Şimdi Ara

Avusturyada üniversite okumak isteyenlere önemli duyuru!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
3.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Beatles

    Arkadaşlar bazı bölümler için ön sınav kalktı. Şöyle ki:
    Bölümüm u.işletme:
    Yapılacak sınav 2 parttan oluşacaktı, ilki internet üzerinden mat2, mantık, psikoloji gibi derslerden biraz İQ ölçmelik bir test, 2.si normal yukarıda da dediğim gibi para ve para politiği ve matematik türevlerinden oluşacaktı.
    Ben geçen gezi parkına gitmiştim, polisin 11 haziran salı günü parka yaptığı baskından kendimi ara sokaklardan bi internet kafeye attım, sadece kafamı toplamak için. Gittiğimde o gün bu internet sınavı için son gün olduğunu öğrenip sınava girdim. Daha sonra Viyanaya geri geldiğimde sınavın kalktığını öğrendim, yani 2. sınava girmeden üni.ye geçebileceğim ve yarın üni.ye kayıt yaptıracağım b2.2 yi de bitirdik.
    Şimdi anlamamız gereken noktalar:
    Ben bu internet sınavına girmeseydim üniversiteye giremeyecektim büyük ihtimal, bu ön sınava giremeyenler giremedi sanırım ki kontenjan boşaldı ve bize kaldı. Yarın birgün tekrar sınav çıktığında ona göre davranın. Avusturyada eğitim sistemi durmadan değişiyor. Diğer dönem bu bölümlerde kontenjan olur mu olmaz mı bilemem, olursa zaten bir dahaki dönemden önce açıklanacaktır, fakat bu türkiyedeki öğrencilere biraz sıkıntı çünkü geldikten sonra biz 1-1.5 sene almanca kursunda oyalanıyoruz ve almanca kursu bittikten sonra böyle bir sınav küt diye tekrar karşımıza çıkabilir ve sınavı geçemezsek bu kadar senemiz heba olur.
    Artık ne diyeceğimi cidden bilmiyorum, şu an yerinizde ben olsam ve şu durumun karışıklığının farkında olsam Viyanaya gelmeye biyerlerim yemezdi, fakat siz bilirsiniz, kardeşim kendimi ben Avrupaya atıcam, büyük adam ( o ne lan ? ) olacam diyorsanız buyrun anne babanıza aylık 1.500-2.500 milyar masraf çıkarın.



    Yukarıdaki alıntı şu anki olayların son halidir, lütfen göz atın.

    Dikkat: Öncelikle moderatörden konuyu yukarı taşımasını istiyorum, çünkü benim gibi nicelerini şoka uğratan yeni bir yasa çıktı.





    Değerli arkadaşlar,
    2013/14 kış dönemiyle birlikte bazı bölümlere giriş sınavı getiriliyor.

    Giriş sınavı olan ya da önümüzdeki dönemden itibaren sınavlı olacak bölümler şöyledir:

    - Betriebswirtschaft
    - Internationale Betriebswirtschaft
    - Volkswirtschaftslehre
    - Biologie
    - Pharmazie
    - Ernährungswissenschaften
    - Informatik
    - Wirtschaftsinformatik
    - Psychologie
    - Publizistik- und Kommunikationswissenschaft

    Okumak istediğiniz bölümler bunlardan biriyse, dil sınavını verip üniversiteye giriş yapamıyorsunuz artık. Bunun yanında üniversite bölümlerinin kendi sınavlarını geçmeniz gerekiyor, bu da gayet sıkıntılı bir durum. Eğer bunlardan haberiniz yoksa planlarınızı yeni sisteme göre şekillendirmenizi öneririm.

    Bazı kaynaklar:
    Bölümüm olduğu için wirtschaft'ın sınav hakkındaki açıklamasını bulmuştum ve onu paylaşıyorum:
    http://wirtschaftswissenschaften.univie.ac.at/home/news/article/neue-aufnahmeverfahren-registrierung-ab-15-april/?no_cache=1&tx_ttnews[backPid]=27004&cHash=b27706efab96204b399629a5efb57bf5
    not: Lisans öğrencileri için geçerli olduğundan eminim fakat master için herhangi kesin bir bilgim yok. Olunca onu da paylaşacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Beatles -- 25 Haziran 2013; 2:49:50 >



  • http://aufnahmeverfahren.univie.ac.at/en/home/ burada yazıyor hangi bölümler için geçerli olduğu. Önceden sağlık bölümleri ve Psikoloji için zaten vardı ancak önümüzdeki senelerde farklı bölümler için yeni sınavlar gelebileceği de söyleniyor arkadaşlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.