Şimdi Ara

Çankaya Belediyesi Asfalt katkı payı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben de Öveçler 2.caddede oturuyorum.Bize de 580 TL asfalt ücreti geldi.2009 yılında büyükşehirin çağdaşın önüne yaptığı tünel dolayısıyla gelmiş.
    Geçen yaz sokaklarımıza da Çankaya belediyesi asfalt attı ondan da sanırım 1000TL isterler.
    Şaşırdılar iyice.
  • 2007 yılında yama bir asfalt attılar sokağımıza(öveçler 2.cd civarı).Dün kağıt gelmiş eve 243 TL Asfalt katılım payı istiyor Çankaya Belediyesi.

    Arkadaş bu nedir ne değildir bilgisi olan var mı?

    15 yılda bir yama asfalt atarlar onunda parasını biz ödeyeceksek belediye ne iş yapar?

    Töbe töbe...



  • Yarın sizin kapınıza gelince farklı topicleri görürüz nasıl olsa
  • Asfalt katkısı mevcut, belediyenin vatandaşa ne geçirsek hesabı üzerine kurulu bir sistem. Bir yeri kazarken sana sormazlar ama attığı asfaltın parasını isterken yazar makbuzu yollarlar.
    Kayınpederin oturduğu yer ana cadde üstü, kaç milyar para aldılar senelerdir hadsiz hesapsız deyip duruyordu ( keçiören )
  • Sacmaliktan baska hicbirsey degil Sokagin asfaltinin parasini ben odeyeceksem niye vergi oduyorum veya benim odedigim vergiler nereye gidiyor 2 yil once ayni nane bana da gelmisti. Makbuz 2005 yilinda yapilan asfalta ait ve ben evi 2008'de aldim. Dahasi uzerindeki isim de evin eski sahibinin ismi oldugu icin odemedim... Bu arada ben de Cevizlidere 1. cadde yakininda oturuyorum.

    Acikcasi size gelen makbuzun ustundeki isim sizin isminizse, bir yerlerde illaki karsiniza cikar; sizden tahsil ederler diye tahmin ediyorum...
  • Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca altyapı katılım bedellerinin o bölgede oturanlardan alınma imkanı mevcut, dolayısıyla Belediye'nin yaptığı işlem yasal bir zemine oturuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hubus

    Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca altyapı katılım bedellerinin o bölgede oturanlardan alınma imkanı mevcut, dolayısıyla Belediye'nin yaptığı işlem yasal bir zemine oturuyor.

    2007'de attigi asfaltin parasini bugun istemesi hangi zemine oturuyor? Kendi yaptiklari 2 gunde patates tarlasina donen asfalt zemine mi, yoksa gun asiri kazi yaptiklari, belediyedeki bir allahin kulunun da "neden bir sefer acilmisken yapacaklari herseyi yapmiyorlar" demedigi yamali bohcaya donen asfalt zemine mi?
  • belediyelerle haşir neşir olan bir adamim sadece o olsa iyi egitime katki payi kultur katki payi belediyeler darphane olmus
  • Biz niye vergi veriyoruz onu anlamıyorum? Verilen vergiler yol, su, elektrik olarak bize dönmüyormuydu? Birde asfalt parasımı vereceğiz?
  • Çektirip gitsinler. Mahkemeye verip verilen vergilerin ne yapıldığının hesabı sorulmalı. Suya para veriyorum, elektriğe para veriyorum. Hatta bunların atıklarına, sayacın okunmasına ve takılmasına da para veriyorum. Ulan yola da vereceksem ben niye vergi veriyorum? Millet uyudukça düdükleyen çok olur derler...
  • Ben olsam, komşularla toplanıp, savcılığa giderdim. Meydanı boş buldukça geçiriyorlar. Biraz uğraşmaya başlayınca bu sefer onlar bıkarlar. Hatta haksız kazanç elde etmeye çalıştıkları için bir de tazminat davası açardım.

    Bu arada sayıştay kurulunu da mahkemeye verme imkanı var mı acaba? Hakaten, bu alınan o kadar verginin birileri hesabını versin artık.
  • bizler neden vargi ödüyoruz
  • Bende Maltepede oturuyorum. Ben geçen sene yatırmıştım toptan olarak asfalt vergisi (makbuz gelmişti eve) kaç yatırdım hatırlamıyorum ama 100-200arasıydı.

    İşin kötüsü çankaya belediyesi bizim buradaki ana caddeye (ana cadde dikkatinizi çekerim) 17 senedir burada oturuyorum ve 17 senede hiç asfalt atılmadı ana caddeye. Ana caddenin durumunu tahmin bile edemezseniz görmediyseniz, köy yolu bundan iyidir. Birde yolda kasisler durur 17senedir, sanki yol çok iyi gibi kasisde var
    Caddeyi ankaralılar bilir büyük ihtimalle maltepeden geçenler.

    Herneyse atmadığı asfalta vergi ödüyoruz biz + çöp vergisi yatırıyoruz bide. Çöp vergisi yatırmayanlarada gelir cezası yakınlarda..
  • mahkemeye verenler varmış ama sanırım yasa değişmeşse mecbur ödeyeceğiz:(

    ben beklicem biraz.
  • bende zamanında aynı konuyu actım ama 3 4 saatte kitlediler konuyu.
    durmak yok yola devam açılımı o katkı payı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.