Şimdi Ara

--> Kulüp NISSAN … Bir TIKla Gelir :) <-- (40. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.530
Cevap
7
Favori
423.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Uzunca bir aradan sonra tekrar forumdayım, 3 hafta süren 5000 km'lik bir turdan sonra döndüm; Muş'a kadar gitmiştim;)
    Uzunca bir yoldu ama aracımı iyice tanıma fırsatı buldum; bazen beni hayal kırıklığına uğratsada genelde iyiydi, herşeyden önce uzun yolda kullanımı çok rahat, şöförü pek yormuyor, ara hızlanmaları ağırlığına ve ebatlarına göre iyi; "motoru güçlü tabiki öyle olacak" diyeceksiniz ama beklediğimden de iyi çıktı, yani bana göre...
    Başka bir araçla girsem çıkamazdım diyeceğim 3 tane çukura düştüm, en yavaşında 130 km'lik bir süratim vardı, kaput sallantısı ve arka sol amortisördeki ses hariç hiçbir hasarım yok, yani en azından görebildiğim kadarıyla yok, servise götürdüğümde kesin olarak öğreneceğim...
    Yalnız turun sonunda araçta bazı sesler oluşmadı değil, birkaçını kendi imkanlarımla halletsemde geriye kalan sesleri çözemedim, onlarda servise kaldı...
    Mesajıma birkaç resim eklemeye çalıştım ama başaramadım; boyutları büyük geldi, ufaltır ufaltmaz buraya koyarım...
    Bu arada Cafer Bey sis farları için lütfen kusuruma bakmayın ama halen taktıracağım yere gidemedim, ama aklımdasınız, ilk fırsatta halledeceğim...




  • ahmetcan,
    benim P11 in klavuzundan bir alıntı. aynen şöyle (Air Conditioning Cut Control Sistemi ile ilgili bir bölümden)

    Under the following conditions, the air conditioner is turned off.
    * When the accelerator pedal is fully depressed.
    * When cranking the engine.
    * At high engine speeds.
    * When the engine coolant temperature becomes excessively high.
    * When operating power steering during low engine speed or low vehicle speed.
    * When engine speed is excessively low.

    dilerim yardımcı olur..
  • Üstad fazlasıyla yardımcı oldu çok sağol. Her şey açık ve net. Yabancı dili olmayanlar için kısaca tercüme etmeye çalıştım.

    Klima şu durumlarda devreden çıkar:

    *Gaz pedalına sonuna kadar basıldığı zaman,
    *Motor dengeden yoksun olduğu zaman,
    *Yüksek motor devirlerinde,
    *Soğutma sistemi parçaları aşırı ısındığında,
    *Yönetici güç, düşük motor devirlerinde ve düşük hızlarda kontrole yöneldiğinde,
    *Düşük motor devirlerinde.

    Bu kadar çevirebildim. Hatalı yerleri düzeltirseniz sevinirim. Bizim sorunumuz burada mevcut. Tekrar teşekkür ediyorum ernis.
  • İşte birkaç fotoğraf..

     --> Kulüp NISSAN … Bir TIKla Gelir :) <--


     --> Kulüp NISSAN … Bir TIKla Gelir :) <--


     --> Kulüp NISSAN … Bir TIKla Gelir :) <--




  • Bir tane daha...

     --> Kulüp NISSAN … Bir TIKla Gelir :) <--
  • Nissan Maxima beni de ekle!
  • Selamlar,

    QASHQAI 4X2 1.6 hakkında düşünceleriniz nedir acaba. Şu sıralar alabiliriz de bu araçtan. Acaba o motor o aracı kaldırır mı. 1300 kilo çünkü araç.
    saolun.
  • iyi günler benimde 1998 primera gt var benide aranıza alırsanız mutlu olurum...Sizin görüşlerinize çok ihtiyacım var benim 1. si açık hava filtresi takmayı düşünüyorum bana yardımcı olacak olan varmı? yani taktığım zaman araç ben geliyorum demeli fiyat olarak da uygun olması da lazım lütfen aydınlatımısınız
  • resim koycam ama boyut u çok büyük diyor onu nasıl halledebiliim?
  • Sinbadthebrave @ merhaba,
    bend esenin gibi forumdan uzak kaldım. Malum çay sezonu; işler falan. Sis lambası taktırma olayında haberlerini beklıyorum. Ayrıca üst porbag olayında da bilgin olursa haberim olsun.
    Bayağı yol yapmışsın. İlk 5000 km ben doldurdum. Servise gitmem gerekiyormu?
    Aracında sesler gelmış; bu seslerin akıbetını bilmek isterim. O kadar yol yapmışsın sadece bir iki kare çekmışsın o da aynı yerde. Ben geziye çıkınca bak sana ne resimler göstereceğim. Tüm bu konularda haberini beklıyorum. Sağlıcakla kal....
  • arkadaşlar dün altunizade oto pazarında almera gördük özelliklerini ve fiyatını yazıyorum, yorumlarınızı artıları eksileri ve fiyat hakkındaki görüşlerinizi yazabilirseniz çok memnun olurum, bu hafta sonuna kadar almayı düşünüyoruz,

    almera 1,5 hb tekna (sis farı - çelik jant - yol bilg - otomotaik klima - park sensörü vs..)
    29.000 km - 2006 - 20.500 ytl

    araba nasıldır ?
    kronik rpoblem, var mıdır ?
    bakım masrafı ne kadar olur ?
    yakıt tüketimi nsıldır ?
    fiyat mantık lı mı ?

    çook teşekkürler yardımlarınız için
  • sandiego nun askerliği bitmedi mi daha ?
  • Uzun zamandir yazamadim. Arac Nisan-Mayis gibi 10000 km bakima girdi. 185 tl gibi bir rakam tuttu Eskisehir Nissan da. Hava yag filitreleri degisti. Akabinde motoru kapatiken aracin altindan gelen takirti icin servise tekrar götürdüm eksoz kelepcelerinden biri gevsemis siktilar.
    Araca arkadan kamyon carpmisti (zaten binek arac carpinca durmuyorum bile :-) ) arka tampon falan degisti. Sigorta ödedi yaklasik 2500 tl civari.

    18000 km civari sehir ici kullanimda hiz ve devir göstergeleri arasinda asagida PÜSKÜRTME sembolüne benzer bir uyari isigi yanmaya basladi. kullanim kilavuzunda cok aramama ragmen bir aciklama bulamadim. Neyse ki servis merakimi giderdi. Partikül filitresiymis. Yurdumuzda pek bilinmeyen ve önemsenmeyen modern dizellerin osturdugu ve asbest gibi cigerlere yersesip vücut tarasindan atilamayan ve kansere yol acan partiküllerin tutulmasina yariyor. Kisa bir arastirmadan sonra 2007 model LE araclarda partikül filitresinin standart donanima dahil oldugunu diger modellerde ise ekstra oldugunu ögrendim. Tabi Almanya gibi ülkelerde vergi yükü altinda ezilmek istemiyorsaniz bu filitreye para ödeyip alsaniz iyi olur. Her neyse Türkiye icin vergisel acidan bir anlam ifade etmeyen bu donanimin standarta dahil edilmesi sanirim tembellikten kaynaklaniyor.

    Uzun lafin kisasi filitre tikanmis. Servis 90 km/h sabit hizla 20 dak araci sürüp akabinde motoru kapatip tekrar calistirmami tavsiye etti. Buna zamanim olmadigi icin sehir icerisinde biraz devirli kullanarak filitreyi tikayan partiküllerin rejenerasyonla yakilmasini sagladim. Dikkat bu filitre sadece 2007 LE modellerde var.

    Bunun haricinde Bozcaadaya feribotla gecerken araci Kamyonet sinifina sokup 7 tl fazla para aldilar. Bir kez de Bogaz Köprüsü nde corba parasi vermistim.

    Arac 19000 km yi gecti yakinda ya Eskisehir de ya Adapazarinda servise sokacagim. Bu arada Carryboy kabinin saginda solunda catlaklar olustu bunlarin garanti kapsaminda tamir edilecegini umuyorum.
    Aracin sifir km fiyati da düsmüs. Ben alirken 73500 idi simdi 71500 civari. Madenci bir tanidigim aynisindan almis 2 hafta önce.

    Aractan genel olarak memnunum. 4 ceker özelligi arada cok ise yariyor memleketimin micirli yollarinda. Tüketim sehir icerisinde 16 litre civari sehir disi 8,5 ila 11 litre ciari kaliyor. Klima iyi sogutuyor. Aklima gelenler simdilik bunlar. Saglicakla kalin.




  • içinizde nissan maxima yada infinit satan varmı ?

    uçuk fiyatlı olmayanlardan
  • Merhaba TonKano,
    Aracın 5000'deyse servise gitmene gerek yok, yani en azından servistekiler öyle diyor; benimkide 7000 km civarındayken yağın rengi koyu geldi ve servise götürdüm, rengin normal olduğunu söylediler ve 10000 km olmadan getirmememi söylediler, benimkide 9000'e dayandı zaten.
    Resimlere gelince aslında epey fotoğraf çektim ama çoğunda ailemde olduğu için buraya koymadım.
    Seslerin çoğunu hallettik; amortisörlerden gelen sesleri ve kaputun sallnmasını servis çözümledi, diğerleri ise zaten döşemeleren gelen seslerdi, açıkçası öyle teknik bir müdahele etmeden, vurarak yada çekerek ben hallettim, aynı eski siyah beyaz televizyonlarda olduğu gibi, belki hatırlarsın;)
    Nasyonel diye bir yer buldum, maslak sanayi sitesindeymiş, uyguladıkları aksesuarlardan birkaçının resimlerini webte yayınlamışlar, kendi siteleride var http://www.navara-tr.com/default.asp?x=
    Birkaç dükkan daha varmış sitede, gidince onlarada uğrayacağım, port bag'ede bakarım,sis farınıda bu hafta içi kesin taktıracağım ama önce servise sormalıyım, garantiden çıkabilirmiş araç, kesin öğreneyim sanada söylerim

    Merhaba evrenay,
    1.Köprü acı bir tecrübe olmuş, feribot dahil tüm sınıf uygulaması yapılan yol v.b. yerlerde de araca farklı tarife uygulanıyor haberin olsun, hatta bazen 2 katına kadar çıkıyor tarife fiyatları. 10000 bakımı 185 ytl tuttu demişsin, ilk servis ücretsiz olmalıydı, ben aracı İstanbul'dan aldım, başka bir arkadaşımda İzmir'den her ikimizinde ilk servisi ücretsiz olacak, yanılmıyorsam bu bayilere has bir uygulama değil, yani nissan türkiye'nin bir uygulaması, birde ben şehir dışında 11.3 litrenin altına hiç düşemedim, sen ortalama kaç km ile seyrediyorsun, anladığım kadarıyla senin araç otm vites, yoksa o yüzden mi yakıt değerlerin daha az?..




  • Ilk servis ve 10.000 km bakim ayri seyler. Evet otm vites ve crusie control ile 90~100 km/s sabit hizla gidiyorum yol elverdikce. Bu arada eger kullanma kilavuzunui dikkatlice okursaniz araci calistirmadan önce ekranda görünen anahtar isaretinin bir sonraki servise kalan km yi gösterdigini bilirsiniz. Iste bu km yi arzunuza göre araca girebilirsiniz. Araci yeni alan tanidigimin aracinda 30000 km gözüküyor servis araligi (Almanya ile ayni) servis araliklari daha sonra TR sartlarina göre tekrar giriliyor.

    Ek olarak otm vitesler manuel viteslerden ortalama 1 litre/100 km daha fazla tüketirler.
  • arkadaşlar

    1996-98 2,0 lt maximalar tahmini kasko bedelini bilen varmı?

    bide nunlar depo olarak kaç lt ? sakin ş.içi kullanımda 100 km ne kadar gider?
  • Kulup Uyelerimize carsidan selamlarimi iletirim;

    Internet kafede Turkce klavye olmadigi icin oncelikle kusura bakmayin :) Safak 61 ve torunlarimiz bu ay sonunda bot bagliyorlar. Onlari beklerken goreve devam ediyoruz. Yazilanlari simdi okuma firsatim oldu. Yeni uyelerimiz aramiza hosgeldiniz. Uyelerimizden ricam, acaba giris sayfasinda en son yazilan isimden sonra katilmak istedigini bildirenleri, araclariyla birlikte yeni uye guncellemesi yapabilmek icin ek butun liste yapabilir misiniz? Ayrica, listeyi PM'le gonderebilirseniz; gelecek carsida gerekli guncellemeyi hizli bicimde yapabilirim. Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler. Daha fazla katilimla yardimci olmak isterdim; ama zaman malesef sorun oluyor. Askerlik bitene kadar uzak takibe davam :)...

    Keyifli paylasimlar,
  • Sinbadthebrave @ merhaba, arabanın sağını solunu elliyerek sesleri kestiğine göre hafif seslermiş. Benim dirksiyon dan bazen bozuk yoldayken hafif bir tıkırtı oluyor. Yumuşak bir tıkırtı ve elimdeki direksiyon simidinde de hissediyorum bu tıkırtıyı. Araç daha 6000 olmadı. Servise uğrayıp bir kontrol ettireceğim.
    Dün karadenizin 30-40 km içerlerine girdik. Ya ne harıka yerlerimiz var. İşin tuhafı elin Almanı oralara dahı gelmış. Sizleride davet ediyorum. Elimden gelirse bir iki kare gönderirim. Aracına yapacağın işlemleri bilmek isterim. Benim aciliyetim yok. Sis ve uste montajlı portbag yaptırmak isterim. Ama portbagi herhalde yapıştırma yapıyorlar ben onu yaptırmam. Çünkü üzerine bazı şeyler koyacağım veya bagaja koyduğum şeyleri bağlayacağım ona. Bu konuda bilgisi olanlardan beklerim.

    sandiego @ merhaba. Senin askerlikte bayağı uzun sürdü be. Sayılı gün çabuk geçer derler ama bence saymamak lazım. Teskereni sabırsızlıkla bekleyen bir Rizeli var. Haberin olsun. İnan yerini kimse dolduramadığı gibi çoğununda sesi çıkmıyor arkadaşların.

    İşte sizlere denizden 45 km içeride rumlar tarafından yapılmış, harıka doğa içerisinde yamacın tepesinde bir kale;
     --> Kulüp NISSAN … Bir TIKla Gelir :) <--


    Kalenin kenarından kendi fotoğrafımım inanın yükseklık korkum yoktur ama yine ürpermedim desem olmaz;
     --> Kulüp NISSAN … Bir TIKla Gelir :) <--


    Buda daha yukarıda bir şelalenin karesi;
     --> Kulüp NISSAN … Bir TIKla Gelir :) <--


    Bu da zırve ve Kaçkarlardayız;
     --> Kulüp NISSAN … Bir TIKla Gelir :) <--


    İşin en kötüsü Navarayı çekmeyi unuttuk. Daha doğrusu ona uygun pek yer bulamadık. Ama yakında onuda bu resimnlerin arasına koyacağım.




  • foto makinası harikaymış modeli ve markası nedir
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.