Şimdi Ara

Clio III sahipleri ve sevenleri bilgi paylaşım platformu (379. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.466
Cevap
47
Favori
929.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 377378379380381
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sevgili clio_TR başka bir topikte böyle bir yorumunu gördüm. hakikaten bizim arabaların bilgisayarları sence problemli mi. bilmediğimiz bir şey mi var yoksa. bizi de bilgilendirirsen seviniriz.

    açıkcası ben herhangi bir problem algılamadım.

    örnek olarak bilgisayar bana 17 litre benzin yaktın diyor. benzinciye gidiyorum hakikaten araba 17+-0.3 litre benzin alıyor. sorun nerede anlayamadım.

    açıklayıcı bilgiler yazarsan sevinirim.

    quote:

    Orjinalden alıntı: clio_TR

    benımde clio lll var 2007 verılerı dandık renaultun pc sınden hiç bişe beklemıcen yaw garantın varsa gotur yapsınlar yok boyle duzelır muzelır derlersede ısrar et.bıdaha zor renault gıbı gozukuyor
  • ŞİMDİ DAFKANAT;

    bunu daha önce belirtim bahsı açıldı yol pc yı sıfırlayınca kafayı yedı. araba oldugu yerde 50km bırden yakıyor gosterıyordu.100 kmde 7-8 l yakıyor gosterıyordu değerler düzelir gibi oldu servise gittim test sürüşü yaptık bu normal diyor çalkantılara göre ayarlıyor diyor.durdugu yerde de yakıyor dedimo zamanla duzelır dedı.şimdi bişe desen olmayacak lanet olsun dedım nerden aldım dedım. bozuk abi benım arabanın kı yanlıs degerler verıyor.arada sırada duzelıyor kafayı yemıs servısede her seyde gıtmek ıstemıyorum.çünkü 45 km bıde donus biriktirip oyle gıdıyorum .


    umarım yardımcı olabilmişimdir.




  • teşekkür ederim clio_TR kardeşim. peki hala devam ediyor mu bu problemin. merak işte.
  • evet dedımya arada sırada duzeliyor sadece inanın servıse gıtmek bugunlerde helde adana sıcağında işkence gibi geliyor.ya üstelik orda çalışanda insan yani zırt pırt gıtmemek gerek bu sıcakta bole bazı ufak tefek sebebten gelen lere ben çalıssam orda gıcık olur kafayı yerdım herhalde servis çalışanlarının yerıne koyun bazen kendinizi arkdaşlar.
  • servisten servise fark vardır ama o servistekilerin görevi sorun ne olursa olsun ilgilenmektir. sonuçta garanti kapsamında bir sorun. hadi garanti kapsamında olmasın parası ile değil mi?

    renault biz arabayı alırken her türlü problem için servisimize başvurabilirsiniz demedi mi?bana dedi.

    tesadüf serviste iken megan sedan sahibi bir amca geldi ve dediki ."usta benim arabanın arka kapılarındaki güneşlikler açılırken bazen küçük sıkışmalar yapıyor" dedi ki bu perdeyi dengeli çekmemekten kaynaklanıyor. o adama bile yardımcı oldular. demek istediğim servislerde müşteri memnuniyeti esastır. bence yolun düştüğü zaman usta ile değilde servis müdürü ile görüş. sorunu anlat.

    garantiyi sonuna kadar kullan bence. bir bakarsın 2 yıl dolmuş garanti bitmiş. o zaman bir de cepten para çıkar.

    quote:

    Orjinalden alıntı: clio_TR

    evet dedımya arada sırada duzeliyor sadece inanın servıse gıtmek bugunlerde helde adana sıcağında işkence gibi geliyor.ya üstelik orda çalışanda insan yani zırt pırt gıtmemek gerek bu sıcakta bole bazı ufak tefek sebebten gelen lere ben çalıssam orda gıcık olur kafayı yerdım herhalde servis çalışanlarının yerıne koyun bazen kendinizi arkdaşlar.




  • ya tabiki ilgilenmek zorunda da yani şimdi o adam kadar da alçalmayagerek yok yani alçalmam yok perdeler sıkışıyormuş benım bunyem bole bişe kaldırmaz ha ama ilgilenmek görevi tabkıde bu aralarda sorunlar bırıktı zaten gidecem.....


    sorunlar

    1 yol pc

    2 tıkırtı

    3 sol arka amortisör

    4 bagaj tentesi

    5 debriyaj dan titreme (nasıl daha naltan olmadı yada ben anlayamadım bı onu da sorarız)

    6 içi simsiyah yeni versiyon ne kadara onu soracam

    7 bızım delikanlı kaç para edıyor onu bir araşatırırım.

    8 inş. mutlu son olur
  • hadi inşallah artık servis sonrası bizi bilgilendirirsin. hadi iyi geceler size yarın okul var yatayım artık.
  • bilgilendirmezmiyimama butun gunum ona gıdecek yaw

    iyigeceler

    iyidersler hocam.
  • dafkanat bende bu özelliği 4 ay önce öğrendim.ama baştan herhalde cebimde tekrardan bastım diye düşündüm.bu koşul kapıları açık bıraktığında arabanın yanından ayrılmadığın zaman herhangi bir unutkanlığa yada güvnliğini düşündüğü için kilitliyo ben baştan çözemedim kesin araba bozuldu zanntettim tekrar tekrar deneyince çözdüm
    gayet hoş bir özellik hoşuma gitmişti
  • dafkanat ve clio_TR servis konusunda size katılıyorum müşteri memnuniyeti çok önemli ama bizim buradaki servis hiçde iyi değil memnum değilim zoriki yapıyolar gibi fazl bir ilgi yok ve çözüm üretemiyolar ustalık yok yani.
    ama öğrendimki çok yakında bir servis daha açılıyomus belki rekabet iyi sonuçlar getirir diye umuyorum
    kaç kere gittim tıkırtılar için servise adamlar normal şeyler bunlar biz duymuyoruz deyince çıldırmamak içten değil.
    herşeye rağmen arabamı çok seviyorum
  • O dediğim akrabada pegeout var, o bana böyle bir öneri sundu- ama ben denemedim. Silecekleri hafif kaldırıp altını siliyorum ben


    quote:

    Orjinalden alıntı: kimya.34


    quote:

    Orjinalden alıntı: servetbey


    Bir akrabamıma bu durumu anlattığımda silecekleri çalıştır- Dik konuma gelince durdur. Sonra silecekleri kaldır camı sil demişti

    Peki sevgili dostum, sen sileceği açmak isterken kaportayı kanırtabileceğini düşünmeden haşırt diye mi açtın silecekleri- insaf ama





    walla sileceğim kaportağa deyeceği hiç aklıma gelmezdi yani beyenmediğimiz dacia loganda bile kalkıyor işin kötü yani bizim komşuda var dacia ona rezil olduk sileceği kalkmayan arabayı ne yapayım diye çizilmeside cabası




  • selamlar. aranıza yeni katılıyorum doğru bölüme surduğumu sanıyorum nede olsa cliocusunuz.2002 model clio 1.4 rxt 16v hb otomatik vites aracıma brc tercihi kullanarak lpg taktırmayı düşünüyorum .bostancıda 3 reno servisine danıştım servisler sorun yaşarsın diyor.2 gündür Forumlardaki birçokyazıyı okudum diyebilirim.memnun olanlar ve sorun yaşayanları okudum.son kararım pazartesi taktırmak yönünde zira benzine yeterince param gitti. bostancı sanayide brc bayii ve tofaş servisi KANTARCI OTO ile görüştüm.2 adet renoya uygulamışlar diğer taktıkları hep tofaş araçlar.Servislerin olumsuz görüşleri ve sorun yaşayanlara rağmen şansımı deneyeceğim. Katılımcılardan ricam aracıma yonelik işlem yapılırken dikkat edilmesi gereken özel durumlar varsa beni uyarmanız ,standart bir şekilde ustaya aracımı bırakayımmı yada uyarmam gereken durumlar varmı bilgilendirirseni memnun olurum şimdiden teşekkürler.
  • arkadaşlar şu emniyet kemeri uyarı sesini halletmek için herkesin yaptığı gibi kemeri arkadan dolaştırıp bağlıyordum ama buda kemeri takacağım zaman arkadan tekrar al pek pratik olmuyordu bende koltuğun altına baktığımda orda bir jack gördüm söktüm ve artık emniyet kemeri takılı olmasa bile uyarı vermiyor

    resimlerden daha ii anlayabilirsiniz yalniz tam emniyet kemerinin olduğu kısımda aşağıda koltuk sürgüsüne bağlı bir jack daha var o değil



    http://img178.imageshack.us/my.php?image=photo0013pr3.jpg





    http://img157.imageshack.us/my.php?image=photo0014sc8.jpg


    http://img178.imageshack.us/my.php?image=photo0012pt5.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimya.34 -- 18 Mayıs 2007; 12:35:00 >




  • http://img208.imageshack.us/img208/641/photo0015vx1.jpg


    buda sileceğimdeki sorun kırmızıyla çizdiğim yer kputu çiziyor
  • Ersin, yüreğir yolundaki Renault servisine gidiyorsun sanırım (Mais?) ama şehir içinde Kıyıboyu caddesinde de Mais Yetkili Renault servisi var. Dotaş Doğan Mot. Arç. Aş. Tam adresi Sümer mahallesi Kıyıboyu Caddesi no:92. Tarif etmem gerekirse de Hastanalerden Gazipaşaya doğru inerken Bağlarbaşı karakoluna gelmeden önceki ışıklardan sağa dön ve yolun üstünde görürürsün. Servis şefini yakından tanıyorum. (Kubilay Kuşkonmaz). Beni tanıdığını söylersen yakından ilgilenir seninle hatta istersen ben bir ara uğrar senin geleceğini söylerim ya da beraber de gidebiliriz. Gerçekten çok iyi bir usta ve çözümleri de etkili oluyor.

    İyi günler.
  • erimNB kardeş ilgin ve acıklamana tesekkür .ilk arabam ve 2 yıl oldu bi şikayetimde yok (benzinden başka) öyle al sat bana göre kolay diil .kullanayım bikaçsene daha diyorum .lpg bir çözüm olarak görünüyor. teşekkür fikrin belkide daha iyi ama bana göre diil en azından şimdilik. tesekkür.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: suadiye34

    erimNB kardeş ilgin ve acıklamana tesekkür .ilk arabam ve 2 yıl oldu bi şikayetimde yok (benzinden başka) öyle al sat bana göre kolay diil .kullanayım bikaçsene daha diyorum .lpg bir çözüm olarak görünüyor. teşekkür fikrin belkide daha iyi ama bana göre diil en azından şimdilik. tesekkür.

    lpg taktıracaksan şu hesabı yapman lazım lpg masrafını kaç km de çıkarır. o arabayı ne kadar daha kullanacaksın.?

    Eğer aracının km side yüksek değildir inşallah. 2 sene oldu alalı demişsin 20 000 30000 arası normal dir. Yani şunu söylüyorum aracı uzun yıllar kullanacaksan ve km si düşükse mantıklı. Benim ilk arabamda lpg liydi ama ben öyle aldım.

    Aracın clio II hb heralde bence lpg işine girersen bagaj problemin ilerde kafana çok takar pişmen olmayasın. yedek teker sorun çıkarabilir. Bence sedan araclarda daha iyidir.

    100 ytl fazla verip bu işi garantili ve çok yapan bir yer bulman lazım ve sabahtan akşama aracın başında durarak hallettir bence, aracı burakmak bşraz bana ters gelir o yüzden. Şimdiden hayırlı olsun.



    Erim kardeş bende alırken 3 ay araştırdım tamamen senin ulaştığın sonuca ulaştım. Burası türkiye benzinden kurtuluş için dizel şart çünkü teknoloji çok güzel gaz pedalına dokundukça o arkaya yapışma hissi bende bağımlılık yaptı lpg den sonra. Bakım masrafları getiri karşısında önemsenmeyecek oranda.

    Benim araçtada sol kapıdan plastik esnemesiyle karışık bozuk yolda az bir ses geliyor ama onun için heralde şimdilik racın kapısını söktürmem şu an, benim daha büyük bir sorunum var oda direksiyondaki o boşa düşme ve elden hissedilen bir boşluk ses demiyorum sadece hissediyorum çünkü.

    İlk zamanlar 1-2. viteste fren yaparken ve dönerken, park ederken bazen hissediyordum şimdi her park edişimde hissediyorum. Bunun için ilk fırsatta servise gideceğim. Megan forumunuda takip ediyorum onlardada varmış bazılarında, serviste hallediyorlarmış heralde kronik bir sorun halledilir inşallah.

    Bu arada yakıt tüketimi 4.8 lt/100 km şu an heralde otobanda motoru açtık 1 hafta geçti hala aynı değerde 2500 km den sonra açıyoruz motoru şu an 3000 i devirdik.

    Servisler konusunda sorunlarla karşılaşanlarla beraberim, elimi çekmem aynen dilekçemi yazarım nereye kadar giderse,kayıt konusu aklımda cepten videoya çekeceğim servise gidince ustayla konuşurken bakalım ne olacak. batan batar. saygılar.




  • erim kardeş şunu unuttum. senin arka kapılar otomatik değil heralde , şurdan bence hakkını ara bir sonuç çıkar inşallah. Senin aracı aldığın zaman dinamik versiyonun standardında arka kapılar otomotik gözüküyormu gözükmüyormu. fabrika çıkışı kasım ayından itibaren standart oldu bu nasıl iş sen 6 ay sonra alıyorsun ve manuel bence müşteri hizmetlerine yaz ve araştır bu işte bir iş var.
  • clio 2002 hb 1.4 16v otomatik aracım 120000 km de 85000de almıştım 2 senede 35000 km ben kullandım. yalnızca şehiriçi kullandım 2 yıldır . bu araca masraf yapılmaz elden cıkarmı demek istiyorsunuz anlayamadım. satmayı düşünmüyorum en azından 1 sene daha kullanacağım kesin. 20000 km yaparım 1 senede buda belli hes-aba vurursak 1700+250 muamele =2000 ytl masraf yapacam.lpg masrafı 1 senede %40 tasarrurla sorunsuz cıkıyor ancak yaşayabileceğim sorunlar tek çekincem.
  • sudiye kardeş ben ce taktırma en son verdiğin verilerin ışığında, taktırırsan aracın fiyatı artacak 1, 2.si aracın lpg takıldığı için motoru zarar görür gözüyle bakılıp nazlı satacaksın. 3. km resi fazla bence deymez çünkü 1- 2 sene için lpg takılmaz. 4 sene kullanmış birisi olarak söylüyorum. 70- 80 krş fark eder km de bu da seni bence 1.5 sene civarında amorti eder gibi, 18000 km yıllık ortalamayla kullanıyorsun, yıllık 1 450 falan ediyor, yinede sen bilirsin.

    bence böyle bin paranı denkleştirince lpg siz sat ve daha yeni model bir dizel yada orjinal lpgli az km yapmış bir araca geç, sıfır orjinal lpg li araç ta çekmiş birisi olarakta rahat rahat söylüyorum sana. şu an clio III 1.5 80 dci var. Diğer arkadaşlar biliyorda sen bilmiyorsun diye yazdım.
  • 
Sayfa: önceki 377378379380381
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.