Şimdi Ara

HERE MAPS [NAVTEQ] - Türkiye [Harita Hata ve Düzeltmeleri] Bilgilendirme Başlığı. (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
669
Cevap
10
Favori
49.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @Mapmaker

    Harita üzerinde çok iyi bildiği sokaklarda yaptığım incelemelerde kapı numaralarının (house number) çoğu yerde yanlış olduğunu gördüm. Farklı şehirlerde farklı sokaklarda durum maalesef böyleydi. Here Maps ve Here Drive + ile kapı numarası girerek navigasyon yapmak durumunda kaldığımda kapı numaraları karışıklığını fark ettim. Daha sonra map creator ile kesin emin olduğum bölgelerde kontroller yaptım.

    Navigasyon için olmazsa olmaz verilerden biri olan kapı numaralarının bu kadar hatalı olması ciddi sıkıntılara yol açar. Acilen tüm kapı numaralarının yerinde kontrollerle elden geçirilmesi gerekiyor. Yaptığım karşılaştırmalarda Türk Telekom adres bilgilerinin daha doğru hatta kesin doğru olduğunu gördüm. Bu nedenle kapı numaralarının düzeltilmesi konusunda Türk Telekom verilerinin doğrudan kullanılabilir olduğunun da dikkate alınması işlemlerin hızlanması açısından uygun bir yaklaşım olur.

    İyi Çalışmalar...




  • Merak edilen bir konuydu; bilgi amaçlı paylaşıyorum.

    Sygic ve HERE, ülkemizde de büyük eksik olan TIR ve Kamyon Navigasyonu konusunda birlikte çalışıyorlar.
    Bilgi için paylaşıyorum.

    http://www.sygic.com/company/blog/sygic-launches-ios-version-of-favorite-gps-navigation-of-truckers

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • makbuz M kullanıcısına yanıt
    Selam makbuz,

    Değişiklikler konusunda bize mapcreator üzerinden yardımcı olabilirmisiniz acaba.
    Yada değişiklik yapılacak yerleri belirtirseniz cadde-sokak vs şeklinde ivedilikle güncelleme yapabiliriz yada siz mapcreator üzerinden yapabilirsiniz.

    Teşekkürler
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    merhaba zulu123,

    Turk Telekom adres bilgilerini nereden kontrol ettiğinizi belirtebilirmisiniz?

    Teşekkürler
  • Mapmaker M kullanıcısına yanıt
    Turk Telekom sitesinden adres değişikliği/nakil bölümüne girince mahalle, sokak, kapı, daire numarasına net bilgi alıyorsunuz. Tabi bu benim bireysel kontrol yöntemimdi. Sizin Türk Telekom'dan adres verilerini doğrudan alarak kullanabilmeniz için karşılıklı bazı ticari görüşmeler yapmanız gerekir. Ancak kapı numarası sorununu böyle yöntem bulabildiğiniz takdirde çok kısa sürede çözebilirsiniz. Aksi takdirde Türkiye genelinde çoğunlukla yanlış işlenmiş kapı numaralarının düzeltilmesi yıllara yayılabilir.

    Neden Türk Telekom adres verilerinin doğru olduğuna gelince, Türkiye genelinde birebir adrese kadar hizmet veren bir kurum ve yılların birikimi var.

    Bu konuda belediyelerle de doğrudan ilişkiye girmek diğer bir alternatif.

    Here haritaları son yıllarda ciddi gelişme gösterdi ve göstermeye de devam ediyor. Ancak bu kapı numarası handikapının biran önce çözülmesi gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 18 Ocak 2016; 18:31:08 >




  • DD252Admin kullanıcısına yanıt
    Sygic normal navigasyon uygulamasında da Here harita sistemini kullanıyor son zamanlarda. Normalde TomTom ve Başarsoft haritalarında olmayan sokağım sadece Here haritalarında bulunuyordu. Son güncellemeden sonra evimin adresini girince droğudan buluğu rota çizmeye başladı. Hala ne TomTom ne de Başarsoft'un güncel haritasında bunu yapamıyorum, yakın sokağı girerek rota çizdirmek zorunda kalıyorum. O nedenle resmi olarak herhangi bir bilgi olmasa da Sygic'in Here haritalarını bir süredir kullandığını düşünüyorum. Hala sitesinde TomTom haritalarını kullandığı yazıyor ancak.
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Sadece Sygic değil... iGO da Avrupa'da HERE (Eski adıyla Navteq) kullanıyor.
  • DD252Admin kullanıcısına yanıt
    Başarsoft sanki giderek pazar kaybediyor gibi. Bir ara başarsoft haritası olmayan cihaza kimse dönüp bakmıyordu. Here haritalarıyla Lumia telefonum sayesinde tanıştım 2-3 yıl önce. Yaşadığım bölgenin 3 yıl önceki haritasına baktığımda cin ali kitabına bakıyormuş gibi hissetmiştim kendimi. Sadece belirli ana caddelerden başka bir şey yoktu :). Son 1 yıldır ise Here dışında harita kullanmıyorum. O kadar fark attı yani.

    Sygic'in sitesinde neden hala TomTom haritası kullanıldığı yönünde bilgi vermeye devam etmesine bir anlam veremedim bu arada. Bilgi olarak, hem iOS hem de WP cihazımda lisanslı Sygic kullanıyorum.
  • Google haritalarda başarsoft yazısı çıkardı eskiden aşağıda 5 6 aydır o da kayboldu çıkmıyor artık. O kaybolduktan sonra da TR için uydu görüntüleri belli mesafeden sonra yakınlaşamaz oldu. Çok can sıkıcı bir durum. Bununla alakası var mı anlamadım valla.
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Başarsoft halen Türkiye hakkındaki en büyük ve kapsamlı veri tabanına sahip firma. Sezar'ın hakkı Sezara... Yıllardır söylüyorum; Başarsoft'un kulvarı farklı olmalıdır diye, olmaya da başladı artık.

    HERE istikrar ile hem yapılanmasını sürdürüyor hem de verilerini hatalardan arındırıp daha stabil hale getiriyor. Şu an Türkiye'nin en büyük veri tabanına ikinci sahip topluluğudur.

    Bir eleştirim olur; hazır konu içindeyken. Artık HERE'den daha sık güncelleme bekliyoruz. Kendileri de vakıf zaten; en azından mobil platformlardaki uygulamalarını daha sık güncellemelidirler. Teknik olarak da bunun mümkün olduğunu biliyorum. İç mekanizmalar biraz yavaş çalışıyor, mapcreator tarafına daha fazla ağırlık verilmesi, mobil platformlara edit imkanı sağlanması -ki yeni iOS cihazlara sağlandı- ile yaygınlaştırılması benim beklentim...

    Sevgi ve saygılar.
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Uydu görüntülerini Google farklı platformdan alıyor; şu bağlamda ilgisi var. Dikkat ederseniz bazı bölge imajlarını indirebiliyorsunuz ve belirli bir süre veriyor size. Bu süre sonunda haritaların ücretli ve daha yüksek kalitede imajlar haline getirileceğini; bununla beraber offline kullanımla beraber görsel kalitenin yükseleceğini düşünüyorum. Ücretli sürprizi de yaşanabilir. Aynı Google Earth gibi...

    Şu an daha kaliteli imaj, daha çok bellek, işlem gücü, batarya ömrü kısalması ve daha uzun süre alan downloadlar gibi yan etkiler barındırdığından sıcak bakılmıyor olabilir.

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DD252Admin -- 18 Ocak 2016; 21:45:58 >
  • DD252Admin kullanıcısına yanıt
    Veritabanı kapsamı ve büyüklüğüne bir şey demedim zaten. Gerçi özellikle POI'lerde ciddi hatalar var. En büyük ama hatalı veritabanı pek de verimli olmuyor. Sanırım Here'in Türkiye için veritabanındaki ciddi büyüme ve kapsama alanı artışı birçok navigasyon cihazı ve uygulaması üreten firmanın da gözünden kaçmamış. Here'in şu anda gördüğüm en zayıf tarafı kapı numaraları hataları. Sanki birisi kapı numaralarını harita üzerinden kafasına göre sağa sola serpiştirerek yerleştirmiş gibi, hatta bana kalısa gibisi fazla böyle yapılmış. Mesela yolun sağı çift solu tek numaralar diyelim, here'de tam tersi yerleştirilmiş. Bazı yerlerde çift ve tek numaralar karışık yerleştirilmiş. Aynı sokakta bazı binaların numarası hiç yok olanlarında numarası o değil. Bu ciddi hatayı bir an önce düzeltirlerse Türkiye için tek alternatif olacakları kesin.




  • HERE Maps masaüstü haritaları güncellenmiş. Bilginize.
    Oturduğum bölgede en ayrıntılı harita an itibariyle HERE Maps'e ait
  • Mapmaker M kullanıcısına yanıt
    Selam,
    Murat Hüdavendigar caddesi
    İstasyon Caddesi
    İstanbul Caddesi
    Fatih Caddesi
    Zübeyda Hanım Parkı çevresinde poi çalışması gerekiyor.

    Trafiğe kapalı alanları map creator üzeribnden güncellerim.

    Kolay gelsin.
  • makbuz M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Makbuz,

    Gerekli POI güncellemeleri için arkadaşlara bilgi verdim.

    iyi günler
  • Selamlar,

    Az önce Twitter hesabımdan da paylaştım. Burada da duyurayım.

    HERE Maps Windows Store'a geri döndü!

    LİNK

    Keyifli Sürüşler
  • Harita güncellemesi var arkadaşlar, bilginiz olsun...
  • Sonbahar haritaları daha yeni gelmiş sanırım mobil platforma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,
    İstanbul için kapı numaraları ile ilgili bir sorun da ben iletmek isterim.
    SULTANGAZİ - Gazi Caddesindeki kapı numaraları çok tutarsız ve alakasız tanımlanmış. Orada yeni yapılan no:26'da yer alan Huzurevini bulmak için alakasız yerlere götürüyor.
    Cihaz GARMIN, Haritalar güncel.
  • Bu kapı numaraları sorunu neredeyse tüm Türkiye için geçerli. Ama ilgililerden burada sorunun çözümüne dair hiçbir bilgi verilmedi hala. Bekliyoruz bakalım.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.