Şimdi Ara

Maketçilik (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
1.630
Cevap
35
Favori
72.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlk defa erken kargoladılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erenyigit02

    İlk defa erken kargoladılar

    Hayırlı olsun güzele benziyor bitince resim koyun...

    Benimde DR'den A-380 uçağım için sipariş ettiğim boyalar 1 haftadır tedarik edilemedi.
  • Bende DC-10' un yapımında bayağı yol katettim.. Lakin kılavuza göre yol almama rağmen iniş takımları başta olmak üzere bazı hatalar var sanırım.. Kanat motorları yer ile 1-1,5mm arası yani neredeyse kağıt kadar az mesafe var.. Yapıştırıcıda resmen plastik kaynak Çok fazla eritiyor özellikle iniş takımları çok narin parçalar ve plastik bacaklardan da çok zor ayrılıyor hatta ayrılmıyorlar Sanırım tekrar sökmeyi deneyeceğim.. Söküp bir kaç mm yükseltmem gerekecek gibi.. Hepimize kolay gelsin..
     Maketçilik Maketçilik




  • nuriQocca N kullanıcısına yanıt
    Montaja dikkat et. Bir kere yaptin mi donusu olmuyor. Sen simdi o parcalari sokeceksin ama orda hep izleri kalacak. Once boya, sonra yapistirmadan bir bak nasil oluyor, yerine tam oturuyor mu, en son yapistir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dikkatli ve titiz çalıştım ama yapıştırıcının kuvveti, mukavemeti ince parçaları eritiyor bu nedenle eriyen 1-2mm dengesini bozuyor uçağın.. Zımparaların birleşim noklarını bütün çapaklarından fazlalıklardan arındırdım.. Ama yinede bir hata var kalıplama iyi sayılır ama orta kısımda da destek iniş takımı var buranın kapakları yere süretecek neredeyse.. Uçağın orjinal fotoğraflarını inceledim mukayese ettiğimde onlar gayet normal yükseltisinde görünüyor.. Yada kapaklar fazla büyük.. Ayrıca yer ile temas etmiyor bir tuhaflık var.. bugün boyamaya başlayayım tekrar döneceğim iniş takımlarına..

     Maketçilik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuriQocca -- 29 Ekim 2013; 17:58:06 >




  • hocam hangi tip yapıştırıcı kullanıyosun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trulli -- 29 Ekim 2013; 22:49:48 >
  • Yapıştırıcı Revell kullanıyorum..
     Maketçilik

    Bu arada Alüminyum boya kısımları tamamlandı.. Taşmış gibi görülen yerler maskeleme yaptığım yerler taşma yok yani.. Motor dekallerinide aktardım.. Çokta zor bir işlem değilmiş zemini ıslatmak büyük kolaylık..
     Maketçilik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuriQocca -- 30 Ekim 2013; 7:05:42 >




  • nuriQocca N kullanıcısına yanıt
    motor güzel olmuş
  • Hmmm evet revell in o yapıştırıcısı ufak parçalarda erime yapabiliyor. Benim tavsiyem likit yapıştırıcılardan kullanmanız. Hem her türlü aralığa rahatlıkla uygulayabilirsiniz hem de parçayı sökmek durumunda kaldığınız zaman daha az iz bırakır.

    Bu arada motorun boyaması cidden güzel olmuş.

    @nuriQocca



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trulli -- 30 Ekim 2013; 8:41:33 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 7 iş gününden sonra parça sevkiyat olarak Boyalarımın bazılarını kargoladılar 2'si eksik iç kısımlar için olan Boyaları eksik onun yerine greu mat kullanıcam zaten iç kısım sorun olmaz heralde
  • trulli kullanıcısına yanıt
    Yapistiricinin plastigi eritmesi zaten onun kendi ozelligi. Bu sayede yapisan yuzeyler birbirine kayniyor ve bir daha acilmiyor. Ustelik bir cok yapistiriciya gorede cok cabuk kuruyor. Ben ilk bi kac maketimi uhuyla yaptim, neler cektim
    Tabi eritme ozelliginden dolayi cok dikkatli kullanilmasi gerekiyor. Yuzeye tasirmamak lazim. Ozellikle boyali yuzeylerde kalici iz birakiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet uhu macerası bayağ çektirmiştir tahmin edebiliyorum. Dediğiniz çok doğru, yapıştırma özelliği çok yüksek bir yapıştırıcı zaten.

    Benim demek istediğim likit yapıştırıcı kullanıldığında, yapıştırıcıyı taşırdığınızda oluşan bozulmaların daha az olması ve yeniden boyandığında yada olası bir sökme işleminde daha az iz bırakması. Özellikle fazla detaya sahip maketlerde kullanımı çok kolaylaştırdığı için böyle bir öneride bulundum.

    Ben de birçok kere o yapıştırıcıyı kullandım. Daha sonra yurtdışı forumlarda gördüğüm, maketçilikle uğraşanların çoğunun likit yapıştırıcı kullanıdğı ve çok memnun kaldıkları. Gerçekten kullandıktan sonra farkını anlıyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trulli -- 30 Ekim 2013; 12:47:33 >




  • trulli kullanıcısına yanıt
    Hmm anladim. Haklisin, eger yuzeyde puruz birakmiyorsa tercih edilebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • girmeyeli bir sürü güzel maketler yapılmış yapanların ellerine sağlık. bende eurofighter'in boyalarını anca sipariş edebildim daha yeni başlıcam boyamaya bitirince fotoları koyarım.
  • İlk maketimi ne zamandır bitirmiştim yayınlamaya zamanım olmamıştı... İlk maketime göre boyamam güzel olmuşmu ? Eksikleri nelerdir yorum alabilirmiyim maketime.

     Maketçilik


     Maketçilik


     Maketçilik


     Maketçilik


    Not: Kokpit camı ve kanat altındaki tekerleri kaybolduğu için yok




  • Teşekkür ederim arkadaşlar sizden çok güzel ince ayrıntılar öğreniyorum.. Lakin likit yapıştırıcı derken ismi cismi nedir bu maddenin? Açıkçası 'el ayarı' mevzusu hakim bu yapıştırıcı olayına.. Ama 1mm çapındaki bir cisme yapıştırıcı damlasının 3/1'i kadar dokundurmak gerekiyor ki bu da imkansıza yakın.. Ama Mukavemet olarak büyük parçalarda çok iyi.. İnce işçilikle birleştirme noktalarından atık yapıştırıcıyı temizleyerek 3 kat boya atınca ortaya pürüzsüz iş çıkıyor, kedinizi uçak teknisyeni olarak görmeye başlıyorsunuz o ortama giriyorsunuz yani . Bugün mavi ve kırık beyaz kısımları boyamayı ve gövde dekallerini aktarmayı planlıyorum modeli hep beraber bitireceğiz inşallah :)

    Bu arada anlayamadığım bir husus var.. Kutu dışında 4 renk 'white-Blue-Stonge grey-Aluminium' yazıyor, ama içerisinde ki uygulama kitapçığında ise 'used colors' olarak;
    6 renk görülüyor Bunlardan ikisi karışım renk ama kutu dışı ile alakasız rekler.. Mesela 'antrasit siyah' kullanmak gerekiyor ama kutu dışında yoktu bende almadım kendim oluşturdum renkleri...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuriQocca -- 30 Ekim 2013; 17:18:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kıyamet Senfonisi

    İlk maketimi ne zamandır bitirmiştim yayınlamaya zamanım olmamıştı... İlk maketime göre boyamam güzel olmuşmu ? Eksikleri nelerdir yorum alabilirmiyim maketime.

     Maketçilik


     Maketçilik


     Maketçilik


     Maketçilik


    Not: Kokpit camı ve kanat altındaki tekerleri kaybolduğu için yok



    Eksikleri dışında güzel olmuş eline sağlık dostum. Boyası da fena gözükmüyor. Bu ''de Havilland Vampire'' mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosyalı_37 -- 30 Ekim 2013; 18:45:16 >




  • Benim Eurofighter Typhoon bu durumda şuan.
     Maketçilik
  • Teşşekürler yorumun için.. Evet ''De Havilland Vampire'' Set olarak almıştım.

    Edit: Güzelmiş, Eurofighter Typhoon dışı boyanacak heralde daha ? Ben gri vs. Sade Savaş uçaklarını sevmiyorum Gerçi Dekalleri vardır ama Eurofighter Typhoon dekali azdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 30 Ekim 2013; 19:09:45 >
  • bende bir ara origamiyle baya ilgilenmiştim uçaklar falan yapıyordum.ama maket yapmak daha zor sanki
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.