Şimdi Ara

Evdeki Yaşlı İçin Bakım Parası Nasıl Alınır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
11.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar evde yaşlı dedemiz var, aızamır hastalığı,prostat hastalığı var. Evde günün yarısını yatarak geçiriyor. Ne yapmalıyız bakım parası alınması için?
    Yardımlarınızı bekliyorum.



  • pesss... milletin dini imani para olmus.. adam dedesine bakmak icin devletten (yani milletten) para istiyor.. hos gerci bu tiplere farkli bir bakis acisi ile suc da bulamiyorum.Bu yuzsuzluge hukumet alistirdi bunlari.. yesil kart cocuk parasi derken... insan utanir yahu.. kendi dedesine bakmak icin milletin parasini cebe atmak istiyor olmak etik mi ?

    Ben kendi adima buoyle girisimlerde bulunan insanlari kiniyorum...

    Ha birde nutmadan sorayim.. siz barzomusunuz ? Bir Turkun boyle bir yaziyi forumda yazabilmesi bile enteresan...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigitgoktug

    pesss... milletin dini imani para olmus.. adam dedesine bakmak icin devletten (yani milletten) para istiyor.. hos gerci bu tiplere farkli bir bakis acisi ile suc da bulamiyorum.Bu yuzsuzluge hukumet alistirdi bunlari.. yesil kart cocuk parasi derken... insan utanir yahu.. kendi dedesine bakmak icin milletin parasini cebe atmak istiyor olmak etik mi ?

    Ben kendi adima buoyle girisimlerde bulunan insanlari kiniyorum...

    Ha birde nutmadan sorayim.. siz barzomusunuz ? Bir Turkun boyle bir yaziyi forumda yazabilmesi bile enteresan...

    sen ne diyon ya?

    Sosyal devlet nedir bilir misin?Devletin insanlara sunduğu en büyük haklardan biridir bu.neyin kafasını yaşıyorsun anlamadım açıkcası.
  • Hocam evde yaşayanlar için gelir tespiti yapacaksin, sonra gidip bütün bankalardan hesabı yoktur veya hesabında şu kadar para vardir diye kağıt alacaksın. Evde yaşayanlara ait bütün tapuları çıkartıp sosyal hizmetler il mudurlugune başvuracaksin. Onlar da eve habersiz gelip teftiş edecekler sonra uygun görülürseniz tek hastaya 500 cift hastaya 950 lira gibi bir para veriyorlar.

    not: Heyet raporu da alacaksıniz onu unutmuşum.

    Edit: arada habersiz olarak gelip hastaya iyi bakılıyor mu diye de kontrol ediyorlar haberiniz olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jestia -- 1 Kasım 2012; 10:54:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devletsize bir hak veriyorsa faydalanmak en büyük hakkınız.
  • devletın verdıgı degıl "Turk ve Türkiye dusmanı sıyasılerın verdıgı" demek daha dogru olacak..Zıra ıstatıstıkı olarak bu tip yol ve yöntemlerle mılletın vergısını ic edenler, genellıkle gunumuzde terorıst faalıyetlerde bulunan şahıslar yada onların akrabaları.. Hangı Türk 5-6 çocuk yapıyor ?? yapmaz bosbakan ıstese de yapmaz... ama süne zararlıları bosbakan dan once de sayıları 10u bulan üreme faalıyeti ıcınde ıdıler ve sık sık kurdıstana asker yapıyoruz dıyorlardı (hala da dıyorlar) Hadı dıyelım kı bır Turk çok sayıda çocuk yapmıs olsun.. yıne de faydalanamıyor cumku bu kanun yöresel uygulanıyor.barzoları yemlemek ıcın cıkarılmıs uygulamalar... hastalıgı rabbım kımselere vermesın ama aklı basında her ınsan zaten ılerı yaslarda hastalıgın olabılecegını dusunerek gerekn tedbırlerı alıyorlar. bu konuda hazıneyı en cok somurenler dedown sndromlu anomalılı cocuk yapanlar.. akraba evliliğinin bu tıp sorunlara nedenoldugunu bile bile gıdıp kardesı sayılabaılcek kuzenıyle vs evlenıyorlar sonrada acı netıce ortaya cıkıyor.. Simdi birazcık düsünün lütfen.. kımler yapıyor bu akraba evlılıgını !!barzolar degil mi ? eki biz niye bos beyin yerine kafatasları içinde et parçası taşıyan insanları finanse etmek zorunda bırakılıyoruz ?? ben benim vergilerimden bu teröristlerin beslenmelerini kabul edemıyorum. Sonuç olarak bu insan silüetindeki canlılar her alanda bize zarar veriyorlar..

    Not:
    1. Sosyal devlet dıye bağıranların tamamına yakını, ya tembel yada baskalarının sırtından gecınmeyı yasam bıcımı halıne getırmıs ınsanlardır.
    2. barzonun avukatı şakirt.. zaten barzoların coğu aynı zamanda şakirt. , bir diğer söylenişi ile de şakirtlerin büyük çoğunluğu barzo..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigitgoktug

    devletın verdıgı degıl "Turk ve Türkiye dusmanı sıyasılerın verdıgı" demek daha dogru olacak..Zıra ıstatıstıkı olarak bu tip yol ve yöntemlerle mılletın vergısını ic edenler, genellıkle gunumuzde terorıst faalıyetlerde bulunan şahıslar yada onların akrabaları.. Hangı Türk 5-6 çocuk yapıyor ?? yapmaz bosbakan ıstese de yapmaz... ama süne zararlıları bosbakan dan once de sayıları 10u bulan üreme faalıyeti ıcınde ıdıler ve sık sık kurdıstana asker yapıyoruz dıyorlardı (hala da dıyorlar) Hadı dıyelım kı bır Turk çok sayıda çocuk yapmıs olsun.. yıne de faydalanamıyor cumku bu kanun yöresel uygulanıyor.barzoları yemlemek ıcın cıkarılmıs uygulamalar... hastalıgı rabbım kımselere vermesın ama aklı basında her ınsan zaten ılerı yaslarda hastalıgın olabılecegını dusunerek gerekn tedbırlerı alıyorlar. bu konuda hazıneyı en cok somurenler dedown sndromlu anomalılı cocuk yapanlar.. akraba evliliğinin bu tıp sorunlara nedenoldugunu bile bile gıdıp kardesı sayılabaılcek kuzenıyle vs evlenıyorlar sonrada acı netıce ortaya cıkıyor.. Simdi birazcık düsünün lütfen.. kımler yapıyor bu akraba evlılıgını !!barzolar degil mi ? eki biz niye bos beyin yerine kafatasları içinde et parçası taşıyan insanları finanse etmek zorunda bırakılıyoruz ?? ben benim vergilerimden bu teröristlerin beslenmelerini kabul edemıyorum. Sonuç olarak bu insan silüetindeki canlılar her alanda bize zarar veriyorlar..

    Not:
    1. Sosyal devlet dıye bağıranların tamamına yakını, ya tembel yada baskalarının sırtından gecınmeyı yasam bıcımı halıne getırmıs ınsanlardır.
    2. barzonun avukatı şakirt.. zaten barzoların coğu aynı zamanda şakirt. , bir diğer söylenişi ile de şakirtlerin büyük çoğunluğu barzo..

    Sen ne saçmalıyorsun? Yeri mi burası

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. biraz saygılı olmak kımseye zarar vermez..
    2. insanların doğruları sadece ahirette mi söylemelerini bekliyorsunuz ?
    3. ülkemiz asalakları/zararlıları hakkındaki düşüncelerimizi söylememizi engelleyemezsiniz..
    4. düşüncelerimde, sizinde bahse grup içinde yer aldığınıza dair bir his belirdi. Söyleyin lütfen, kendinizi daha çok şakirt sınıfına mı, yoksa barzo sınıfına mı dahil ediyorsunuz..Her iki grup içinde de yer alıyor olabilme olasılığınız çok yüksek...

    Burası bir forum .. herkes kendince doğru bildiği konuları yazar.. bu yorumlara katılmak yada katılmamak okuyucuların inisiyatifindedir. yazdıklarım hoşunuza gitmemiş de olabilir, buna saygı duymaktan başka bir şey yapmam amaaaaaaa sizin yazım tarzınız ile bana yönelik bir yazılarınıza da cevap yazmaktan çok şükür aciz değilim.Aslında daha ağır kelimeler ile de cevap yazılabilir ama ben yine de şahsıma yaraşanı yapıp size en fazla bu kadar yazabiliyorum. daha ötesi seviye düşürmek olur ki bu da hoş bir değil...

    Ortada benim, bizim ve milletimizin sömürülmesine neden olan bir konu var. bu konuya tepki göstermek vergi veren herkesin en doğal hakkı olsa gerek.. Bir taraf, siyasilerin oy uğruna yaptıkları düzenlemeleri kullanarak cebimizden para almaya kalkıyor ise buna tepki tepki sadece benden değil tüm toplumdan gelir ve gelmesi doğaldır. Şahsımı tepki verenlere nacizane bir örnek olarak düşününüz. Yazınız, fıkradaki gibi hırsızı bırakıp malı çalınan adama "niye yaygara yapıyorsun, çalmak istiyorsa varsın çalsın" demek gibi bir şey..

    benim adıma konu kapanmıştır. daha fazla bu konuya yazmayacağım. Ama başta kul hakkını peşkeş çeken siyasiler olmak üzere, fırsatçılık yapanlara da hakkımı helal etmediğimi belirtmek istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitgoktug -- 2 Kasım 2012; 1:11:55 >
  • size diyebileceğim tek bir şey var o da sosyal medyada sık kullanılan bir söz ''ok kib bye'' başka bir söz sizin için uygun olmaz.Konuyu açan kişi nelerden bahsetmiş,siz nelerden bahsetmişsiniz,ben ne söylemişim bir baksana Allah aşkına.bu kadar mı alakasız konuşulabilir.Bir de saygı çerçevesinde yazdım diyorsun ama yazdıklarınla çelişiyorsun yukarda bir küfür etmediğin kalmış millete.Sen bu anlayış ve kafa ile devam et,elbet kendine bir çare bulursun
  • evde bulunanların toplam geliri kişibaşı aylık 400 TL geçmemesi gerekiyor bir komşum almıştı.

    devlet para dağıtmaya yer arıyor yok 65 yaşını gecene aylık yok yeşil kart , yok bakım parası sosyal devletiz diye övünen Avrupa battı Türkiye'nin de geleceği budur.

    fakirlere verilsin bişey demiyorum adam sigara içiyor fakirim geçinemiyorum diyor aylık 250 lira sigara parası ailenin nafakası yapsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osman8660

    evde bulunanların toplam geliri kişibaşı aylık 400 TL geçmemesi gerekiyor bir komşum almıştı.

    devlet para dağıtmaya yer arıyor yok 65 yaşını gecene aylık yok yeşil kart , yok bakım parası sosyal devletiz diye övünen Avrupa battı Türkiye'nin de geleceği budur.

    fakirlere verilsin bişey demiyorum adam sigara içiyor fakirim geçinemiyorum diyor aylık 250 lira sigara parası ailenin nafakası yapsın

    Şu Türkiye'de, Avrupa batıyor, battı; Zavallı Avrupa. tarzında sistematik olarak oluşturulmuş ve hepinize yutturulmuş olan kamuoyuna dair her okuduğum kelamda Türkiye'deki halkın (ister Türk diyin ister barzo ister şakirt halk için) içine düştüğü acze birkez daha şahit oluyorum. Hepinizi parçaladılar ve birbirinizden nefret ettirdiler. Bu son derece sistematik ve yapay bir şekilde gerçekleştirildi. VE BAŞARIYA ULAŞTI! Türk halkı(veya türkiye de yaşayan insanlar diyelim) Kuzey Avrupa halkarının sahip olduğu sosyal güvenceyi hiçbirzaman yaşayamayacak asıl biraraya gelip bunu nasıl tesis ederiz diye uğraşacağınıza birbirinizin kafasını ezmeye çalışıyorsunuz. Yok neymiş kürdistan'a asker yetiştiriyormuş. yok neymiş kürtler pismiş, hepsi zalim teröristmiş.. Yok neymiş Türkler baskıcı ve işkenceciymiş. Irkları geçin bunları kelam olarak kullananlardan sakının. Onlar sizin aranıza fitne ve fesat soktu. Onlar suni gündemler ve savlarla size yalanları gerçek yaptı. Aklınızı başınıza devşirin. İnsan olduğunuzun ve karşınızdakinin de insan olduğunun farkına varıp birbiriniz için yaşayın,ölümüne yardımlaşın. Yoksa dış mihraklar yarınlarınızı (soylarınızı) tarumar edecek ve nesliniz yokolacak.

    Bunları yaklaşık 3 senedir bir kuzey avrupa ülkesinde yaşıyor olduğum için tecrübe ettiğim ve hayatın içinden biri olarak söylüyorum.

    Soruyu soran arkadaş! bu sorunun cevabını yukarıdaki arkadaşlar güzelce yazmışlar ondan istifade edebilirsin. Devleti suistimal etmekse hırsızlıktır. O paralar o yaşlı insanların yaşamlarını idame ettirebilmeleri için harcanmalıdır. Aksi suçtur. Her ne kadar devletin her kolu istismar edilse de birazda biz palazlanalım kafasına düşerseniz zalimlerden olursunuz.

    Bu ülke de o kadar ayrı gayrı düşürüldünüz ki, mukaddes bildiğiniz ne değer varsa hepsini çürüttüler. Hem de sizleri kullanarak. Kimi bayrağa,Atatürk'e,marşa nalet ederken kimi de dine küfretti. Birlikte yaşamanın en büyük gereksinimi olan birbirimize olan saygıyı yokettiler...

    Yaratılanı sev , yaradandan ötürü diyen bir güruh vardı eskiden. Namus,şeref, haysiyet ,mertlik üzerine kurulu fıtrat sahibi karakterler vardı.

    Adaletin hükmüne kaçınız inanıyor artık? Hepinize soruyorum. Artık kaybedecek ne kaldı?

    YAZIK!

    Aman boşverin ben de dallamanın tekiyim işte buradan yazıyorum kendimce. Ezin , ezdikçe tepeye çıkarsınız , bencilliğinizle zengin mutlu olur komşunuzu umursamaz heleki kökeni veya inanışı farklı olanı gebersin yokolsun diye alkış tutarsınız. Gün gelir kardeşim dünya döner netekim.

    Şimdi şeytana hak vermeye başladım. Dünya üzerinde bozgunculuk çıkarıcak kavmin başı önünde (HZ. ADEM) secde etmem dememiş miydi? Rabbin elbet bir bildiği var idi ayetlere ithafen ve lakin şu ana kadar gördüğüm insanın şu dünyaya sürekli bozgunculuktan başka bir halt katmadığıdır!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deniztns

    quote:

    Orijinalden alıntı: osman8660

    evde bulunanların toplam geliri kişibaşı aylık 400 TL geçmemesi gerekiyor bir komşum almıştı.

    devlet para dağıtmaya yer arıyor yok 65 yaşını gecene aylık yok yeşil kart , yok bakım parası sosyal devletiz diye övünen Avrupa battı Türkiye'nin de geleceği budur.

    fakirlere verilsin bişey demiyorum adam sigara içiyor fakirim geçinemiyorum diyor aylık 250 lira sigara parası ailenin nafakası yapsın

    Şu Türkiye'de, Avrupa batıyor, battı; Zavallı Avrupa. tarzında sistematik olarak oluşturulmuş ve hepinize yutturulmuş olan kamuoyuna dair her okuduğum kelamda Türkiye'deki halkın (ister Türk diyin ister barzo ister şakirt halk için) içine düştüğü acze birkez daha şahit oluyorum. Hepinizi parçaladılar ve birbirinizden nefret ettirdiler. Bu son derece sistematik ve yapay bir şekilde gerçekleştirildi. VE BAŞARIYA ULAŞTI! Türk halkı(veya türkiye de yaşayan insanlar diyelim) Kuzey Avrupa halkarının sahip olduğu sosyal güvenceyi hiçbirzaman yaşayamayacak asıl biraraya gelip bunu nasıl tesis ederiz diye uğraşacağınıza birbirinizin kafasını ezmeye çalışıyorsunuz. Yok neymiş kürdistan'a asker yetiştiriyormuş. yok neymiş kürtler pismiş, hepsi zalim teröristmiş.. Yok neymiş Türkler baskıcı ve işkenceciymiş. Irkları geçin bunları kelam olarak kullananlardan sakının. Onlar sizin aranıza fitne ve fesat soktu. Onlar suni gündemler ve savlarla size yalanları gerçek yaptı. Aklınızı başınıza devşirin. İnsan olduğunuzun ve karşınızdakinin de insan olduğunun farkına varıp birbiriniz için yaşayın,ölümüne yardımlaşın. Yoksa dış mihraklar yarınlarınızı (soylarınızı) tarumar edecek ve nesliniz yokolacak.

    Bunları yaklaşık 3 senedir bir kuzey avrupa ülkesinde yaşıyor olduğum için tecrübe ettiğim ve hayatın içinden biri olarak söylüyorum.

    Soruyu soran arkadaş! bu sorunun cevabını yukarıdaki arkadaşlar güzelce yazmışlar ondan istifade edebilirsin. Devleti suistimal etmekse hırsızlıktır. O paralar o yaşlı insanların yaşamlarını idame ettirebilmeleri için harcanmalıdır. Aksi suçtur. Her ne kadar devletin her kolu istismar edilse de birazda biz palazlanalım kafasına düşerseniz zalimlerden olursunuz.

    Bu ülke de o kadar ayrı gayrı düşürüldünüz ki, mukaddes bildiğiniz ne değer varsa hepsini çürüttüler. Hem de sizleri kullanarak. Kimi bayrağa,Atatürk'e,marşa nalet ederken kimi de dine küfretti. Birlikte yaşamanın en büyük gereksinimi olan birbirimize olan saygıyı yokettiler...

    Yaratılanı sev , yaradandan ötürü diyen bir güruh vardı eskiden. Namus,şeref, haysiyet ,mertlik üzerine kurulu fıtrat sahibi karakterler vardı.

    Adaletin hükmüne kaçınız inanıyor artık? Hepinize soruyorum. Artık kaybedecek ne kaldı?

    YAZIK!

    Aman boşverin ben de dallamanın tekiyim işte buradan yazıyorum kendimce. Ezin , ezdikçe tepeye çıkarsınız , bencilliğinizle zengin mutlu olur komşunuzu umursamaz heleki kökeni veya inanışı farklı olanı gebersin yokolsun diye alkış tutarsınız. Gün gelir kardeşim dünya döner netekim.

    Şimdi şeytana hak vermeye başladım. Dünya üzerinde bozgunculuk çıkarıcak kavmin başı önünde (HZ. ADEM) secde etmem dememiş miydi? Rabbin elbet bir bildiği var idi ayetlere ithafen ve lakin şu ana kadar gördüğüm insanın şu dünyaya sürekli bozgunculuktan başka bir halt katmadığıdır!

    eminim avrupa da işler cok mükemmeldir. demokrasi ve insan hakları o kadar şahane işliyor ki Anders Behring Breivik katliamı ne kadar da masum gösterilmeye çalışıldı ve islamafobia arttı.

    hapishane de dayaktan ölen türk gençleri ve türklere yapılan 2.sınıf muamele avrupa gözlerini kamaştırmış, senin olsun avrupa, ama kimse avrupanın medeni sosyal ve insan haklarına dayalı bir topluluk oldugunu iddia edemez

    bak bunlar sadece haberlerin bir kısmı avrupa bir ütopya degil


    http://www.sonhaber.nl/gundem/rotterdamda-turk-gencine-polis-dayagi-h15850.html
    http://www.sonhaber.nl/ekonomi/satin-alma-gucu-yuzde-60-dusecek-h17780.html
    http://www.izlesene.com/video/paris039te-turk-aileye-dayak/1015864
    http://www.youtube.com/watch?v=QjRKq1X78H0&playnext=1&list=PLCFB10981C47312F2&feature=results_video( avusturya polisi dayak)
  • biz 10 yıldır babamın babasına bakıyoz 3 kardeşler babam en küçüğü ve diğer iki oğlunun apartmanları var ama bakmıyorlar. gerçi bizde hastalık felan yok çok şükür ama... dedemin emekli maaşı bile yok düşün :) Allah rızası için annem bakıyor babama kalsa o da pek ılımlı değil ama :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigitgoktug

    pesss... milletin dini imani para olmus.. adam dedesine bakmak icin devletten (yani milletten) para istiyor.. hos gerci bu tiplere farkli bir bakis acisi ile suc da bulamiyorum.Bu yuzsuzluge hukumet alistirdi bunlari.. yesil kart cocuk parasi derken... insan utanir yahu.. kendi dedesine bakmak icin milletin parasini cebe atmak istiyor olmak etik mi ?

    Ben kendi adima buoyle girisimlerde bulunan insanlari kiniyorum...

    Ha birde nutmadan sorayim.. siz barzomusunuz ? Bir Turkun boyle bir yaziyi forumda yazabilmesi bile enteresan...

    Yahu ne yazdığınızın farkındamısınız siz ? Herkesin maddi gücü belli yatalak bir hastaya bakmak ne kadar zahmetli ve masraflıdır bilirmisiniz? Ne yapsınlar adamı sokağamı atsınlar ? Ailenin geliri düşükse ve eve tek maaş giriyorsa elbet de devletden destek alacaklar yoksa tek maaş ile yatalak bir hastaya bakılmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.