Şimdi Ara

Danfoss RA2000 hakkında yardım. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
14
Favori
28.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ertan081 E kullanıcısına yanıt
    Ölçüm için kullandığınız cihazda kalibrasyon var mı? Kalibrasyon yoksa +-1°C sapma payı vardır.
  • üç tane ayrı termometre ile ölçtüm üçündede aynı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertan081

    üç tane ayrı termometre ile ölçtüm üçündede aynı

    Piyasadan aldığınız standart dijital termometreyle ölçüm yaptıysanız bunlar +-1 dereceye kadar hassasiyetle çalışır. Standartın altındaysa 2 dereceye kadar bile çıkar. Kalitelileri 0,5C hassaslığındadır. Daha hassasları için sertifikalı bir termometreye sahip olmalısınız. Piyasa 30-40 liraya satılıp 0,1C hassasiyet yazanlara itibar etmeyiniz. Öyle bir yetenekleri yoktur. Sadece ekran üzerinde formalite icabı ısının ondalık değerini görürsünüz.

    Bunun dışında termostatik vana'nın perde ile kapatılmaması gerekiyor. Kafası açıkta olmalı. Yoksa hava akımı olmayacağı için erken kapama yapar. Yakınında da herhangi bir ısı kaynağı olmaması lazım.




  • Selamlar bende 4 adet petek için danfoss ra2000 sıvı sensörlü vana aldım gazlı yoktu her neyse taktilar vanaları ilk başta iyi çalışıyo gibi geldi fakat sonra farkettimki salondaki 3 petekten biri genelde sabit sıcaklıkta çalışırken diğer 2 petek genelde soğuk yada çok ılık halbuki hepsinin ayarı 3,5 da .... mutfaktakinin ayarı 3 de ve o petekte sabit sıcaklık veriyor yani tam ayarında..salondaki bu 2 petegin ayarını ancak 4,5-5 yaparsam ısınıyor ama o zamanda çok ısıtıyor sizce bu iki vana bozuk mu yoksa bunlarin bir ince ayarı varmı (peteklerin havasina baktim bi problem yok )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbow6 -- 28 Aralık 2014; 6:16:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allttaki resimde çalışma sıcaklığı 8 -28 yazıyor .Bu şu anlamamı geliyor vanayı tam kapatamıyorsunuz belirli bir miktar açık kalıyor.
     Danfoss RA2000 hakkında yardım.
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Sayın disintegration resimde çalışma sıcaklığı 8 -28 yazıyor .Bu şu anlamamı geliyor vanayı tam kapatamıyorsunuz belirli bir miktar açık kalıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sel.esmer

    Sayın disintegration resimde çalışma sıcaklığı 8 -28 yazıyor .Bu şu anlamamı geliyor vanayı tam kapatamıyorsunuz belirli bir miktar açık kalıyor.

    ra 2000 kafasını en sola çevirirseniz kapanır,çalışmaz
    normal çalışma aralığı o rakamlardır
  • merhaba bende evdeki vanalarımı değiştirmek istiyorum. eski vanalarım resimdeki gibi sanırım hangi tip vanayı alırsam alayım ara bağlantı için bir aparat almam gerekecek yardımcı olabilir misiniz?

    teşekkürler.

     Danfoss RA2000 hakkında yardım.
  • sel.esmer S kullanıcısına yanıt
    Sayın disintegration :Öncelikle cevabınızına Teşekkür ederim. Bu vanayı tavsiye edermisiniz.Yatay Köşe UK Termostatik Radyatör Vanası DANFOSS (12C)
    Termostatik Radyatör Vana Seti / Marka : Danfoss / 013G5016... Termostatik vana com da var.Benim peteklerime uygun tip ama özellik olarak size sormak istiyorum
  • XaserED kullanıcısına yanıt
     Danfoss RA2000 hakkında yardım.

    Merhaba,
    Resimde gösterdiğim yönde en az 15 cm boşluk varsa yatay UK köşe tipi seti tercih edin, yeteri kadar boşluk yoksa normal köşe tipi alın, ayrıca ara bağlantı aparatına ihtiyacınız yoktur.


    Yatay UK köşe tipi:
     Danfoss RA2000 hakkında yardım.

    Normal köşe tipi:
     Danfoss RA2000 hakkında yardım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 23 Şubat 2015; 10:30:59 >




  • sıvı sensörlü trv ile gaz sensörlü trv arasında tasarruf bakımından fark varmı dır. aradaki fiyat farkına değer mi ? tasarruf oraları aynı fakat gazlı olanlar daha mı konfor (düzenli sabit sıcaklık) sağlamaktadır.
  • paylaşımcı P kullanıcısına yanıt
    Sıvı sensörlü vana 20 dk gaz sensörlü 13 dk tepkinme süresine sahip, gaz sensörlü peteğe su akışını %35 oranında daha hızlı keseceği için muhakkak daha tasarrufludur konforu da cabası.
  • Sn: Zebza gaz sensörlü trv yi alabilecğim yer varmı acaba nereden bulabilirim?
  • paylaşımcı P kullanıcısına yanıt
    Bir çok forumdaşımız ben dahil http://www.termostatikvana.com sitesinden aldık.
  • Merhaba sayın zebza yeni döşetmiş olduğum kombi ve petekleri bugün ilk defa denedik. Arka odalardaki normal vanalı petekler cayır cayır yanarken internetten sipariş ettiğim danfoss UK köşe tipi termostatik vanalardaki petekler hiç mi hiç yanmadı.Vanayı en son kısıma getirmiş olmama rağmen hiç ısınmadı. vanayı en son kısıma getirmek demek aşağıdaki fotodanda görebileceğiniz gibi 28 dereceye tekabulmüş. Acaba bulunduğum yerin (mersin - tarsus) hava sıcaklığı meteorolojiye göre 34 derece olmasından kaynaklı çalışmıyor olabilir mi? yoksa bir sorun mu mevcut?
     Danfoss RA2000 hakkında yardım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dumanyack -- 3 Eylül 2015; 16:42:23 >




  • Dumanyack kullanıcısına yanıt
    En kolay yöntem başlığı sökerek denemektir, sökmenize rağmen hala yanmıyorlar sa sorun var demek.
  • bunu ben yapamam tabi firmanın gelmesi gerekecek. Teşekkürler.
  • Dumanyack kullanıcısına yanıt
    Aslında çok basit aşağıdaki video izleyerek kendiniz yapabilirsiniz, videonun başında eski kafa nasıl söküldüğünü izleyin sizde aynı şekilde evinizdekileri sökebilirsiniz.

    https://www.youtube.com/watch?v=2e-S6Cwzz0w
  • Sayın zebza bugün resmen deney yaptım video icin tesekkurler yardimci oldu.
    Öncelikle Termostatik vananın başlıklarıni söktüm anında yanmaya başladılar.28 derecelik ısı ayarına getirerek geri taktim bir sure sonra soğudu. Sonra poset icine buz koyup agzini bagladim ve Termostatik vananin üzerine koydum. Yaklaşık 4 dk sonra petegin icindek sicak su akışı basladi sesini de net duydum. Bu durumda iki adet vananin normal çalıştığını öğrendim.
    Ancak 3. vanayida aynı şekilde çıkardım hemen yanmaya başladı geri taktim sıfır a getirmeme rağmen petek hiç sogumadi. Bu durum da ne yapmalıyım? Vananin içinden bir ayar var mi? Varsa nasıl yapabilirim.?

    Not: Bu arada termostatik vana ucundaki kucuk cubugu iterek su akisini kapatiyor cekerek aciyor. sıcaklığa gore bu vana o küçük çubuğu nasıl açıp kapatıyor mekanizmasını anlayamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dumanyack -- 5 Eylül 2015; 23:12:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dumanyack kullanıcısına yanıt
    Kapanmayan vananın içine pislik kaçmış olabilir, pimi (küçük çubuğu) madeni 1 TL ile ittirip bırakın yaklaşık 1-2 mm içeri girip çıkması gerekiyor, başlarda zorlamanız gerekebilir ardından bir kaç kez aynı işlemi yapınca kolay bir şekilde içeri girip çıkması gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 6 Eylül 2015; 13:12:59 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.