Şimdi Ara

EV SİNEMASINDA AKUSTİK ODA YAPIMI.. (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
13
Favori
12.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • struma S kullanıcısına yanıt
    merhaba,sorularını cevaplayım..
    1-odanın dışına ses çıkışı her zamanki gibi değil,yankılanma kesildiği için bıraz azaldı,ama ses çıkışı oluyor.
    2-zeminde oturuyorum..
    3-ara katda oturuyorsan yeterli değil..bunun için daha profosyonel oda içinde oda yapımları var,oldukca maliyeti yüksek..

    ben bu uygulamalardan sonra üst katlara ses çıkışı azaldımı bilmiyorum,,şu ana kadar şikayet yok,zaten pekde şikayet etmezlerdi,bazen sohbet esnasında dün geçe bir iki sallandık diyorlar,zaman zaman onlarda filim izlemeye geldiklerinden ortamı biliyorlar, ben yinede daha kuvvetli sesde filim izleme amacı ile giriştim bu işe..akustik ortamıda kendime göre düzenledim,şimdi sesler cok daha iyi,her hoparlörün sesini filimlerde daha net alır oldum..
    müziklerde cok daha keyifli oldu,özelikle pop tarzı müzüklerdeki basslar cok daha güzel..daha derin ve tok.
    odanın sünger yerleşimlerinde değişikliklerde yaptım..10 ad akustik sünger ve 7 adet bass trap daha aldım.tavanada süngerler yerleştirdim şimdi daha keyifli oldu,son halinin fotolarını çekip burada paylaşacağım..

    unutmadan bunuda ekleyeyim..süngerlerdeki koku olayı 15-20 gün aralığında kayboluyor,oda için parfüm alırsanız cok daha az rahatsız olursunuz ilk günler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdote -- 8 Mart 2014; 1:54:57 >




  • Teşekkürler öncelikle cevabınız için.

    Sizin cevaplarınızdan çıkardığım sonuçla ben hayalimdeki evi alınca bu uygulamayı yapacağım demektir :) Biraz daha sabır lazım. En güzeli çatı dublex de olup üst katta bir odayı sinema ve eğlence odasına çevirmek gibi gözüküyor.

    Resimleri merakla bekliyorum bu arada. Teşekkürler emeklerin için keyfini çıkarman dileğiyle...
  • Arkadaşlar bir süre önce başladığım; gerek malzeme tedariği, gerek işim dolayısıyla zaman yetersizliğinden dolayı ancak bitirebildim.
    Konuyla ilgili bir başlık da açacağım elimizde Türkçe bir kaynak olması açısından ama ne zaman yaparım bilemiyorum.
     EV SİNEMASINDA AKUSTİK ODA YAPIMI..

     EV SİNEMASINDA AKUSTİK ODA YAPIMI..

     EV SİNEMASINDA AKUSTİK ODA YAPIMI..

     EV SİNEMASINDA AKUSTİK ODA YAPIMI..

     EV SİNEMASINDA AKUSTİK ODA YAPIMI..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkal -- 24 Nisan 2014; 14:58:27 >




  • onkal kullanıcısına yanıt
    hocam hayırlı olsun,köşelere ses sıkışmasın diye yapılan bir uygulama heralde,,resimlerde gördüğüm kadarıyla akustik süngerlerde var,peki sünger sayınız az değilmi,neye göre yaptınız.
  • Teşekkür ederim.
    Evet köşelerdeki ses sıkışmasını önlemek için yaptım. Testleri de yaptım ancak doğru düzgün inceleyemedim. Yaptığım dinletilerden basların uzaması kesildiği için netleştiği ve güçlendiğini söyleyebilirim.
    Dört tane deneme yapmak amacıyla aldığım akustik süngerim var. Çok kaliteli değiller o yüzden çok bir etkisi olmadı ama hiç bir etki olmadı da değil. Tv'nin üzerine koyduğum sünger center'a etki ediyor. (yaklaşık 1-2 db. yansımayı düşürdü ölçümlerde) İki tanesini de subwooferın arkasına koydum, bir tanesi de ortalıklarda dolaşıyor. :D
    İlk yansıma noktalarını belirleyerek oralara koyacağım yada belki de bastrap malzemelerimden daha var elimde onlardan da yapabilirim.
  • erdote merhaba pm attım size bir kaç sorum vardı yardımcı olursanız sevinirim.

    bu arada tüm arkadaşlar güzel şeyler paylaşmışsınız ama hala tam net değil nasıl başlanır nerelere konulur net değil illa bir cihazlamı ortam ölçülmeli.
  • Isteyen olursa elimde duvarlardan çıkarttığım 15 taneye yakin yumurta sünger ve 2 adet basstrap var cok uygun fiyata vericem yoksa aticam 2 güne.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.