Şimdi Ara

***YENİ DACİA SANDERO STEPWAY*** (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.785
Cevap
45
Favori
266.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tavsiye Edilen Fiyat Listesi (Ocak-2013)


    YENİ AVEO HATCHBACK Tavsiye Edilen Kampanyalı Anahtar Teslim Fiyatı
    HB 1.2 16V LS 31,331 TL
    HB 1.4 16V LT 36,117 TL
    HB 1.4 16V LT AT 38,773 TL
    HB 1.4 16V LTZ MyLink 38,283 TL
    HB 1.4 16V LTZ AT MyLink 40,940 TL
    HB 1.3 75HP Dizel LS 37,311 TL
    HB 1.3 75HP Dizel LT 39,493 TL
    HB 1.3 95HP Dizel LTZ MyLink 43,557 TL
    YENİ AVEO SEDAN Tavsiye Edilen Kampanyalı Anahtar Teslim Fiyatı
    Sedan 1.2 16V LS 31,637 TL
    Sedan 1.4 16V LT 36,424 TL
    Sedan 1.4 16V LT AT 39,081 TL
    Sedan 1.4 16V LTZ MyLink 38,589 TL
    Sedan 1.4 16V LTZ AT MyLink 41,246 TL
    Sedan 1.3 75HP Dizel LS 38,730 TL
    Sedan 1.3 75HP Dizel LT 40,910 TL
    Sedan 1.3 95HP Dizel LTZ 44,975 TL

    ben aracımı 32.500 tl ye aldım aradaki fark "en az" 6.500 tl... demek ki neymiş 2-3 bin tl değilmiş fark ve lt ve ltz de 8 hava yastığı elektirikli ayna vs. var hal böyle olunca aradaki fark daha da artıyor. demek ki neymiş sandero alanlar "enayi" değilmiş!




  • Teessüf ederim ben kimseye enayi demedim demem de. Bu fiyatlara aldanmayın siz. Gidin bir Chevrolet bayine en az 2-3 bin arası indirim yapabiliyorlar. Bu indirimleri göz önünde bulundurarak yazmıştım. Neyse herkesin zevki ve bütçesi farklı sonuçta ben kendi düşüncelerimi yazdım, benim doğrularım bunlar dedim. Sizlere iyi forumlar dilerim.
  • forum 2 aracın rekabete donmus :)
    chevrolet aveo ile sandero stepway karsılastırılıyor
    ikisi birbirinden tamamen farklı arac biri yuksek biri alcak
    aynı dizel 90 bg lık motorları kıyaslasan fiyat farki 10000 tl war 2-3 bin degil
    ozelliklere hic girmiyorum euro ncap acıklanmadı bile stepwayin
    forumda lutfen arac kıyaslamak yerine mevcut sandero stepway olanlar iyi kotu yorum yaparsa iyi olur
    forumunda amaci budur.
    yakıt tuketim degeri ornegin
    bendeki 1.5 90bg dizel 100 tl 550 km ortalama sehir ici sehir dısı karısık eco kapali
    0.18 kr suan
    herkese kazasız surusler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cettto

    forum 2 aracın rekabete donmus :)
    chevrolet aveo ile sandero stepway karsılastırılıyor
    ikisi birbirinden tamamen farklı arac biri yuksek biri alcak
    aynı dizel 90 bg lık motorları kıyaslasan fiyat farki 10000 tl war 2-3 bin degil
    ozelliklere hic girmiyorum euro ncap acıklanmadı bile stepwayin
    forumda lutfen arac kıyaslamak yerine mevcut sandero stepway olanlar iyi kotu yorum yaparsa iyi olur
    forumunda amaci budur.
    yakıt tuketim degeri ornegin
    bendeki 1.5 90bg dizel 100 tl 550 km ortalama sehir ici sehir dısı karısık eco kapali
    0.18 kr suan
    herkese kazasız surusler

    Sn. cettto size aynen katılıyorum bende bir stepway taliplisi olarak tabi hala araştırmada olan birisi olarak daha aydınlatıcı bilgilere ihtiyaçımız var tabiki kullanıcılardan.
  • Yeni stepway yakıt tüketim değerlerini bekleyen çok kişi var. Kullanan arkadaşlar bu bilgiyi paylaşırlarsa çok iyi olacak
  • Arkadaşlar merhaba, 3 haftadır stepway 1,5 dci kullanıyorum, ben de grandetour- aveo - linea- stepway arasında kalıp stepwayi tercih etmiştim. Bazı özelliklerine bir türlü alışamadım, özellikle de kornaya. (camlara alışmış durumdayım). Bu araçları stepwayle karşılaştırmak bence de gereksiz, fiyat olarak yakın durdukları için o şekilde algılıyor insan, stepway bir compact suv,.diğer araçlar ise binek otomobil. Bir kere diğer araçlardan daha yüksekte gidiyorsunuz, (suv.larla aynı seviyede.) Dacia bu araçla insana hem araba hem cip hem de kamyon keyfi yaşatıyor. iç hacmi, görseli ve iç dizaynı güzel ve yeterli..Süspansiyonlar da fena değil., araç içeri sesi biraz fazla alıyorsa da alışıyorsunuz. (Bir tek korna içeride çalıyormuş gibi). İnsanın bozulduğu şey fiyatı cliodan ucuz tutabilmek için satış yöneticilerinin aracı sipariş ederken çaldığı basit şeyler. (Emniyet kemeri ikaz ışığı, arka iki hoparlör, elektrikli yan aynalar, yol bilgisayarı- sadece saat-trip km. bakıma kalan km. ve total km. var- ayrıca torpido ışığı, stepne, direksiyon yükseklik ayarı yok.) Fakat aracın motoru gerçekten bambaşka. Daha önce her iki motoru da kullandım (1,3 multijet ve 1,5 dci) Her ne kadar multijet vergi avantajı sunsa da 1,5 motorun her viteste gösterdiği atak tutum bana daha cazip geliyor artık. Yakıt tüketimi ise şu şekilde, aracı ilk doldurduğumda 59 litre aldı (ya kazık yedim ya da ilk sefer diye bu şekilde aldı, bilemiyorum) ibrede 8 tık var, 3 tık bitti, yaklaşık 600 km. yaptım. (ilk 6000 km. de rodaj işi bitene kadar fazla yakar diyorlar.) 1000 km.yi bu depoda rahatlıkla görürürüm, sonraki depolar tüketimde daha belirleyici olacaktır herhalde. Güvenlik konusu bambaşka bir durum, ben aveo yu incelediğmde aracın dış sacını çok ince buldum ve hatta 8 hava yastığını bu incelikten dolayı koyuyorlarmış hissine kapıldım (tabii ki bir aracı güvenli yapan sadece dış sacı değil, çelik barlar, şase yapısı vb.) Ama ne kadar güvenlik ekipmanı koysanız da asıl güvenlik sağlayan şey aracı dengeli ve sakin kullanabilmek galiba. Bu aracı yüksek yapısı nedeniyle daha dengeli sürmeye zorlanıyor insan. Galiba giderek daha seviyorum bu aracı, hatta şirketin grandetour.larına binince çok alçakta olduğumu ve aracın çok sert süspansiyonlarının olduğunu farkediyorsunuz. Tabii ki bir VW ya da toyota değil ama fiyatı da onlar değil zaten.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafaata

    Arkadaşlar merhaba, 3 haftadır stepway 1,5 dci kullanıyorum, ben de grandetour- aveo - linea- stepway arasında kalıp stepwayi tercih etmiştim. Bazı özelliklerine bir türlü alışamadım, özellikle de kornaya. (camlara alışmış durumdayım). Bu araçları stepwayle karşılaştırmak bence de gereksiz, fiyat olarak yakın durdukları için o şekilde algılıyor insan, stepway bir compact suv,.diğer araçlar ise binek otomobil. Bir kere diğer araçlardan daha yüksekte gidiyorsunuz, (suv.larla aynı seviyede.) Dacia bu araçla insana hem araba hem cip hem de kamyon keyfi yaşatıyor. iç hacmi, görseli ve iç dizaynı güzel ve yeterli..Süspansiyonlar da fena değil., araç içeri sesi biraz fazla alıyorsa da alışıyorsunuz. (Bir tek korna içeride çalıyormuş gibi). İnsanın bozulduğu şey fiyatı cliodan ucuz tutabilmek için satış yöneticilerinin aracı sipariş ederken çaldığı basit şeyler. (Emniyet kemeri ikaz ışığı, arka iki hoparlör, elektrikli yan aynalar, yol bilgisayarı- sadece saat-trip km. bakıma kalan km. ve total km. var- ayrıca torpido ışığı, stepne, direksiyon yükseklik ayarı yok.) Fakat aracın motoru gerçekten bambaşka. Daha önce her iki motoru da kullandım (1,3 multijet ve 1,5 dci) Her ne kadar multijet vergi avantajı sunsa da 1,5 motorun her viteste gösterdiği atak tutum bana daha cazip geliyor artık. Yakıt tüketimi ise şu şekilde, aracı ilk doldurduğumda 59 litre aldı (ya kazık yedim ya da ilk sefer diye bu şekilde aldı, bilemiyorum) ibrede 8 tık var, 3 tık bitti, yaklaşık 600 km. yaptım. (ilk 6000 km. de rodaj işi bitene kadar fazla yakar diyorlar.) 1000 km.yi bu depoda rahatlıkla görürürüm, sonraki depolar tüketimde daha belirleyici olacaktır herhalde. Güvenlik konusu bambaşka bir durum, ben aveo yu incelediğmde aracın dış sacını çok ince buldum ve hatta 8 hava yastığını bu incelikten dolayı koyuyorlarmış hissine kapıldım (tabii ki bir aracı güvenli yapan sadece dış sacı değil, çelik barlar, şase yapısı vb.) Ama ne kadar güvenlik ekipmanı koysanız da asıl güvenlik sağlayan şey aracı dengeli ve sakin kullanabilmek galiba. Bu aracı yüksek yapısı nedeniyle daha dengeli sürmeye zorlanıyor insan. Galiba giderek daha seviyorum bu aracı, hatta şirketin grandetour.larına binince çok alçakta olduğumu ve aracın çok sert süspansiyonlarının olduğunu farkediyorsunuz. Tabii ki bir VW ya da toyota değil ama fiyatı da onlar değil zaten.

    inceleme için tşkler
    yakıtın kalanı da bittiğinde toplamda kaç km olcağını merak ediyorum .paylaşırsan sevinirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafaata

    Arkadaşlar merhaba, 3 haftadır stepway 1,5 dci kullanıyorum, ben de grandetour- aveo - linea- stepway arasında kalıp stepwayi tercih etmiştim. Bazı özelliklerine bir türlü alışamadım, özellikle de kornaya. (camlara alışmış durumdayım). Bu araçları stepwayle karşılaştırmak bence de gereksiz, fiyat olarak yakın durdukları için o şekilde algılıyor insan, stepway bir compact suv,.diğer araçlar ise binek otomobil. Bir kere diğer araçlardan daha yüksekte gidiyorsunuz, (suv.larla aynı seviyede.) Dacia bu araçla insana hem araba hem cip hem de kamyon keyfi yaşatıyor. iç hacmi, görseli ve iç dizaynı güzel ve yeterli..Süspansiyonlar da fena değil., araç içeri sesi biraz fazla alıyorsa da alışıyorsunuz. (Bir tek korna içeride çalıyormuş gibi). İnsanın bozulduğu şey fiyatı cliodan ucuz tutabilmek için satış yöneticilerinin aracı sipariş ederken çaldığı basit şeyler. (Emniyet kemeri ikaz ışığı, arka iki hoparlör, elektrikli yan aynalar, yol bilgisayarı- sadece saat-trip km. bakıma kalan km. ve total km. var- ayrıca torpido ışığı, stepne, direksiyon yükseklik ayarı yok.) Fakat aracın motoru gerçekten bambaşka. Daha önce her iki motoru da kullandım (1,3 multijet ve 1,5 dci) Her ne kadar multijet vergi avantajı sunsa da 1,5 motorun her viteste gösterdiği atak tutum bana daha cazip geliyor artık. Yakıt tüketimi ise şu şekilde, aracı ilk doldurduğumda 59 litre aldı (ya kazık yedim ya da ilk sefer diye bu şekilde aldı, bilemiyorum) ibrede 8 tık var, 3 tık bitti, yaklaşık 600 km. yaptım. (ilk 6000 km. de rodaj işi bitene kadar fazla yakar diyorlar.) 1000 km.yi bu depoda rahatlıkla görürürüm, sonraki depolar tüketimde daha belirleyici olacaktır herhalde. Güvenlik konusu bambaşka bir durum, ben aveo yu incelediğmde aracın dış sacını çok ince buldum ve hatta 8 hava yastığını bu incelikten dolayı koyuyorlarmış hissine kapıldım (tabii ki bir aracı güvenli yapan sadece dış sacı değil, çelik barlar, şase yapısı vb.) Ama ne kadar güvenlik ekipmanı koysanız da asıl güvenlik sağlayan şey aracı dengeli ve sakin kullanabilmek galiba. Bu aracı yüksek yapısı nedeniyle daha dengeli sürmeye zorlanıyor insan. Galiba giderek daha seviyorum bu aracı, hatta şirketin grandetour.larına binince çok alçakta olduğumu ve aracın çok sert süspansiyonlarının olduğunu farkediyorsunuz. Tabii ki bir VW ya da toyota değil ama fiyatı da onlar değil zaten.

    Sizin de aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın , yalnız gerçekten nasıl 59 litre mazot alıyosunuz o kısmını anlamış değilim yanlış hatırlamıyorsam eğer burada bir arkadaş daha 50 + mazot doldurduğunu söylemişti , araçların depo kapasitesi toplam 50 litre zaten , ben ilk aracı bayii den çıkarıp fullediğimde 47 litre aldım sonra bitirip tekrar fullediğimde 46 litre aldı ilginç doğrusu..

    Bu arada dediğiniz gibi depoyu fullediğinizde o ilk ''tık'' lar çok zor düşüyor , fakat yarım depodan sonra patır patır birden düşmeye başlıyor , bende sizin gibi düşünüp sanırım 1 depoyla 1000 km yapıcam zannetmiştim ama maalesef toplam 850 km.de 1 depoyu bitirdim (eco modu kapalı)...kendi hesaplamalarıma göre şu anda 100 km.de araç 5,5 lt mazot yakıyor , benim aracım 1300 km oldu , motor rodajda olduğu için böyle diye düşünüyorum , herkes de aynı şekilde söylüyor , sanırım 5000-6000 km. falan sonra 4,5 - 5,0 lt arasına oturur diye düşünüyorum...

    Saygılar...




  • Benim tahminim istasyon pompadan fazla lt. yazıyor, 50 lt. kapasiteli bir depoya 59 lt. nasıl alıyor ben de anlamadım, ya da gerçekten teknik bir açıklaması var, bir daha oradan almayacağım zaten, (edirnekapı türkpetrol) Ben de merak ediyorum bakalım 1000 km.yi görecek miyim?
  • Bu arada sizin aracınızda bir gariplik var mı, ses vb. gibi, merak ettim, yakında servise göstereceğim bir ses olayım var da, belki siz de rastlamışsınızdır, 5. viteste devir yükselince gelen bir ses var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafaata

    Bu arada sizin aracınızda bir gariplik var mı, ses vb. gibi, merak ettim, yakında servise göstereceğim bir ses olayım var da, belki siz de rastlamışsınızdır, 5. viteste devir yükselince gelen bir ses var.

    Yok hocam açıkcası öyle devir yükselirken 5.viteste kulağıma anormal gelen bir ses duymuyorum , ne tür bir sesten bahsettiğinizi ise yazmamışsınız yani motordan mı geliyor , şanzımandan mı yoksa yol veya rüzgar gürültüsü-lastik gürültüsü vs. herşey olabilir açıkcası...Benim şu anda rahatsız olduğum tek ses sürücü kapısı içeriden açılırken açma kolundan gelen gıcırtı sesi




  • benim arabada 5.viteste bir ses sorunu yasamadim 1.5 90bg stepway siyah
    5. vitesi atar atmazmı yoksa attıktan bir sure sonrami? ses geliyor ve ses nasıl ?
    bu arada edirnekapı turkpetrol hava basıyor :) o bolgede oturuyorum. yakıtı mumkun oldugunca shell den alın
    gercekten kaliteli ve fazla km gidiyorsunuz sanki katkılı
    57 lıtre cıkması mumkun degil depo 50 litre fisi atmadiysaniz itiraz ediniz.
    rodaji tamamladıgında 0.17 0.16 kr dusecegine inaniyorum suan bende 0.18 yakıyor. (eco kapali)
    bana gore yakıt cok iyi lpg ile yarısıyor desem yalan olmaz heralde.
    araba 3000 km bulduktan sonra sehir ici sakin kullanımda 1000 km gorebilecegimi tahmin ediyorum.
    herkese kazasiz surusler.
  • Şöyle, 5. viteste yaklaşık 120 civarında gaza yüklenince şanzıman ya da şaseden geldiğini zannettiğim bir zangırdama oluyor, alttan yayılan. şu sıra servise göstereceğim, bilgi veririm.
  • Bu arada dediğiniz gibi depo ilk 2 tık ta zor düştü, sonraki tıklarda patır patır düşmeye devam ediyor. şu an 650 ye yakın ve yarım depo var, 850 yi ancak görürüm heralde, ne dengesiz bir ölçüm sistemiymiş bu...
  • bu arada paris 2012 sandero stepway tanıtımı izledim
    http://www.youtube.com/watch?v=S3x4vO2qwY0
    arabada elektrikli yan aynalar yol bilgisayari dıs ısı gostergesi arka cam otomatik
    bu donanımli sandero bu yıl ortası gibi gelir sanırım bu ozellikler geldigi gibi taktiririm arabaya
    sandero stepway alacaklar 1-2 ay daha beklemelerini tavsiye ederim eger bu ozellikler gelecekse
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cettto

    bu arada paris 2012 sandero stepway tanıtımı izledim
    http://www.youtube.com/watch?v=S3x4vO2qwY0
    arabada elektrikli yan aynalar yol bilgisayari dıs ısı gostergesi arka cam otomatik
    bu donanımli sandero bu yıl ortası gibi gelir sanırım bu ozellikler geldigi gibi taktiririm arabaya
    sandero stepway alacaklar 1-2 ay daha beklemelerini tavsiye ederim eger bu ozellikler gelecekse


    herhalde 2013ler mart nisan civarı gelir.
    o zaman bu özellikler eklenir mi dersiniz?
    tabi 33800 lük uygun fiyata birkaç bin tl de..




  • Bu arabada yol bilgisayarıdamı yok almaya kesin karar vermiştim ancak araba tam 80-90 lı yılların teknolojisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAZOYI -- 27 Ocak 2013; 23:34:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk deponun son tıkına 840 km.de ulaştım, 900 olmadan yakıt alırım herhalde.
  • elektrikli aynalı modelin ne zaman geleceği konusunda bilgisi olan var mı?
  • 500 km ye yaklaştım iki haftada aracım şuan km'ye 200-220 yakıyor mazotu 4,15 ten aldım. diğer kullanıcıların durumu nasıl yakıt konusunda?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.