Şimdi Ara

Nissan NOTE

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.217
Cevap
55
Favori
799.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nissan yeni bir otomobil sunuyor. Renault-Modüs sınıfında. Fakat Modüs'ten çok iyi...KAmu çalışanı için indirimli, 1.4 için 27.250 YTL, 1.6 için ise, 28.500 YTL. fiyat verdiler. 15000 YTL için 12 ay sıfır faiz var. Kendisi ya da 1.derece yakını Öğretmen, doktor veya hemşire olanlara özel indirim kampanyası varmış. Bu da fiyatı yaklaşık 1.500-2000 YTL. aşağı çekiyor. Araba hoş...



  • Merhaba,

    Benzer bir sorun bende de oldu ve çözdüm, uzun bir hikaye... :)
    Bir gün sabah, önceki geceden parkettiğim arabama bindim, kontağı açtım ve çok tuhaf şekilde normalde motor çalışmadan önce çalışmaması gereken fan çalışmaya başladı, göstergede anahtar işareti yanıp sönüyordu. Marşa bastım, motor çevirmeye çalışıyor 1 sn ama tekrar bırakıyordu. 3-5 kere denedim, arabayı çalıştıramadım. Aklıma akü geldi, havalarda soğumaya başlayınca "herhalde akü gücünü kaybetti" diye düşündüm. Eve çıktım, evden multimetreyi aldım, akünün voltajını vs. ölçtüm, akü gayet normal görünüyordu. Sigortaları tek tek çıkarıp kontrol ettim. Sonra sorunu kendim çözümeyeceğimi düşünüp bir tane oto elektrikçisi çağırdım. Adam geldi, aküye baktı, arabanın elektrik aksamında bakmadık yer bırakmadı. Problemi bulamadı. Daha sonra sorunun anahtarlardan kaynaklanabileceğini, anahtarlardaki devrenin bozulmuş olabileceğini söyledi, ve arabanın yedek anahtarını da alıp anahtarcıya kontrol ettirmeye götürdü. Ertesi gün, 2 kişi geldiler, arabayı bilgisayara bağladılar. Bilgisayarda ECU'ya(Beyine) bağlanamadıklarını, o nedenle sorunun ne olduğunu bilmediklerini söylediler. Sonra ekteki resimde kırmız okla görünen arabadaki sigorta tablasına (röle kutusu, sigorta kutusu da deniyor) baktılar, kokladılar yanık var mı diye, sonra tekrar yine birşey bulamayıp yerine taktılar. Arabayı dükkana çekip detaylıca bakalım dediler. Fiyat olarak ne çıkar dedim, en az 600 TL en fazla 1500 TL olur dediler. Ben de içime sinmedi 20 TL verip gönderdim adamları. Bunca zaman 1 kere bile sorun çıkarmayan araba nasıl olurda 1 gecede böyle bir sorun yaratabilir diye düşünürken aldım elime alet takımını kendim inceleyeyim dedim. Bir yerde kesin birşey çıkmıştır, kopmuştur diye düşündüm ve önce aküyü, sonra o sigorta tablasını çıkarttım.

    Sigorta tabyasının altında küçük bir sigortaya giren kahverengi bir kablonun kopmuş olduğunu gördüm. Kablo her nasıl olduysa oksitlenmiş ve havada soğuyunca kopmuş, zaten bir gün öncesinde kaloriferi açmıştım, demekki çok ani soğuyunca koptu, yada ben öyle düşünüyorum. Neyse küçük sigorta kutusu vidalı olmadığından kabloyu kutuya takamadım, kabloları sigortasız şekilde bantladım ve fan durdu, araba çalıştı. O küçük sigorta kutusunu aradım oto elektrikçilerde ancak bulamadım. Ben de evlerde avizelerin elektrik kablolarını girdiği 2 giriş 2 çıkışlı bir vidalı tutturgaç buldum. Bir şekilde kabloları sıkıca tekrardan tutturdum ve sorunumu 1 tl'ye çözdüm.

    Forumdan diğer note sahibi arkadaşlar, araçlarıyla ilgili sorunları ve varsa çözümlerini yazabilirlerse oldukça faydalı olacağını düşünüyorum. Selamlar
  • Selam, Nissan ile Renault ortak oldular zaten 27 Mart 1999'da. (Bkz:Renault-Nissan Alliance)
    Öte yandan, Note ilk defa Paris Autoshow 2004 'de "Tone" ismi ile boy göstermiş, o zamanlar, Almera modelinin devami niteliginde bir konsept olarak öngörülmekte idi. Ocak 2005 te ise Japonya'da ilk olarak satışa çıktı. Modus ise Eylül 2004'de Avrupa'da, Mayıs 2005 'de de Tr'de piyasaya çıktı. Nissan Note olarak 2006 Nisan ayından beri Türkiye piyasasında.

    Orjinalden alıntı: tunafish

    Selamlar,

    Bu arada modus yeni bir araç ama Note ondan daha eski bir araç, diğer yandan reno dizaynda değil motor konusunda Nissana yardım ediyor diye biliyorum..
    [/quo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twingonote -- 8 Kasım 2006; 17:30:40 >
  • Selam arkadaşlar
    27 aydır severek kullandığım bir Almera'm vardı. 1 ay önce gece olduğu ve ışıklandırma olmadığı için yol çalışmasını farketmeyerek sollama yapınca aracın altını bir taşa çarptım ve şanzıman ile motor hasar gördü. Çok şükür daha vahim bir netice olmadı. araba'nın parçları geciktikçe yeni arayışlara girdim ve hiç aklımda olmasa da Nissan'dan memnun olduğumdan yeni modellerine baktım.
    Dün Note'u test ettim. İnanılmaz bir araç... zaten daha önce çeşitli forumlardan yorumları okumuştum. Sağolsun babamın da nakit desteği ile almera'nın parçalarını beklemek yerine dün sipariş verdik. salı günü 1.6 Note tekna'ma kavuşuyorum.

    Sayın Erkal Özsoy sizinle bu konu ile ilgili telefon görüşmesi yapmıştık.. Bundan sonra da görüşmeye devam edelim.

    Tolga KABACA
    www.tolgakabaca.com
  • Hayırlı olsun. Mail grubumuza da uye olun, şu an 3 kişi falan olduk orda.

    http://autos.groups.yahoo.com/group/nissannote
  • quote:

    Orjinalden alıntı: twingonote

    Hayırlı olsun. Mail grubumuza da uye olun, şu an 3 kişi falan olduk orda.

    http://autos.groups.yahoo.com/group/nissannote



    Beni de üye yaparsanız sevinirim! irfant@yahoo.com
  • Bu arada, şu adreste de başka bir muhabbet dönüyor. Orada da yazıyorum Note hakkında, bakmak isteyenler için faydalı konular dönüyor söylemeliyim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_10038397/tm.htm
  • İşte yukarda bahsettiğim test burdan görülebilir:

    Erkal'in Nissan Note Blog'u
  • quote:

    Orjinalden alıntı: twingonote

    Ekip selam. Ses çıkmıyor kimselerden. Note kullanıcılarının sesi çıkmaması normal aslında...Hayal gibi bir araba... Sorunsuz gidiyoruz. 2500 km yi buldum 7.6 lt yakıyor. Bu hsonu uzun yol yaptıktan sonra bu rakam kaç olacak acaba bakalım...


    merhabalar. bu ara değil forumda mail groupta da pek ses soluk yok bencede hayal gibi bir araba. sorunsuz büyük bir keyifle yola devam. benim aracım da şu an 4250km de ptesi antalya ya gidiyoruz bakalım uzun yolda nasıl tabiki sorunsuz
    şaka bir yana bugüne kadar kullandığım en iyi araç daha doğrusu benim beklentilerimi eksiksiz karşılıyor. iç mekanı olsun tüketimi olsun donanımı olsun süper. günden güne de ankara trafiğindeki note sayısı artıyor. hem seviniyorum hem üzülüyorum. seviniyorum çünkü insanlar geç de olsa aracın kıymetini anladılar. üzülüyorum çünkü eskiden nerdeyse ankaradaki tek note gibiydi bnm araç.
    tüketim verilerim biraz değişken normal AC siz kullanımda 6,5-7,5 arası, klima ve yüklü durumda 8,0 lt civarı yakıyor 100 kmde.

    son olarak çok severek hergün izlediğim bir reklambakalım ptesi bende böyle yükliycem
    http://www.youtube.com/watch?v=M6i5cUPu4cI&mode=related&search=
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mehmet_0606

    NOTEYE BİNDİM VE GÖRÜNÜŞÜ ÇOK HOŞUMA GİTTİ O SEGMENTİN EN İYİ ARACI DİYEBİLİRİM
    AMA PERFORMANSI NASIL BİLMİYORUM EN İYİSİ BİR TANE ALAYIM NE DERSENİZ İYİMİ EDERİM


    bence isabetli bir karar vermiş olursunuz ben 10ekim den beri note 1,6 tekna kullanıyorum. inanın bana bugüne kadar vermiş olduğum en iyi karar bu arabayı almak olmuştur. kesinlikle bulunduğu segmentin en iyi aracı. 1,6 motoru çok seri ve tüketim değerleri çok makul. tekna donanımına zaten diyecek yok. içi çok geniş 1,85 boyum var çoğu arabaya sığamıyorum ben sığsam da arkama oturmak imkansız oluyordu fakat note bunu yıktı. içi o kdar ferahki ben geçip kendi arkama bile oturabiliyorum. geçen hafta ankara-kemer arası seyahat yaptık note ile bir kez daha hayran kaldım arabama. club nissan sayfasında da izlenimlerimi bolca yazdım ve yolculukta çekilmiş yakışıklı pozlarını koydum.
    güzel bir note reklamı:

    http://www.youtube.com/watch?v=M6i5cUPu4cI&mode=related&search=

    ankarada oturuyorsanız AN NİSSAN var istanbul yolunda orayla görüşürseniz, hem araç hakkında geniş bilgi alıabilirsiniz hemde mavi renkli bir tane note 1,6 tekna var onunla deneme sürüşü de yapabilirsiniz!


    şimdiden hayırlı olsun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yeknet

    mesela , arkaya bebek oto koltuğu konduğu zaman bagajı da çocuk arabası konacak kadar ayarlarsak, arka koltuk mesafesi normal bir insanın oturabilmesi için yeterli olur mu?
    Bagaja çocuk arabası ile birlikte başka bişey sığmıyorsa hiç araştırmayayım. Bayii ye de gidip kafa karıştırmayalım.



    Skoda Roomster'a bakmayı düşündünüz mü? Aynı sınıfta bulunan kardeşlerinden çok daha geniş bagaj ve koltuk aralığı sunuyor.

    http://www.skoda-auto.com/tur/model/roomster/homepage



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lrfan -- 9 Şubat 2007; 9:11:48 >
  • Augmentin selam,
    Park sensörünü hem öne hem de arkaya ayrı ayrı taktırdım evet. Arkada 4, önde ise 2 sensör var, gövde renginde. Araç içinde ise, ön cam sol ön köeye geelcek şekilde, 4*6 cm ebatinda bir LCD ekran var ve aracın aynı anda hem ön hem de arka yaklaşım miktarlarını sinyal ve görsel uyarılar eşliğinde veriyor, nefis birşey, kesin öneririm. Öne gerek var abi tabi, şehir içi sıkışıklığında istediğin her yere, öne tıklama korkusu yaşamadan aracı koyabliyorsun. Ayrıca sıkışık trafikte şunu yapıyorum: Öndeki araç yokuş yukarıda ne kadar uzak bana diye bakıyorum, çok az mesafe varsa geri kaydırıyorum az :)
    Bakır yok derken, adı bakır değil idi aslında o rengin. Bahsettigim renk burda ana sayfa fotosunda yer alan Dediğim renk, Ingiliz Note sitesinde "Sunlit Copper" olarak geçen renktir:http://www.nissan.co.uk/home/vehicles/passenger/E11/exterior-and-interior/index.html?ln=/en_GB
    Aslinda Tr note sitesinde de o renk vardi gecen Ekimde anca şu anda kaldırmışlar:http://www.nissan.com.tr/note_galeri.html
    quote:

    Orjinalden alıntı: augmentin
    birde bu park sensörü dediğiniz parça ( twingonote ) arkadaşımıza soruyorum özellikle o taktırdım demişdi bi ara, aracın sadece arka tamponamı takılıyo yoksa ön arka dediğiniz gibi hem ön hem arkayamı takılıyo. İyide öne pek gerek kalıyomu buda bi başka soru bence,

    Bİrde TİWİNGONOTE Bakır renginden bahsetmiş bakır rengi ve fümenin olmadığı söylendi bana adece kırmızı, gümüş gri, siyah, mavi, sütlü kahve var dediler bilgisi olan varsa lütfen cevap yazın

    şimdiden teşekkürler arkadaşlar
  • Augmentin hayirli olsun, aracın fotolarınjı da bekleriz. Ayrıca email grubumuza da hemen üye olman tavsiye olunur. Esas hararetli konular orda :)

    http://autos.groups.yahoo.com/group/nissannote/

    quote:

    Orjinalden alıntı: augmentin

    arkadaşlar aracımı aldım, çok güzel bukadar konforlu, bukadar rahat, bukadar hızlı olabileceğini hiç sanmıyordum. İnanın ses denen bir vızıltı dahi yok araçta. şuan memnunum ve kullanan arkadaşlarında memnun olduğunu zaten biliyorum, size güvenip çok güzel bi araç almışım çok teşekkür ederim. ( TİWİNGONOTE - CELL-İM ). Hani bu araç insanı yolda bırakmaz diyolarya hakkaten öyle hem küçük hem büyük. tam şehir arabası. park sensörünü herkese öneriyorum çok yardımcı oluyor. Aracın tek eksiği bence arkada görüşü engelleyen bloklar var okadar, müzik sistemi harika nasıl vuryor basları güm güm inanamazsınız. en güzelide emniyet kemeri takmayınca bitmek bilmeden çalması.
    şuan 400 km dedik bakalım uzunyolu yaptık birde şehir içinde çok pratik bi araç.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: desevigne

    arkadaşlar merhaba,

    bende maddi sebepler, daha doğrusu istediğim donanımı istediğim fiyata bırakmamaları yüzünden nissan alamayan birisiyim. sevgili cell-im`le bu durumu daha önce konuşmuştuk. gerçi ben micra yada almera düşünüyordum. gerçi hala düşünüyorum note`u ise hanım zamanında beğenmemişti şimdi ise çok beğeniyor. ve beni deli ediyor. daha önce nissan sayfasında belirttiğimi zannediyorum fakat burada tekrarlamam gerekirse Nissan Türkiye distribitörü bence acilen değişmeli. bir firma bu kadar mı alakasız olur. bu kadar mı reklam denilen bir olgudan habersiz olur. sadece pazar günleri gazetelere yarım sayfa ilan vermekle bu işlerin olmadığını birilerinin onlara hatırlatması lazım. nissan çok kaliteli araçları olan bir firma ama milletimizin bu markayı doğru dürüst tanıdığını zannetmiyorum. özellikle note çok güzel. renault modüs platformu üzerine üretilmiş ama modüsten çok daha oturaklı ve şık. modüs her an devrilecekmiş hissi veriyor şahsen bana. iyi bir pazarlama stratejisiyle eminim bu araç efsane olur. çünkü tam bizim halkımıza hitap ediyor. geniş ve ferah iç hacim, iyi büyüklükte bir bagaj, geniş görüş alanı, mükemmel müzik sistemi falan. benim bu arada müzik sistemi diyince sizlere sormak istediğim bir husus var. müzik sistemi bir kodla aktif hale geliyormuş ve bu kod araç alınırken size söyleniyormuş diye bişeyler duydum. bu olay doğrumu? yoksa beni keklediler mi?

    herkese kazasız sürüşler dilerim...



    müzük sistemi kodlu ama bu kodu daha hiç girmedim. o zaten güvenlik amaçlı verilen birşey örn akü filna sökülüp takılınca müzik sistemi kitleniyor açmak için kod istemiyor. bu bizim astra da , corsada, volvo s40 da da mevcut bence güzel bir şey
    reklam konusuna deyinmeniz iyi olmuş, ben 1-2 kez nissan a bu durumu bildirdim tamam fln dediler ama pek bişey yok henüz
    alırken insan şüphe ediyor araçları. örneğin dayım micra istiyordu 2 sene önce anneannem ne biçim marka o ben hiç öyle bir marka duymadım dedi. alıcaksan opel vw al dedi. dayımda istemedi. (bu arada anneanne dediğim 73 yaşında ama hala düz vites 1,6 opel astra comfort kullanıyor bana dayıma hep o öğretti araba kullanmayı hala da maşallahı var) ben paliomu satıp araça değiştireceğim zamanda bütün aile ne olduğu belirsiz araba alma opel -peugeot fln al dediler peugeotu aldım hayatım karardı. 8 ayda sattım. en sonunda dedimki artık yeterrrrrr ben kendi istediğim aracaı alıcam sizin dediklerinizi gördük dedim. şu an okuduğum bölümünde büyük etkisi oldu (üretim mühendisliği), araba dersi fln da alıyorduk o dönem, epey bi araştırdım sonuçta hocalarımın ve benim araşatırmalarım doğrultusunda nissanımı aldım.aldığım gün anneanneme kullandırttım, şaşırdı bu ne güzel bi araba ne marka dedi?
    NİSSAN dedim. epey bi şaşırdı. ben bunu nerden duydum fln derken. bende dedim hani micra alırken bilinmedik marka alma demiştin ya işte o bu diye! o gün bugündür ailem de ve çevremde bir nissan sempatisi başladı. hakikaten fiyatlarına göre sundukları donanımlar, kaliteleri ve sorunsuzlukları diğer araçlara bin basar. müşteri ilişklieri gayet başarılı fln fln .
    reklam eksikliği olmasa çok daha iyiy satar. araştırma yapmasaydım belki yine nissan yerine olmadık bir marka alıp canımdan bezicektim
    neyse çoook konuştum
    bence note başta olmak üzere epeyce reklam yapılmalı. yollarda daha hala benm arabamı görüp bu ne, yenimi çıktı, ya da bu jeppmi gibi konuşmalar oluyor.(HOŞUMA GİDİYOR O aYRI)

    çok beğendiğim bir note reklamı ile mesajımı noktalıyorum iyi forumlar herkese:

    http://www.youtube.com/watch?v=M6i5cUPu4cI&mode=related&search=
  • Selam,

    Ben aldigim gun 98 oktan, akabinde, vergi kanununda gereceklesen degisiklik sonrasi da, daha az fiyat farki olan 97 oktan kullandim hep. Sorunum yok. 1.6 Tekna ile 7.6 lt/100 km tuketim degerlerim var su ana dek 2500 km de. Hep sehirici kullanimdir bu:
    Su adresleri okuyarak bir fikir edinmeye çalışabilirsin:
    http://www.araconline.com/h/haber.asp?id=3096 (yorumlara ozellikle dikkat)
    http://www.arabalar.web.tr/gerekli-bilgiler/teknik-bilgiler/oktan-hakkindaki-gercekler/
    http://www.modifiyem.com/cmps_index.php?page=makale11
    http://www.haberarsivi.com/haber.asp?id=6088

    quote:

    Orjinalden alıntı: luxaeterna

    Aracın depo kapağının içinde 95 oktan benzin kullanılması üzerine bir uyarı yazısı var. Ayrıca satanlar da üstüne basa basa 95 oktan kullanın diyorlar. @twingonote ise yukarıda daha yüksek oktanlı benzin kullanımasını tavsiye etmiş. Nedenini öğrenebilir miyim acaba?
  • herkese selam;

    http://www.ailem.com/templates/news/detail/detail10.asp?id=15419 linkinde Nissan Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu ve Pazarlama Müdürü İbrahim Anaç ile yapılmış güzel bir söyleşi var. Bu söyleşiden bayanların biz erkekler üzerindeki olumlu (!) etkilerini görmüş olacaksınız.Okumanızı tavsiye ederim

    saygılarımla...
  • herkese selamlar, nissan note`un artık bir oyunu var. otomobillerinize eşya sığdırmaya çalışıyorsunuz. linki :http://www.yeninissannote.com/noteriks/oyuna_basla.aspx ancak birde şöyle bir link buldum artık kim kimden esinlendi bilemeyeceğim. kafam karıştı.

    buda diğer link:http://www.youtube.com/watch?v=bBp_pNLyhkQ
  • quote:

    Orjinalden alıntı: desevigne

    herkese selamlar, nissan note`un artık bir oyunu var. otomobillerinize eşya sığdırmaya çalışıyorsunuz. linki :http://www.yeninissannote.com/noteriks/oyuna_basla.aspx ancak birde şöyle bir link buldum artık kim kimden esinlendi bilemeyeceğim. kafam karıştı.

    buda diğer link:http://www.youtube.com/watch?v=bBp_pNLyhkQ


    wallahi bildiğim kadarıyla jazzın bu tetriz olayı TR ye gelmedi. Nissan daha akıllı davranmış

    bir esinlenme söz konusu o ayrı
  • merhaba arkadaşlar. bugün çeşitli araçların çarpışma testlerini inceliyordum. Nissan Note`un testini buldum ve sizinle paylaşayım dedim. fakat amerikan ulusal karayolları trafik emniyeti idaresi (national highway traffic safety administration-nhtsa)`nin test sayfasında maalesef yok.

    Nissan Note:http://www.theaa.com/allaboutcars/ncap/ncap_car_results.jsp?make=Nissan&modelYear=Note:2006&publicationDate=2006-07-01

    Diğer Nissanlar:http://www.newstreet.it/auto/crashtest_idm_NISSAN.html
  • quote:

    Orjinalden alıntı: miki

    selam
    araba bakarken Note dikkatimi çekti ilk sayfadan itibaren okudum..
    Nissan fiyat politikasını anlamak mümkün değil, şu andaki fiyatlar kampanya fiyatları ve 10 ay içinde 3 kez yapmışlar...
    üstelik 2. ellerinde de fiyatlar bir birini tutmuyor oturmuş rakmalar mevcut değil...aynı nmodeller arasında %30 civarında sapmalar var...
    Neticede 0.km almak istediğim bu aracı , forumun ilk sayfasından itibaren okuyunca caydım ve 2. el almaya karar verdim...
    Cayma nedenim sadece istikrarsız fiyat politikasıdır.

    Neticede 2. el Note 1,6 Tekna Otomatik vites almak istiyorum, tanıdık bildik varsa memnun olurum..(şu an kampanya yapmışlarmış 33,900 çok iyi fiyatmış , bayiiden öyle dediler)

    Foruma yazan tüm arkadaşlara verdikleri kıymetli bilgiler için, emeklerine, ellerine sağlık...


    http://www.araba.com/ilan/nissan/note/

    http://www.sahibinden.com/search.php?b%5Bsubcategories_also%5D=1&c=3530&b%5Baramabolge%5D=&c=3588&c2%5B%5D=6174&c2%5B%5D=6175&b%5Bminprice%5D=&b%5Bmaxprice%5D=&b%5Bpricecurr%5D=1&b%5Bdetay_4_min%5D=&b%5Bdetay_4_max%5D=&b%5Bdetay_5_min%5D=&b%5Bdetay_5_max%5D=&b%5Bdetay_1864%5D=&b%5Bdetay_3%5D=&b%5Bdetay_6%5D=&b%5Bdetay_8%5D=&b%5Bdetay_17%5D=&b%5Bdetay_717%5D=&b%5Bdetay_2043%5D=&b%5Bdetay_706%5D=&b%5Bdetay_705%5D=&b%5Bilantarih%5D=&b%5Bsearch_text%5D=&b%5Bwhole_word%5D=1&b%5Bsort_field%5D=price&b%5Badswithphoto%5D=1&submit_detay2.x=70&submit_detay2.y=18

    http://arabam.e-kolay.net/ikinciEl/search.aspx?satici=0&aracTipId=1&marka=NISSAN%20&markaId=21&modelGrupId=1953
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.