Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (1381. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35.051
Cevap
331
Favori
2.218.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13791380138113821383
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yaren2023 kullanıcısına yanıt
    Geçen günde aynı yorumu yapmıştınız ona da yazdım yine yazayım full paketi derken ne aldınız? Motor ve şanzıman bilgisi ile paylaşabilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    forumu trollemek için vw ciler tarafından gönderildiğini dşünüyorum artık. saçmalama gibi bir hitabı ben size kullanmadım siz maşallah. herkes mayasını gösterir ne diyim. bir daha benm yorumuma karşılık vermezseniz sevinirim..selametle
  • mühendisim, aldığım eğitim rasyoneldir, sayısaldır, bir kelimeyi sündürüp laf ebeliği yapmam, ağlayıp durmam...

    örneğin bir sorun, problem varsa ona çözüm getirmeden veya alternatif yaklaşım getirmeden cümlemi bitirmem, kimseye de polemikle yaklaşmam, anlamsız tartışma içine girmem...
    şahısa zamanında okadar mükemmeliyetçiysen bütçen de okadar mükemmel olmalı dedim, premium sınıf önerdim...
    yok alamıyorsan alabikceğine bak demi, alamıysan da goygoy yap bisiklet forumunda gez...toyotacıların içine gelmişsin kötüle allah kötüle, yer allah yer... 2013 de çıkmış binlerce satmış binlerce km yapılmış, araca para basmış kullanan altında paralayan kimse bukadar memnuniyetsiz değil, araca sahip olmayan adam araçtan şikayetçi, gün aşırı burda demliyor çayı ki az kenara geçiyim yazdım fikrimi tamam da yok ... En ön safta

    ailemde mercedes var, bende volvocuydum, seatcıydım yurtdışına çıkıncada audi-mercedes kiralarım herzaman... şimdi işime toyota geldi, ailem genişledi, aldım çok da memnunum istesem yine premium alırmıyım alırım hemde en kralını ama yatırım yapmak ilerisi olmayan şu zamanda daha mantıklı bukadar basit... sen niye insanların beğenip aldığı alınterine-malına laf edip durursun ki!,, az kenara çekil, nefes al,

    corollaya taktın mı evet takılma durumu var,, eksik özellikleri çok rahatsız ediyorsa senlik ne var, zaten aracın yokki?
    yok okadar para etmez, zorla alacaksın mı dediler? ben aldım sen alma... ne yaptı sana bu corolla ??? paran kadar mal bak... eski araç al donanımlı mesela ... yada ne biliyim gitbiraz kahvediyarında sosyalleş... ne diyim mangal yak

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar lütfen konuyu daha fazla uzatıp asıl amacından saptırmayalım. Herkes istediği yorumu yapabilir, kimsenin kimseye bir şey kabul ettirmesine gerek yok. Kişisel çatışma şekline dönüşmesi durumunda ne yazıkki bir şey yapamayız ve bu durumu durdurmanın yollarıda malumunuz pek hoş şekilde sonuçlanmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah yakında sis farı montajına geçiyorum. Bol resimli bir mesaj gelecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C-hr forumuna bi göz atayım dedim aşağıdaki yorum çok hoşuma gitti, paylaşmak istedim. ((Ozellikle Tex ile atışan arkadaşlar tex in anlatmak istediği asıl olarak bu eksiklikler ancak sevdiğimiz birsey elestirilincede bazen katlanamayabiyoruz, nihayetinde toyota kimsenin babasının malı değil, hala sanayide ustalar corolla soyle iyi boyle iyi diyorlar ancak toyota bu algıyı 2000 model öncesinde yarattı artık hangi aracın motoru milyon km yi devirmeyecek kadar kötü, tüketici olarak bazı şeyler avrupalıya standart olarak sunulurken bizlere neden hala 4 teker, 90 bg, turbosuz motor ve mmt/cvt...yeterli görülüyor )). Çok uzattım yorum aynen şu: 20 yıldır araç kullanırım ve hiç kazam olmadı. 3 adet go-kart birinciliğim vardır (biri 3 saatlik endurance yarışı). Yani pilotajım iyidir. Buna rağmen Safety Sense, Sensing, FrontAssist (her ne isimdeyse) gibi donanımları olmayan yeni bir otomobil almam.

    Ayrıca; Amerika'da, Çin'de olduğu gibi çift kavramalı mekatronik bir şanzımana 10 yıl garanti vermeyen bir firmadan da otomobil almam.

    Ve, milleti enayi yerine koyup fahiş fiyatla araç satan distribütörden de araç almam.


    Yukarıdaki iradeyi herkes gösterse her şey yoluna girecektir.

    Deniliyor ki herkes tercihlerinde özgürdür. Tamam, buna saygımız var ama eksik donanım ve yüksek fiyatla otomobil satılıyor bu millete.

    Irade gösterip birlik olmakta fayda görüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2015 1.33 celik cant navigasyon ruzgarlıklar yan cıtalar 8 hava yastığı karararan camlar katlanır dikiz aynası ısıtmalı koltuklar falan 54.5 bin lira bu fiyata bence iyi makine




  • yaren2023 kullanıcısına yanıt
    Sizinle öncelikle şu konuda anlaşalım full corolla aldığınızı söylediğinizde yanlış anlaşılıyor. Bizim ülkemizde en dolu donanım premiumdur, sizin aracınız life donanım yani alakası yok. Ne eklerseniz ekleyin premium olamayacağına göre bu kavram sizin için geçerli değil. O nedenle onun yerine aracınızın dodnanım seviyesini ve ekstralarını belirtin.

    Bahsettiğiniz ekran 1000 lira civarında, orjinal advance jantıda keza 1000 lira.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaren2023 kullanıcısına yanıt
    Kararan cam derken kendiliğinden kararan iç dikiz aynası demek istediniz herhalde. Cümleniz baya devrik olmuş dikiz aynası katlanmaz. Katlanır yan aynalar olacaktı herhalde o da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Averell Dalton -- 22 Ekim 2016; 17:10:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafasc

    quote:

    Orijinalden alıntı: sonnefes01

    Arkadaslar merhaba. toyota 1.6 advence 132 bg lik aracımı alarak aranıza katıldım... lpg olarak lovato obd2 taktırdım. aracım 8.000 km de. suan sehır ıcınde 27 krs sehır dısında 22 krs yakıyor. aracı adanada kullanıyorum suan lpg fıyatı 2.56 tl sızce normal mıdır? lpg taktıranlar yardımcı olabılırler mı?

    Merhaba, bende 5500 km de BRC taktırdım yaklaşık 2300 km oldu. 21 kuruş yakıyorum LPG fiyatı 2.67

    Benzer değerler, kullanıma göre değişir. Yol bilgisayarındaki benzin tüketimini 0.8 e bölerek LPG litre tüketimini bulabiliyorum.

    sehir içinde nekadar yakıyor hocam?
  • haunt54 H kullanıcısına yanıt
    Oncelikli olarak alıntı yaptığımı ve hosuma gittiğini belirterek paylastığımı bastan belirtmistim, dikkatli okursaniz ne yazıldığını anlarsınız. Bir kişinin fikirlerini desteklemek sizin ifadenizle yancılık oluyorsa yancı toplamaya mı geldiniz bu foruma yorumlarınızın amacı yancı toplamak mı? Size ozelden telefon numaramı gonderdim kisisel probleminizi bu forumda degilde direk yuzume soylerseniz çözüm bulabiliriz. Aşagılayıcı yorumunuza kendimi tutarak cevap veriyorum, sizin seviyenize inmeye hic niyetim yok. Forum yoneticisi kardesim boyle saldirgan ve terbiye seviyesinin bayagı asagısında yorumlarda bulunanlara yaptırımlar olmayacaksa Melih abi gibi en iyisi arabasina tapan insanlarin oldugu bu forumu takip etmemek olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasadigim yer küçük bir şehir hocam. Bu yüzden genelde gittiğim yol şehirlerarası gibi oluyor. Bol ışıklı dur kalkli yol olsa sanirim 7 den 8.5 a çıkar lpg ye çevirdiğinizde 28 kuruş a denk gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cetera kullanıcısına yanıt
    hocam yol bılgısayarında 9.3 lt gosterıyor (100 km)
    aslında soyle demelıyım 70 tl ıle tam full oluyor ve 70 tl ile sehır içinde 266 km gıdıyor.. yanı 70i 266 ya boldugumuzde 26 kr fılan cıkıyor. normal mı sızce?
  • kasadivalyos kullanıcısına yanıt
    Bizim millet arabasına tapar. En süper, sorunsuz, kusursuzdur. Kulaktan dolma ve yıkılması zor bir sabit fikirlilikle sadece logo satın alır. Toyota' ya bindim, sürdüm. Öyle ahım şahım beklentiyle de değil. Ancak benden uzak dursun bu araba.

    Sorunsuz falan da değil. Şikayetvar sitesine bakın 382 şikayet var toyota hakkında. Sorunlu denilen peugeot 206. Bize ne uluslararası memnuniyet istatistiklerinden. Diğer ülkelere giden araç kalitesiyle, buradaki bir değil. Ve bugün her araç artık aynı derecede güvenlikli, kaliteli ve sorunsuz. Teknolojik yakınsama dediğimiz durum hakin C veya D sınıfı araçlarda. Yani teknolojileri mekanik dahil, tüm markaların iç içe geçmiş durumda zaten.

    Bu sebeple arabaları artık birbirinden ayıran, motor performansıdır. Ancak bakıyoruz toyota' ya, motor yok! Bakıyoruz fiyatlarına, insaf yok! Bugün sınıfının en kalitesiz ve performanssız motorlarını üreten bir şirketin, hala piyasada tutunabiliyor olmasının sebebi logodur. Bugün mcdonalds köftelerine fare eti karıştırıyormuş deseler emin olun yine kasalarında sıra beklersiniz. Bizim tüketicinin araba alırken sahip olduğu donanım ve bilgi birikimi, saplantıdan ibaret. O yüzden kimseye laf anlatamazsınız. Toyota sorunsuzdur, bitti. 3 araç değiştirdim bugüne kadar ve birini 180 bin km kadar kullandım, diğerleri de yılda 25 bin km yapmıştır; bir gram sorun yaşamadım.

    Motorun bakımını zamanında ve düzgün yaptığınızda 2009' dan beri her araç sorunsuz arkadaşlar artık Allah rızası için anlasın şunu bizim millet. Sağda solda aracına eşşek gibi binen adamların motor toplatma hikayeleriyle gelip, işte toyota' da bunlar olmuyor demeyin. Toyota' nın tüketici kitlesinin çoğunluğu zaten arabasına eşşek gibi binen kesimden değil. Arabaya eşşek muamelesi yapan tayfanın radarında da değil toyota. Performans yok, bişey yok. O yüzden bu sorunsuzluk yanılsamadan ibaret. O paralara toyota' nın motorunu sekize katlayacak araba markaları var. Paranızı artık buna göre harcayın.

    Ben şeklini şemalini seviyorum diyenlere kesinlikle lafım yok. Keyif işi. Ancak teknolojik ve dayanıklılık yönünden, diğer markalardan üstün tutamazsınız. Çünkü değil. Bu da kişiden kişiye göre değişen bir şey olmadığı için. Bunu fanatizm olarak görürüm.




  • Bir şey dikkatimi çekti life 2015 corollamda anahtarı kontaktan çıkardıktan yaklaşık 1 dk ye kadar hala camlarımı indirip kaldırabiliriyorum bu özellik mi yoksa bi ayar bozukluğu mu var ve iptal olabiliyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CorollaLife C kullanıcısına yanıt
    Normal bir durum sorun yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CorollaLife C kullanıcısına yanıt
    Tam emin değilim ama camlara 45 saniye daha elektrik gidiyor sürücü kapısını açınca elektrik gitmiyor yani kontağı kapattıktan sonra sürücü kapısını hemen açarsanız 45 saniye olayı iptal oluyor elektrik gitmiyor diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stasi kullanıcısına yanıt
    Sölediklerinizde hak verdiğim noktalar ancak hiç anlam veremediğim noktalarda var. Mesela bana arkada şarf tüneli olmayan, şanzımanı otomatik ve kesinlikle cvt olan, 1.6 ve 110 beygir üzerinde güç ileten fiyat olarakta 75000 lira civarında bir araç var mı önerebileceğiniz? Hatta motor hacmi önemli değil 110 beygir üzeri olsun şarf tüneli olmasın ve cvt olsun yeter.

    Yani demek istediğim hiçbir araç genel olarak iyi veya kötü olamaz. Bir donanım seviyesi veya şanzıman seçeneği onu iyi ya da kötü yapabilir.

    Aracın kronik sorunu yoksa ve olası bir sorunda firma yapıcı yaklaşıyorsa sorun yok. Sonuçta her araç aynı değil her ürün sorunsuz çıkmayabiliyor.

    Ancak araçta bilinen sorun yok diye alıp saçma sapan bir durumda arıza yapıp bu sorun firması tarafından mağduriyet yaratmadan giderilemeyecekse o zaman bir anlamı yok.

    Farkındaysanız yorumumda hçbir markaya bir şey yazmadım. Çünkü benim sevmediğimi bir başkasıda sevmek zorunda değil. Ve en önemlisi kesinlikle en iyisi en doğrusu vs de herzaman görecelidir. Yani sizin dediğiniz gibi doğru tektir diye bir durum yoktur.

    Tamamen misal vererek anlatayım. Her konuda diğerinden daha üstün bir a aracı olsun. Motor şanzıman vs vs kusursuz şekilde düşünün. Birde rakibinden daha alt durumda olan b aracı düşünün. Lakin b aracının altı a aracından daha yüksek olsun.

    Ben eğer köy yoluna gireceksem, sürekli aracın altını vurur muyum acaba diye düşüneceksem ya da çukurlarda bazen içeridekileri indir bindir yapacaksam kesinlikle a aracını almam. Çünkü a aracının altını vura vura zamanla arıza kaçınılmaz olacak ve bunun yanında benim sürş keyfimide sürekli bozacak alçak olduğu için. Bu durumda a aracı benim için iyi bir tercih olmadı.

    Ya da başka bir noktadan bakalım. Bayiye gittim dedimki a aracını istiyorum. Fiyatta vs herşeyde anlaştık ama dedilerki a aracı 2 ay sonra gelecek ve doğal olarak o zamanki fiyattan fatura edebiliriz. Bana şimdi araç lazımsa ve 2 ay sonra fiyatının ne olacağını da bilmiyorsam yine ne yazıkki tercih etmeyeceğim bir durum olur.

    A markası ile kötü bir deneyim yaşamış olabilir insanlar, o dönemde fiyat olarak başka bir aracı çok daha uyguna almış olabilir. Yani tercih etmeme konusunda bu kadar bastımanın anlamı yok.

    Kimsenin tercihlerini sorgulamak bir başkasına vazife değil. İyi kime göre neye göre iyi yukarıda bahsettim. Yani artık vazgeçin şu sorgulama yapmaktan.

    Kendiniz için yapın me yapıyorsanız, başkasını bir şeye yönlendirsenizde bir yere kadar. Herkes kendine uyanı alıyor. Ama bilerek ama bilmeyerek bir şekilde kafasına yatmayan bir şeyi kimseye aldıramazsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • corolayı kotuleyen adamların cogunun 10 binliralık arabaya binecek parası yoktur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haunt54

    Önce sen başkasının yancılığını yapmayı, başka kişilerin düşüncelerini kendi ifadenmiş gibi alıntılamayı bırakta, kendin ol.
    Bizde aynı şeyleri yazıyoruz o chr konusunda, hatta safety sense donanımlarının Türkiye paketinde olmaması nedeniyle konudakileri tepkiye davet eden de benim,
    Ancak burada tepki verilmesi gereken Toyota markası değil, distribütör ALJ ve bayiilerdir.
    Sorunsuzluk kısmına gelince, elinizin altında internet var, jd power gibi direk müşteri memnuniyeti ile istatistik yapan firmaların sitelerine girin, oradaki verilere bakıp karşılaştırma yapın.
    Böylece biraz kendinizi yetiştirmiş olur, hem başkalarının düşüncelerini kendi düşünceniz gibi alıntılamak zorunda kalmazsınız, hem de yancılıktan kurtulursunuz

    Alj'de topu toyota global'e atıyor. Türkiyeye gelen araçların motor ve donanımlarını (safety sense vs) Toyota Global belirliyormuş.




  • 
Sayfa: önceki 13791380138113821383
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.