Şimdi Ara

sellektör yapan trafik canavarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
4
Favori
12.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sende sol şerite çıkıyorsan azıcık daha gaza basıp sollamanı biran önce tamamla ve sağ şerite geç.
    Ha gaza basmak zorunda değilim diyorsan sol şeritte işin yok.
    Hızını 70 düşür ve sağdan devam et.
    Yoksa üzerinden geçerler adamın.
    Hızlı olana yol vereceksin bu kadar basit bu iş.
  • Trafikte önce kendi can güvenliğini sağlayacaksın, sonra başkalarının elbette.Eğer sen sol şeritteysen ve sağ şerit dediğin şekilde yoğunsa, sol şeritten devam edip müsait olduğunda sağa geçip arkandaki araca yol vereceksin.Sol şeridi işgal etmek gibi bi lüksün yok
  • Sol şerit sollamak içindir siz yavaş gidip keyif yapın diye değil. Kimse hız sınırına uymak zorunda da değil, ne cezasını vermek ne yargılamak nede engellemeye çalışmak halka düşmez.

    Siz 110 la sol şeritten gidiyorsunuz, ne olsa kimsenin hakkı değil diyerekten. Biride geçsin sizin önünüze 80 le gitsin. Ne olsa onunda hakkı ?


    Şehirler arası yolda özellikle hava hafif karardıktan sonra 2 şeritli yollarda dediğiniz olay sıkça yaşanıyor. Ya sağ şeritten 80 90 la gidiceksin yada sol şeritten 130 140. Özellikle bursa-istanbul yolunda her sene yaşıyorum aynı olayı tatil dönüşünde 9-10 dan sonra virajli yollarda uçarak gidiyoruz mecburen. Yol boş olsa bende 110 la giderim ama başka seçenek yok, sol şeridin kuralı zaten budur kimseyi engelleyemezsiniz.

    Alman otobanlarını izlerseniz 200 le giden adam bile arkasından hızlı gelen biri varsa daha yaklaşmasına izin vermeden orta şeride geçiyor. 200 le gidiyorum ben daha hızlı gidip napcak benimde hakkım diyerek sol şeritte kalmıyor, kalamaz. Tabi biz kendimize yediremiyoruz arkadan sellektör yapınca bizde gaza basıyoruz yada yol vermiyoruz. Cahillikten başka birşey değil.




  • sizce arkadan her selektör yapan sürücüye tereddütsüz yol verilmeli mi? yollar selektör yapanların babasının malı mı? selektör yapınca öndeki mutlaka ve anında çekilecek diye bir kural var mı? eğer yoksa bu hanzolara bunu kim öğretiyor?
    adam sol şeritten gidiyor, önüne birisi geçerse sellektör yapıyor, öndeki çekilmezse de üstüste ve sabırsızca selektör yakmaya, korna çalmaya devam ediyor. sanırsın ki yol ve sol şerit onun tapulu malı. istediği gibi kullanır. neden ayagını azıcık gaz pedalınan çekmeyi tercih etmiyor?
    bu konuda bana katılmayan arkadaşların da olduğundan eminim. çünkü bence bu sapkın hareket toplumda çok yaygın. hemen bir örnekle izah edeyim. örneğin şehirlerarası bir yolda sol şeritten 110 km hızla gidiyorum. arkamdan bir araç 130 km hızla geliyor. ben sağa geçmek istiyorum ama sağ şerit yaklaşık 70-80km hızla giden ve aralarında yaklaşık 30-40m mesafe bulunan araçlarla dolu. sağ şerit ancak bu araçlar bitince yani bu konvoya benzer araç grubu bittikten sonra rahatlıyor. bana düşen seçenekler şunlar:
    1. selektör yapan araç kadar hızlanmak ve bir nevi yarışmak
    2. aynı süratle seyre devam edip sağ şeritteki araçları geçince sağa geçmek
    3. sağ şeride geçip kazık bir fren yaparak selektör yapan aracı rahatlatmak
    4. hızlı bir şekilde sağ şeride geçip yine çok hızlı bir şekilde önümdeki araca çarpmadan sol şeride tekrar geçmek--tabi sol arkadan gelebilecek diğer araçlara tehlike yaratmak kaçınılmaz bu durumda

    siz olsanız hangisini seçersiniz?
    ben genelde 2nci hareket tarzını seçiyorum ve arkamdaki araçla sinir harbine giriyorum. buna benzer olaylar ile sık sık karsılasıyorum. sizce de arkadaki araç şoförü gibi şoförler trafik canavarı mı?







  • sol seritte hiz sinirini zorluyorsan hak veririm ancak sen son hizi 120 km olan bi yolda en sol seritte 100 ile gidiyorsan selektor yapilmasini dahi beklememen gerekir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    quote:

    Orijinalden alıntı: Duellist

    Sol şerit adı üzerinde sollama için kullanılır ve her zaman daha hızlı gidene aittir. Bunun zaten trafik kuralı olmasına gerek yok sol şeritten uyuz uyuz gidilmeyeceği, yürüyen merdivende solda durulmayacağı, kaldırımda yürürken soldan yürünmemesi görgü kurallarıdır. Orta şeritten yada sağ şeritten giderken biri sellektör atarsa istediğin kadar sinirlen haklısın ama millet sol şeritten sizin keyfinizi beklemek zorunda değil. Canı tehlikeye atmak demişsiniz zaten en son şerittesiniz bu yüzden arkadan gelen sizin sadece sağınızdan geçebilir bunun adıda kör makas oluyor. O yüzden yok ben kurallara uyuyorum, yok şerit benim, yok ben zaten hız limitinde gidiyorum, yok bu yolda daha fazla hız yapılamaz gibi abuk sabuk tripler atmazsanız hem siz sinirlenmezsiniz hem arkadan gelen sinirlenmez. Yurdum insanında görgü kuralları neden 0 bir türlü anlamıyorum.

    otoyollarda araç kullanımı görgü kurallarına göre oluyormuş ,bunu da duyduk ya daha ne diyelim :))

    sürekli sol şeridi ihlal etmek ile hız sınırlarını aşmanın hiçbir farkı yoktur ,her ikisi de kural tanımamazlıktır ama 120 km. hız sınırı olan yolda 120 ile sollayan şoföre kimse karışamaz ,kimse sizin hız merakınız nedeniyle kendini ve başkalarını tehlikeye atılmasına katlanmak zorunda değildir

    bu yolda hız yapılamaz gibi abuk sabuk trip dediklerin kanunlarda belirtilen hız limitleridir

    ve bir itirazın varsa bize değil gerekli kurumlara dilekçe verilerek yapılabilir yada sıkıyorsa trafik polisine de sizin hız sınırınız beni ilgilendirmez de ,bakalım ne olacak :)

    burada klavye delikanlılığı kolayınıza geliyor değil mi ?


    kurallar herkes içindir ve tamamına uyulmalıdır ,sana göre yada bana göre kural/kanun olmaz

    Kusura bakmayın ama sizin gibi düşünen insanlar yüzünden toplum bu halde. Görgü kuralları sadece trafikte değil heryerde geçerlidir. İnsanlar birbirine hoşgörü ve saygı göstermelidir ki tek bir toplum olabilelim. 120 ile sollayan şoföre kimse karışamaz, kimsenin haddine değildir ancak yaparsın sollamanı girersin şeridine. Belki adamın acil işi var toplantısına geç kaldı, eşi doğuruyor, çocuğuna birşey oldu hastaneye yetiştiriyor... Bu durumda ki bir adam senin sol şeritte hız limiti keyfini beklemez. Bu şekil acil durumda da hız limitine uyacak değilim. Klavye delikanlılığından bahsetmişsin ancak ben ne bu yorumumda ne önceki yorumumda kimseye ne saldırgan bir ifade nede bir küfür/hakaret kullandım.
    Ankara Doğukent bulvarı 3 şeritli gidiş-3 şeritli geliş kaymak gibi asfaltı olmasına rağmen hız limitinin 50km/s olduğu bir yol. Eşin doğum yapmak üzere ve hastaneye yetiştiriyorsun o yolda 55'le mi gideceksin? Kural, kanun mu tanıyacaksın? Orta şeritten 120limitli yolda istersen 80'le git kimse sellektör atamaz ancak sen sol şeridi ihlal edemez ve trafiği yavaşlatamazsın. Yaparsın sollamanı girersin şeridine. Bunun nesini anlamak istemiyorsunuz anlamıyorum. Bazen denk geliyor sizin gibileri, sol şeritten giden ve genelde dizel araç kullanan tipler, sellektör falan anlamıyorsunuz adamı resmen hasta ediyorsunuz. Açmışınız müziğinizi, klimanızı, camlar da kapalı kendinizi izole etmişsiniz dışarıdan sol şeritten uyuz uyuz gidiyorsunuz. Sorsan ben hız limitlerine uyuyorum dersiniz. İnsanların acil bir işi olabileceğini düşünmeden o şeridi ihlal etmek apaçık görgüsüzlüktür. Lütfen birşeyi savunmadan önce azıcık düşünün. Sol şerit konusunda fikriniz hala değişmediyse de sizin gibiler yüzünden ACELE İŞİ olanlar makas atarak gitmek zorunda kalıyor. Lütfen aynı toplumda yaşadığınız insanlara biraz saygı ve duyun. Sol şerit her zaman daha hızlı gidene aittir, insanların o anda ne durumda olduğunu bilemezsiniz. Zevk için hız yapanlara bende karşıyım bunuda söyliyeyimde büyük ihtimal kendinizi bu şekilde savunacaksınız.




  • Bende duble yolda sollama yapan aracı sıkıştıran tiplere uyuz oluyorum. Şehirler arası bu olay çoğu kez başıma geldi. Arkamı kontrol edip sinyalimi yakıp sollamaya çıkmışım hızım 110-120 civarı arkadan dengesizin biri geliyor selektör yağmuruna tutuyor. Hız sınırını aşıp hemde sollamasını bitirmemiş araçlara rahatsızlık veriyorlar.Bunu yapanda ağırlıklı olarak audi,bmw,mercedes sürücüleri.
  • Hocam sol şerit kimsenin tapulu malı değil ancak öyle bir sürücüler varki adam 70-80 sol serit sabit sellektör at korna bas yol vermiyor bunlarıda göz önünde bulundurmak lazım arkandan gelen araç hızlı geliyor biran evvel sol seridi terk ediceksin o zaman adamın acelesimi var hastasımı acileyetimi bilemezsin ver yolu gitsin sıkıntıya gerek yok
  • sağ şerit dolu adam gelmiş tampona yapışmış basbas selektör yaparsa arkasına geçip uzunlar ve selektörle ciddi taciz ederim.kısasa kısas .bazı insanlar lafla güzel sözle saygıyla adam olmaz .
  • Normalde en sol serit sadece sollamalarda kullanilir. Oradan gidilmez. Sellektor yapan degil en sol seritte giden kisoi trafik canavaridir
  • sen sollamanı yap sağdaki aracı geçince sağ şeride geç arkadakide bi kaç saniye beklesin bi zahmet.

    ama şunuda geçiyim bunuda geçiyim diye sol şeridi işgal etme aracı solladın mı sağ şerife geç arkandaki seni geçtimi tekrar sollarsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exxcrea

    Sol şerit sollamak içindir siz yavaş gidip keyif yapın diye değil. Kimse hız sınırına uymak zorunda da değil, ne cezasını vermek ne yargılamak nede engellemeye çalışmak halka düşmez.








    ...Cahillikten başka birşey değil.



    Herkes hız sınırına uymak zorunda. Kurallara uymak zorunda olmasaydık yapacağım ilk iş, kendini güçlü-akıllı zannedip başkalarını küçük görüp ezenleri yoketmek olurdu. Ama kurallara uymak zorundayız hepimiz.




  • Universiteyi yurt disinda okudum, oralarda araba surerken gordugum olay su sekilde:

    - kacla gittiginin onemi yok, sol seritteyken arkandan senden hizli biri geliyorsa, dusunmeden, sag seride atarsin kendini...
    - mesela soldan yardirmis gidiosun, 180le falan, 80le giden amcamin biri, onundeki 70le giden kamyonu gecmeyi kalktigi anda sol sinyali verdigi an freni kokleyip yolu ona vermek zorundasin..

    Bizde hiz siniri 70 cogu yerde, adam gecmis sola 70e sabitlemis, sellektor yapnca yol vermio, belki benm acelem vsr, belki esim doguruyo, git orta seritten 70le...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uysall07

    Gucun yetiyosa ez, bahsettigin her neyse, seni kimse tutmuyor. Kurallar senin icin bir bahane, yaptirimini goze alamiyorsan. Ben hız limitine uymak zorunda degilim, bunu hickimsenin engellemeye hakki yok. ceza gelirse de oderim. Polis bile karismiyor, sen hic solundan 140la 180le gitti diye peşine düşen polis gördün mü? zaten oyle bir hakki da yok. ceza bile yazamaz.



    Evet bahsettiğim tiplere güzel bir örneksin. "Parasıyla değilmi yaparım!"

    Peki çok değerli forumdaş, hız sınırı cezası 100 liralarla değilde 10000 liralarla ifade edilseydi, sende böyle kolay hız sınırını geçebilirmiydin ?

    Beni tutan aslında yasalar değil kendime olan saygım. Eğer onları ezseydim birşekilde onlardan farkım kalmaz aynı aşşağı seviyelerde yaşamış olurdum.




  • Burada espri arkadakini yavaşlatmamak. Böylece hızlıca geçer gider. Fakat hem yaklaştı, hem de selektör yapıyorsa artık hızı düşmüştür bir kere, artık aceleye gerek yok. Büyüyüp olgunlaşmasını beklemeli.
  • ha bir de şunu söyleyeyim. bu duruma çok kıl olduğum için genelde şöyle yapıyorum. ilk fırsatta sağa geçip ilgili arkadaşa yol verdikten sonra tekrar aynı aracın peşine takılıp o nasıl ısrarla selektör yapıp 3-5 sn sabredemiyorsa aynısını ben de ona yapıyorum ama arkadaş sol şeritte devam ediyor çünkü sağa geçemez sağda yavaş akıyor trafik o hıza göre. aynı şeyi ona yaşatıyorum ve ne kadar sinir olduğunu görüyorum. tabi geçiyorum onu sonra.
    bu bir yarışma mantığı değil. trafikte herkes kendisine yapılmasını istemediği şeyleri yapmaktan vazgeçse, ve anlayışlı olsa herşey daha güzel olacak. ama 3-5 sn sabredemeyeceksen karayolunu tercih etmeyeceksin. uçacaksın
  • konuyu dagıtıyorsunuz arkadaslar. şehirlerarası 3 şeritli yolda en sol şeritten sürekli olarak 70 ile giden adama selektör yapılması konusunda herkes hemfikir zaten. ben genelde iki şeritli yolda, sağ şeritte çok daha yavaş seyreden araçlar varken sol şeritte önünde sollama yapan araca 2 snde bir selektör yapan adamın haklılığını sorguluyorum. yani daha anlaşılacak şekilde sorayım:
    160la soldan soldan gidiyorsunuz, sağ şeritte 80-90 km hızla giden araçlar var arka arkaya. arkanızdan biri 170 ile gelip selektör yaptığında trafik güvenliğini tehlikeye sokacak şekilde kaza yapma ihtimalini de göze alarak mutlaka kazık fren yapıp sağ şeride geçmek zorunda değilsiniz. çünkü yol o 170 ile giden kişinin babasının malı değildir. katılıyor musunuz?
    en basta sorduğumdan farklı birşey değil bu soru
  • Sollamanın mantığı nedir? Önünde gitmeyen arabayı soldan daha hızlı bir hız ile geçip önüne geçip gitmektir. Ama nasıl?
    Diyelim ki oto yolda gidiyorsun. 3 şeritli otoban diyelim. Orta şeritte gidiyorsun. 120 - 130 olsun hızın. Ve önüne yine orta şeritte giden bir araba çıktı ve hızı 90 - 100 olsun onunda. Sen şimdi ne yapacaksın? Sol şerit boşsa zaten bu arabaya yaklaşmadan hız bile kesmeden solundan geçeceksin onu. Ama, sol şerit doluysa mecburen hızını düşüreceksin ve neredeyse onunla aynı hıza düşeceksin. Baktın sol şerit boşaldı ve geçeceksin sola. Ama kalkıp da 100 ile giden adamı 110 ile sollarsan arkandan hızla gelen araba da doğal olarak hız kesmek istemediği için sana sellektörü çakar. 100 ile giden arabayı mümkün mertebe hızlı sollayacaksın ki solda senden hızlı gelen arabayı da yavaşlatmayasın. Yani 100 ile giden arabayı gerekirse 130 - 140 ile sollayıp geçip önüne tekrar 100'e düşmenin de anlamı yok. Zaten tekrar önüne geçip onun hızına düşeceksen hiç sollama daha iyi. Ha o senin önünde gitmiş ha sen onun önünde gitmişsin bir şey fark etmez.
    Ve yine diyelim ki orta şeritte 120 - 130 giderken önüne 90 - 100 arası giden birden fazla 5-6 araba çıktı diyelim. Ve yol bu sefer 2 şeritli otoban olsun diyelim. Sol şerit müsait ve çıktın sola. O 6 arabayı kalkıp 110 ile sollarsan arkandan senden hızla gelen arabadan yine sellektör yersin. Gerekirse o 6 arabayı 140 - 150 ile sollayıp geçeceksin sollaman bitince önüne. Bu işin kuralı budur. Ha, bunu yapamam diyorsan o zaman sollamayı unutun.

    Geçen seneydi galiba, 2013 yılı Ocak ayı. Bir cumartesi gecesi saat 24'e doğru 2. Boğaz Köprüsünü geçtim ve 160 ile gidiyorum. Ümraniye-Şile sapağını geçmiştim hatta. 160 ile soldan gidiyorum. Ve yaklaşık 100 metre önümde orta şeritte seyreden bir araba gidiyor. Sellektör yaptım ona iki kez yani bak senden hızlıyım, eğer çıkacaksan sollamaya çıkma diye. Benden sonra solla diye. Ama yok, bu kendini attı birden solaı ve beni öyle bir yavaşalattı ki 110'a düştüm resmen ve solladığı arabayı aheste aheste solluyor. Sellektörü bırakıp artık uzunları yaktım bu hıyara ki anlasın diye. Ve adamı solladı ama önü boş, 110 ile zaptetti yolu vermiyor. En sonunda uzun ışığıma dayanamayıp verdi yolu ve baktım ki kadınmış.

    Sellektör bazen ikaz amaçlıdır. 2 şeritli otobanda eğer ben sağ şeritte yavaş giden arabaların arkasından gitmeyip soldan onlardan daha hızlı kaptırmış gidiyorsam "bakın sollama yapmayın, sizden hızlıyım" diye ikaz amaçlı 2 sellektör çakar bırakırım. Çünkü bazı densizler aynen yukarıda ki gibi kendilerini birden aynaya bakmadan veya gördüğü halde senin hızlı geldiğini atabiliyorlar sola.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 27 Ocak 2014; 9:48:02 >




  • quote:

    İstanbul - BİA Haber Merkezi
    29 Kasım 2011, Salı

    Yargıtay 12. Ceza Dairesi trafikle ilgili önemli bir karar verdi.

    Bundan böyle trafikte, başka bir aracı rahatsız eden, selektör yapan, taciz edenler, Türk Ceza Kanunu"nun (TCK) 123. maddesindeki "kişilerin huzurunu ve sükûnunu bozma" suçunu işlemiş sayılabilecek.

    TCK 123, bir yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

    Emsal teşkil edebilecek olan karar, Erzincan"da A.Y"nin açtığı dava sonunda alındı.

    Gazetelerde çıkan habere göre, Erzincan"da yaşayan A.Y. şehir merkezinde otomobiliyle giderken, bir başka otomobilin kendisine selektör yaparak takip ettiğini ve yan taraftan geçerken aracın içindekilerin ona bakarak güldüğünü fark etti.

    A.Y, polis merkezinin bulunduğu tarafa dönünce diğer araç takibi bıraktı. A.Y şikayetçi oldu; diğer araçtaki kişinin K.H olduğu belirlendi.

    Erzincan 1. Sulh Ceza Mahkemesi şikâyeti değerlendirdi ve K.H."nin trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçunu işlediğine karar verdi.

    Kararın, temyiz incelemesini yapan Yargıtay 12. Ceza Dairesi, K.H"nin TCK 123. maddesindeki "kişilerin huzurunu ve sükûnunu bozma" suçunu işlediğine hükmetti ve bir yıl hapis cezası verdi.

    Madde 123"e göre sanık, mağdurun şikâyeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası veriliyor.

    MADDE 123. - (1) Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir. (IC)

    ******

    Daire:12
    Tarih:2011
    Esas No:2011/5602
    Karar No:2011/3661

    Kaynak:uyap

    İlgili Maddeler:123

    İlgili Kavramlar:HUZUR VE SÜKUNU BOZMA

    Karar Metni: Trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm Cumhuriyet Savcısı tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:

    Olay tarihinde, sanığın yönetimindeki araçla, şehir merkezinde, katılanın idaresindeki aracı bir süre takip etmesi, takip sırasında katılanın yönetimindeki aracın yanına geçip, katılan ve yanındaki arkadaşına, kendi aracında bulunan arkadaşları ile birlikte gülmeleri, katılan hızını azalttığında kendisinin de aracın hızını azaltması, katılana selektör yapıp yanına geçmesi, katılanın polis merkezinin bulunduğu tarafa dönmesi üzerine takibi bırakması şeklinde gelişen olayda, sanığın gerçekleşen eyleminin 5237 sayılı TCK"nın 123/1. maddesinde tanımlanan kişilerin huzur ve sükununu bozma suçunu oluşturduğu gözetilmeden, yazılı gerekçelerle sanığın trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçundan mahkumiyetine karar verilmesi,
    Kanuna aykırı, Cumhuriyet Savcısının temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olup, hükmün bu sebeplerden dolayı 5320 sayılı Kanunun 8. maddesi uyarınca halen uygulanmakta olan 1412 sayılı CMUK"un 321. maddesi gereğince isteme uygun olarak BOZULMASINA, 25.10.2011 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

    S. Tarhan M. Berber G. Yalvaç S. Öztürk M. M. Yönder
    Başkan V. Üye Üye Üye Üye

    Kararın orijinal hali için bakınız.

    ***
    Başka konulardaki yargıtay kararları için UYAP (Ulusal Yargı Ağı) bakınız.

    YARGITAY KARARI
    http://emsal.yargitay.gov.tr/VeriBankasiIstemciWeb/

    Bilginiz olması açısından incelemenizi öneririm, Yasanın diğer maddelerine ulaşım yolları da yazı içinde mevcuttur. HÜRRİYETE KARŞI SUÇLAR Ektedir.



    Şu yasal metnide paylaşayımda tacizcilere karşı nasıl bir yaptırım var herkes görsün.




  • 132 km hızla orta şeritte ilerliyorum... sağ şerit bomboş olmasına rağmen adam 90 la orta şeritte gidiyor.... soldan millet kaptırmış 200 le geliyor... ya 200 le giden adamın önüne atlayacağım... fren yapacak.... ya adamın arkasından doksan la gideceğim. mecburen sağından geçiyorum... Biz millet olarak trafikte yardımlaşmıyoruz... trafiğin akış hızından daha yavaşsan arkandakine yol ver geçiver sağ şerite... orta şeritten gidiyorum sağ şeritte kamyon var ve arkasında kamyondan hızlı bir araç var ama ben ikisinden de hızlıyım eğer devam etsem orta şeritten adam mecburen beni bekleyecek, sol şerit boşsa hemen sola geçiyorum ki adam kamyonu geçebilsin benim onu geçmemi beklemesin... ya da orta şeritte arkamdan benden daha hızlı gelen biri varsa ve sol şerit daha hızlı akıyorsa hemen sağ şeride geçerim... adam arkamda yavaşlamasın yada soldan gelen adamın önüne atlamasın. Önemli olan kaç km hız yaptığınız değildir... Hem başkalarını hem kendinizi tehlikeye atmayacak şekilde araç kullanmanız... siz hız sınırlarına uyarsınız 120 ile sol şeritte giderken biri arkadan 250 ile size çarpar... Trafikte defansif araç kullanmak gerekir... Bunun içinde yol müsait oldukça arkamdan gelene yol veririm.. dip not: İyi sürücü aracını tanır, izmir çeşme otobanı cumartesi akşamı, yetişmem gereken bir yer var, acelle ediyorum... orta şeritte hızım 170-180 civarı istikham viyadüğüne geldim. orta şerit dolu olduğu için sol şerite geçtim... önümde bmw 5.20d vardı, adam beni görünce hemen sağa geçti, en sağ şeritte kamyon orta şeritte otobüs var.. tabii hemen arkama geçti bu esnada otobüsün hemen arkasında 1,0 motorlu eski bir corsa sola çıktı.... viyadük ilerledikçe corsa bayıldı, sol şeritte hız düştü 100 km ye ortada otobüs sağda kamyon... mecburen bekliyoruz ki corsa otobüsü geçebilsin... tampon tampona yokuşu çıkarken bir range geldi bmwnin arkasına süreki selektör yapıp korna çalıyor... sanki bmw yle ben corsanın üstünden atlayabileceğiz... trafikte ne yardımlaşıyoruz... ne empati kuruyoruz... sadece benciliz.... trafiğin yüzde doksanı corsa sürücüsü vurdumduymaz bencil yada range sürücüsü gibi sabırsız empati yoksunu...




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.