Şimdi Ara

Corsair H100i İncelemesi [Atlantis] (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
860
Cevap
11
Favori
62.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hocam selam h100i 3770k 2 yıl aradan sonra macunu değiştirim dedim, noctua nth1 işlemci tam yükte 100 dereceyi görüyor, sizce nerde yanlış yaptım ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hlttmz

    hocam selam h100i 3770k 2 yıl aradan sonra macunu değiştirim dedim, noctua nth1 işlemci tam yükte 100 dereceyi görüyor, sizce nerde yanlış yaptım ?

    Macunun yanlış sürülmesi bile sıcaklığı bu kadar etkilemez. Ya taban tam olarak işlemciye temas etmiyor ya da pompa çalışmıyor. Güç bağlantısını yapmayı unutma.
  • Selamlar,

    100 derece seviylerini gördüğünde sistemin kendini kapatması gerekir, sensörün doğru ölçtüğüne emin misiniz? Eğer gerçekten bu sıcaklıklarda çalışıyorsa kuvvetle muhtemel temas sorunu yaşıyorsunuzdur.
  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim cevap için.

    muhatemelen işlemciye temas etmiyor, akşam mesai bitiminde tekrar kontrol edeceğim.

    birde ilginç birşey başıma geldi hiç duydunuz mu ? asus q 55 kod hatası veriyor. işlemci yada soketi kaynaklı. A1 slotdaki ram i okumuyor.

    burda da benzer hata yaşayan var. h100i engel oluyor ama nasıl
    (http://rog.asus.com/forum/showthread.php?49815-Q-code-55-error)
  • bende ikinci elden aldım herşey iyi güzelde pompanın takılırken kullanılan vidalar kırılıyor hep tam sıkamıyorsun.rma ya ticket attımda ücretsiz gönderdiler.şuan 1 tane yedek var ayriyetten 2 tane kırdım.lanet gitsin aldığım güne.kasa ihtiyacı doğdu vs çok sıkıntılı çok.

    Corsair H100i İncelemesi [Atlantis]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 16 Haziran 2015; 15:01:22 >
  • İşlemci sıcaklığı 60°'lere ulaştığında fanlarım anlık olarak 0 rpm'e düşüyor. Sonra tekrar çalışmaya başlıyor. Tekrar çalışmaya başladığında da sistemden aygıt takıldığında gelen sesin aynısı çıkıyor. Sorun neyden olabilir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: monaktus

    İşlemci sıcaklığı 60°'lere ulaştığında fanlarım anlık olarak 0 rpm'e düşüyor. Sonra tekrar çalışmaya başlıyor. Tekrar çalışmaya başladığında da sistemden aygıt takıldığında gelen sesin aynısı çıkıyor. Sorun neyden olabilir?

    Bu soğutucuyla 60 dereceye nasıl çıkabiliyorsunuz aklım almıyor. Ben tam yükte kesintisiz 6 saat gta v- Call of duty gibi oyunlar oynuyorum 43 dereceyi geçemedim.
  • AVSEQ01.DAT kullanıcısına yanıt
    İşlemciniz nedir? Voltaj değeri nedir? Oda sıcaklığınız nedir? Çatı katında oturuyorum. Oda sıcaklığım 30° klima aldım daha montajı yapılmadı.
  • Selamlar,

    Link üzerinde ya da BIOS'ta 60 derece sıcaklıkla ilgili bir eşik ayarı olabilir mi?
  • tech guru kullanıcısına yanıt
    Link üzerinden sınırlama tarzı bir şey yapmadım. Bu sorun çıktığından beri bios'u default ayarlarda kullanıyorum. Bios'un her yerini kurcalamadım sıcaklık limiti göremedim. Anakartım M5a99x Evo R2.0
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hlttmz

    hocam selam h100i 3770k 2 yıl aradan sonra macunu değiştirim dedim, noctua nth1 işlemci tam yükte 100 dereceyi görüyor, sizce nerde yanlış yaptım ?

    tekrar merhaba,

    iş yoğunluğundan ve üşengeçliğimden dolayı, birde pc şirkette olduğu için mesai saatleri dışında fazla vakit bulamadığım için olduğu gibi kalmıştı,

    dün tekrar işlemciyi söktüm macunu tekrar sürdüm, ve dikkatli bir şekilde h100i yi temas edecek şekilde tekrar monte ettim ama boşta 40-50 yükte 70-80 derecelerde. pompalar çalışıyor, oc yok, xmp ve normal kullanımda deniyorum, voltajı düşürüyorum yine aynı. Kasa haf x hava sirkülasyon sorunu da yok. şaştım kaldım valla

    denizi geçiyorum derede boğuluyorum, keşke değiştirmeseydim macunu. Durduk yere de ram slotların biride bozuldu Asus Q55 hatası devam ediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tolgá

    bende ikinci elden aldım herşey iyi güzelde pompanın takılırken kullanılan vidalar kırılıyor hep tam sıkamıyorsun.rma ya ticket attımda ücretsiz gönderdiler.şuan 1 tane yedek var ayriyetten 2 tane kırdım.lanet gitsin aldığım güne.kasa ihtiyacı doğdu vs çok sıkıntılı çok.

    Corsair H100i İncelemesi [Atlantis]


    Hocam bendekiler de yamuldu hafiften kırılacak gibi duruyor şuan direct to die yöntemi ile kullandığımdan dolayı başka vida kullanıyorum sıkıntım yok fakat bende RMA'dan yeni vida istemeyi düşünüyorum. Vidalar yurt dışından mı geliyor yoksa burdaki distributor mu yolluyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A fine day to die -- 25 Temmuz 2015; 23:42:47 >
  • Supurge kadar ses çıkarıyor orjinal fanlar illet ediyor beni.Nf f12 veya jet flo alabilirim ama kendi fanlarına göre performansı dusuruyor mu emin değilim.Sonuçta 1200'e çıkıyor en fazla daha sessiz olacak da performans da dusecek mi emin olamadıgımdan alamadım.Bildiğin elektrik supurge bu uçak motoru gibi anasını satıyım
  • Noctua NF-F12 almanı tavsiye ederim dünyaca kabul görmüş radyatör fanıdır. 1500 rpm değeri vardır. Jetflo'lar 1200-1600 rpm düşürücüler ile gelir ama Noctua'nın verdiği performansı ve ses değeri bakımından kötüdürler.
  • white_power kullanıcısına yanıt
    Kendi orjinal fanlarına göre daha dusuk performans mı verir ona emin olsam benim kafamda da bu var
  • Kendi fanları ile alacağın performans aynı değerde olacak ve kafa ütüleyici bir sese katlanman gerekecek. Biri 1500 rpm de sağladığını diğeri çünkü 2800 de sağlıyor. Youtube aracılığı ile karşılaştırmalı videoları izle.
  • white_power kullanıcısına yanıt
    Bi bakıyım sağolasın
  • A fine day to die kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Yurtdışından geliyor.
  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    h100i nin derecdesi ise 36, normal mi ?


    Corsair H100i İncelemesi [Atlantis]
    Corsair H100i İncelemesi [Atlantis]
    Corsair H100i İncelemesi [Atlantis]

    *core temp açınca bazen sistem donuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armax -- 27 Temmuz 2015; 12:56:53 >
  • bayaği yusekmiş sicakliklar overclocksuz 77 derece hemde yaniyorsun fuat abi .
    birde hangi ilde kullaniyorsunuz?urfa antalya adana felansa normal sicakliklar
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.