Şimdi Ara

Bosch ç. makinasından suyu boşaltırken ilk 2 saniye garip ses geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
5.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Makina Bosch Max WFL 1800 !
    Ne zaman suyu boşaltacaksa (yani duruluma başlangıcında , sıkma öncesi ve sadece boşaltmada) makinadan rahatsız edici gacır gucur bir ses geliyor. Ses 1-2 saniye sürüyor sonra geçiyor . Yani su boşaltma süresinin sonuna kadar sürmüyor .
    Yaklaşık 4-5 senedir böyle . Makineyi yeni aldığımızda(1999) bu sesi yapmıyordu suyu dışarı atarken .
    Evet makinanın altındaki kapağı açıp içini kontrol ettim . Yabancı cisim yok . Ne kapakta ne de pompanın pervanesinde yabancı birşey gözüküyor . Tertemiz !
    Herhalde dedim pompanın içinde bir sorun var(yani mekanik iç aksamında) ; emin olmak için alttaki o kapak açık şekilde makinayı çalıştırdım . Sadece boşaltma programını açtım . Pervane dönmeye başladığında sinekten bile sessizdi ve öyle de devam etti . "Demekki ses pompadan gelmiyor" diye düşünmeye başladım . Yanlız şunu da belirtmek lazım ; makina bu haldeyken içinde zırnık su yoktu ! Acaba kazandan pompaya geçerken su bişeylere mi çarpıyordur ya da kazanın içinde yabancı bir cisim mi vardır bilmiyorum çünkü komple kazanı söküp açmak lazım di mi ? Ama şu da var ; eğer kazanın içinde yabancı bir cisim olsa kazan dönerken ses yapmaz mıydı ?
    Daha başka ; o ses kesildikten sonra bu sefer başka ses başlıyor . Su , gider borusundan akarken makinadan vınnn , vın , vın diye ses geliyor çok fazla rahatsız etmeyen . Sanki bir yerden zor bir şekilde su çekliyomuş gibi bi ses bu . Tam hatırlayamıyorum ama galiba ilk aldığımızda bu ses te yok gibiydi .

    Makina ana sıkmaları yapmıyordu . Ama programların ara sıkmalarını yapıyordu yani sorun motorda olamazdı . Mahalledeki tamirciyi çağırdım eve , "Kartı(makinanın beyni) arızalanmış abi bunun.150 liraya yenisini bulurum sana" dedi . Bosch servisi 280 lira dedi yeni kart için . 40 lira da montaj parası verecekmişim .
    Gittim tarlabaşında bir adam var tam 30 liraya yaptı kartı . Dönerini (kartın arkasında plastikten tak tuk eden program ayarlayıcısı) değiştirmiş Hatta adam motorunu da al getir dedi , onu da ellemişken elleyelimki ilerde başına iş açmasın dedi . Motorun kömür ve rulmanları da değişti 20 kağıda ! Deterjan gözünün bir yeri kırıktı , sert çekişlerde ön kapak iç gözden ayrılıp elimde kalıyordu ! Adamın elinde ceballah gibi hurda var , "seç beğen istediğini al götür senin olsun" dedi(servis 50 kağıt istedi bunun için) . Az kirli hiç kırığı,çatlağı olmayan bi tane buldum eve götürüp porçöz'e batırdım yeni gibi oldu . Toplamda makinayı 50 kağıda yaptırmış oldum yani . Makina yeni gibi oldu diyebilirim . O yüzden artık ne sorunu kaldıysa bu makinanın hepsini çözmek istiyorum anlıyacağınız . 13 yıl gitti böyle , artık bi on yıl daha gider herhal . Size göre bir sorun gibi gözükmeyebilir belki bu ses sorunu ama diğer şeylerini yaptırdıktan sonra biraz benim canımı sıkıyor . Çünkü bişeyi elledim mi en iyisi neyse onu yapmalıyım . Yarım yamalak iş yapmayı sevmem . Biraz mükemmelliyetçiyim de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil1980 -- 15 Kasım 2012; 3:35:47 >







  • güncel
  • sorunu çözmenize sevindim yenilemişsinizde illaki sizinle aynı dertten muzdarip olan forumdaşlar vardır gayet açıklayıcı olmuş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.