Şimdi Ara

GSS PRİM BORCU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
979
Cevap
39
Favori
127.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konuyu isteyene devredeceğim.GSS hakkında detaylı bilgisi olan arkadaşlar almak isterse yazsın bana.Admine mesaj atarak bilgilendireceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 18 Nisan 2019; 17:55:3 >



  • benimde toplamda 10500 lira civarı GSS borcum görünüyordu sistemde. Soyguncu hükümet suriyelileri hastanelerde bedava faydalandırırken yiyip içip yatıp yuvarlanırken bize gelince haraç istemesi soygundur.. şimdi baktım 2015 - 2016 yılından borçlarımı silmişler.. askerden geldim geleli devlet hastanesinin kapısından geçmedim almadığım hizmet için borç çıkarmışlar.. yandaş ve yalamalar torpille peşkeşle başkasının rızkını çalıp işe girerken bizi işsiz bırakan çukurlaşmış hükümet yalamaları gelsin bu borcu silsin. ödemeyin kardeşim kendinizi soydurmayın..

    vatan millete hayırlı olsun yeni yılda sigostasız çalışan köleler, pardon insanlar kalmayacak... 600 lira ödemektense sigortalı bir işte çalışıp işverene bu sigorta ödemesini yüklemek çok iyi olmayacak + sigortalı bir iş bulmak günden güne daha da zor olacak; mecliste tepemizde herşeyin oranını belirleyenler kendileri sefahat içerisinde yaşamaya; ev kirası, elektrik, su parası vermemeye meclis yemekhanelerinde porsiyonu 25 tl den kuzu eti yemeye devam etsinler... belkide bunu yeni türkiyemiz hakediyordur

    Bu yasa hiç birşeyi çözmez, asıl sorunu anlamakta direniyorlar. Asıl sorun; işsiz olup, ailesiyle kalanları ailedeki diğer kişilerin gelirine bakıp borçlandırıyorlar. İkametgah adresindeki diğer kişilerin gelirine bakılıyor. Benim gelirim yok fakat başkasının geliri üzerinden borçlandırılıyorum. Bunun tek çözümü gssnin isteğe bağlı olmasıdır.

    Muhalefet bile şu seçim döneminde umursamıyorsa umudum kalmadı bu gss konusundan aylık 500 olsa bile kitlenecek işsize


    GSS kimsenin gündemine gelmiyor. Durup dururken borçlanıyor insanlar. İnanılmaz. Eyt ' nin çeyreği kadar bile gündem olmuyor muhalefet tarafından.


    Umudum kalmadı o yüzden binlerce tl borca batcaz beli ki. Yazık gerçekten. Çok yazık.

  • Müjde olması gereken olacak sanırım af geliyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FurkanSen -- 15 Temmuz 2014; 3:50:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TroubleTrouble


    quote:

    Orijinalden alıntı: garsiya10

    benimde 1571 tl borcuç gözüküyor 26 yaşında üniversite öğrencisiyim yazıklar olsun

    Tam olarak hangi siteden bakabiliyoruz bulamadim bir turlu

    http://www.sgk.gen.tr/ssk/gss-borc-sorgulama.html

    burdan


    benim 3500 lira borcum varmış :D 28-02-2012 den beri dedim gardaş hayırdır. ben 8 senedir hastaneye gitmedim siz bana kitlediniz böyle borcu ayrıca ben öğrenci + askerlik yaptım ne ayak tamam abi falan filan sildirdim.




  • Bana twitterdan böyle ibr bilgi geldi..

    #gssiptaledilsin Gss.İçin Gönüllü İptal Davası:0-531-383-95-23,T.0-537-581-85-51,T.0-532-361-75-81

    https://www.facebook.com/GssGenelSaglikSigortasRezaleti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jakoß

    quote:

    Orijinalden alıntı: elmanderr

    oy verdik oy verdiklerimiz bizi kazıklamaya çalışıyor. çalışmayan geliri olmayan insanı borçlandırmak nedir ya insaf hiç mi allahtan korkunuz yok kardeşim

    hahaha şimdi böyle beter olun kanınıza kadar emer inşallah oy verdiklerin

    @ Jessie2012


    hocam ben şubatta baktığımda 4 bin tl kadar borç gözüküyordu en son 1 hafta falan önce baktım 30 tl gözüküyor du yani hiç bir yaptırımı olmayan bir saçmalık ödemeye kalmayın sakın

    Hocam selamlar sanırım bu olaydan anlıyorsunuz. 2012 de ilk kanun çıktığında ben gidip gelir testi için form doldurdum. Bazı şıklar işaretledim falan. Ondan sonra üni bitti mezun olduk işe girdim 1 yıl çalıştım sigortam ilk başta ödenmedi saha sonra ödendi işten ayrıldım vs. Az evvel dedim bakyım üstünden 3 yıl geçmiş. Tamı tamına 4000 tl borç var. Yaş 24 ben şimdi ne halt edeceğim? Ne yapmam gerekiyor? 2 gün sonra başım ağrımasın? Af falan diyolar toeba yasası falan ama tam çözemedim hocam yardımcı olursan allah bin kere razı olsun senden.

    Böyle bişey buldum bi de

    http://www.muhasebetr.com/ulusalbasin/haber_oku.php?haber_id=16583

    C maddesi beni ilgilendiriyor sanırım. Benim seviyem g2 çıkmış yani öyle görünüyor borç sorgulattığımda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GodLeSs CapTive -- 13 Aralık 2014; 4:50:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gelirimiz yok yine de gelir testi sonunda bize de 40 tl ödemeyi uygun gördüler. Devlet vatandaşına bakmakla yükümlüdür. Sosyal bir devlet anlayışı bunu gerektirir. Ancak bizim ülkede devlet bildiğin haraç kesiyor. Edit sorgulamayı da şurdan yaptım (http://www.devlette.com/sgk-ve-ssk-gss-prim-borcu-sorgulama-ogrenme/ )
  • Genel Sağlık Sigortası ve Gelir Testine İlişkin Genel Değerlendirme!


    Bu yazımızda, 5510 sayılı Kanunun geçici 12 inci maddesinde öngörülen geçiş sürecinin 01/01/2012 tarihi itibariyle sona ermiş olması nedeniyle, bu tarihten itibaren sağlık hizmetleri Sosyal Güvenlik Kurumuna devir edilenler ile bu tarihten itibaren her hangi bir sosyal güvenlik kapsamında olmayan ve Kanunun 60/g ve 60/c-1 (yeşilkartlı) bendi kapsamında sayılanların genel sağlık sigortası tescili ve gelir testine ilişkin işlemleri hakkında bilgi vermeye çalışacağız.


    1/1/2012 tarihinden önce herhangi bir sosyal güvencesi olmayan kişiler bu tarihten itibaren Kanunun 61 inci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendi gereği, 60 ıncı maddenin birinci fıkrasının (g) bendi (60/g) kapsamında, Sosyal Güvenlik Kurumuna tarafından re'sen genel sağlık sigortalısı olarak tescil edilmiştir.


    Kanunun geçici 12 nci maddesi uyarınca, yürürlükten kaldırılan kanunlardaki hak ve yükümlülükler çerçevesinde kamu idarelerince sağlık hizmetleri sağlananların da Sosyal Güvenlik Kurumuna devir işlemleri 1/1/2012 tarihi itibariyle yapılmış ve bu kişiler bu tarih itibariyle Kanun hükümlerine göre sağlık hizmetlerinden yararlandırılmaya devam edileceklerdir.


    Bunlar;


    -3816 sayılı Kanuna göre sağlık yardımları karşılananlar, Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin (1) numaralı alt bendi (60/c-1),
    - 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanuna göre aylık bağlananlar, Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin (3) numaralı alt bendi (60/c-3),
    - 442 sayılı Köy Kanunun 74 üncü maddesine göre görevlendirilen geçici köy korucuları ile ek 16 ncı maddesine göre aylık alanlar, Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin (9) numaralı alt bendi (60/c-9),


    Kapsamında yer alan kişilerdir. Bu vatandaşlarımızın hiçbir işlem yaptırmalarına gerek olmaksızın kanunda belirtilen maddeler kapsamda genel sağlık sigortalılığı devam edecektir.


    Yani örnekle izah etmek gerekirse Abdullah Bey eski adıyla yeşil kartını 10/9/2011 tarihinde vize ettirdi. Bu vatandaşımız bir işlem yaptırmasına gerek olmaksızın Sağlık Bakanlığınca verileri 1/1/2012 tarihi itibariyle Sosyal Güvenlik Kurumuna devredilmiş olup, bu kapsamda 10/9/2012 tarihine kadar sağlık yardımlarından yararlanmasında herhangi bir engeli bulunmamaktadır.


    Ancak şu unutulmamalıdır ki, 3816 sayılı Kanuna göre sağlık yardımları karşılanan ve Kanunun (60/c-1) alt bendi kapsamında genel sağlık sigortalısı olarak tescil edilen kişilerden, yeşil kart vize tarihleri sona erenler, gelir testi işlemleri sonuçlandırılıncaya kadar vizelerinin sona erdiği tarihi takip eden gün itibariyle, (60/g) bendi kapsamında tescil işlemleri yapılacak ve Kanunun 82 nci maddesine göre tespit edilen prime esas kazanç tutarının alt sınırının otuz günlük tutarı (g/2) üzerinden primleri tahakkuk ettirilecektir.


    Kanunun (60/g) bendi kapsamında tescil işlemi yapılanlar, 28/12/2011 tarihli ve 28156 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Genel Sağlık Sigortası Kapsamında Gelir Tespiti, Tescil ve İzleme Sürecine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin (Yönetmelik) geçici 2 nci maddesi uyarınca Sosyal Güvenlik Kurumunca kendisine tebligat gönderilen kişi, tebliğ tarihinden itibaren bir ay içinde Adres Kayıt Sistemindeki (AKS) kayıtlı yerleşim yerlerinin bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına gelir testini yaptırmak üzere başvurmak zorundadır.

    Yine bir örnekle izah etmek gerekirse; Ahmet Beyin 60/c-1(yeşilkartı) vize tarihi 30/3/2012 tarihi itibariyle sona ermiş olsun. Sosyal Güvenlik Kurumu Ahmet Beyi 1/4/2012 tarihi itibariyle Kanunun 82 nci maddesine göre tespit edilen prime esas kazanç tutarının alt sınırının otuz günlük tutarı üzerinden primleri tahakkuk ettirilerek (60/g) bendi kapsamında re'sen tescil edecektir. Bu tescil sonucunda 60 günden fazla genel sağlık sigortası prim borcunuz oluşması halinde sağlık yardımlarından sizin ve bakmakla yükümlü olduğunuz (eş ve 18 yaş üstü çocuklar) kişilerin yararlanmaları mümkün olmayacaktır. O yüzden gelir tespitinizi yaptırmak için en kısa zaman içerisinde vakfa müracaat edilmesi gerekmektedir. Gelir testi sonucunuz 60/c-1 yeşilkart çıkması halinde 1/4/2012 tarihi itibariyle tescil işleminiz güncellenecek ve sağlık yardımlarından yararlanmaya devam edeceksiniz.

    Yani 1/1/2012 tarihinden sonra Kanunun (60/g) bendi hariç diğer bentleri ya da fıkraları kapsamında genel sağlık sigortalısı ya da Kanunun 3 üncü maddesinin (10) numaralı alt bendi uyarınca genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlü olduğu kişisi olarak sağlık yardımlarından yararlanmayanlar ile yararlanma hakları sona erenler, yararlanma haklarının sona erdiği tarihten itibaren Kanunun (60/g) bendi kapsamında, 82 nci maddeye göre belirlenen aylık prime esas kazanç alt sınırı üzerinden (g/2)re'sen tescil edilecektir.(Prim bugün için 106,38.-TL'dir)


    Re'sen tescil işlemi yapılan bu kişilere, gelir testi işlemleri için Adres Kayıt Sisteminde AKS'de kayıtlı yerleşim yerlerinin bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvurmaları gerektiğine ilişkin bildiri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre iadeli taahhütlü posta yoluyla tebliğ edilmektedir.


    Bir aylık süre zarfında vakfa müracaat eden vatandaşların gelir testi sonuçlarına göre genel sağlık sigortası tescil işlemleri;


    - Asgari ücretin üçte birinden az olduğu tespit edilenler, primleri devlet tarafından karşılanmak üzere tescil başlangıç tarihi itibariyle, (60/c-1) - Asgari ücretin üçte birinden asgari ücrete kadar olduğu tespit edilenler, Kanunun 82 nci maddesine göre belirlenen prime esas günlük kazanç alt sınırının otuz günlük tutarının üçte biri üzerinden tescil başlangıç tarihi itibarıyla,(g/1) - Asgari ücretten asgari ücretin iki katına kadar olduğu tespit edilenler, Kanunun 82 nci maddesine göre belirlenen prime esas günlük kazanç alt sınırının otuz günlük tutarı üzerinden tescil başlangıç tarihi itibarıyla,(g/2) - Asgari ücretin iki katından fazla olduğu tespit edilenler, Kanunun 82 nci maddesine göre belirlenen prime esas günlük kazanç alt sınırının otuz günlük tutarının iki katı üzerinden gelir testinin sonuçlandığı tarih itibarıyla,(g/3)
    Sosyal Güvenlik İl veya Merkez Müdürlüklerince yapılacaktır.


    Bu kişilerden, "Gelir testine müracaat bildirimi" tebliğ edildiği tarihten itibaren bir ay içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumuna ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurmayanlardan gelir testi yapılanlar ile gelir testi istemeyenlerin tescil başlangıç tarihinden itibaren aile içindeki gelirin kişi başına düşen aylık tutarı, Kanunun 82 nci maddesine göre belirlenen aylık prime esas kazancın (asgari ücretin) iki katı esas alınarak (g/3) primleri tahakkuk ettirilecek ve ödemesi gereken prim miktarı, sosyal güvenlik il müdürlükleri tarafından 7201 sayılı Kanuna göre iadeli taahhütlü posta yoluyla tebliğ edilecektir.


    - Asgari ücretin üçte birinden az olduğu tespit edilenler yani 60/c-1 (yeşil kartlılar) re'sen tescil edildikleri tarihten itibaren 6 ay içinde gelir testine başvuruda bulunmuş ise primleri devlet tarafından karşılanmak üzere tescil başlangıç tarihi itibariyle, ancak bu 6 aylık sürede başvurulmaması halinde ise gelir testi sonuçlandığı tarih itibarıyla tescil işlemleri güncellenir.


    Ayrıca Gelir testine müracaat bildirimi tebligatının alındığı tarihten itibaren 1 aylık süre içerinde gelir testi için ilgili vakfa müracaat etmeyenlerin gelir testi sonucuna göre tescilleri aşağıdaki şekilde yapılacaktır;
    - Asgari ücretin üçte birinden asgari ücrete kadar olduğu tespit edilenler, Kanunun 82 nci maddesine göre belirlenen prime esas günlük kazanç alt sınırının otuz günlük tutarının üçte biri üzerinden gelir testi sonuçlandığı tarih itibarıyla, (g/1 prim miktarı 35.46-TL)
    - Asgari ücretten asgari ücretin iki katına kadar olduğu tespit edilenler, Kanunun 82 nci maddesine göre belirlenen prime esas günlük kazanç alt sınırının otuz günlük tutarı üzerinden gelir testi sonuçlandığı tarih itibarıyla, (g/2 prim miktarı 106,38.-TL)
    - Asgari ücretin iki katından fazla olduğu tespit edilenler, Kanunun 82 nci maddesine göre belirlenen prime esas günlük kazanç alt sınırının otuz günlük tutarının iki katı üzerinden gelir testinin sonuçlandığı tarih itibarıyla, (g/3 prim miktarı 212,76.-TL)
    güncellenir.


    Bu durumu da bir örnekle açıklamak gerekirse; Mustafa beye gelir testine gitmesi gerektiğine ilişkin tebligat 10/2/2012 tarihinde tebliğ edilmiş olsun. Mustafa bey ise en geç 10/3/2012 tarihinde gelir testi için vakfa başvurması gerekirken 20/3/2012 tarihinde başvurmuş ve gelir testi sonucu g/1 olarak 25/3/2012 tarihinde sonuçlanmış olsun. Mustafa bey 1/1/2012 tarihi ile gelir testinin sonuçlandığı tarihe kadar geçen süre için g/3 ten tescil edilecek çünkü 1 aylık süreçte müracaat etmedi. Daha sonra ise g/1 den tescilin güncellenmesi yapılacaktır.


    1/1/2012-24/3/2012 arası g/3 (212,76 TL.)


    25/3/2012 sonrası g/1 (35,46.-TL) burada Mustafa beyin 1 aylık süre içerisinde başvurmaması nedeniyle aylık 35,46.-TL olarak ödeyeceği prim miktarı bu defa 1,2 ve 3 üncü ayın 24 günlük kısmı için aylık 106,38 TL. olarak ödemesi gerekecektir.


    Şu unutulmamalıdır ki herhangi bir kapsamda genel sağlık sigortalısı olmayan vatandaşların genel sağlık sigortası tescilleri Sosyal Güvenlik Kurumunca; Kanunun 82 nci maddesine göre belirlenen prime esas günlük kazanç alt sınırının otuz günlük tutarı üzerinden (g/2 prim miktarı 106,38.-TL) resen yapılmaktadır. 1/1/2012 tarihinden itibaren hiçbir vatandaşın genel sağlık sigortası kapsamı dışında bulunması mümkün olmamaktadır.


    Bu yüzden vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için genel sağlık sigortalılık statülerinin sürekli kontrol edilmesi ve gelir testlerini zamanında yaptırmaları gerekmektedir. Bu şekilde hem sağlık hizmetlerinden yararlanabilecekler hem de gelir seviyelerine uygun statülerde primlerini ödeyecekler ve maddi manevi mağduriyetleri ortadan kalkacaktır.
    http://sgkrehberi.com/haber/1615/




  • http://www.sozcu.com.tr/2015/ekonomi/o-borclar-siliniyor-944433/ 30 Eylül son gün gelir tespiti yaptırmayanlar için.
  • Bimere muayene hakkında bir soru sordum.Sorum aşağıda.Gelen cevabı en aşağıda ekran görüntüsü olarak verdim.


    27 YAŞINDAYIM VE ŞUAN ÇALIŞMIYORUM.GSS PRİM BORÇLARIM VAR.MUAYENE HAKKINDA BİLGİ ALMAK İSTİYORUM.
    PRİM BORCUM OLDUĞU HALDE DEVLET HASTANESİNE GİDERSEM KENDİ CEBİMDEN ÜCRET VEREREK Mİ MUAYENE OLACAĞIM __
    YOKSA HASTANEYE GİRİŞİM YASAK MI BU HALDE__
    YANİ DEVLET HASTANESİNDE HİÇ BİR ŞEKİLDE TEDAVİ OLAMAYACAK MIYIM__
    YANİ ÖZEL HASTANEDE Mİ TEDAVİ OLMAK ZORUNDAYIM__

    DİĞER SORUM SİGORTALI BİR İŞE GİRERSEM MEVCUT GSS BORCUM YÜZÜNDEN NASIL TEDAVİ OLACAĞIM__
    GSS BORCUM OLDUĞU HALDE DEVLET HASTANESİNDE SİGORTALI OLDUĞUM İÇİN ÜCRETSİZ TEDAVİ OLABİLİYOR MUYUM__
    YA DA HER ŞARTTA BEN ÖZEL HASTANEYE Mİ GİTMEK ZORUNDAYIM__ .









  • Sgk sorgulama için tavsiye ederim.http://www.esgksorgu.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnyt35 -- 15 Aralık 2015; 15:41:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _EngiN_

    Beyler 1300 lira borcum vardı durduk yere borcum şuan 500 lira gözüküyor. Sizde de var mı böyle birşey?

    nereden bakıyorsunuz ben e-devletten bakıyorum bir şey çıkmıyor

    TC Kimlik Numarasi icin Herhangi Bir Hareket/Aktivasyon Kaydi Bulunamamistir! .
    Bu sayfa bilgilendirme amaçlıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtları esastır. Genel Sağlık Sigortası ile ilgili ek bilgiler ve açıklama videoları içinhttp://www.sgk.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
  • mrb arkadaslar sıze ıkı tane lınk verıcem lutfen dıkkatlı okuyun butun sorulara cevap bulacaksınız

    Gençlerin GSS Borcu Nasıl Silinecek?
    http://www.muhasebex.com/genclerin-gss-borcu-nasil-silinecek

    Ödenen GSS Primleri Geri Verilecek Mi?
    http://www.muhasebex.com/odenen-gss-primleri-geri-verilecek-mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aşkınfatma -- 2 Mayıs 2016; 15:13:16 >




  • rampy kullanıcısına yanıt
    yapılandırılmış borçlar hiçbir şekilde silinmiyor diye biliyorum.

    ana konu burası, burayada sorabilirsin : http://forum.donanimhaber.com/m_108090007/mpage_5//tm.htm#117942627
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _EngiN_

    Siz deyince tekrar baktım da. Aynı borç devam ediyor hocam. Silinmemiş malesef

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=119597799

    Ben konu açtım hocam resimde paylaştım araştırıyorum hala
    Yok gözukuyor ama yinede emin olamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Borçları 53 Tl den hesaplamamışlar, aynı 4700tl borcum duruyor. Acaba gidip düzenlememi yaptırmamız gerekiyor?
    http://sgksor.com/hangi-sgk-primleri-53-tl-oluyor.html

    Verdiğim link de;

    Daha önce gss borcumu yapılandırdım, gss 53 tl kanunundan faydalanabilir miyim?

    Daha önce Genel Sağlık Sigortası borcunuzu yapılandırdıysanız ve ödeme yapmadıysanız bu düzenlemeden faydalanma hakkınız var.Bunun için SGK’ya başvurmanız gerekir.

    Denmiş..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Meraxes. -- 3 Nisan 2017; 16:32:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yayamaj


    quote:

    Orijinalden alıntı: Çekilin Ben Baytarım

    sgkyı aradım. önceden gelir testi yaptırmış olanların borcuna bir indirim gelmeyecekmiş. sadece faizleri sileceklermiş. indirim hiç gelir testi yaptırmayanlar için dedi.

    Kısacası; önceden test yaptıranlar ne enayimiş diyolar.....

    Halbuki SGK sitesindeki yazıda öyle demiyor

    http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/sgk/tr/calisan/gss_tescil_sureci/6824sayili

    6824 sayılı Torba yasa birikmiş prim borçlarına indirim getiriyor mu?

    GSS prim borçlarına, maddenin yürürlük tarihinden önceki döneme ilişkin olarak tahakkuk ettirilen veya ettirilecek gecikme cezası ve gecikme zammı gibi ferî alacaklardan ödenmemiş olanların tamamının tahsilinden vazgeçilmektedir.

    Diğer taraftan ödenmemiş olan aylık prim borcu aslının; tekli prim sistemi prim miktarına eşit veya fazla olması halinde (53.33 TL) bu miktar; az olması halinde ise tahakkuk eden borç tutarı üzerinden prim borcu yeniden hesaplanacaktır. Eğer ki borç aslı bu miktarın altında ise asıl borç aynen kalacaktır. Örneğin; 2016 yılında gelir asgari ücretin iki katından fazla olan kişinin gecikme cezası silindikten sonra ödemesi gereken 395 TL’lik borcu 53.33 TL’ye düşmektedir.




  • yeni yasa ile hacizlere başlayacaklarını duyurmuşlar, aman dikkatli olun :


    https://forum.donanimhaber.com/gss-borclari-icin-hacizlerin-baslamasi--125415104
  • quote:

    Orijinalden alıntı: White Devil

    Son ayın borcunu ödesem gss aktif olur mu? Gözde sıkıntı çıktı rüm borcu ödemeden gssyi nasıl aktif hale getiririm? Koca hastahanede gssyi bilen doktor vezne elemanı vs yok.

    04/04/2017 tarihli genelge
    sayfa 4 de sorunuzun cevabı mevcut.
    https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/104887
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.