Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S4 [ANA KONU] (İlk Sayfayı Okuyun!) (274. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
78.250
Cevap
355
Favori
3.291.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 272273274275276
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hkas

    quote:

    Orijinalden alıntı: sissente

    quote:

    Orijinalden alıntı: hkas

    quote:

    Orijinalden alıntı: Zero-Hour

    beyler suyun altında tutum daha sonra çıkardıktan sonra çalışmadı ? nedir sorun?

    şakamısın sen?

    Şaka değil sanırım.

    Fırında kurut. O zaman çalışır merak etme

    suya dayanıklı haberlerinin etkisinde kalmış olabilir ama o kasa bunlar değil.O haber şu başlıkta,

    http://forum.donanimhaber.com/m_74417770/tm.htm





  • Arkadaşlar acil yardım lazım. 2 ay önce yurtdışından getirdiğim telefonu kuzenimin pasaportuna kaydettirdim. Bugün mesaj geldi telefonunuz kayıtdışının diye. Kuzenime sordum pasaporttan kayıt falan düşürttünmü diye, hayır hiç birşey yapmadım dedi. Herşeyi yasal yaptığım telefon neden kayıtdışının dedi bir bilen bir yardım edecek arkadaş varmı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eakyol11

    quote:

    Orijinalden alıntı: +7Can

    quote:

    Orijinalden alıntı: eakyol11

    quote:

    Orijinalden alıntı: +7Can

    quote:

    Orijinalden alıntı: eakyol11

    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: eakyol11

    quote:

    Orijinalden alıntı: berkcombil

    quote:

    Orijinalden alıntı: eakyol11

    hocam bi ekleme yapayım o alüminyum kasalar cnc tezgahlarda işlenemez öyle olursa el yapımı telefon olur komik olmuş bu yorum alüminyum enjeksiyonla cayır cayır üretimi yapılmakta hiçbir gecikme vs. de yaşanmaz htc için bahane üretmek neden onu anlamadım ortaklığınız mı var çok hayalci bi yaklaşım olmuş cnc işleme merkezinde üretim.

    Az ingilizcen varsa dikkatli dinlemeni tavsiye ederim.Malesef HTC üretim bandını tam çekmemiş,başkaları çekip de hemen araklayabilir diye herhaldeHayalci yaklaşım falan da videodan sonra kalmamıştır umarım.Ben HTC mühendislerinin yalancısıyım.Ayrıca HTC'nin %0.000001 hissedarıyım.Tedarik sıkıntısı bitsin stoklardan isteyene ucuzundan bir hissedar olarak cihaz satacağım.Hatta talep olursa aramızdan en değerli üyeyi seçip HTC'nin fabrikalarına götürüp ona kendi eliyle kendi HTC'sini yapma fırsatı vereceğim.http://www.youtube.com/watch?v=pDjfh5mFWUc&feature=player_embedded

    gülmekten yerlere yatıyorum ya o prototipin nasıl yapıldığını gösteriyor arkadaşım 21. yy da yaşıyoruz seri üretim diye birşey var hem o cns diye yazılmaz cnc diye yazılır ilk üretim cnc makinalarda yapılır üretim değil daha doğrusu prototip daha sonra denemeler vs. başarılı olunursa şayet seri üretime geçilecekse kalıplar vs. enjeksiyon yöntemiyle yapılır 5083 serisi alüminyumla çatır çatır üretilir. 2011 yılında aston martin bizim firmaya teknik resim göndermişti avrupada üretimin pahalı olması hasebiyle yekpare ön konsol alüminyumdan imal edildi bir adedinin imalatı 25 gün sürdü tezgahta bu prototip tabi deneme amaçlı başarılı olunursa bu da alüminyum enjeksiyonla üretilecekti yani herneyse o parçanın cnc tezgahta finish olarak işlenmesi minimum 3 saat tabi 5 eksenli tam donanımlı bi tezgahta ayrıca atıyorum 400 gr. bir alüminyum kütükle başlarsın 150 gr. mamül çıkar ortaya 250 gr. çapak yani çöp olur ama alüminyum enjeksiyonda 15 sn. bir parça üretirsin sıfır malzeme kaybıyla .

    Beni yorum yazmaktan kurtardigin icin saolasin. Bu hayalcilerle ugrasmaktan bikmistim :)

    ne demek hocam zevkle benim uzmanlık alanıma girdiği için arkadaşların aklında yanlış kalmasın diye anlatmak gereği duydum neymiş hepsi tek tek cnc de işleniyormuş yok artık, tabi hatta bakır olan kasaları piyasaya sürülecekmiş antepli ustaların elinden çıkacakmış çekiçle döve döve üreteceklermiş sene 2013 bunun farkında olmayanlar var galiba.

    Berkcombile katılıyorum. Seri imalatı CNC'de yapıyorlar. Adamlar bu iş için özel etching (erezyon) prosesi geliştirdik diyorlar.

    yok hocam ya baya belli yani nasıl işledikleri parçayı gayet cnc de işlemişler ve prototip imalatı bunu böyle yapıyoruz bu işi önemsiyoruz hissiyatı yaratmaktan başka birşey değil ben htc kullanıyorum ama htc kullanıcısını önemseyen bir firma değil artık buna kanaat getirdim devamlı bir ürün sirkülasyonu var evet samsungda da var ama abi adamlar ürettikleri birçok üründen yazılım desteğini çekti resmen çöp etti cihazları ya var mı böyle birşey, seri imalat=kârlılık o yüzden kim ne derse desin erezyonla falanda çok seri üretilemez ya amerika yı yeniden keşfetmeye gerek yok plastik, alüminyum vs. gibi yumuşak malzemelerin imalatı en hızlı en kayıpsız en düzgün ve en kârlı enjeksiyonla yapılır enjeksiyon olunca kötü olmuyor ki neyi kanıtlamaya çalışıyoruz yani 2+2=4 o parçada başka bir teknikle üretilemez varsa söylesin birisi bizde aynı sektördeyiz ya ar-ge çalışmaları vs. şu anda bundan daha iyi bir yöntem yok imalatta nedir yani, az imal edilecekse cnc seri imal edilecekse enjeksiyon.

    Katılma nedenim; videoda ürün imalatından çok övgüyle bahsetmişler. Prototip imalatı mühendislik tarafından çok önemsenmez çünkü önemli olan prototipin kendisidir. Videoda üretim bandı çöyle teknoloji kullandık vb. şekilde çok övülmüş. Bu yüzden seri imalatta da bu şekilde üretildiğini düşünüyorum. Talaş vb. giderler olabilir, israf konusunda dediklerine katılıyorum ancak, alüminyum injection ile o kalitede ve hassasiytte yüzey elde edilemeyeceğini düşünüyorum. Yani bir Al enjeksiyon yapsalardı bile sonrasında parlatma, finishing vb. işlemler yapmaları gerekirdir. Ayrıca kalıptan üreündeki bazı açılardan dolayı çıkmıyor da olabilir. Bu yüzden CNC üretimini seçmiş olabilirler.

    kopyala yapıştır için özür dilerim ama aynı şeyleri anlatıcam yine

    hocam kalite vs. kötü demiyorum ama reklam her zaman abartıdır bu işi bilen herkes cnc de seri üretimin imkansız olduğunu bilir he derki adam çok özel bir ürün yapıcam 1000 tane üreticem sınırlı sayıda olucak der ve onu dediğin gibi cnc de yapar ama şunu unutmayalım bu firmaların ilk hedefi sana bana hizmet sunmak değil kâr elde etmek emin ol hiç dert değil onlar için ya şöyle düşün antepte el işi bakırlar var dünya para neden emek var vs tanıtım filmindede bundan bahsedilmiş çok emek kalite vs. 1 adet makina görülüyo filmde göstersene yüzlerce imalat yapan cnc bende tamam diyeyim ama yokki öyle bir üretim anlayışı öyle bir mühendislik yok çünkü. kalıptan çıktıktan sonra mutlaka bir bantta parlatma, matlaştırma vs. yapılıyordur tabiki, birde demişsinizki açılardan dolayı kalıptan çıkmıyor olabilir zaten imalat yapmak önce mühendislik tasarım işidir kalıptan çıkamayacak hiç bir parça seri imalatta kullanılmaz çok hayati parçalar vardır imalatı kalıp ile yapılmaz yada çelik olması gerekiyordur cnc de işlenir anlarım ama hocam bildiğin dış yüzeyi bombeli kenarları oval alüminyum parça işte bu ya mutlaka kalıptan çıkacak şekilde tasarım yapılır bunlar imalat yapan kişiler için çok küçük detaylar önce seri imalata uygun mu değil mi ona bakılır sonra imalata geçilir, yani kalıptan çıkamayacak basit bir alüminyum arka kapak tasarlanmamışsa htc kusura bakmasın o mühendisi hemen tazminatsız sallasın, tabiki de böyle birşeyin olması mümkün değil, bizden çok daha küçük hesaplar yapıp kârlılığı nasıl artırırızın derdinde bütün firmalar kapitalizmin cilvesi işte. ne samsung ne nokia ne htc vs. hepsi ama hepsi eğer rekabet olması piyasada herhangi biri tek olsun antenli telefon üretirler binlerce liraya satarlar rekabet olmasa tüketici kimsenin umrunda değil yani hâla değil de rekabet bize yarıyor.

    Benim düşünceme göre extrüzyon ile üretilen Al alaşımı kesilerek, CNC'de işleniyor. Bu şekilde Al enjeksiyondan daha ucuz olur diye düşünüyorum. Eloksalda'da boyanıyor.

    Edit: CNC'de otomatik besleme yapılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi +7Can -- 29 Nisan 2013; 22:37:17 >




  • Pil olmamış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: y_silhouette


    quote:

    Orijinalden alıntı: KuzeyRüzğarı

    arkadaşlar kılıf almayı düşünen varsa linkteki ürünü kargo dahil 50 tl ye evine teslim gönderilecektir sadece mavi rengi satışta o rengi almak isteyen varsa pm atabilir 4 arkadaşa bugün yardımcı oldum diğer renkleri 15 mayısta çıkacakmış

    http://www.amazon.com/SPIGEN-SGP-Samsung-Protective-Protection/dp/B00BYJXGP2/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1367163226&sr=8-3&keywords=spigen+s4

    Bu urunu almaya calisiyorum fakat 68 TL tutuyor. Siz nasil o fiyata aldiniz.

    Son ödeme aşamasında %50 indirim veriyor 40 liraya alınıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zero-Hour

    beyler suyun altında tutum daha sonra çıkardıktan sonra çalışmadı ? nedir sorun?

    Su soğuktur yada kireçlidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EvrenOzdal

    Yaklaşık 24 saatlik kullanım sonucu yorumlarım;

    Ekran parlaklığı son derece başarılı. Renklerin canlılığı özellikle HD videolarda ve kaliteli fotoğraflarda kullananı mest ediyor.
    Kamerası gayet iyi, lâkin çift kamera ile güzel bir kare yakalayamadım. İnsanın kendisini fotoğrafta görmesi alışılmadık bir deneyim.
    Sesli komutlar eğlenceli, tweet ya da facebook status güncelleyebiliyorsunuz ses ile.. Elbette telaffuzdan kaynaklanan yanlış kelimeler de sık sık karşıma çıkan bir durum.
    Sesli sözlük istenilen performansı sunuyor, ne yapması gerekiyorsa onu yapıyor.
    Tarayıcı hızı tatminkar, cihaz menüler arası geçiş ise gayet iyi.. Adeta su gibi akıyor menülerden.
    Watchon applicationu çok eğlenceli, televizyon ve türevi aletlerin kumandasına ihtiyacım kalmadı.
    Eye scroll özelliği bazen saçmalayabiliyor, eğlenceli lakin olmasa da olur.
    el ile tablar arası geçiş, fotoğraflar arası geçiş meşakatli.. Parmakla bu işi yapmak daha az yorucu
    Videodan kafayı çevirince videonun durması son derece başarılı, aldatamadık keretayı.


    Hediye gelen wireless audio boyu kadar ses çıkarmıyor.. Daha kaliteli ve daha yüksek bir ses beklerdim.

    Cihazın, arama geldiğindeki zil sesi nasıl hocam? Direk yüksek seslemi çalmaya başlıyor? Yoksa artarak mı çalıyor? Ve konuşurken, karşı tarafın sesi nasıl?
    Teşekkür ederim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: +7Can

    quote:

    Orijinalden alıntı: eakyol11

    quote:

    Orijinalden alıntı: +7Can

    quote:

    Orijinalden alıntı: eakyol11

    quote:

    Orijinalden alıntı: +7Can

    quote:

    Orijinalden alıntı: eakyol11

    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: eakyol11

    quote:

    Orijinalden alıntı: berkcombil

    quote:

    Orijinalden alıntı: eakyol11

    hocam bi ekleme yapayım o alüminyum kasalar cnc tezgahlarda işlenemez öyle olursa el yapımı telefon olur komik olmuş bu yorum alüminyum enjeksiyonla cayır cayır üretimi yapılmakta hiçbir gecikme vs. de yaşanmaz htc için bahane üretmek neden onu anlamadım ortaklığınız mı var çok hayalci bi yaklaşım olmuş cnc işleme merkezinde üretim.

    Az ingilizcen varsa dikkatli dinlemeni tavsiye ederim.Malesef HTC üretim bandını tam çekmemiş,başkaları çekip de hemen araklayabilir diye herhaldeHayalci yaklaşım falan da videodan sonra kalmamıştır umarım.Ben HTC mühendislerinin yalancısıyım.Ayrıca HTC'nin %0.000001 hissedarıyım.Tedarik sıkıntısı bitsin stoklardan isteyene ucuzundan bir hissedar olarak cihaz satacağım.Hatta talep olursa aramızdan en değerli üyeyi seçip HTC'nin fabrikalarına götürüp ona kendi eliyle kendi HTC'sini yapma fırsatı vereceğim.http://www.youtube.com/watch?v=pDjfh5mFWUc&feature=player_embedded

    gülmekten yerlere yatıyorum ya o prototipin nasıl yapıldığını gösteriyor arkadaşım 21. yy da yaşıyoruz seri üretim diye birşey var hem o cns diye yazılmaz cnc diye yazılır ilk üretim cnc makinalarda yapılır üretim değil daha doğrusu prototip daha sonra denemeler vs. başarılı olunursa şayet seri üretime geçilecekse kalıplar vs. enjeksiyon yöntemiyle yapılır 5083 serisi alüminyumla çatır çatır üretilir. 2011 yılında aston martin bizim firmaya teknik resim göndermişti avrupada üretimin pahalı olması hasebiyle yekpare ön konsol alüminyumdan imal edildi bir adedinin imalatı 25 gün sürdü tezgahta bu prototip tabi deneme amaçlı başarılı olunursa bu da alüminyum enjeksiyonla üretilecekti yani herneyse o parçanın cnc tezgahta finish olarak işlenmesi minimum 3 saat tabi 5 eksenli tam donanımlı bi tezgahta ayrıca atıyorum 400 gr. bir alüminyum kütükle başlarsın 150 gr. mamül çıkar ortaya 250 gr. çapak yani çöp olur ama alüminyum enjeksiyonda 15 sn. bir parça üretirsin sıfır malzeme kaybıyla .

    Beni yorum yazmaktan kurtardigin icin saolasin. Bu hayalcilerle ugrasmaktan bikmistim :)

    ne demek hocam zevkle benim uzmanlık alanıma girdiği için arkadaşların aklında yanlış kalmasın diye anlatmak gereği duydum neymiş hepsi tek tek cnc de işleniyormuş yok artık, tabi hatta bakır olan kasaları piyasaya sürülecekmiş antepli ustaların elinden çıkacakmış çekiçle döve döve üreteceklermiş sene 2013 bunun farkında olmayanlar var galiba.

    Berkcombile katılıyorum. Seri imalatı CNC'de yapıyorlar. Adamlar bu iş için özel etching (erezyon) prosesi geliştirdik diyorlar.

    yok hocam ya baya belli yani nasıl işledikleri parçayı gayet cnc de işlemişler ve prototip imalatı bunu böyle yapıyoruz bu işi önemsiyoruz hissiyatı yaratmaktan başka birşey değil ben htc kullanıyorum ama htc kullanıcısını önemseyen bir firma değil artık buna kanaat getirdim devamlı bir ürün sirkülasyonu var evet samsungda da var ama abi adamlar ürettikleri birçok üründen yazılım desteğini çekti resmen çöp etti cihazları ya var mı böyle birşey, seri imalat=kârlılık o yüzden kim ne derse desin erezyonla falanda çok seri üretilemez ya amerika yı yeniden keşfetmeye gerek yok plastik, alüminyum vs. gibi yumuşak malzemelerin imalatı en hızlı en kayıpsız en düzgün ve en kârlı enjeksiyonla yapılır enjeksiyon olunca kötü olmuyor ki neyi kanıtlamaya çalışıyoruz yani 2+2=4 o parçada başka bir teknikle üretilemez varsa söylesin birisi bizde aynı sektördeyiz ya ar-ge çalışmaları vs. şu anda bundan daha iyi bir yöntem yok imalatta nedir yani, az imal edilecekse cnc seri imal edilecekse enjeksiyon.

    Katılma nedenim; videoda ürün imalatından çok övgüyle bahsetmişler. Prototip imalatı mühendislik tarafından çok önemsenmez çünkü önemli olan prototipin kendisidir. Videoda üretim bandı çöyle teknoloji kullandık vb. şekilde çok övülmüş. Bu yüzden seri imalatta da bu şekilde üretildiğini düşünüyorum. Talaş vb. giderler olabilir, israf konusunda dediklerine katılıyorum ancak, alüminyum injection ile o kalitede ve hassasiytte yüzey elde edilemeyeceğini düşünüyorum. Yani bir Al enjeksiyon yapsalardı bile sonrasında parlatma, finishing vb. işlemler yapmaları gerekirdir. Ayrıca kalıptan üreündeki bazı açılardan dolayı çıkmıyor da olabilir. Bu yüzden CNC üretimini seçmiş olabilirler.

    kopyala yapıştır için özür dilerim ama aynı şeyleri anlatıcam yine

    hocam kalite vs. kötü demiyorum ama reklam her zaman abartıdır bu işi bilen herkes cnc de seri üretimin imkansız olduğunu bilir he derki adam çok özel bir ürün yapıcam 1000 tane üreticem sınırlı sayıda olucak der ve onu dediğin gibi cnc de yapar ama şunu unutmayalım bu firmaların ilk hedefi sana bana hizmet sunmak değil kâr elde etmek emin ol hiç dert değil onlar için ya şöyle düşün antepte el işi bakırlar var dünya para neden emek var vs tanıtım filmindede bundan bahsedilmiş çok emek kalite vs. 1 adet makina görülüyo filmde göstersene yüzlerce imalat yapan cnc bende tamam diyeyim ama yokki öyle bir üretim anlayışı öyle bir mühendislik yok çünkü. kalıptan çıktıktan sonra mutlaka bir bantta parlatma, matlaştırma vs. yapılıyordur tabiki, birde demişsinizki açılardan dolayı kalıptan çıkmıyor olabilir zaten imalat yapmak önce mühendislik tasarım işidir kalıptan çıkamayacak hiç bir parça seri imalatta kullanılmaz çok hayati parçalar vardır imalatı kalıp ile yapılmaz yada çelik olması gerekiyordur cnc de işlenir anlarım ama hocam bildiğin dış yüzeyi bombeli kenarları oval alüminyum parça işte bu ya mutlaka kalıptan çıkacak şekilde tasarım yapılır bunlar imalat yapan kişiler için çok küçük detaylar önce seri imalata uygun mu değil mi ona bakılır sonra imalata geçilir, yani kalıptan çıkamayacak basit bir alüminyum arka kapak tasarlanmamışsa htc kusura bakmasın o mühendisi hemen tazminatsız sallasın, tabiki de böyle birşeyin olması mümkün değil, bizden çok daha küçük hesaplar yapıp kârlılığı nasıl artırırızın derdinde bütün firmalar kapitalizmin cilvesi işte. ne samsung ne nokia ne htc vs. hepsi ama hepsi eğer rekabet olması piyasada herhangi biri tek olsun antenli telefon üretirler binlerce liraya satarlar rekabet olmasa tüketici kimsenin umrunda değil yani hâla değil de rekabet bize yarıyor.

    Benim düşünceme göre extrüzyon ile üretilen Al alaşımı kesilerek, CNC'de işleniyor. Bu şekilde Al enjeksiyondan daha ucuz olur diye düşünüyorum. Eloksalda'da boyanıyor.

    Edit: CNC'de otomatik besleme yapılıyor.

    çok meşakkatli iç ayrıca dediğim gibi boşa hammadde israfı ve zaman kaybı iki işlemde bitiyorlardır kesinlikle yada bize ne ya bizim için yapmadıklarını biliyorum o bana yeter.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: juneight41

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetcan990

    Arkadaşlar şu 32gb S4'ü Turkcell den başka yerden alamıyor muyuz? Havale ile almam gerekiyor. Turkcellde havale sistemi yokmuş malesef. Kredi kartı limitim fullll

    parayı karta yatırsan havale yerine;)

    Gelecek taksitlerden dolayı dolu nasıl olacak? Yani hepsini yatırsamda yetmiyor.
  • Samsung müşteri hizmetleri sistemde sorun olduğunu söyledi.

    Mesaj onay kodunu girdim fakat işleminiz gerçekleşti gibi bir ifade yer almadı ekranda.defalarca bastım o butona fakat olmadı ve sayfayı yeniledim.
    Tekrar bilgileri yazdım filan bu sefer de telefon numarası kullanılmış gibi bir uyarı verdi.maillerime baktım herhangi bir mail de gelmemiş.

    Ardından samsung müşteri hizmetlerini aradım anlattım durumu ve telefon numaramdan sorgulama yaptığını söyledi ve 8 dk kadar telefonda beklettiler.
    kayıt yapılmadığı; sistemde bir sorun olduğunu ve yarına kadar tekrar tekrar denememi söyledi.

    Aynı sorun devam ettiği takdirde tekrar arayın yardımcı olalım dediler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KuzeyRüzğarı

    arkadaşlar kılıf almayı düşünen varsa linkteki ürünü kargo dahil 50 tl ye evine teslim gönderilecektir sadece mavi rengi satışta o rengi almak isteyen varsa pm atabilir 4 arkadaşa bugün yardımcı oldum diğer renkleri 15 mayısta çıkacakmış

    http://www.amazon.com/SPIGEN-SGP-Samsung-Protective-Protection/dp/B00BYJXGP2/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1367163226&sr=8-3&keywords=spigen+s4

    Hocam dur once cıhazı alayım :D

    Sonra senınle ırtıbatlasıcaz nasıpse :)




  • [simage][/simage][simage][/simage]
    quote:

    Orijinalden alıntı: eakyol11

    quote:

    Orijinalden alıntı: +7Can

    quote:

    Orijinalden alıntı: eakyol11

    quote:

    Orijinalden alıntı: +7Can

    quote:

    Orijinalden alıntı: eakyol11

    quote:

    Orijinalden alıntı: +7Can

    quote:

    Orijinalden alıntı: eakyol11

    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: eakyol11

    quote:

    Orijinalden alıntı: berkcombil

    quote:

    Orijinalden alıntı: eakyol11

    hocam bi ekleme yapayım o alüminyum kasalar cnc tezgahlarda işlenemez öyle olursa el yapımı telefon olur komik olmuş bu yorum alüminyum enjeksiyonla cayır cayır üretimi yapılmakta hiçbir gecikme vs. de yaşanmaz htc için bahane üretmek neden onu anlamadım ortaklığınız mı var çok hayalci bi yaklaşım olmuş cnc işleme merkezinde üretim.

    Az ingilizcen varsa dikkatli dinlemeni tavsiye ederim.Malesef HTC üretim bandını tam çekmemiş,başkaları çekip de hemen araklayabilir diye herhaldeHayalci yaklaşım falan da videodan sonra kalmamıştır umarım.Ben HTC mühendislerinin yalancısıyım.Ayrıca HTC'nin %0.000001 hissedarıyım.Tedarik sıkıntısı bitsin stoklardan isteyene ucuzundan bir hissedar olarak cihaz satacağım.Hatta talep olursa aramızdan en değerli üyeyi seçip HTC'nin fabrikalarına götürüp ona kendi eliyle kendi HTC'sini yapma fırsatı vereceğim.http://www.youtube.com/watch?v=pDjfh5mFWUc&feature=player_embedded

    gülmekten yerlere yatıyorum ya o prototipin nasıl yapıldığını gösteriyor arkadaşım 21. yy da yaşıyoruz seri üretim diye birşey var hem o cns diye yazılmaz cnc diye yazılır ilk üretim cnc makinalarda yapılır üretim değil daha doğrusu prototip daha sonra denemeler vs. başarılı olunursa şayet seri üretime geçilecekse kalıplar vs. enjeksiyon yöntemiyle yapılır 5083 serisi alüminyumla çatır çatır üretilir. 2011 yılında aston martin bizim firmaya teknik resim göndermişti avrupada üretimin pahalı olması hasebiyle yekpare ön konsol alüminyumdan imal edildi bir adedinin imalatı 25 gün sürdü tezgahta bu prototip tabi deneme amaçlı başarılı olunursa bu da alüminyum enjeksiyonla üretilecekti yani herneyse o parçanın cnc tezgahta finish olarak işlenmesi minimum 3 saat tabi 5 eksenli tam donanımlı bi tezgahta ayrıca atıyorum 400 gr. bir alüminyum kütükle başlarsın 150 gr. mamül çıkar ortaya 250 gr. çapak yani çöp olur ama alüminyum enjeksiyonda 15 sn. bir parça üretirsin sıfır malzeme kaybıyla .

    Beni yorum yazmaktan kurtardigin icin saolasin. Bu hayalcilerle ugrasmaktan bikmistim :)

    ne demek hocam zevkle benim uzmanlık alanıma girdiği için arkadaşların aklında yanlış kalmasın diye anlatmak gereği duydum neymiş hepsi tek tek cnc de işleniyormuş yok artık, tabi hatta bakır olan kasaları piyasaya sürülecekmiş antepli ustaların elinden çıkacakmış çekiçle döve döve üreteceklermiş sene 2013 bunun farkında olmayanlar var galiba.

    Berkcombile katılıyorum. Seri imalatı CNC'de yapıyorlar. Adamlar bu iş için özel etching (erezyon) prosesi geliştirdik diyorlar.

    yok hocam ya baya belli yani nasıl işledikleri parçayı gayet cnc de işlemişler ve prototip imalatı bunu böyle yapıyoruz bu işi önemsiyoruz hissiyatı yaratmaktan başka birşey değil ben htc kullanıyorum ama htc kullanıcısını önemseyen bir firma değil artık buna kanaat getirdim devamlı bir ürün sirkülasyonu var evet samsungda da var ama abi adamlar ürettikleri birçok üründen yazılım desteğini çekti resmen çöp etti cihazları ya var mı böyle birşey, seri imalat=kârlılık o yüzden kim ne derse desin erezyonla falanda çok seri üretilemez ya amerika yı yeniden keşfetmeye gerek yok plastik, alüminyum vs. gibi yumuşak malzemelerin imalatı en hızlı en kayıpsız en düzgün ve en kârlı enjeksiyonla yapılır enjeksiyon olunca kötü olmuyor ki neyi kanıtlamaya çalışıyoruz yani 2+2=4 o parçada başka bir teknikle üretilemez varsa söylesin birisi bizde aynı sektördeyiz ya ar-ge çalışmaları vs. şu anda bundan daha iyi bir yöntem yok imalatta nedir yani, az imal edilecekse cnc seri imal edilecekse enjeksiyon.

    Katılma nedenim; videoda ürün imalatından çok övgüyle bahsetmişler. Prototip imalatı mühendislik tarafından çok önemsenmez çünkü önemli olan prototipin kendisidir. Videoda üretim bandı çöyle teknoloji kullandık vb. şekilde çok övülmüş. Bu yüzden seri imalatta da bu şekilde üretildiğini düşünüyorum. Talaş vb. giderler olabilir, israf konusunda dediklerine katılıyorum ancak, alüminyum injection ile o kalitede ve hassasiytte yüzey elde edilemeyeceğini düşünüyorum. Yani bir Al enjeksiyon yapsalardı bile sonrasında parlatma, finishing vb. işlemler yapmaları gerekirdir. Ayrıca kalıptan üreündeki bazı açılardan dolayı çıkmıyor da olabilir. Bu yüzden CNC üretimini seçmiş olabilirler.

    kopyala yapıştır için özür dilerim ama aynı şeyleri anlatıcam yine

    hocam kalite vs. kötü demiyorum ama reklam her zaman abartıdır bu işi bilen herkes cnc de seri üretimin imkansız olduğunu bilir he derki adam çok özel bir ürün yapıcam 1000 tane üreticem sınırlı sayıda olucak der ve onu dediğin gibi cnc de yapar ama şunu unutmayalım bu firmaların ilk hedefi sana bana hizmet sunmak değil kâr elde etmek emin ol hiç dert değil onlar için ya şöyle düşün antepte el işi bakırlar var dünya para neden emek var vs tanıtım filmindede bundan bahsedilmiş çok emek kalite vs. 1 adet makina görülüyo filmde göstersene yüzlerce imalat yapan cnc bende tamam diyeyim ama yokki öyle bir üretim anlayışı öyle bir mühendislik yok çünkü. kalıptan çıktıktan sonra mutlaka bir bantta parlatma, matlaştırma vs. yapılıyordur tabiki, birde demişsinizki açılardan dolayı kalıptan çıkmıyor olabilir zaten imalat yapmak önce mühendislik tasarım işidir kalıptan çıkamayacak hiç bir parça seri imalatta kullanılmaz çok hayati parçalar vardır imalatı kalıp ile yapılmaz yada çelik olması gerekiyordur cnc de işlenir anlarım ama hocam bildiğin dış yüzeyi bombeli kenarları oval alüminyum parça işte bu ya mutlaka kalıptan çıkacak şekilde tasarım yapılır bunlar imalat yapan kişiler için çok küçük detaylar önce seri imalata uygun mu değil mi ona bakılır sonra imalata geçilir, yani kalıptan çıkamayacak basit bir alüminyum arka kapak tasarlanmamışsa htc kusura bakmasın o mühendisi hemen tazminatsız sallasın, tabiki de böyle birşeyin olması mümkün değil, bizden çok daha küçük hesaplar yapıp kârlılığı nasıl artırırızın derdinde bütün firmalar kapitalizmin cilvesi işte. ne samsung ne nokia ne htc vs. hepsi ama hepsi eğer rekabet olması piyasada herhangi biri tek olsun antenli telefon üretirler binlerce liraya satarlar rekabet olmasa tüketici kimsenin umrunda değil yani hâla değil de rekabet bize yarıyor.

    Benim düşünceme göre extrüzyon ile üretilen Al alaşımı kesilerek, CNC'de işleniyor. Bu şekilde Al enjeksiyondan daha ucuz olur diye düşünüyorum. Eloksalda'da boyanıyor.

    Edit: CNC'de otomatik besleme yapılıyor.

    çok meşakkatli iç ayrıca dediğim gibi boşa hammadde israfı ve zaman kaybı iki işlemde bitiyorlardır kesinlikle yada bize ne ya bizim için yapmadıklarını biliyorum o bana yeter.

    Hocam bir de resimde de kalıptan çıkamayacağını düşündüğüm yerler var. Resmi aşağıda. :)




    Ayrıca, S4'ün plastik kasa olması beni biraz üzdü. Bugün wave bile Al kasa. Yoksa ben mi yanlış anladım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi +7Can -- 29 Nisan 2013; 22:48:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetcan990

    quote:

    Orijinalden alıntı: juneight41

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetcan990

    Arkadaşlar şu 32gb S4'ü Turkcell den başka yerden alamıyor muyuz? Havale ile almam gerekiyor. Turkcellde havale sistemi yokmuş malesef. Kredi kartı limitim fullll

    parayı karta yatırsan havale yerine;)

    Gelecek taksitlerden dolayı dolu nasıl olacak? Yani hepsini yatırsamda yetmiyor.

    yanlış mı biliyorum ben şimdi anlatmadım sanırım havale edeceğiniz parayı karta yatırdığınızda okdr limit açılmış olur ve siparişi verebilirsiniz bence




  • cunku kampanya stoklarla sınırlı diye ibare var:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: juneight41

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetcan990

    quote:

    Orijinalden alıntı: juneight41

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetcan990

    Arkadaşlar şu 32gb S4'ü Turkcell den başka yerden alamıyor muyuz? Havale ile almam gerekiyor. Turkcellde havale sistemi yokmuş malesef. Kredi kartı limitim fullll

    parayı karta yatırsan havale yerine;)

    Gelecek taksitlerden dolayı dolu nasıl olacak? Yani hepsini yatırsamda yetmiyor.

    yanlış mı biliyorum ben şimdi anlatmadım sanırım havale edeceğiniz parayı karta yatırdığınızda okdr limit açılmış olur ve siparişi verebilirsiniz bence

    Açılmıyor işte. Gelecek taksitleri yatıramıyorum. Onlar bağlıyor zaten limiti




  • Hocalar :)

    Bu model mı daha ıyı yoksa i9500 mü? Bana Snapdragon daha hızlı olur gıbı gelıyor?

    Benden ıyı anlayanlar vardır bu konudan , fıkırlerınızı alabılırmyıım?

    i9505
    4G (LTE)
    Chipset - Qualcomm APQ8064T Snapdragon 600 -
    CPU - Quad-core 1.9 GHz Krait 300
    GPU - Adreno 320
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KuzeyRüzğarı

    arkadaşlar kılıf almayı düşünen varsa linkteki ürünü kargo dahil 50 tl ye evine teslim gönderilecektir sadece mavi rengi satışta o rengi almak isteyen varsa pm atabilir 4 arkadaşa bugün yardımcı oldum diğer renkleri 15 mayısta çıkacakmış

    http://www.amazon.com/SPIGEN-SGP-Samsung-Protective-Protection/dp/B00BYJXGP2/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1367163226&sr=8-3&keywords=spigen+s4



    hocam senden yardım istiyorum bu konuda ama ben infinity white almak istiyorum.telefon beyaz cunku beyaz daha iyi gider diye düşündümhocam senden yardım istiyorum bu konuda ama ben infinity white almak istiyorum.telefon beyaz cunku beyaz daha iyi gider diye düşündüm




  • cihazın görselliğini bozmayacak ve koruyacak bir kılıf olarak protective cover + sipariş verdim avrupatr'den, gayet şık ve samsung markalı
    http://www.avrupatr.com/SAMSUNG-EF-PI950B-Galaxy-S4-Koruyucu-Kilif,PR-2383.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fimeral -- 30 Nisan 2013; 19:19:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hkas

    quote:

    Orijinalden alıntı: Zero-Hour

    beyler suyun altında tutum daha sonra çıkardıktan sonra çalışmadı ? nedir sorun?

    şakamısın sen?

    çok iyiymiş gece gece iyi oldu bu mesaj:)))))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cmengn

    Ben hediye formunu doldurdum arkadaşlar. Sonra hemen mail geldi. Audio dock 7 iş günü içerisinde gelecekmiş. Dağıtım firması da İs-mail dağıtım hizmetleri diye bi yermiş. Sanki hiç adam gibi kargo firması yok gibi burayla anlaşmışlar. Bakalım alabilecek miyiz

    Bende doldurdum ancak hediye seçmeden kapandı yeniden girdigimde no yanlış falan diyor yeniden girilmiyor, amma hediyeymis lanetli mi nedir herkesi çeşitli sorunlarla ugrastiriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 272273274275276
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.