Şimdi Ara

Nvidia Tegra 4'ün grafik performansı beklentilerin altında mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
1.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Nvidia Tegra 4'ün grafik performansı beklentilerin altında mı ?


     

    Resmi tanıtımı Tüketici Elektroniği Fuarı'nda yapılan Tegra 4 platformu, performans yarışında rakiplerinin gerisinde kalabilir. ARM'ın Cortex-A15 tasarımını temel alan 4+1 çekirdekli yongada sistem platformu, 72 çekirdekli GeForce grafik birimi ve sahip olduğu diğer detaylar itibariyle bir anda dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Kendi alanında dünyanın en hızlısı olduğu Nvidia tarafından sık sık dile getirilen Tegra 4, ortaya çıkan bazı test sonuçlarına göre Apple A6X ve çift çekirdekli Exynos 5 işlemcisinden yavaş.

     

    Nvidia'nın resmi dökümanı, Tegra 4'teki grafik biriminin Tegra 3'ten 6 kat daha hızlı olduğunu işaret ediyordu. 12 adet paralel işlem birimine sahip Tegra 3 ile kıyaslandığında Tegra 4'ün aynı ya da benzer grafik mimarisi üzerinde 6 kat daha fazla paralel işlem birimi ile bu performansı farkını oluşturduğu söylenebilir. Anandtech'in elde ettiği bilgilere göre, Unified Shader tasarımını baz almayan ve çoğunluğu 20-bit piksel gölgeleyecilerden oluşan GPU  için Kepler mimarisine yönelik beklentiler de bir sonraki jenerasyona kalmış olabilir.

     

    Performans yarışını daha da kızıştıran bir başka açıklama Qualcomm cephesinden gelmiş ve şirket tepe yöneticisi Paul Jacobs, Nvidia Tegra 4'ten etkilenmediğini Snapdragon S4 Prime 800 serisi (Adreno 330 GPU'su ile gelecek), bir alt model seri olan Snapdragon 600 ailesinin bile Tegra 4'e kıyasla çok daha yüksek performans sunacağını iddia etmişti.Tegra 4'ün performansıyla ilgili olarak ortaya çıkan ilk tablo, GLBenchmark skorlarını içeriyor. Nvidia geliştiricileri için otomatik test sistemi ismi olan Buildbrain ile yayınlanmış olan tablolara göre Tegra 4, A6X işlemcili ve retina ekranlı iPad 4'ten %60'a kadar daha yavaş kalıyor. Tegra 4'ün 32.6 puan aldığı Egypt HD testinde, Exynos 5 ise 36 puan alıyor.

     

    Nvidia'nın pazarlama yöneticisi Nick Stam, Apple A6X'te yongada sistem platformuun önemli bir kısmını GPU'nun oluşturduğunu, kendilerinin ise yazılım/oyun geliştiricileri ile yakın çalışarak optimizasyon tabanlı performans kazanımına yöneldiklerini söylemişti. Yani bir kez daha görüyoruz ki yakın gelecekte Tegra 4'e özel çok sayıda oyun piyasaya giriş yapabilir. Tabi Tegra 4'ün henüz lanse edilmediğini, detaylı test sonuçlarını Tegra 4 tabanlı cihazların çıkışıyla görebileceğimizi zira platformun geliştirme çalışmalarının sürdüğünü ve bu değerlerin arttırılabileceğini not düşmekte fayda var diyerek haberimizi burada sonlandırmış olalım.

     


    Nvidia Tegra 4'ün grafik performansı beklentilerin altında mı ?


     







  • tegralar hiç bir zaman beklentileri karşılamadı ki zaten... zaten optimizasyon yapacağız diyede düşük performanslı gpu çıkarmak bence saçmalık, herkes özel optimizasyonlu oyunlarımı beklesin dursun kaldı ki her oyunda da olmayacak bu

  • adreno 320 ile aynı hemen hemen bi kaç fps yüksek sadece

  • Yine mi tirt optimizasyonla basarili olur ama optimizasyon olmayan oyunlarda ne olacak gerci suanki haline eriselebilen oyun yok suan icin 6 kat falan fark atmadigi ortada mali400 un 2 kati anca olmus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fıssss

  • Vallaha sonuçlar çok daha iyi olsa dahi nvidia'nın tek başarılı nesille tegra 3'ün kötü imajını silebileceğini dşünmüyorum.

  • Şaşırtmadı. Tegra 2 ve Tegra 3 de olduğu gibi Nvidia en iyisini yaptığını iddia ederek yine ucuz çipset sunacak ve sürümden kazanacak. Tegra 2 ile dünyanın ilk çift çekirdeklisi diye dual cortex a9 işlemcisini lanse edip honeycomb' a özel çipset tedarikçisi olmuştu. Benzer pazarlama stratejisini Tegra3 ile devam ettirmiş, Nexus 7 gibi peynir ekmek gibi satacak cihazlara da girmeyi başarmıştı. Performans anlamında yetersiz olsa da pazarlama konusunda iyiler ve tegra serisi tegra2 den itibaren Nvidia'ya iyi kazandırdı ve kazandırıyor.

  • Bu kötü oldu Tegra 4ün performansı kötü ise diğer firmalar daha iyi çipsetlerini daha geç çıkarırlar. Nvidia adını çok kötü lekeledi Tegra tam bir balon seri oldu.Birde utanmadan 72 çekirdekli gpu diyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KalemKolik -- 12 Ocak 2013; 18:02:11 >
  • o zaman tegrayı beklemenin pek anlamı yok xperia z hem verdigi kulaklık ile hemde USB Güç Kaynağı hediyesi ile oldukça alınası bir model olmuş oluyor

  • bu grafik birimi gerçekten 72 çekirdek mi yoksa şişirme rakam mı ? 72 çekirdek olayını hiç anlayamadım açıklayacak birisi varsa söyleyebilirmi.

  • 72 çekirdek filan değil, 72 işlem birimi...

  • 72 çekirdek nasıl bu kadar güçsüz olabilirki 12 kisi bile iyi bir güç sağlıyodu
  • nVidia bu beyler. Sıkıntı olmaz, güvenin.

  • Apple A serisi işlemcilerde gelecek isterseniz nefret edin Apple'dan ama CPU GPU olarak rakiplerinden çok ileride çipler tasarlıyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Normsoner

    o zaman tegrayı beklemenin pek anlamı yok xperia z hem verdigi kulaklık ile hemde USB Güç Kaynağı hediyesi ile oldukça alınası bir model olmuş oluyor


    hangi kulaklık acaba. Habere gelirsek yine tırt ve yine nvidia.

  • nvidia tegra 4 exynos 5440 rakibi olabilir diyordum. Meğer çift çekirdekleri bile geçemiyormuş doğru dürüst.. yine savaş exynos ve Qualcom arasında :-)

  • her zamanki gibi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Normsoner

    adreno 320 ile aynı hemen hemen bi kaç fps yüksek sadece


    adreno 320 daha hızlıhttp://www.glbenchmark.com/phonedetails.jsp?benchmark=glpro25&D=Google+Nexus+4

  • Nvidia bu,donanım konusunda rakiplerinden geri kalmış sayılsa bile (ki adreno 320den hızlı ve mali 400e 2 kat fark atmış) yazılım konusunda asla laf ettirmez. Bugün dead trigger ve shadowgun gibi android dünyasının yenilikçi oyunları varsa bu nvidia yüzündendir. Umarım Tegra 4lü bi nexus gelir.

  • Tegra 4 icin yaptigim eski yorumlara bakabilirsiniz Buradan M@U ya selam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.