Şimdi Ara

--DARK EVOPAD R9730 SAHİPLERİ BURAYAAA-- (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
377
Cevap
2
Favori
42.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baris_76


    quote:

    Orijinalden alıntı: hysteric

    quote:

    Orijinalden alıntı: murdogan8352

    quote:

    Orijinalden alıntı: hysteric

    Bu arada biraz daha araştırma yaptım. HD modda kasılma yaşamaktan şikayetçi olanlar yazacaklarıma "göz" versin. RK3066'ın spesifikasyonunda maksimum desteklenen çözünürlük 1920x1080p olarak gösteriliyor buda toplamda 2073600 toplam piksel çözünürlük desteği demek ki 2048x1536 iPad Retina dediğimiz çözünürlük ise 3145728 toplam piksel çözünürlük demek yani adamların belirttiği desteğin 1.5 katı kadar bir görüntü boyutu. Tabi durumu kotarmak adına Normal mod diye bir şey yapmışlar buda 1600x1200 çözünürlük ediyor ki bu da 1920000 toplam piksel çözünürlük. Yani RK3066'ın spesifikasyonunda desteklenen maksimum çözünürlükten %8~ daha az bir çözünürlük. Bu nedenle normal modda makine çatır çatır çalışırken, HD modda kasılmalar meydana geliyor. Öte yandan Platinum ve Onda v972'de kullanılan Allwinner a31 ise spesifikasyonuna göre 2048x1536 (iPad Retina) çözünürlüğü doğal olarak destekliyor.

    Öte yandan a31 ne kadar güvenilir orası ayrı konu. Çünkü her ne kadar "8 çekirdekli GPU" adı altında pazarlansa da bu çekirdekler "logic" yani mantıksal olarak varlar, gerçekte var olan çekirdek sayısı sadece 2. PowerVR SGX544MP2'yi kullanıyor GPU olarak A31. MPx'teki x neyse o kadar gerçek çekirdek oluyormuş öğrendiğime göre. Bu noktada aslında A31 iPad 2'den azcık daha iyi o da çekirdek saat hızındaki iyileştirmeler ve geliştirmelerden ötürü. Ki Retina ekran da iPad 2'de değil New iPad'le gelmişti. Bu noktada da dediğim gibi a31 ne kadar iyi bir performans verir belirsiz diyebiliriz.

    Araştırdıkça daha da kafam karışmaya başladı açıkçası. Sanırım Platinum satışa çıkıp hakkındaki incelemeler ve testler fazlalaşmadan doğru düzgün bir karar veremeyeceğim. Tabi fiyatı da önemli maksimum vereceğim para 720 TL ona da yoksa giderim 550 TL'ye alırım r9730'u. Çözünürlük çok önemli değil yani 1024x768 olmadığı sürece ve IPS olduğu sürece çok sallamam, 1600x1200 de gayet iyi bir çözünürlük tabi küçücük sinek mide bulandırır, kafaya takılır normal yani "ekran 2048x1536, niye 1600x1200 kullanayım yazık günah" şeklinde. Neyse umarım Platinum 3-4 gün içerisinde çıkar da görürüz neymiş, ne değilmiş...

    dostum tablet ve özelliklerini araştırmanın sonu yok.ben başta 200-300 arası idare edecek birşey bakarken o da olsun bu da olsu diye diye bu tableti aldım :)bence ekranın ıps olması bile yeter.ben bu tableti 572 tl ye aldım. e o kadar para vermişken diye düşünerek üstüne para koymaya devam etseydim sanırım kesin ipad e kadar çıkacaktım :) hatta az daha ipad alıyordum diyebilirim.

    belki aldığım yerde 9730 ile 9720 arasında fiyat farkı olsaydı yani 9720 daha ucuz olsaydı onu alabilirdim.ben aynı para olduğundan (9730 un retina ekranda kasacaği bilgisini bilerek ) aldım belki bir güncelleme falanla sorunları ilerde çözülür diye.

    Açıkça söyleyeyim yukarıda belirttiğim nedenlerden ötürü HD modda kasılma sorununun düzeleceğini hiç mi hiç sanmıyorum. Yani zaten RK3066'nın mimarisi bu çözünürlüğü desteklemiyor hiçbir güncelleme bunu düzeltemez. Ancak ve ancak bunu da kesin olarak söyleyemem ama bir overclock yapılırsa buna çözüm sağlanabilir ama buna da ne Dark ne de Cube yanaşır. Çünkü bu bir iş sürekli devam etmek zorunda yani yeni ürün satmak için diğerlerinin eskimesi lazım. Sanmıyorum ama belki XDA forumlarında custom ROM çıkarsa overclock'lu ancak öyle düzelebilir.

    Daha önce de dediğim gibi bu tabletlerden çok çok iyi anlıyorum diyemem ama bilgisayarlardan iyi anlarım. RK3066 ile 3188'in ekran birimi aynı gözüküyor tek farkı "mantıksal" çekirdek sayısı daha fazla ve GPU daha yüksek saat hızında sabitlenmiş. Yani benim bunlardan anladığım ikisinin GPU birimi arasındaki tek fark GPU'ya hız aşırtma yapılmış. Bu da dediğim gibi firmware yoluyla yapılabilir diye düşünüyorum ve Allwinner a31'in de CPU performansı olarak RK3066'dan sadece %10-15 daha iyi olduğunu düşünürsek yine CPU birimine de biraz hız aşırtma yapılarak bu noktada da iyileştirme yapılır. Ama dediğim gibi buna direk olarak yanaşmazlar, ancak ve ancak custom ROM'la sağlanabilir bunlar. Tabi bunun yanı sıra bu rom'lardan doğabilecek sorunlar da muhtemel. Yani aslında sorun bunlardan kaynaklanmasa dahi Dark bunu bahane ederek garanti kapsamında tamir etmeyebilir. Böyle bir durumda işi gerekirse mahkemeye sürükleme lafıyla göz korkutuyor firmalar lakin şu noktayı sakın unutmayın 2500 TL altı satın alımlarda bu tür konulara mahkemeler değil tüketici hakem heyetleri bakar, tabi bunlar da ne kadar güvenilir ayrı konu...

    1 yıl önce kulaklığım bozulmuştu (Gayet iyi ve bilindik bir şirketin gayet pahalı bir kulaklığı), serviste garanti belgesinden ötürü bazı sorunlar yaşandı sonra onları 2 firmayı (Satın aldığım ve ürünün firması) birbirine düşürerek gayet güzel çözdüm lakin son gün artık teknik servise kabul ederlerken firmadan (Ürünün) bir adam muhabbet esnasında şu sözlerle resmen meydan okudu "Tüketici hakem heyetine gideceğinizi bildirmişsiniz xx firmasına (Satın alının yer) keşke o yolu tercih etseydiniz hem bu kadar tersleşmek zorunda kalmazdık, hem ben de tüketici hakem heyetinde görevliyim, çok güzel yardımcı olurdum (niyeti belli eden bir tonlama ile)" bu cümle adeta kimi kime şikayet edecen godoş tarzı kurulan bir cümle idi. Sonra araştırdım ve tüketici hakem heyetinde görevli kişilerin firma temsilcileri olduğunu öğrendim. Yani şikayet ettiğiniz kişi ya şikayet ettiğiniz firmadan olabilir yada benzer iş yapan. Bu noktada da birbirlerini satmazlar çünkü "emsal" denen bir olay var. Benzer bir olay yaşandığında emsal gösterilip kendilerine etkilememesi adına yine firmayı korurlar.

    Neyse konumuza geri dönersek eğer, dediğim gibi sorun böyle çözülebilir "belki" ama çözerler mi orası tamamen ayrı bir mevzu. Ve dediğim gibi çözerlerse de bunu Dark çözmez, daha doğrusu çözemez. ROM'lar onlara anlaşma gereği derlenmeden gönderiliyordur. Onların yaptığı ise sadece açılışa, arkaplana DARK diye kocaman yazılar ekleyip belki de Türkçe'si yoksa onu yapmaktır. Emin olun daha fazlasına yetecek ne teknik bilgileri vardır ne de istekleri.

    Tekrar belirtiyorum bence Cube'un internet sitesini takip edin ve hatta bu hususta isteklerinizi direk olarak Cube'a sanki tabletiniz Cube'muş gibi belirtin. Bu güncelleme gelse gelse ancak onlardan gelir. Ve geldiğinde de ya Dark'ı bilgilendirin ya da direk bu ROM'u yükleyin yani donanım baştan aşağı aynı olacağından bir sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum. Yanlış ROM yüklendiğinde bile hatta en azından doğru ROM'u yükleyerek geri dönüş oluyor zaten.



    Cube tr sayfasindaki romu yuklemeyi en azindan denemek istiyorum..sikinti su bir sorun yasarsam teknik servisle ugrasmadan orjinal roma nasil donerim..elimde orjinal rom yok. Akortekten istesem herhalde 3 ay surer gondermeleri..rom yukleme konusunda tecrubeli arkadaslardan yardim lutfen..

    Bu konuda yardımcı olacak kimse yok mu?

    ...Cube tr sayfasindaki romu yuklemeyi en azindan denemek istiyorum..sikinti su bir sorun yasarsam teknik servisle ugrasmadan orjinal roma nasil donerim..elimde orjinal rom yok. Akortekten istesem herhalde 3 ay surer gondermeleri..rom yukleme konusunda tecrubeli arkadaslardan yardim lutfen..




  • arkadaşlar bu tableti kullanan bir müşteri olarak aranıza katılıyorum. Yaklaşık 10 gün önce satın aldım
    4 sayfa boyunca yazılan tüm mesajları okudum. Hiçbir mesajda bu cihazın 3G uyumluluğundan bahsedilmemiş.
    Ben satın alırken cihazın 3G uyumluluğunu göz önüne getirerek satın aldım. Cihaz elime geçti elimdeki 3g modemi taktım bozuk-hasarlı sd-kart şeklinde tanıdı.
    Destek mesajı yazdım cevap yazdılar bu tabletin turkcell e177 3g modemiyle uyumlu olduğunu belirttiler.benim modemim e173 tü, bağlanmadı. e176 ve turkcell in en son ürettiği modemleri denedim olmadı. Artık en son turkcell e177 modem satın aldım bu modemi de bozuk hasarlı sd-kart diye tanıdı.En son müşteri hizmetleri ile konuştum 3g modemi bize gönderin ücretli olarak 3g ayarlarını yaparız dediler.Kargo ücreti de benden çıkacak.
    Sizden ricam, bu tableti alıp da 3g ile internete bağlanabilen var mı? varsa burada paylaşırsa sevinirim, boşu boşuna gönderip de zaman ve para kaybına uğramayalım.
    bana yazdıkları destek mesajında 3g apn ayarlarını aşağıdaki gibi verdiler.
    TURKCELL
    1) Öncelikle Turkcell VINN modemi bir bilgisayara bağlayarak şifresini kaldırınız. (Ayarlar bölümündeki PIN işlemlerinden)
    2) USB aparatı ile Turkcell VINN’ı bağlayınız.
    3) Ayarlar bölümünden Kablosuz Ağlar’a giriniz. Kablosuz ağ açık ise kablosuz ağı kapalı hale getiriniz.
    4) Mobil Ağlar’a tıklayınız, Erişim Noktası Adları’na tıklayınız.
    5) Ekran boş ise, menü tuşuna basınız. Yeni APN işlemi yapınız.
    6) Erişim Noktası Düzenleme ekranına "Turkcell" giriniz.
    7) APN bölümüne "MGB" yazınız
    8) MCC bölümüne "286" yazınız
    9) MNC bölümüne "01" yazınız
    10 APN Türü bölümüne "default,Supl" yazınız
    11) Menü tuşuna basarak kaydediniz.

    fakat işe yaramadı.Sanırım içinde kodlamayla ilgili bir değişiklik gerekiyor. lakin apn ayarları doğrudur.
    bana bu konuda yardımcı olabilecek var mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: egitimci-

    arkadaşlar bu tableti kullanan bir müşteri olarak aranıza katılıyorum. Yaklaşık 10 gün önce satın aldım
    4 sayfa boyunca yazılan tüm mesajları okudum. Hiçbir mesajda bu cihazın 3G uyumluluğundan bahsedilmemiş.
    Ben satın alırken cihazın 3G uyumluluğunu göz önüne getirerek satın aldım. Cihaz elime geçti elimdeki 3g modemi taktım bozuk-hasarlı sd-kart şeklinde tanıdı.
    Destek mesajı yazdım cevap yazdılar bu tabletin turkcell e177 3g modemiyle uyumlu olduğunu belirttiler.benim modemim e173 tü, bağlanmadı. e176 ve turkcell in en son ürettiği modemleri denedim olmadı. Artık en son turkcell e177 modem satın aldım bu modemi de bozuk hasarlı sd-kart diye tanıdı.En son müşteri hizmetleri ile konuştum 3g modemi bize gönderin ücretli olarak 3g ayarlarını yaparız dediler.Kargo ücreti de benden çıkacak.
    Sizden ricam, bu tableti alıp da 3g ile internete bağlanabilen var mı? varsa burada paylaşırsa sevinirim, boşu boşuna gönderip de zaman ve para kaybına uğramayalım.
    bana yazdıkları destek mesajında 3g apn ayarlarını aşağıdaki gibi verdiler.
    TURKCELL
    1) Öncelikle Turkcell VINN modemi bir bilgisayara bağlayarak şifresini kaldırınız. (Ayarlar bölümündeki PIN işlemlerinden)
    2) USB aparatı ile Turkcell VINN’ı bağlayınız.
    3) Ayarlar bölümünden Kablosuz Ağlar’a giriniz. Kablosuz ağ açık ise kablosuz ağı kapalı hale getiriniz.
    4) Mobil Ağlar’a tıklayınız, Erişim Noktası Adları’na tıklayınız.
    5) Ekran boş ise, menü tuşuna basınız. Yeni APN işlemi yapınız.
    6) Erişim Noktası Düzenleme ekranına "Turkcell" giriniz.
    7) APN bölümüne "MGB" yazınız
    8) MCC bölümüne "286" yazınız
    9) MNC bölümüne "01" yazınız
    10 APN Türü bölümüne "default,Supl" yazınız
    11) Menü tuşuna basarak kaydediniz.

    fakat işe yaramadı.Sanırım içinde kodlamayla ilgili bir değişiklik gerekiyor. lakin apn ayarları doğrudur.
    bana bu konuda yardımcı olabilecek var mı?




    Şurada ilk mesajda 3G ile ilgili bir yer var anlatımlı (E173'e göre) istersen ona bir bak. Dark'ın bundan önceki modeli olan R9720'de denenmiş ve başarı sağlanmış.




  • bulamadım acaba nerede?
  • http://forum.donanimhaber.com/m_67616391/tm.htm

    Linki unutmuşum, doğal olarak bulamadınız
  • çok teşekkürler
  • Evet arkadaşlar ben de ürünü alanlar kervanına katıldım. Akakce.com'da mı nerede bakarken daha ucuzu var mı diye sahibinden.com üzerinden satan bir arkadaşa rastladım, alalı 3 hafta olmuş lakin acil paraya sıkıştığından (Bu da en büyük yalandır genellikle ama detayına inince öyle olmadığını anladım). 420 TL'ye satın aldım arkadaştan ürünü tüm aksesuarlarıyla birlikte tertemiz bir şekilde.

    Kullanım sonucu edindiğim tecrübeler şöyle, henüz oyun oynamadım (Zaten pek de oynamam ama yani) ama arayüz gayet hızlı, tarayıcı gayet hızlı, internet ve wifi yani bence iyi. Tabi ki bir laptop kadar değil çekim gücü ama yani Sony Ericsson Xperia Neo telefonumla aynı oranda çekiyor hatta biraz daha iyi diyebilirim ki bu da benim beklediğim performanstı açıkçası daha fazlası gereksiz bence yani. Şu an için wi-fi'dan gayet mutlu ve umutluyum yani.

    Ekran'ı henüz daha sadece Normal modda denedim ama açıkçası HD mod çok önemli değil demiştim benim için. Normal modda yani en ufak bir görüntü bozulması pikselleşme görmedim gayet cam gibi. Yani bence bu bile retina. Ayrıca dediğim gibi gayet hızlı ve akıcı.

    Ürün malzeme olarak bana çok çok iyi kalitede olmasada ortalama hatta ortalama üstü bir kalitede geldi diyebilirim. Bir kere elinize aldığınızda öyle boş, dandik bir ürün gibi gelmiyor hiç. Ağırlığı ve doluluğu çok sağlam hissettiriyor (Yani bunu sözle nasıl açıklarım bilmiyorum, saçmalamış olabilirim ama yani anladığınızı umuyorum).

    Başka sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz. Şu ana kadar düşüncelerim olumlu yani. Kafamın bir yerinde hala daha Archos var o konuda yalan söyleyemem ama bunun nedeni bu ürünün kötü olması değil, Archos'un iyi olması diyebiliriz. Ayrıca bunu da gayet uygun bir fiyata satın aldım. En kötü aldığım paraya satar, gider Archos alırım o yönde de kafam rahat diyebilirim. Benim diyeceklerim şu an için bu kadar, başka bir şey gelirse aklıma onu da eklerim sonra.




  • Bende tablet araştırmasındayım. Konuda mesajım bulunsun. Tablet ile yapmak istediklerim;

    - Film izlemek
    - Ders aralarında cafeye gidip nete girmek
    - Laptop fişe takmadan çalışmadığı için yanımda gezdirebileceğim mini bilgisayar tarzında olması
    - Office programlarını kullanabilmek
    - Attığım pdf kitapları seyahat esnasında filan okumak

    Bluetooth, hdmi gibi fiyat arttırıcı özelliklere gerek yok ama hdmi da bir nebze iyi olur. Ekranlardan anlamadığım için renkler soluk olmasın dandik bir ürün almamış olayım yeter. Hafıza olarakta 16'yı yeterli buluyorum. Gerekirse film, kitap gibi dosyaları sd bir kart alır o kartta bulundururum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hysteric

    Evet arkadaşlar ben de ürünü alanlar kervanına katıldım. Akakce.com'da mı nerede bakarken daha ucuzu var mı diye sahibinden.com üzerinden satan bir arkadaşa rastladım, alalı 3 hafta olmuş lakin acil paraya sıkıştığından (Bu da en büyük yalandır genellikle ama detayına inince öyle olmadığını anladım). 420 TL'ye satın aldım arkadaştan ürünü tüm aksesuarlarıyla birlikte tertemiz bir şekilde.

    Kullanım sonucu edindiğim tecrübeler şöyle, henüz oyun oynamadım (Zaten pek de oynamam ama yani) ama arayüz gayet hızlı, tarayıcı gayet hızlı, internet ve wifi yani bence iyi. Tabi ki bir laptop kadar değil çekim gücü ama yani Sony Ericsson Xperia Neo telefonumla aynı oranda çekiyor hatta biraz daha iyi diyebilirim ki bu da benim beklediğim performanstı açıkçası daha fazlası gereksiz bence yani. Şu an için wi-fi'dan gayet mutlu ve umutluyum yani.

    Ekran'ı henüz daha sadece Normal modda denedim ama açıkçası HD mod çok önemli değil demiştim benim için. Normal modda yani en ufak bir görüntü bozulması pikselleşme görmedim gayet cam gibi. Yani bence bu bile retina. Ayrıca dediğim gibi gayet hızlı ve akıcı.

    Ürün malzeme olarak bana çok çok iyi kalitede olmasada ortalama hatta ortalama üstü bir kalitede geldi diyebilirim. Bir kere elinize aldığınızda öyle boş, dandik bir ürün gibi gelmiyor hiç. Ağırlığı ve doluluğu çok sağlam hissettiriyor (Yani bunu sözle nasıl açıklarım bilmiyorum, saçmalamış olabilirim ama yani anladığınızı umuyorum).

    Başka sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz. Şu ana kadar düşüncelerim olumlu yani. Kafamın bir yerinde hala daha Archos var o konuda yalan söyleyemem ama bunun nedeni bu ürünün kötü olması değil, Archos'un iyi olması diyebiliriz. Ayrıca bunu da gayet uygun bir fiyata satın aldım. En kötü aldığım paraya satar, gider Archos alırım o yönde de kafam rahat diyebilirim. Benim diyeceklerim şu an için bu kadar, başka bir şey gelirse aklıma onu da eklerim sonra.

    Hayirli olsun arkadasim gule gule kullan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamlar..Bende yeni aldım bu cihazı ve bir sorum var.Bu cihaz neden sadece kendi belleğine yüklüyor her şeyi.Bir kaç oyun uygulama yükledim.Depolama alanınız bitti diyor.Bakıyorum 16 gb.lık kendi sd belleği boş duruyor.Neden her şeyi o 1 gb.lik sistem hafızasına yüklüyor? Bazı uygulamaları sd karta taşı dediğim halde taşıyor ama hala yer yok diyor.Sonradan taktığım 32 lik sd.karta zaten hiç bir uygulamayı yükleyemiyorum.Bunun bir formülü varda benmi bir şeyleri yanlış yapıyorum.Ne anlamı kaldı o zaman 16 gb.hafızaya sahip olması.Önceki tabletim polypad idi onda böyle olmuyordu. Görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.
  • arkadaşlar ekranın kenarlarında beyaz lekeler çıkmaya başladı yapımcı firmaya yazdım ürünü göndermem için onay vermişler. 1 tane ekranın ortasında nokta gibi tabletin kenarlarındaysa köpük kıvamında. acaba ön ekran bir jelatine sarılı da ben mi fark etmedim?
    edit: jelatinmiş. jelatini o kadar gerçekçi ki aldığımdan beri üzerinde koruyucu jelatini olduğunu anlayamamışım. koruyucu jelatin de hava alınca beyaz hava kabarcıkları oluşmuş. ben de korktum bu köpük kıvamındaki lekelerden halbuki hepsi jelatinin altındaki hava kabarcığıymış. bir de benim çocuğun hep sümüğü bulaşmıştı üzerine ben de dedim gitti tabletin camı demiştim üzerini mikrofiber bezle silmiştim. neyse jelatin bayağa bir korumuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Braweheart01 -- 5 Mart 2013; 21:03:50 >
  • Benzer ürün yani aynı işlemci ve aynı ekrana sahip Artes dr9704 modeli var eğer onuda incelerseniz bu işlemcinin zaten bu çözünürlükte ki ekranı kaldıramayacağını bilirsiniz. Bu ekran için dört çekirdekli bir işlemci veya 2g lık bir ram e ihtiyaç var. Zaten ordada tartışıldı ram çok çabuk dolup cihaz kendini resetliyormuş araştırma yaparsanız bulabilisiniz. Ayrıca bir tablet için de bence bu kadar yüksek bir çözünürlük işlemciyi yormaktan başka birşey yapmaz. IPS 1280x800 veya 1024x768 çözünürlükte ki bir ekran bile çok canlı ve keskin bir görüntü verecektir.
  • Arkadaşlar yaptığım ön incelemeyi buraya yazmak istemedim. Gerçek bir inceleme yaptım. Şimdi görüşlerimi sizlerle paylaşayım.
    Cihazın ekranı harika. Çözünürlük gerçekten insanı cezbediyor. İkincisi işlemcisi oldukça hızlı. Hiç bir takılma kasma olmuyor. Gayet tatmin edici. Üçünsücü hafızası 16gb oldukça göz dolduruyor. Bir başka konu dokunmatiği gerçekten de çok hassas ve 10 nkta multi çok yakışmış. Wifi zayıf kalıyor arkadaşlar. Açıkça söyleyelim. Benim diğer odadan çekmiyor fakat benim evimin duvarları kerpiç. Kerpiç binadan anlayanlar bilirler bir ana bir kuzu var. Bunlardan 2 tane olunca wifi sinyalleri geçemiyor. Bluetooth özelliği ayrıca bir renk katmış. Zaten bluetooth mavidiş. Ağızda düşününce pek hoş olmasa da veri alımı ve gönderimi harika. Cihaz gerçekten de alımlı bir cihaz. Bataryası uzun süre gidiyor arkadaşlar. Bir android cep telefonu kullanıcısı olarak bu cihaza hasta oluyorum sürekli 3 saat 4 saat oyun oynuyorum bitmiyor. Tabi buda insanı yoruyor ama şarjı bitmiyor. Çok memnun kalıyorum. Bataryası ısınıyor arkadaşlar. Cihazı elinize aldığınızda buz gibi oluyor alüminyum kasası. Fakat yarım saat içinde kendini de sizin ellerinizi de ısıtıyor. Çok ciddi ısınmalar asla olmuyor. Fakat bataryayı hissedebilirsiniz. Yüz tanıma yeteri ışık seviyesinde çalışıyor. Ön kamerasını ortaya koysalarmış iyi olurmuş. Solda olması hem ekranı görüp hem kameraya bakmakta zorluk çıkarıyor. Sesi çift hoparlör ve ellerimizi tuttuğumuz yerlere koyulması açısından avuç içimizden kulaklarımıza doğru biz istemesekte bir ses toplama olayı ile mükemmel oluyor.Hoparlör yerlerini iyi seçmişler. İki yanda alt köşelerde. Tabi cihazı kafasından tutmazsanız bir problem olmaz. Şimdilik benden bu kadar.

    Edit:Kamera yönü
    Kamera solda değil sağda arkadaşlar. Yanlış yazmışım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacimusatr -- 7 Mart 2013; 16:03:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: baris_76


    quote:

    Orijinalden alıntı: murdogan8352

    quote:

    Orijinalden alıntı: baris_76


    quote:

    Orijinalden alıntı: murdogan8352

    quote:

    Orijinalden alıntı: murdogan8352


    quote:

    Orijinalden alıntı: baris_76

    Arkadaşlar cihaz dün öğlen elime geçti..Akşam inceleme fırsatı buldum. Önizlenimlerimi kısaca yazayım..

    - Ürün kaliteli bir izlenim veriyor. Metal kasa fazla ısınmıyor, dizayn şık. Ancak ses, power vs. tuşları biraz nazik geldi bana, yuvasında hafif oynama yapıyor.
    - Ses göreceli olarak düşük evet. Ama hangi cihazlarla kıyasladığınıza ve bulunduğunuz ortama bağlı. Sessiz bir otamda hiçbir sorun yok, ama diğer durumlarda kulaklık şart..Güncel bir rom ile iyileştirilebilir diye düşünüyorum.
    - Cihazda mormal mod dışında HD mod diye bir ayar var. Yaptığım gözlemlerde HD modda çok ciddi bir ekran kalite artışı gözlemlemedim ama yok da değil. Yalnız benim testlerimde HD modda alet kasılmalar yapmaya başladı, menü geçişleri vs. normal modda mükemmel çalışıyor.
    - Cihazda 4.1 android versiyon yüklü geliyor. İy bir işletim sistem, içindeki uygulamalar da çoğumuz için yeterli. İnternet bağlantınıza göre değişir tabiş ama Market youtube, mail gayet stabil ve hızlı çalışıyor. Kendi explorer ı gayet iyi, sayfalarda takılma yapmıyor ben chrome u da kurdum ve daha iyi hale geldi.
    - Video ve fotoğraf olayından hiçbirşey beklemeyin, sadece işinizi görür o da skype, tango gibi görüntülü görüşmeler. Onun dışında bu cihaza bu lens hiç olmamış..Tabi bunu bilerek aldım:)
    - Pil durumunu henüz test edemedim ama sanki bir kalibrasyona ihtiyaç var gibi. Cihazı açıp kapadığımda pil yüzdesi ciddi değişti bir kaç defa.
    - Ekranı çok iyi, dokunmatik ve hassasiyet de iyi. Özellikle apex ya da holo launcher gibi bir launcher ile kullanmanızı tavsiye ederim. ihaz uçuyor resmen. Parlaklık son ayarda geldi fabrikadan, düşürünce keyif vermiyor.
    - Cihaza güncel bir rom şart. Bu konuda akortek'e hepimiz yazalım bence. Özellikle hoparlör ve hd modda yaşanan sıkıntıları çözmeleri lazım.
    - Cihazda kesinlikle hdmi çıkış yok! Çok yanlış bir satış stratejisi ama bunu da bilerek aldım ben:)

    Sonuç olarak ortalama ve biraz üstü kullanıcıları her türlü ihtiyacını karşılayabilecek bir cihaz gibi duruyor. Ancak özellikle rom desteği konusunda firmanın cihazın arkasında durması lazım bence. Bunlar benim düşüncelerim, ürünü kullanan diğer arkadaşlardan da detaylı yorumlarını iletmelerini bekliyorum.

    Forumu canlı tutalım:)

    Dostum şu akortek mail atma konusunda bende destekliyorum seni. Hd moda aldım ilk defa. Dead trigger oyununu yükledim ve inanılmaz kasıldı. Ekran kalitsindede öyle aman aman bir artı görmedim. Nomal modda ise ne oyunda ne nette hiç problem yok ve ekran da cam gibi.

    mailin cevabı geldi. kargosu sizden olmak şartıyla akorteke gönderin diye yazmışlar.benim sorduğum soruya cevap vermemişler de direk gönderin demişler yani.

    Neden gonderin diyorlar anlamadim hd modda kasilma sorununumu cozeceklermis?

    ya ben hem kasılmayı yazdım hemde şarjının ilk yüzde yirmisi ile son yüzde yirmisinin çok çabuk bittiğini yazdım.ortadaki yüzde 60 7-8 saat götürüyo ama baştaki ve sondaki yüzde yirmiler hemen bitiyo dedim.sonraki mailime cevaben şarj problemi yazılımla hallolacak bir sorun değildir diye yazmışlar.şimdilik göndermeyi düşünmüyorum ama.hd moda almam bir süre böyle kullanırım.

    Benim mesajlarima donus yapmadi daha akortek cevap yazacak birseyleri yok su asamada saniyorum herhalde bahsettigimiz sikintilari onlarda biliyordur..beklemedeyim..pil bende 100 ile basliyor 5 dakikada 90 na inip uzun bir sure 80 90 araliginda takiliyor full sarj battery calibration deniyorum birkac gundur pili tam bitirip bir de oyle deneyecegim ama sikinti var gibi..

    Battery Calibration bir işe yaradı mı merak ettim. Öncelikle hala daha aldığımdan beri ilk şarjını bitiremedim onu belirteyim lakin şöyle bir durum var benim tablette; şarj evet bazı anlarda hızlı tükeniyor gibi ama komik bir durum var ki mesela kullandım kullandım 15 dk-20 dk %25'den %12'ye iniyor. Ardından işim bitiyor kilitliyorum koyuyorum bir yere, 1-2 saat geçiyor bir bakıyorum şarj %22 gözüküyor. Rakamlar değiştiği halde şu olay en az 10-15 defa oldu. Ekranın ışığı kısık iken bu sorun daha az oluyor, hatta olmuyor diyebilirim. Bu konuda 2 teorim var;

    1) Bataryanın ısınmasının makinenin şarjın daha az kaldığına dair bir yorum yapmasına sebebiyet veriyor olabilir. Ekran ışığının daha yüksek olması da hem enerji tüketimini yükseltmesi hem de ısıyı arttırmasından ötürü bu daha göze çarpar hale geliyor olabilir. Zaten bildiğim kadarıyla -çok teknik bir bilgim yok bu konuda tamamen öyle aklımda kalmış- bataryaların üzerindeki gerilimden şarjın yüzde kaç kaldığı hesap ediliyor. Bu durumda bataryanın çok ısınması gerilimi değiştiriyor olabilir, makine daha hızlı şarj tükeniyor zannediyor olabilir. Bunun da 2 nedeni olabilir;

    a) Ya batarya tehlikeli düzeyde ısınıyor ki bu kadar hızlı bitiyormuş gibi gözüküyor.
    b) Pilin durumunun hesaplanması konusunda batarya sıcaklığını hesaba katmamış olabilirler yazılımda, veya makinede batarya ısısını ölçen bir aygıt dahi olmayabilir.

    Aklıma gelenler bunlar. 2. teoriye geçersek eğer;

    2) Dark, Rom'u hazırlarken bir önceki tablet olan R9720'nin üzerinden çalışmış olabilir. Hem batarya olarak, hem de ekran olarak geliştirilen bu sürümde bu noktayı hesaba katmamış olabilirler bu da önceden kestirilemeyen böyle hatalara yol açıyor olabilir.

    Her iki neden de olası ama bana 2.si daha mantıklı geliyor çünkü ürünün orijinali olan Cube'da buna benzer bir sorun bulunmamakta (İşin komik tarafı onlarında başka bir firmware sonucu oluşan başka bir pil sorunu varmış), bu da sorunun yazılımsal olma ihtimalini yükseltmekte. Ve iş yazılımla alakalıysa daha az korkutucu olmakla beraber, çözümü daha basit oluyor. Neyse umarım sorun budur da Dark bir güncelleme yayınlar ve sorunlar hallolur.




  • Arkadaşlar tableti yaklaşık 20 gündür kullanıyorum bazı önemli konuları anlatmak isterim.

    Öncelikle tabletin hiç bir oyunda kesinlikle kasilmasi yok. En az 50 -60 oyun program yukluyken denedim. Ekran kalitesine gelince cihaz normal moddayken piyasadaki hic bir tabletin veremediği kalitede netlik sunuyor galaxy tabi ve sony tabletlerin ekranı kesinlikle çok gerilerde bu tabletin yanında. Normal mod kullanırken 1600x1200 civarı bir çözünürlük veriyor ve bu performansı bu çözünürlükte veriyor bu çok üst düzey bir durum. Ekrandaki pikselleri hiç bir şekilde secemiyorsunuz.

    Günlük 2 saat kullanımlarda 2-3 gün şarjı gidiyor. Ses kalitesi packard bell marka lettopumdan biraz az.
    İnternete bazı videolar attım r9730 diye aratirsaniz bulanilirsiniz.

    Bu tablete kötü diyen arkadaş eminimki hiç tablet kullanmamış forum okuyarak UZMAN kesilmiştir.

    eTekrar söylüyorum tabletin normal mod kullanırken görüntü kalitesi oyun video ve resimlerde kesinlikle samsung sony lenova vb bütün tabletlerden daha kalitelidir. Alana şimdiden hayırlı olsun almayan gidip 1000 tl hedaha kötüsünü alabilir:- )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • http://www.youtube.com/watch?v=Bb1OlAR9dFI&sns=em

    Dün çektiğim bir video bu kamera ekran kalitesini göstermeden çok yetersiz kalıyor ama belki biraz fikir sahibi olabilirsiniz diye paylaşıyorum bunu..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hysteric

    quote:

    Orijinalden alıntı: baris_76


    quote:

    Orijinalden alıntı: murdogan8352

    quote:

    Orijinalden alıntı: baris_76


    quote:

    Orijinalden alıntı: murdogan8352

    quote:

    Orijinalden alıntı: murdogan8352


    quote:

    Orijinalden alıntı: baris_76

    Arkadaşlar cihaz dün öğlen elime geçti..Akşam inceleme fırsatı buldum. Önizlenimlerimi kısaca yazayım..

    - Ürün kaliteli bir izlenim veriyor. Metal kasa fazla ısınmıyor, dizayn şık. Ancak ses, power vs. tuşları biraz nazik geldi bana, yuvasında hafif oynama yapıyor.
    - Ses göreceli olarak düşük evet. Ama hangi cihazlarla kıyasladığınıza ve bulunduğunuz ortama bağlı. Sessiz bir otamda hiçbir sorun yok, ama diğer durumlarda kulaklık şart..Güncel bir rom ile iyileştirilebilir diye düşünüyorum.
    - Cihazda mormal mod dışında HD mod diye bir ayar var. Yaptığım gözlemlerde HD modda çok ciddi bir ekran kalite artışı gözlemlemedim ama yok da değil. Yalnız benim testlerimde HD modda alet kasılmalar yapmaya başladı, menü geçişleri vs. normal modda mükemmel çalışıyor.
    - Cihazda 4.1 android versiyon yüklü geliyor. İy bir işletim sistem, içindeki uygulamalar da çoğumuz için yeterli. İnternet bağlantınıza göre değişir tabiş ama Market youtube, mail gayet stabil ve hızlı çalışıyor. Kendi explorer ı gayet iyi, sayfalarda takılma yapmıyor ben chrome u da kurdum ve daha iyi hale geldi.
    - Video ve fotoğraf olayından hiçbirşey beklemeyin, sadece işinizi görür o da skype, tango gibi görüntülü görüşmeler. Onun dışında bu cihaza bu lens hiç olmamış..Tabi bunu bilerek aldım:)
    - Pil durumunu henüz test edemedim ama sanki bir kalibrasyona ihtiyaç var gibi. Cihazı açıp kapadığımda pil yüzdesi ciddi değişti bir kaç defa.
    - Ekranı çok iyi, dokunmatik ve hassasiyet de iyi. Özellikle apex ya da holo launcher gibi bir launcher ile kullanmanızı tavsiye ederim. ihaz uçuyor resmen. Parlaklık son ayarda geldi fabrikadan, düşürünce keyif vermiyor.
    - Cihaza güncel bir rom şart. Bu konuda akortek'e hepimiz yazalım bence. Özellikle hoparlör ve hd modda yaşanan sıkıntıları çözmeleri lazım.
    - Cihazda kesinlikle hdmi çıkış yok! Çok yanlış bir satış stratejisi ama bunu da bilerek aldım ben:)

    Sonuç olarak ortalama ve biraz üstü kullanıcıları her türlü ihtiyacını karşılayabilecek bir cihaz gibi duruyor. Ancak özellikle rom desteği konusunda firmanın cihazın arkasında durması lazım bence. Bunlar benim düşüncelerim, ürünü kullanan diğer arkadaşlardan da detaylı yorumlarını iletmelerini bekliyorum.

    Forumu canlı tutalım:)

    Dostum şu akortek mail atma konusunda bende destekliyorum seni. Hd moda aldım ilk defa. Dead trigger oyununu yükledim ve inanılmaz kasıldı. Ekran kalitsindede öyle aman aman bir artı görmedim. Nomal modda ise ne oyunda ne nette hiç problem yok ve ekran da cam gibi.

    mailin cevabı geldi. kargosu sizden olmak şartıyla akorteke gönderin diye yazmışlar.benim sorduğum soruya cevap vermemişler de direk gönderin demişler yani.

    Neden gonderin diyorlar anlamadim hd modda kasilma sorununumu cozeceklermis?

    ya ben hem kasılmayı yazdım hemde şarjının ilk yüzde yirmisi ile son yüzde yirmisinin çok çabuk bittiğini yazdım.ortadaki yüzde 60 7-8 saat götürüyo ama baştaki ve sondaki yüzde yirmiler hemen bitiyo dedim.sonraki mailime cevaben şarj problemi yazılımla hallolacak bir sorun değildir diye yazmışlar.şimdilik göndermeyi düşünmüyorum ama.hd moda almam bir süre böyle kullanırım.

    Benim mesajlarima donus yapmadi daha akortek cevap yazacak birseyleri yok su asamada saniyorum herhalde bahsettigimiz sikintilari onlarda biliyordur..beklemedeyim..pil bende 100 ile basliyor 5 dakikada 90 na inip uzun bir sure 80 90 araliginda takiliyor full sarj battery calibration deniyorum birkac gundur pili tam bitirip bir de oyle deneyecegim ama sikinti var gibi..

    Battery Calibration bir işe yaradı mı merak ettim. Öncelikle hala daha aldığımdan beri ilk şarjını bitiremedim onu belirteyim lakin şöyle bir durum var benim tablette; şarj evet bazı anlarda hızlı tükeniyor gibi ama komik bir durum var ki mesela kullandım kullandım 15 dk-20 dk %25'den %12'ye iniyor. Ardından işim bitiyor kilitliyorum koyuyorum bir yere, 1-2 saat geçiyor bir bakıyorum şarj %22 gözüküyor. Rakamlar değiştiği halde şu olay en az 10-15 defa oldu. Ekranın ışığı kısık iken bu sorun daha az oluyor, hatta olmuyor diyebilirim. Bu konuda 2 teorim var;

    1) Bataryanın ısınmasının makinenin şarjın daha az kaldığına dair bir yorum yapmasına sebebiyet veriyor olabilir. Ekran ışığının daha yüksek olması da hem enerji tüketimini yükseltmesi hem de ısıyı arttırmasından ötürü bu daha göze çarpar hale geliyor olabilir. Zaten bildiğim kadarıyla -çok teknik bir bilgim yok bu konuda tamamen öyle aklımda kalmış- bataryaların üzerindeki gerilimden şarjın yüzde kaç kaldığı hesap ediliyor. Bu durumda bataryanın çok ısınması gerilimi değiştiriyor olabilir, makine daha hızlı şarj tükeniyor zannediyor olabilir. Bunun da 2 nedeni olabilir;

    a) Ya batarya tehlikeli düzeyde ısınıyor ki bu kadar hızlı bitiyormuş gibi gözüküyor.
    b) Pilin durumunun hesaplanması konusunda batarya sıcaklığını hesaba katmamış olabilirler yazılımda, veya makinede batarya ısısını ölçen bir aygıt dahi olmayabilir.

    Aklıma gelenler bunlar. 2. teoriye geçersek eğer;

    2) Dark, Rom'u hazırlarken bir önceki tablet olan R9720'nin üzerinden çalışmış olabilir. Hem batarya olarak, hem de ekran olarak geliştirilen bu sürümde bu noktayı hesaba katmamış olabilirler bu da önceden kestirilemeyen böyle hatalara yol açıyor olabilir.

    Her iki neden de olası ama bana 2.si daha mantıklı geliyor çünkü ürünün orijinali olan Cube'da buna benzer bir sorun bulunmamakta (İşin komik tarafı onlarında başka bir firmware sonucu oluşan başka bir pil sorunu varmış), bu da sorunun yazılımsal olma ihtimalini yükseltmekte. Ve iş yazılımla alakalıysa daha az korkutucu olmakla beraber, çözümü daha basit oluyor. Neyse umarım sorun budur da Dark bir güncelleme yayınlar ve sorunlar hallolur.

    Batarya kalibrasyon sorunu devam..pili iki defa full bitirp kalibre etmeme ragmen yuz ile 90 arasina kisa surede emiyor cihaz sonra beklentime yakin bir kullanim omru oluyor gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende de ona yakın. %80'E çok hızlı iniyor. Ardından baya bir yavaşlıyor boşalması pilin. Bu arada video uygulamasının altyazı probleminden şikayetçi olanlar playden archos video player free'yi indirebilirler. Reklam içeriyor ama rahatsız etmiyor. Şu ana kadar format konusunda bir sıkıntı çekmedim ama zaten olsa dahi yine playde bulabileceğiniz bedava bir plugini var, başka bir kullanıcı hazırlamış all plugin for archos video player adında. Gayet hızlı ve şık bir program tavsiye ederim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hysteric

    Bende de ona yakın. %80'E çok hızlı iniyor. Ardından baya bir yavaşlıyor boşalması pilin. Bu arada video uygulamasının altyazı probleminden şikayetçi olanlar playden archos video player free'yi indirebilirler. Reklam içeriyor ama rahatsız etmiyor. Şu ana kadar format konusunda bir sıkıntı çekmedim ama zaten olsa dahi yine playde bulabileceğiniz bedava bir plugini var, başka bir kullanıcı hazırlamış all plugin for archos video player adında. Gayet hızlı ve şık bir program tavsiye ederim.

    Birkac oneride benden olsun.oncelikli one browseri playden yukleyin ve bana tsk etmeyi unutmayin ucuyor resmen..a.i. keyboard 2. Onerim. Ayrica perfirmans ve yavaslama sorunu yasayan arkadaslar ayarlar uygulamalar altinda atabileceginiz tum prog sdkarta atin burdan atamadiklarini link2sd prog ile atin farki hissedeceksiniz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Klavye olayı sıkıntılı, izin olayı baş ağrıtabilir. Zaten klavye olduğu için yazdıklarını alıyor üstüne bir de ağ denetimi var izinler arasında. Yani yazdıklarını kaydedip bir yere gönderebilir. Bu noktada bence içinde yüklü gelen Türkçe klavye iyi. Sadece titreşimi denetleme izni var, o yüzden kafam rahat. Evet dokunma algılaması rezalet ama ne yapalım...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.