Şimdi Ara

YERDEN ISITMA (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.814
Cevap
73
Favori
262.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    . yukarıda etiketlemeyi unuttum kususra bakma. Ayrıca bu yerden ısıtma da yardımcı olabilecek olan var mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deneme yanilma yontemiyle en iyi isinabilme yontemini bulmalisiniz..kesin birsey diyeneyecegim..bu konunun basinda gerekli oneriler yokmu inceledinizmi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konunun başında tesisat döşeme ile ilgili şeyler var ama nasıl verimli kullanacağımız konusunda bilgi yok
    Site yeni 36 dairede kullanıyor ama doğru durust net bir şey yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anladığım bu yerden ısıtma sisteminde 640 m 800 m boru döşe ilave pompa koy pompaların güç kademesi 3 te olsun petekli sistemde 3.kademede aylık 15 tl harcarken 2 ile çarp 30 tl elektrik oda termostatları aç kapa yap yakınca 3 saat sonra ısınsın 2 yılda bir delinsin tıkansın parkesi kabarır alt kata su sızar bütün parkeyi sök sızıntıyı bul vs vs 800 metre boruda gezen suyu ısıtmak için kombinin kıçı yırtılsın. kesinlikle tavsiye etmem resmen bir bok çukuru bu yerden ısıtma işi tecrübeyle sabit 4 ay 350 tl faturadan %30 tasarruf sağlıyacağım diye iki yılda 800 tl kar ettirir ama 3.yıl 2000 tl zarar edince göte giren şemsiye açılmaz misali ışık görmüş davşan gibi boş boş tavana bakarsınız. birileri cebini dolduracak diye bu israftan başka bir işe yaramayan uygulamaya tevessül etmeyin. 2 yıl ısınırsın herkese hava atarsın 3.yıl yeniden sistem döşeyince görürüm senin havanı.
  • Yerden ısıtma iyidir, sistem doğru kurulursa 20 yıl nasıl ısındığını unutursun, 2 kat çorap üzerine terlik giymekten kurtulursun...
  • Arkadaslar yerden isitmanin nasil yapildigini bilmiyordum..evimin arkasinda cok yakin bir mesafede insaat var, isinma sistemini yerden isinma yapmislar,
    ben hep soyle tahmin ediyordum, yerden isitma sistemini kurarken ozel straforun uzerine ozel kirmizi pex borular sabitlenir sonra parke dosenir diye dusunurdum, fakat insaatta dosenmis borularin uzerine tesfiye şapi attilar, bu normalmi,,yani olmasi gereken bumu..herhangi bir kacak veya ariza durumunda neler olur ne yapilir dusunmek bile istemiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    aynen öyle yapılıyor önce altta yalıtım malzemesi onun üstüne borular en son da şap atılır
  • Sururii yerden isitma parkeler varken cok iyi sicaklik vermez diye dusunuyorum..evimde borualrin gectigi parkeli yerlerde 47 derecede yanmasina ragmen ilik oluyor fakat fayansli yerler cok sicak oluyor.galiba tas malzeme isiyi daha iyi iletiyor..parke ise yalitiyor sanki.yada parkenin altina serilen silteyi sermemek lazim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    Benim evde yerden ısıtmaya uygun olan laminant parke var verox floor altına sadece karton koydular düz olsun diye ama fayans daha güzel isiniyor laminant ılık oluyor Rabi 50 derecede kullanırsak gayet iyi oluyor ama doğalgaz firliyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abiler merhaba.

    Tüm mesajları tek tek okudum. Çok araştırmama ragmen bir türlü emin olamadım.

    Yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Yeni bir ev aldım fakat KUZEY CEPHE ve DÜKKAN ÜSTÜ. Yeni bina. İmkanlar dahilinde böylesi nasip oldu. Baymak Luna5 kombiye sahibim. Petek boyutlarıda ortalama üstünde.

    Sorunum şu; evi ne yapsamda ısıtamıyorum. Peteklere el değmiyor fakat bir türlü ısıtamadık.
    Çorapla dahi gezemiyoruz evin içinde. Yerler buz.

    Son çare alttaki dükkan tavanına yalıtım yaptıracağım.

    Bu aşamada yerden ısıtmanın faydası olur mu?

    Olur ise nasıl bir süreç bizi bekliyor? Montaj hakkında.

    Mutfak ve koridorlar fayans. Odalar laminant parke. 110 metrekare daire.

    Maliyetten ziyade kar zarar anlamında bilgiye ihtiyacım var.

    Şimdiden tekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence riski fazla olduğu için en iyisi üstten ısıtma. Şunu da belirteyim işin ehlinden garantili iş yaptırırsanız yerden ısıtmadan şaşmayın. İlk fikrimin nedeni eline tornavidayı alan elektirkçi, fırçayı alan boyacı 5-6 yı alan araba tamircisi oluyor. Yaptırdığın işi beğenmeyince başka ustaya yönlenirken senin yönlendiğin ustanın yaptığını beğenmeyen de senin beğenmediğin ustaya yönleniyor. B kısır döngüde vatandaş istediği hizmeti alamazken ustayım diye gezinenler parayı cebe indiriyor. Bu günlere şükredin. 10 sene sonra sistem tamamen failed. Çırak diye bir şey vardı. Şimdi çırak görebilen kaç kişiyiz. Yazın ortalık ortaokullu genç kaynardı. Şimdi kimse çocuğuna kıyamıyor. Kıyamayın abiler altından ya bu çocuklar. Öğretmeni höt dedim mi gidin yiyosa dövün yemiyorsa şikayet edin. Çocuklar hep arkalarında pnları kurtaracak büyüklerini beklesin. Sonra da ustalar yetişsin. Cefa çekmeden gelen sefadan bir cacık olmaz.




  • sacrifise kullanıcısına yanıt
    Hem radyatör hemde yerden ısıtma aynı anda kurmak mümkün müdür ve bunları güneş panellerine bağlanılırmı
  • Yerden ısıtmada kömürlü kazan kaç derecede çalışmalı 50 55 lerde çalışırsa randımanlı yanar mı? 60 65 derece de yanar sa döşemeye zarar verir mi.tecrübeli ve bilgili arkadaşlar cevaplar sa çok memnun olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba.. bu foruma bir hafta önce tv konularında yardım almak için üye olmuştum.. şimdi de yerden ısıtma hakkında bir sıkıntı yaşadım internette gezinirken yine burada konu açıldığını görmem mutlu etti..
    umarım düşüncelerinizi fikirlerinizi alırım..

    kısaca merak ettiğim şeyden bahsedecek olursak; yeni aldığım eve yaklaşık üç hafta önce çeşitli avize ve lamba alıp taktırttım. yerden ısıtmalı olan bu evin balkonu da yerden ısıtmalı olunca balkon lambası takılırken tavanda üç dört santimlik bir köpük olduğunun farkına vardık bundan dolayı daha uzun bir vidayla sabitlememiz gerekti balkon lambasını takmamız için ve bu işlem gerçekleşti.. aradan geçen iki haftalık sonrasında ise taktığımız karpuz tipi lambanın içine ağzına kadar su birikmiş olduğunu gördüm..
    ertesi günü avizeleri takan ustayı çağırdığımda takmış olduğu uzun vidayı tekrar çıkartıp baktık herhangi bir ıslaklık emaresi yoktu.. aynı şekilde açılan bölgeden bakılıp hissedilebildiği kadar bakıldı ve köpüklerdende bir ıslaklık olmadığı görüldü..

    sonrasında üst kat komşuya çıkıp iki üç gün içerisinde balkonu yıkayıp yıkamadığını sorduğumda hayır cevabını aldım

    aynı zamanda binada merkezi sistem bulunmakta apt. görevlisi ise ayın onbeşinde ısıtmaların kapatıldığını söyledi..

    merak ettiğim soru şu takılan tavana geçirilen vidanın yaklaşık üç dört santimlik yeri betonla kadar girebilmiş gördüğüm kadarıyla bu vida köpük ve betonu aşıp yerden ısıtma borusunu delme ihtimali nedir? delse bile iki haftalık süre sonunda mı ancak sızıp görebiliriz?
    VE delindiyse şayet işbu tamir için neler nasıl yapılabilir ve külfeti ne kadar olabilir?

    yok eğer bu kadar kolay bu borular delinemezse şayet nasıl oluşmuş olabilir bu sızıntı bi fikriniz var mı ?

    umarım bu konu hakkında fikirleriniz vardır yardımcı olabilirseniz tekrar sevinirim iyi günler herkese




  • benimde bir kaç sorum var. acaba konu aktif mi
  • Arkadaşlar yerden ısıtmalı evimde odamın bir tanesinde ısınamama sorunu yaşıyorum. kombim vaillant ecotec pro 286. kombinin sıcak su derecesini yükselttiğimde oda ılık oluyor fakat diğer odalar aşırı sıcak oluyor. Sıcak ve soğuk su döngüsünde herhangi bir problem yok. yani borularda tıkanıklık söz konusu değil. Ayrıca borulardaki hava da alındı. Tesisatı yapan firma sorunu bir türlü tespit edemedi. Bu konuda bilgi sahibi olan ya da fikri olanlardan yardım bekliyorum.(Ev 4+1 190metrekare,yeni bina ,yalıtımlı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi accan1 -- 15 Kasım 2016; 14:31:53 >
  • Tikaniklik olmadigindan eminseniz, o odadaki borular yanlis dosenmis olabilir. Borulari doserken 90 dereceden fazla sert donuslu yapmislarsa bu durum boru hattinda fazla direnc yaratir.Ozellikle kollektore uzak bir odaysa su oraya gitmek istemez. Bunun disinda borulari fazla uzattiklari da oluyor. her kollektorden cikan borunun 70 metre limiti vardir. Fazlasinda su direnci olusur. Bunu onlemek icin buyuk odalar birden fazla kollektorle beslenip oda icin gerekli boru metraji tamamlanmaya calisilir. Ornegin Tek kollekterden 120 metre boru cekilirse o odaya su pek gitmez.

    Yerden isitma konforlu , estetik ve tasarruflu bir sistemdir, ancak gelisiguzel hesapsiz iscilik ve kalitesiz malzemeyi tolere etmez.Turkiyede bu isi duzgun yapan pek yoktur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 15 Kasım 2016; 15:21:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cirrus-

    Tikaniklik olmadigindan eminseniz, o odadaki borular yanlis dosenmis olabilir. Borulari doserken 90 dereceden fazla sert donuslu yapmislarsa bu durum boru hattinda fazla direnc yaratir.Ozellikle kollektore uzak bir odaysa su oraya gitmek istemez. Bunun disinda borulari fazla uzattiklari da oluyor. her kollektorden cikan borunun 70 metre limiti vardir. Fazlasinda su direnci olusur. Bunu onlemek icin buyuk odalar birden fazla kollektorle beslenip oda icin gerekli boru metraji tamamlanmaya calisilir. Ornegin Tek kollekterden 120 metre boru cekilirse o odaya su pek gitmez.

    Yerden isitma konforlu , estetik ve tasarruflu bir sistemdir, ancak gelisiguzel hesapsiz iscilik ve kalitesiz malzemeyi tolere etmez.Turkiyede bu isi duzgun yapan pek yoktur.

    cevap için teşekkürler.
  • Arkadaşlar herkese iyi geceler .
    Bugün havalar aydinda soğuduğu için kombiyi calistirdik.
    Geçen sene uzun ve meşakkatli bir süreden sonra Honeywell y87rf2008 modelini viessmann vitodents 50-w ile kullanmaya başladım.
    Ev yerden ısıtma
    Bugün ilk çalıştırmada ev 19.5 derece gisteriyordu. Termostattan 21 dereceye set ettim. Kombi çalışmaya başladı.
    Ev yerden ısıtma olduğu için kombiye sınırlama getirdim (55 derece) Sinirlama getirdiğimiz halde kombi ekranında su sıcaklığı 55-60 derece arasındaydı ama alew işareti ise 5-6 tane vardı.
    Sinirlanin tüketime ne kadar katkiis var bilmiyorum.
    Neyse devam ediyorum.
    Yaklaşık 3 saat çalıştı neredeyse kombi surekli devredeydi.
    Sonunda 20 dereceye set ettim ve kombi çalışmaya durdurdu ve şuan 22 dereceyi gösteriyor çok hassas olmayan ama 1 derecelik fark olduğunu dusundugum termometre şuan 24 u gösteriyor.
    Termostat neden bu kadar geç olcuyor ya da devreye girip çıkması normali mi y
    Yerden ısıtma da nasıl bir kullanım secilmeli
    Yerden ısıtma da kombi sinirlamasini kaldırmalıdır miyim?
    Şuan termostat yerden 1.5 m yüksekte değil sorununun kaynağı bu olabilir mi ?
    Hiç yerden ısıtma ile termostat kullanan var mı?
    Bu arada bu sure zarfında belkii ilk çalıştırma olduğu için fazla bir tüketim oldu bilmiyorum. 19.5 den 22 dereceye gelmek için 5.087 m3 harcadi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba arkadaşlar. Tüm konuyu okudum. Daha önce hiçbir şey bilmiyordum, artık az çok fikir sahibi oldum. Ben de size birşeyler danışmak istiyorum. Bu aralar ev bakıyoruz. Bir ev beğendik ve ev şu an inşaat halinde. Şubat-Mart gibi teslim ederiz dedi müteahhit. Ev yerden ısıtma sistemine sahip. Örnek daire yapmış müteahhit ve yaptığı tüm daireler örnek daire gibi olacak dedi. Evde kullandığı herşey 1.sınıfmış. Açıkçası ben öyle çok anlamam malzemeden ama bazı şeyler kendini belli ediyor. Mesela ankastre mutfak "Teka" dan vs vs. Neyse; asıl konuya gelelim. Ev net kullanım ama 104 m2, 3+1. Balkonlarla 110 m2 imiş. Alttan ısıtma sistemine sahip olacak evde; örnek daire için yaptığı dairede koridor, balkon, WC, Banyo haricinde laminat parke kullanmış. Burda okuduğum kadarıyla yerden ısıtmada seramik kaplamanın ısıtmada daha verimliymiş. Açıkçası müteahhitin kullandığı laminat kaplama alttan ısıtma için uygun mu değil mi, kaliteli mi kalitesiz mi (müteahhit 1.sınıf diyor) bilmiyorum. Bir de her oda için m2'ye göre yaklaşık döşenmesi gereken bir boru uzunluğu var ve salon gibi büyük alanlarda tek kollektörün kombiye verilmesi verimli ısınmayı azaltıyormuş hatta ısıtmıyormuş. Bu boruların da oksijen bariyerli olması çok önemli imiş. Olası tıkanma, ısıtmama gibi sorunların önüne geçiyormuş. (-muş diyorum çünkü burda okuyunca öğrendim) Almayı düşündüğüm daire henüz inşaat, ince işleri kalmış. Henüz tabana herhangi bir işlem yapılmamış durumda. Sizce bu daireyi alırsam müteahhitle görüşüp evin laminat olan yerlerini de seramik yaptırmalı mıyım? Seramik yapılması laminat parkeye göre maliyet olarak nasıldır? Seramik çok pahalı mı olur? (Mutlaka kullanılacak malzemeye göre değişecektir maliyet ama ortalama malzeme kalitesi düşünün) Cevaplarınız benim için çok yol gösterici olacaktır. Düşüncelerinizi merakla bekliyorum. Şimdiye kadar yorum yapıp yol gösteren arkadaşlara çok teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.