İlk önceliğimiz domates seçiminde menemen için en ideal domates ezilmiş domatestir.İlk önce bir kapa sıcak su doldurun domatesleri içine atın 5 dakika sonra çıkarın ve soymaya başlayın kesme tahtasında ince ve düzgün şekilde kesin zaten ezilmiş olduğu için suyuda güzel olucaktır.Domatesleri bi yere alın sivri biber 2-3 tane ince şekilde doğrayın ve tavaya yağı koyup hafif koyu bir renk alarak kızartınız.Rengi aldıktan sonra domatesleri açınız biraz karıştınız 3-4 dakika sonra tuz,pulbiber vs ekleyiniz.Bir tasa istediğiniz miktarda yumurta koyun ve tuz ekleyin 30-40 saniye çırpın ve tavaya dökün 5-10 dk pişirdikten sonra lezzetli bir menemen yiyebilirsiniz.
Soğan'da olması gerekmiyor mu ?
quote:
Orijinalden alıntı: Uchiha Obito
Soğan'da olması gerekmiyor mu ?
yumurtanız yoksa soğanlı yapılır yumarta varken soğan olmaz
quote:
Orijinalden alıntı: extrwar4
quote:
Orijinalden alıntı: Uchiha Obito
Soğan'da olması gerekmiyor mu ?
yumurtanız yoksa soğanlı yapılır yumarta varken soğan olmaz
Bilmiyordum bunu, öğrenmiş olduk. teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: Uchiha Obito
quote:
Orijinalden alıntı: extrwar4
quote:
Orijinalden alıntı: Uchiha Obito
Soğan'da olması gerekmiyor mu ?
yumurtanız yoksa soğanlı yapılır yumarta varken soğan olmaz
Bilmiyordum bunu, öğrenmiş olduk. teşekkürler
ne demek bana güzel bir menemen yemek istiyorsanız samsun/çarşamba sucuklu pastırmal her türlüsü var
İlk olarak biberlere renk verip domatesimi atıyoruz yoksa karışık şekil de mi
quote:
Orijinalden alıntı: Arkheramos
İlk olarak biberlere renk verip domatesimi atıyoruz yoksa karışık şekil de mi
biberin rengini alması lazım ilk biber @Arkheramos
quote:
Orijinalden alıntı: extrwar4
quote:
Orijinalden alıntı: Arkheramos
İlk olarak biberlere renk verip domatesimi atıyoruz yoksa karışık şekil de mi
biberin rengini alması lazım ilk biber @Arkheramos
Anladım deniyeyim yarın sabah nasıl olduğunu söylerim yaptıktan sonra sağolasın tarif için
Sabah denedim dediklerini ben de buna benzer yapıyordum ama yumurtalı değil ve yumuşatmıyordum domatesi domates ile acı biberi karışık atıp domatesin biraz erimesini bekliyordum yumurtalı değil de kaşarlı yapıyordum.Bu sabah yaptığımda kaşar ve yumurtayı karıştırıp senin dediğin gibi yaptım gayet güzel oldu
Ben yapınca bir acılık oluyor nedendir ?
ben soğan koymuyorum aynen çok güzel bir tarif
quote:
Orijinalden alıntı: A.S.İ
Ben yapınca bir acılık oluyor nedendir ?
biber fazla acı olmasın unutmayın ezik domatesle en iyisi yapılır
quote:
Orijinalden alıntı: extrwar4
quote:
Orijinalden alıntı: A.S.İ
Ben yapınca bir acılık oluyor nedendir ?
biber fazla acı olmasın unutmayın ezik domatesle en iyisi yapılır
Biberin acılığı değil başka bir acılık
quote:
Orijinalden alıntı: A.S.İ
quote:
Orijinalden alıntı: extrwar4
quote:
Orijinalden alıntı: A.S.İ
Ben yapınca bir acılık oluyor nedendir ?
biber fazla acı olmasın unutmayın ezik domatesle en iyisi yapılır
Biberin acılığı değil başka bir acılık
domates ham(olmamış,gdo) olabilir fazla biber katmayın
Soğanlı Yumurtalı Yedim O Da Enfes Oluyor (Ama Soğanlar Kıl Gibiydi)
quote:
Orijinalden alıntı: extrwar4
quote:
Orijinalden alıntı: Uchiha Obito
quote:
Orijinalden alıntı: extrwar4
quote:
Orijinalden alıntı: Uchiha Obito
Soğan'da olması gerekmiyor mu ?
yumurtanız yoksa soğanlı yapılır yumarta varken soğan olmaz
Bilmiyordum bunu, öğrenmiş olduk. teşekkürler
ne demek bana güzel bir menemen yemek istiyorsanız samsun/çarşamba sucuklu pastırmal her türlüsü var
hocam samsun/çakallı'da da güzel menemen yapılır. Hatta en iyi.
Soğansız menemen mi olurmuş? Hele ki soğan ve biberi kavururken içine biraz kıyma yada ince doğranmış sucuk katarsanız müthiş bir lezzeti oluyor.
Ben soğansız severim menemeni ama soğan katanlarda var, tercih meselesi. Istanbulda eminönü ya da kadıköy civarında güzel menemen nerede var?
Canım şöyle bol soğanlı, pul biberli, sucuklu menemen çekti
quote:
Orijinalden alıntı: Johan Hegg
Canım şöyle bol soğanlı, pul biberli, sucuklu menemen çekti