Şimdi Ara

Projeksiyon Seçimi,Kısıtlı Bütçe,Acil Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
7.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.Forumdaki projeksiyon cihazlarıyla ilgili her şeyi okudum ama bütçemin kısıtlı olması nedeniyle seçim konusunda pek yardımı olmadı.Gelelim ayrıntılara;

    Bütçe Max:1300Ytl

    Kullanım: Mevcut Xboxım, almayı planladığım Xbox360 yada Ps3 bunlara ek olarak Pc yada dvd player bağlantısı ile filim izlemek amaçlı.

    Mesafe: 3metre yada 4metrelik iki kullanım alanım var.3m'lik alanda çok iyi bir karatma yapabiliyorum karşıda 1.30m yükseklik, 1.60 genişliği yada max 2 metre yükseklik, 1.60 genişliği olan bir duvarım var.

    Şimdiye kadar incelediğim ve bana en mantıklı gelen cihaz Benq MP610
    (http://www.sunumsistemleri.com/benqweb/mp610.htm )

    Sizden ricam bu cihazla ilgili görüşleriniz yada yerine tavsiye edeceğiniz cihazlar (tabiki ne gibi artıları olduğu).Ayrıca piyasada en uygun fiyata nereden alabilirim(İstanbuldayım)?Mesela KDV'den kurtulabileceğim bir yer?Bütçe konusunda yapabileceğim bir şey yok yukarıda yazdığım zaten maximum verebildiğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrImInAl -- 4 Mayıs 2006; 2:05:42 >



  • Arzu ettiğin fiyata bir tek EPSON EMP-S3 SVGA 1600AL LCD PROJEKTÖR mevcut ürünü incelemek için
    BENQ MP610
    2000 Ansi Lumen, SVGA 800x600 Cozunurluk, 2,7kg
    DLP teknolojili, 0.55" DLP chip
    Ekonomi modunda 3000 saat lamba ömürlü, kolay kurulumlu, 640x350 ile1280x1024 arası çözünürlüğü destekleyen projeksiyon.

    Bu ürüne yakın olarak HP VP6311 1600 Ansi Lumen - TOSHIBA SVGA 2000AL S8 DLPPROJEKTÖR - LG RD-JT91 1800 Ansi Lumen - SONY VPL-ES2 PROJEKSİYON gibi modelleri inceleyebilirsiniz saygılar
  • Plazma satis tesekkürler.Yazdığın cihazlarıda incelemiştim.Hala benq mp610 en iyisi olarak görünüyor bana.
  • sevgili criminal,
    Benq Mp610 almadan önce mutlaka dvd film demosunu izlemeni tavsiye ederim. Benq DLP teknolojisi kullanıyor ve DLP lerde bazı gözler rainbow denen renk geçişlerini görebiliyor, ama bazı gözlerde farketmiyor.
    Eğer rainbow efekti görürsen LCD cihazlara yönel bence. Çünkü projektörün duayen firmaları ( Hitachi, Sanyo, Panasonic, Sony, Epson ) hala LCD cihazlar üretiyor.
    Saygılarımla
  • Bu konuda bende sana epsonu oneriririm saygılar birde optomanın ve sanyo nun cihazlarına bakabilirsin
  • Ayrıca Toshibanın yeni led ışık sistemiyle çalışan hem uzun ömrü hemde kalitesi açısından öneriririm saygılar
  • sevgili criminal,
    Kısıtlı bir bütçeniz varsa alacağınız projektörün lamba fiyatıda çok önemli, çünkü firmaların çoğu lambalarına 90 gün garanti veriyolar. 90 günden sonra lambasına bişi olursa tekrar lamba almanız gerekecek. Bu yüzden lamba fiyatı en ucuz olan Epson S3 veya Epson TW10h ( Epson tw10h artık üretilmiyor, çok az yerde olabilir) düşünebilirsiniz.
    Fakat projektör almak zor iş:) Bende 2 aydır bakıyorum hala karar vermiş diilim..Birinde olan diğerinde olmuyor, hele kısıtlı bir bütçeniz varsa.
    Bu arada plazmasatışa sormak isterim: Epson Tw10h modeli elinizde varmı, ve bu cihazı önerirmisiniz?
    saygılarımla
  • Soho öncelikle ilgin için teşekkür ederim.

    Epson Tw10H'ın çekilmiş resimleri bir projektörden beklediğimin çok üstünde gerçekten ben çok daha flu görüntü bekliyordum.

    Ancak şuda var bildiğin gibi Benq mp610 2000Ansilümen ışık akısına ve 2000:1 gibi yüksek bir kontrast oranına sahip.Native resolution'ıda 800x600.Mühendislik eğitiminin verdiği kimi zaman kötü bir alışkanlıkla parametrelerden ve sayıların etkisinden kurtulamıyorum anlayacağınız.

    Şu ana kadar hiç bir cihazı test etme şansım olmadı.Piyasada dediğiniz gibi deneme şansım olurmu?satıcılar nasıl yaklaşıyor bu tip taleplere?

    Bir diğer sorumda; 16:9 format giderek yaygınlaşıyor.4:3 projeksiyonlarda 16:9'da destekler diyor.Ancak 4:3 almak bana bir şey kaybettirirmi.Yani neticede 4:3ten 16:9 formatına geçiş ne şekilde yapılıyor.Bir tür yazılımlamı yoksa optik olarakmı(tahminim yazılımsal olduğu ve 720p native görüntüyü 480p seyrederken yapılan downscale işlemindeki gibi kayıp olacağı)?Dolayısıyla kayıp söz konusumu?

    Son olarak Rainbow etkisini videolarda(internette yayınlananları kastediyorum) farketmem mümkünmü, yoksa illaki çıplak gözle bir showroomdamı denemeliyim.
  • Plazmasatis ve Soho önerilerinizle ilgili şöyle düşünüyorum siz ne dersiniz;

    HP VP6311 hipermex'teki 1431YTL+Kdvlik fiyatıyla bana fazla geliyor maalesef.

    TOSHIBA TDP-S8 ise işi karıştıran bir cihaz.Neredeyse benq Mp610 ile aynı spec'lere sahip acaba birbirlerine göre avantajları varmı?

    LG RD-JT91 yine fiyat olarak beni zorluyor bunun yanında lamba ömrü 2000 saat görünüyor ki Benq'da normal/Eco 3000/4000 değerlerinde.

    Epson S3 lcd teknolojisi kullandığı için 500:1 contrast oranına sahip buda açıkçası pek iştah açıcı değil.

    Yukarıdada dediğim gibi bilgi ve tecrübe eksiğim çok fazla sadece rakamlara göre konuşuyorum o
    yüzden kimse "tavsiye veriyoruz hala dediğim dedik diyor" diye alınmasın lütfen ve anlaşılan bu seçim işi düşündüğümden daha zor olacak.Galiba Soho gibi bende bir kaç ay uğraşacağım.

    Keşke bu cihazlara sahip olan yada deneyen bir kaç arkadaş net görüşlerini yazabilse.

    Not:Bu arada Benq MP 610 Yedek lamp fiyatı 300$
  • HP VP6311 1600 Ansi Lumen
    Havale ile: 1.454,31 YTL
    Bizde: 982,93 USD + KDV
    KDV Dahil: 1.530,84 YTL ( 9 AY VADELİ FİYATI )ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ
  • forumu araştırdınmı?
    benim 2 cihazı karşılaştırmam var,
    benq 6110 ve toshiba,
    bir araştır derim
    selamlar
    not: benq 6110 artık yok ama yazı sana rehber olur, benq 6110 diye arat

    buldum......................
    http://forum.donanimhaber.com/m_6241217/mpage_1/key_benq%252C6110//tm.htm#6393549



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onbes -- 4 Mayıs 2006; 18:18:00 >
  • sevgili criminal,
    Epson Tw10 h eski bir model olmasına rağmen (2004 yılının ortasında) özellikleri yeni modelleri aratmicak düzeyde iyi bence. Aşağıdaki sitede tw10h ve diğer tüm ürünlerin ürün bilgisinden kıyasladığında göreceksin; ( Bu sitede tw10h powerlite10+ diye geçiyor)

    http://www.projectorcentral.com/Epson-PowerLite_Home_10+.htm

    Bu sitede tüm projektörlerin özelliklerinden tut, fırlatma mesafesinden ekran boyutuna, ürün yorumlarına kadar herşeyi ayrıntılı bir şekilde anlatıyor.

    BEnq mp610 genelde sunum için yapıldığı için ansilümeni yüksek, bu oran ev için kullanıldığında gözleri yoran bir etki yapacağı aşikar. Ayrıca bu modelin 2000:1 kontras ölçümü diğer LCD ürünlere göre farklı hesaplandığı için seni aldatmasın. Ev için kullanacak cihazlar incelenirse genelde 1200 ansilümeni geçmiyor, kontrastlarıda gayet yeterli olduğunu düşünüyorum.

    4:3 mü 16:9 mu dersen, ben şöyle düşünüyorum: yeni üretilen tv, plazma vs.lerin hepsi 16:9 formatında üretiliyor. 4:3 te 16:9 izlemek bence sorun diil ama yinede 16:9 almak çok az farkla daha mantıklıymış gibime geliyor.

    Rainbow efektini denemek içinde mutlaka film izleyip deneme gerek. Ben Ankara' da yaşadığım için seninde bahsettiği sunumsistemleri.com ofisinde tüm demoları gösteriyorlar, Ankarada varsa İstanbulda hayli hayli vardır, istersen birde;

    http://www.aktivizyon.com

    sitesini ziyaret edebilirsin. burda da ofislerinde demolarını gösterirler gibime geliyor.

    Ben tüm bu sitelerdeki profesyonel kişilere gerek soru sorarak, gerekse 2 aydır projektör araştırmalarıma dayanarak evim için LCD, 16:9 ve kontrastı bütçeme uygun, lamba fiyatı an ucuz olan Epson tw10 h ı düşünüyorum. Tabiki bütçem yeterli olsaydı Epson TW 600 alırdım ama zamanında telefonların da en iyisini almıştım bir süre sonra eskiyolar ve ona verdiğin o kadar para pul oluyor.
    Ayrıca Epson firması Sony firması haricindeki tüm projektör üreticilerinin 3LCD panellerini üretiyor. Bu işte başarılı olmasaydı diğer önemli firmalar Epson panellerini tercih etmezdi. Bu yüzden de Epson diyorum.
    Tabiki bunlar tamamen benim düşüncelerim.
    Herkese saygılar..
  • Onbes okumaz olurmuyum tabiki okudum o başlığı.

    Soho ne demek istediğini verdiğin son derece faydalı sayfaları okuyunca çok iyi anladım.

    Durum şu ya Epson Tw10 h yada benq Mp610 alacağım.Tabiki buna deneyip karar vermek niyetindeyim.Gözlerim görsün bakalım sonucu :)

    Ancak verdiğin adresteki okuyucu yorumlarından iki tanesi beni çok etkiledi aynen aktarıyorum.
    Not:Aşağıdakiler Benq MP610 yorumları.Bu arada Epson Tw10 h ile ilgilide çok güzel yorumlar var.Onun için en iyisi çıplak gözle ikisinin performansınıda görmek.

    http://www.projectorcentral.com/part_opinions_details.cfm?opinion_id=8230
    Personal Experience
    If your on a budget and want a no-frills home theater projector, you can't go wrong with this unit for around $800. The image it throws is very comparable to the X1 I use to owned however the image is much brighter, colors are more saturated, and the best thing- it is very quiet. I can here my xbox 360 over this unit when it's just idling in the dashboard. The low db's were the main selling point for me.

    DVD's looked exceptionaly well. I have a Samsung 841 upscaling to 720 progressive and the picture is sharp and well saturated. Xbox 360 games are just breathtaking on this projector. Again very saturated colors and bright enough in ecomo mode for day time use.

    I highly recommend this unit to anyone looking for a projector for home theater use. I wasn't really designed with home theater in mind but it crosses over nicely and does a great job for movies and game night



    http://www.projectorcentral.com/part_opinions_details.cfm?opinion_id=8190
    Personal Experience
    Now this is a breathe of fresh air from BenQ.
    I replaced my BenQ 6110 with this here baby ( about 400 ANSI's more ) and what a pleasant surprize !

    I hooked up the home theatre system and PS2 , projecting on a high gain fixed frame and IT'S ALL GOOD my friends.

    At first I was a little worried that I would have heatwaves appearing on the screen as the MP610's ventilation is entirely in front ( read that Optoma struggles a bit with that) but none of that with the BenQ.

    GOOD ON YOU GUYS , A JOB WELL DONE !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrImInAl -- 5 Mayıs 2006; 0:41:04 >
  • sevgili criminal,
    Bende Epson Tw10h veya daha yeni bir ürünü olan Epson Tw20 yi düşünüyorum.
    Benq MP610 u bende çok inceledim, sunumsistemleri.com demosunda rainbow efekti görmesem bende Benq alabilirdim. Fakat DLP yeni bir teknoloji olduğundan düşünmüyorum.
    Önemli olan insanın gözünün beğenmesi, biz ne kadar yorum yapsak sonuçta gözlerimiz karar veriyor.
    En azından marka - fiyat olarak bi kaç üründe karar kılıp, ona göre izleyip olmak en doğru yol.
    Umarım doğru kararı verirsin..Cihazı aldıktan sonra da izlenimlerini buraya yazarsan sevinirim.
    Saygılar
  • Soho bende sizlerin yardımlarıyla aynı noktaya vardım.
    Deneyip görmeden kağıt üstünde bu iş olmuyor.

    Ancak aklıma bir şey geldi.Carrefour'da abimle birlikte DLP TV leri incelemiştik.İkimizde Rainbow efektinin farkına varmadık.Aklımıza bile gelmedi.Acaba projeksiyonda daha fazla olur Tv'de daha az olur diye bir durum varmı?Gerçi aynı hızda ve renk paletinde çark kullanıyorlar (her ne kadar yeni teknolojiler olsada bizim incelediğimiz daha eskiydi).

    Durum şu ki Rainbow efekti gerçekten beni düşündüren bir konu.Yazılan review'larda farkedenlerin baş ağrısı, göz yorgunluğu,baş dönmesi gibi şikayetleri var.

    Sorum şu Rainbow efekti gerçekten net olarak farkedilirmi.Çünkü belli belirsiz bir durumsa cihazı alır eve getiririm son pişmanlıkta fayda etmez.Hayli canımı sıktı bu durum.
  • Ben sitelerde konu ile ilgili araştırırken bir sitede rainbow efekti görüntüsünü belirleyip yuvarlak içersine almışlardı, o siteyi sık kullanılanlar listeme eklememişim, ekleseydim ordan da gösterebilirdim.
    Ben şahsen DLP teknolojisini çok yeni olduğu için iyi değil hatta "bozuk" olarak değerlendiriyorum.
    Madem böyle rahatsız edici bir durum var, o zaman DLP üretenler tüm modellerinde renk dönüş çark hızını 3x veya 4x yapıp fiyatları da ansülümen, kontrast, renk paleti vs. detaylara göre ayarlayabilirlerdi.
    Hatta ilk çıkan DLP ler 1x miş..Komik yani, kazıklicak adam aramışlar resmen.
    Fakat sitelerde DLP kullanıp çok memnun olanlarıda okuyoruz. O yüzden herkesin göz zevki ayrı:)
    Saygılarımla
  • Bu işe girerken bir miktar sorun yaşayacağımı biliyordum ama bu kadarınıda beklemiyordum.Şimdiki sorunum projeksiyon cihazına bağlayacağım cihazların bağlantı şekilleri.Şöyleki;

    Rainbow efektini farketmediğimi ve teknik özelliklerihttp://www.sunumsistemleri.com/benqweb/mp610.htm olan benq'yu aldığımı farzedelim.

    Mevcut Xbox'ım en kaliteli çıkışı RGB (scart çıkş) kablo ile veriyor.E Benq'da 480p destekliyor ama nereye gireceğim bu scartı ? Sanırım analog rgb D-Sub 15 pin girişi en uygunu olacak.Ama bu scartı bu D-Sub'a nasıl dönüştüreceğim?

    Diğer sorun ekran kartımın dvi çıkışı var bunu Benq'ya nasıl bağlayacağım?

    Tüm amaç en kaliteli görüntüyü alacak bağlantıyı yapabilmek.

    Aşağıdaki adresten kablo fiyatlarına baktım uçuk rakamlar.Kendim kaliteli kablo (tabiyki istediğim uzunlukta) ve uygun konnektörleri alsam bu kabloları hazırlasam sizce sinyalde zayıflama çok olurmu?(en fazla 3m'lik kablo kullanacağım)http://www.bilisimgrup.com/index.php?option=content&task=view&id=463&Itemid=473
  • bağlantı konularında kesin bilgilerim yok, o yüzden yanlış bilgi vermek istemem. Konu ile ilgili arkadaşlar bilgi verirse bende seviniirm.
  • Bilemiyorum bu fiyat doğrumu yada kampanya ise ne kadar sürecek ama ince özellikleri muhteşem olan Epson EMP TW20 vatan bilgisayarda neredeyse piyasadaki fiyatların 200 Euro altında.

    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=20407

    Soho sende bir bak istersen.

    Not:Onay almak için telefon ettim ama çıkan olmadı acaba doğrumu çok fiyat farkı var?

    Not2:Sonunda ulaştım doğruymuş.Cidden kaçırılmayacak fırsat 590 euro kdv dahil kampanya fiyatı.Piyasada nereye sorsam 650-700 euro + kdv.Ellerinde 150 tane varmış.İnşallah bitmeden parayı toparlarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrImInAl -- 8 Mayıs 2006; 20:30:24 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.