Şimdi Ara

LG HB1100RE İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
5.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar;

    Dün itibariyle satın aldığım LG HB1100RE 3D Blueray home theater sisteminin kurulumu tamamlandı ve size ilk izlenimlerimi aktarmak istedim.
    Ses sistemimi aşağıdaki bileşenler ile birlikte kullanıyorum:

    1- LG 47LM660s 3D Led TV
    2- D'Smart HD Full paket

    Öncelikle ürün performansının çok iyi olduğunu söylemek isterim. Ses maksimum 40 a kadar yükseliyor. Sesi maksimuma açtığınızda size ses az geliyormuş gibi gelebilir fakat efekt ve aksiyon dolu sahnelerde eliniz kumandaya gidiyor ve sesi kısma gereksinimi duyuyorsunuz. Ev ortamında gündüzleri 25 - 30, akşam vakitleri ise 15 - 25 maksimum düzeyde açabileceğiniz ses. Sesi maksimuma getirdiğinizde herhangi bir ses boğulması, seste bozulma olmuyor. Bazen ses size o kadar doğal ve canlı geliyor ki işittiğiniz seslerin dışarıdan geldiğini sanıyorsunuz. Örnek vermek gerekirse izlediğim bir filmde telefon çalıyordu ve ailecek suratlarımıza baktık çalan telefon kimin diye. Yine izlediğimiz filmde ambulans sesi geliyordu ve ayırt edemedik ses filmden mi geliyor yoksa dışarıdan mı diye.

    Ben bass seslerindeki derinliği sevdiğimden dolayı subwooferin ses ayarını 0 dan 6 ya çıkardım. Eğer sizde benim gibi bass lı sahnelerde bass efektlerini daha derinden hissetmek istiyorsanız subwoofer sesini kumandadan yükseltebilirsiniz.

    Ses sisteminin tv ye bağlantısı şu şekilde sağlandı : TV ile Ses sistemi HDMI kablo ile bağlı ekstradan optik kablo yine tv ile ses sistemi arasında bağlı.
    Ses sisteminin kumandasından optical tuşuna basıyoruz.

    D'smart ve tv den herhangi bir ekstra ayar yapılmadı.

    3d filmlerimi hdd den tv ye bağlayarak (eskisi gibi) izliyorum, aynı şekilde d'smartta herhangi bir ayar yapılmadan net bir şekilde ses alabiliyorum.

    Not : D'smart izlerken ses sisteminden 5.1 ses çıkışı alabilmeniz için sound effect tuşuna basarak nat plus seçeneğine getirmemiz gerekiyor. Bu sayede yayın 5.1 sesi desteklemese bile hoparlörlerden 5.1 ses alabileceksiniz.

    Bu ürün benim için fazlasıyla tatmin edici bir ürün. Düşünen arkadaşlara tavsiye ediyorum.







  • İnceleme için teşekkürler.Bende siparişi verdim bugün. En uygun burda bulabildim.http://www.hizlial.com/u05.003.1165.0053/lg-hb1100re-3d-bluray-1100w-usb-wi-fi-ve-dlnalg-smart-tv-51-ev-sinem... Ayrıca sorum olacak .Kurulumu ücretlimi acaba?
  • Hayır ücretli değil. LG servisini arıyorsunuz ücretsiz olarak kurulumunu gerçekleştiriyorlar. Aklınıza takılan tüm soruları montajcı arkadaşlara sorabilirsiniz. Tavsiyem eğer benimki gibi d'smart veya digiturk kullanıyorsanız veya ps3, pc ve benzeri cihazlar bağlamayı düşünüyorsanız optik kablo alınız. Ayar derdi yaşamadan sorunsuzca 5.1 ses alırsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caoster

    Hayır ücretli değil. LG servisini arıyorsunuz ücretsiz olarak kurulumunu gerçekleştiriyorlar. Aklınıza takılan tüm soruları montajcı arkadaşlara sorabilirsiniz. Tavsiyem eğer benimki gibi d'smart veya digiturk kullanıyorsanız veya ps3, pc ve benzeri cihazlar bağlamayı düşünüyorsanız optik kablo alınız. Ayar derdi yaşamadan sorunsuzca 5.1 ses alırsınız.


    Çok teşekkür ediyorum,cevabınız için.
  • Optik kabloya gerek yok tv den ses almak icin, tvnizde hdmi arc desteği varsa ki son cikan tvlerin hemen hemen hepsinde var, hdmi kablosu isinizi gorur. Ses cikisini arc'a getireceksiniz ayarlardan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NumberOneMercury

    Optik kabloya gerek yok tv den ses almak icin, tvnizde hdmi arc desteği varsa ki son cikan tvlerin hemen hemen hepsinde var, hdmi kablosu isinizi gorur. Ses cikisini arc'a getireceksiniz ayarlardan

    Vallahi bilmiyorum forumdan okuduklarımdan gördüğüm kadarıyla optik kablo kullanmayanlar cihazlar arası bağlantıda sıkıntı yaşamışlar ps3, digiturk vs. Ben ps3, d'smart, bağlantısı yaparken ses sistemine hiçbir hdmi kablosu bağlamıyorum. Optik kablo bu yönden benim için avantajlı.
  • Merhaba,
    Ben de bu 5+1'i düşünüyorum. Hiç 3D mkv oynattınız mı?
    Side-By-Side 3d MKV dosyalarını bilgisayarda açıp 3D televizyona (PHILIPS 40PFL5507H 3D tv) HDMI ile bağladım. TV'de 3D SBS opsiyonu seçip gayet güzel 3D görüntü aldım ama görüntü yanyana olunca altyazıyı da çaprazlamasına iki tane bindirdi. Araştırdım Pot Player diye bir program bu işi çözüyormuş. Velhasılı kelam bir şekilde işi çözdük ama bir sürü kablo trafiği, bilgisayar program aç altyazı seç vs vs.

    Bu LG 3D ya, acaba SBS mkv'leri kendisi HDMI'dan tv'yi tanıyıp 3D gönderir, altyazıyı da senkron tek yazı olarak da altına yapıştır mı? O da olmadı en azından pot player gibi iki resmin altına birer altyazı yapıştırıp 3D tv mi çözer işi? Hiç deneyebildiniz mi? Yada siz 3D film&altyazı olayını nasıl çözdünüz? Şimdiden teşekkürler




  • 3D mkv dosyalarını tv üzerinden izlediğim için problem yaşamıyorum. Ama 3D mkv dosyalarını (altyazılı) bu tarz ses sistemlerinin kendi üzerindeki usb arabiriminden izleyenler altyazı kısmında sorun yaşadığını söylemişler (bu söyleneni denemedim). Ben filmleri TV üzerindeki usb portuna bağlı USB hdd üzerinden izliyorum herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum.
  • Bende Philips 40pfl5507 var. Panel iyi ama Dts desteklemiyor:(
    VataNda kampanya vardi 799 lira LG HB1100RE, aldim dun kurdum. Sesi cok iyi. İki HDMİ girisinin olmasi cok iyiymis 3D sorununu da bu sekilde cozmus oldum. Birinci girise PS3 bagladim, ikincisine laptopu. 3d film olursa Pot player ile bilgisayrdan izleyecegim sorun cozulmus oldu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende aynı kampanyadan aldım bende çok memnun kaldım. 2 sıkıntım var 1. si Türkçe dts film bulamıyorum 2. sıkıntım 1080p türkçe arşiv bulamıyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caoster -- 24 Şubat 2013; 23:03:17 >
  • bende bu sistemi almayı düşünüyorum tereddütlerim var bazı özelliklerii ile ilgili wi fi özelliği var mı acaba dvd si ile arasındakı fark nedir ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: casperco

    bende bu sistemi almayı düşünüyorum tereddütlerim var bazı özelliklerii ile ilgili wi fi özelliği var mı acaba dvd si ile arasındakı fark nedir ?

    Cihaz wireless baglaniyor(mus) denemedim. Smart tv de sozde baglaniyor internete. Denedim iki saat siteyi acamiyor, acsa kumanda ile gezinemiyorsun. iPad uygulamasini indirdim Philipsin o bir nebze kolaylastirdi surf olayini ama madem tablet kullanip internette geziniyorum niye tabletle gezmiyorum? Hem ben boylece elimde tablet her yerde gezinirim :p LG 5+1 de ayni olacaktir. Her cihaz kendi vazifesini yapmali. Tv ise tv ses sistemi ise ses sistemidir. Cep telefonlarinin gercekten kaliteli resim ceken, paylasan internete giren smart phone olmasi en az 10 yil surdu, ev cihazlarinin da daha bir iki yila ihtiyaci var bence.
    Bu LG ev sistemini Teknosa ve Media marktta da sordum. Teknosa "promotörü" bana DVDlisini onerdi, 589 lira? Dedim bu mkv oynatmiyor, "garantisi benim oynatiyor" dedi. İnanmadim evde interntte baktim oynatmiyormus.
    3d altyazi sorun olacak Media Markttaki uzmanla dedik film goturdum harddiskte yanimda 3 boyut altyazi sorun oldu. Sordum bunun Dvdlisini alayim yanina da Dark 3d media player alayim nasil olur? Dedi abi bunun Dvdlisinde DTS yok cozmez. Dedim optik kablo ile baglayacagim media player cozmeyecek mi? Dedi optik ile sadece sinyal gonderecek ses sitemi DTS cozmesi lazim. Bakmadim bu hususa, inandirici gelmedi, sanirim bu cocuk da beni yemeye kalkti. Zaten 999 lira idi, Vatana gittim ben de.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • bilglendirme ıcın cok tesekur ederım vatan computerde 799 lira sistem bilginiz olsun...
  • Ben de Vatan'ın 799 lira kampanyası ile aldım. Sanırım kampanya 28 şubat yarın son gün. Bir de Bonusa %25 indirim kampanyası ile almayın o zaman fiyat 900 lira civarı, ürüne özel kampanya imiş bu.
  • LG HB1100RE ile harddiskten 3D film izleyebiliyormuyuz arkadaşlar??
  • Ben bugün kliksa.com'dan sipariş verdim. Fiyatı 750 liraya düşmüş. World kart kampanyasından %10 ekstreye indirim yansıtılıyor. Böylece 675 TL ve kargosuz 12 taksitle almış oldum. Yarın büyük ihtimalle kargo elimde olur. Akşama kurulumu yapar, haftasonuda yorumlarımı yazarım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deadly Sto(R)m

    Ben bugün kliksa.com'dan sipariş verdim. Fiyatı 750 liraya düşmüş. World kart kampanyasından %10 ekstreye indirim yansıtılıyor. Böylece 675 TL ve kargosuz 12 taksitle almış oldum. Yarın büyük ihtimalle kargo elimde olur. Akşama kurulumu yapar, haftasonuda yorumlarımı yazarım...

    Yorumlarını bekliyorum kardeşim hayırlı olsun bu arada
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deadwood

    Yorumlarını bekliyorum kardeşim hayırlı olsun bu arada

    Ben de merakla bekliyorum... Teşekkürler...
  • LG HB 1100RE ile herhangi bir ilave yazılım yüklemeden ağda paylaşıma açık dosyalarımızı direk görüp,oynatabiliyoruz.
    Hem XP yüklü laptoptaki paylaşıma açık dosyaları,hem de XP yüklü masaüstü pc deki paylaşılanları menüsüne aynen windowstaki explorerla gezer gibi görebildim ve filmleri oynatabildim.
    Özellikle WiFi bağlantı denedim vede BDRip filmlerde bile en ufak takılma,kasılma olmadan oynattı.
    Ayrıca altyazıyı film ile aynı isimde yapma mecburiyetini de bitirmişler.
    Film klasörünün içerisinde altyazının olması yeterli oluyor.
    Bana göre smart olayını bu kadar ileri götürmüş LG nin, LM640 ve 660 ta kullandığı altyazı fontunu büyütme olayını da hb100re ye eklemesi lazımdı.
    USB den flashram,usb disk,external disk herşey denedim tık demedi.Her türlü usb uçlu ürünü çalıştırıp oynattı.
    Usb hdd olarak en az 15 ürün denedim.NTFS,fat32 hiç fark etmeksizin çalıştırdı.
    LG LM640S ime göre menüde gezinti yavaş geldi ama o da sanırım cpu farkından oluşuyor.
    Simplinki çok başarılı 2 kumanda yerine tek kumanda ile tv ve ses sistemi yönetiliyor.
    HDMI 1.4 kablo ile ARC vasıtası ile optik kablo olmadan ses aktarımını yaptım ama daimi kopma yaşıyor,sevmedim taktım optik kabloyu sorunsuz oldu.
    DLNA ve de Win7 yüklü pc deki media playerdeki filmi,sesi HB1100RE de oynat ile oynatabilmek muhteşem.
    Aynı özelliğe LG LM 640S ile çok alışmıştım ses sisteminde de çıkınca çok hoşuma gitti.
    Smart özelliği olmayan güzel bir led tv niz varsa özellikle bu ürünü tavsiye ederim.
    Ben salona LG 42LM640S i koydum.Pc odamda da Samsung 40EH6030 a HB1100re yi takıp kullanıyorum.
    Her iki odada da teknolojinin pardon LG nin nimetlerinden yararlanabiliyorum.
    3D sevmediğim için onunla ilgili bilgileri 3D ile ilgilenen birisinin yazmasını tercih ederim.
    Naçizane 1-2 film izledim Samsung 40EH6030 dan bin kat iyi olduğunu söyleyebilirim.
    Bana göre de LG nin 3D si daha başarılı gibi,ama gene de üstüne basarak söylüyorum senede enfazla 2-3 3d film izlerim sanırım.
    LG de 3D gözü yormayıp görüntüler bize doğru daha fazla ve net geliyor.

    Not:Z5500 ü satıp LG HB 1100 re ye geçtim.Aynı watt yazmasına rağmen Z5500 ün ses gücüne vede bassının güzelliğine HB1100 yaklaşamaz bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uğur.Türkben -- 11 Nisan 2013; 8:11:16 >




  • selam
    47lm660s tv var yanına 1100 re aldım
    cihaz ses kalitesi yeterli fakat değişik problemleri var
    dreambox800hd ve ps3 tv ye bağlı ses sistemi de arc ile tv ye bağlı
    optik kabloyo söktüm tek kumanda ile kontrol için sıkıntı şu
    bağlantıda kopukluk olanlar varmış bende yok seste kesilme olmuyor tv yi açınca ses sistemi otomatik açılıyor her zaman
    fakat tv yi kapatınca 10 kapatmanın 7 inde cihaz kapanmıyor bu sekildeyken tv yi açtığında bu safer ses sistemi kapanıyor
    yani arc saçmalıyor bu yuzden yanımda 3 kumanda oluyor bu gün servis çagırdım bakalım 3 çeşit hdmi 1,4 kablo ile denedim sorun aynen devam ediyor
    tv ve ses sistemi yeni yazılım var diye kendini güncelledikten sonra oldu bilginize HB.8.97.422 iken 23yükledim
    yazılımınızdan memnunsanız kurcalamayın
    ayrıca iomega 1tb medya oynatıcım var bu cihaz kapalı iken hdmı kablosunu tv veya ses sisteminin girişine takınca arc baglantısı kopuyor ve ses gelmiyor
    kabloyu çıkarınca 15 saniye sonra ses geliyor iomega açıkken sorun yok bağlantı kopmuyor (bu sorun guncellemeden önce de vardı)
    iomega ya da mail attım bakalım ne diyecekler

    servis geldi tv ve ses sisteminin yazılımını aldı hiçbirşey yapamayacağını sorunun yazılımsal olduğunu ve fabrikaya bildireceklerini yeni yazılım çıkıca düzelir dedi ve gitti
    tv yi kapattığımda ses sistemi kafasına göre bir kapanıyor bir kapanmıyor ve yazılımı downgrade yapamıyorlar tv ve ses sisteminin bios entegresi bord a gömülüymüş...
    yeni yazılımı bekleyeceğim haliyle
    iomega destek maili attı oynatıcıya format öneriyorlar
    cihaz kapalı iken sorun olduğundan donanımsal sorun olduğunu düşünüyorum format atmadım
    o yüzden kendi hakine bıraktım onu da



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okbil -- 3 Mayıs 2013; 23:12:43 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.