istediğim yüzeye basabilirmiyim. yoksa bu iş için özel lazer yazıcılar mı var?

    2. mürekkepli yazıcılarda sadece epson marka yazıcı mı bu işi görüyor yoksa herhangibir mürekkepli yazıcı da bu işi görür mü ? ( yani her yazıcıya süblimasyon baskı mürekkebini koyabilirmiyiz ? özel kartuşları mı vardır ? )

    3. Bir kaç sitede satılan transfer kağıtları için ''hem normal mürekkepli yazıcılardan hem lazer yazıcılardan alınacak çıktılara uygundur'' ibaresi gördüm. Bunun aslı varmıdır?

    cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
  • samilsamil S kullanıcısına yanıt
    1. özel bir lazer makina yok özel bir kağıt var bu kağıt lazer makinalarda çalışıyor. ütü olayıda 1 2 denemeden sonra daha iyi sonuç veriyor, ütü ile yapılabliyor

    2. süb mürekkebini sadece epson lara oluyor kafa baskı sistemiyle alakalı bir konu bu epson lar yeteri kadar akışkan olan herşeyi basar su koy onuda basar :)

    3. bunu bende ilk defa duydum :)
  • ziper_gazi_ Z kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler . Kumaşa baskıdan sonra yeni bir merak başladı bende . Bildiğimiz ahşap yüzeye baskı. Baskı yapan yerlere gittiğimde ahşaba olmaz dediler. Bende mobilyacıların 3mm (arkalık) diye tabir ettikleri (kontrplak değil ) bir malzemeye baskıyı denedim . sunta benzeri bir malzeme . gayet iyi sonuç verdi. Ben beyaz arkalığı tercih ettim diğer renklerde nasıl sonuç veriri bilemiyorum.

    Ancak bildiğimiz boyanmamış tahtaya baskı hala içimde yatıyor. Bunun için zor transfer dedikleri olayı denedim. Transfer tutkalını aldım resmimin bir renkli birde renksiz çıktısını aldım. Tutkalı sürdüm yapıştırdım 1 gün bekledim , ıslattım başladım kağıdı soymaya . Her ikisinde de resim ahşaba fena çıkmadı ancak kuruduktan sonra tahta yüzeyindeki beyaz beyaz kağıt kalıntılarını yok edemedim.kağıdı ne kadar soysamda kuruduktan sonra gene o beyazlıklar kaldı. Bu beyazlık için tavsiyeniz var mı ? kağıdın kalitesinden mi olur bu özel bir kağıt var mı tavsiye edebileceğiniz ?
  • 3mm kontraplak yerine 5mm çift taraflı mdf ye baskı yapmak için polyester gerekiyor mu?
  • plyester denen malzemeyi nereden bulabilirim acaba?mdf ye baskı yapmak için için önce mdf üzerine polyester atmak gerekiyormuş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.