DonanımHaber'de AraYENİ GELİŞMİŞ ARAMA
ForumBu Bölümde Ara
Hazır Patates Kızartması Nasıl Yapılır?
16
Cevap
0
Favori
11.860
Tıklama
Tüm Forumlar >> Konu Dışı / Off Topic >> Konu Dışı >> Hazır Patates Kızartması Nasıl Yapılır?
Sayfaya Git:
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
    • Binbaşı
      1290 Mesaj
      16 Eylül 2012 22:43:32
      arkadaşlar marketten alınan doğranmış dondurulmuş patates kızartmaları çok güzel oluyor evde kendimiz doğrayıp yapınca oyle olmuyor yumuşak oluyor hazır alınan kıtır kıtır oluyor bunu yapmanın sırrı nedir


      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calculus07 -- 16 Eylül 2012; 22:44:03 >
      _____________________________

    • Yarbay
      4321 Mesaj
      16 Eylül 2012 22:45:38
      Çıtır çıtır olması için patatesin ince doğranmış olması, yağın bol olması ve kesilen patateslerin ISLAK olmaması gerekir. Tabi kızartma süresi de önemli etkenler arasında.

      Markette satılan patatesler pek ince olmaz, tat olarak evde yapılanlara göre çok kötüdür.


      _____________________________

    • Binbaşı
      1290 Mesaj
      16 Eylül 2012 22:48:06
      quote:

      Orijinalden alıntı: Ayyuka

      Çıtır çıtır olması için patatesin ince doğranmış olması, yağın bol olması ve kesilen patateslerin ISLAK olmaması gerekir. Tabi kızartma süresi de önemli etkenler arasında.

      Markette satılan patatesler pek ince olmaz, tat olarak evde yapılanlara göre çok kötüdür.

      ya geçen feast in bir alana bir bedavası vardı ben çok beğendim evde yapınca oyle olmuyor ama patatesin cinside önemli bazıları kızartmalık olmuyor


      _____________________________

    • Yarbay
      4321 Mesaj
      16 Eylül 2012 22:50:07
      quote:

      Orijinalden alıntı: calculus07


      Alıntıları Göster


      ya geçen feast in bir alana bir bedavası vardı ben çok beğendim evde yapınca oyle olmuyor ama patatesin cinside önemli bazıları kızartmalık olmuyor

      Tabiki zaten patatesi alırken kızartmalık olarak alacaksın.


      _____________________________

    • Er
      6 Mesaj
      16 Eylül 2012 22:50:51
      Sütte bekletip, una bulayıp tuz atmadan kızartınca çıtır çıtır oluyormuş


      _____________________________

    • Binbaşı
      1290 Mesaj
      16 Eylül 2012 22:51:29
      şoyle bir ilgi buldum

      patatesler güzelce soyulur ve yıkanır,kızgın yağın içinde rengi hafif değişene kadar sarı renge döner gibi olunca yağın içerisinden cıkartılır,patatesler başka bir kaba alınarak soğutulur,soğutulan patatesler tekrardan kızgın yağa atılarak kızartılır ve sonuca ulaşılır.bu yaptıgımız hareket patetesin dışının hafif kızarıp içinin normal kalmasını sağlar,daha sonra kızartınca dışı daha kıtır şekilde pişer.isterseniz kızgın yagdan cıkartılan patesleri soğutup derin donduruca hafif donacak şekilde bırakıp ,buzlu şekildeyken kızgın yağın içine atıp kızarta bilirsiniz,daha iyi bir sonuc verir..hazır dondurulmuş patatesler önceden hafif sekilde kızartılarak bu yöntemle yapılmaktadır..


      _____________________________

    • Yüzbaşı
      885 Mesaj
      16 Eylül 2012 22:52:32
      Fritözde kizgin yağda yapmanız lazım evde tencerede tavada olmaz..


      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
      _____________________________

      Deliler ve akıllılar aynı derecede zararsızdır.yanlız yarı delilerle,yarı akıllılar çok tehlikelidir.

    • Yarbay
      2313 Mesaj
      16 Eylül 2012 22:55:28
      Sır 2 defa kızartmada Dondurulmadan önce ön Kızartma yapıldığı için öyle oluyor.Evde benzer sonuç için önce 3-4 dk orta ateşte kızartıp soğuduktan sonra 4 dk daha yüksek ateşte kızartmanız gerek.


      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
      _____________________________

    • Yarbay
      2241 Mesaj
      16 Eylül 2012 22:56:52
      Ciddi söylüyorum '' haftaya pazartesi ne yapılır '' diye okudum


      _____________________________




      Yunan askerlerinin 3 katı kadar işgalci kuvvetle şafakta umutsuz Atinalılar düşünülmez olanı yaptılar. Saldırdılar.Denizde geçen bir aydan sonra gemilerini karaya çıkaran yorgun perslilere saldırdılar. Onlar savaş kamplarını kuramadan ve askerlerini temin edemeden saldırdılar.. Ve bu deli stratejinin mimarı kimdi ? Az bilinen Atinalı bir asker.. Kendi adamları ona Themistokles diyor. Perslilere şok Atinalı saldırısını tattırdı.
    • Binbaşı
      1695 Mesaj
      16 Eylül 2012 22:59:27
      Sirri: Patatesleri once kizartin ancak hafif sarimsi, dokusu ise hafif tirtiklasinca cikartin bir havlu kagidin ustune koyun. 5 dakika bekledikten sonra patatesleri geri ekleyin bu sefer koyu sari-kahvemsi (istenilen kivam) olana kadar normal kizartin. Hayirli olsun McDonalds kalitesinde patatesleriniz oldu.


      _____________________________


      UCLA-University of California Los Angeles
      MacBook Pro 15 Retina 2.6GHz | PS4 | Xbox One | iPhone 6 | iPad Mini Retina | Apple Watch | 2016 BMW M4
    • Yüzbaşı
      447 Mesaj
      16 Eylül 2012 23:07:53
      quote:

      Orijinalden alıntı: SpecialistOG

      Ciddi söylüyorum '' haftaya pazartesi ne yapılır '' diye okudum

      Ciddi söylürum bi göz doktoruna görün.



    • Binbaşı
      1230 Mesaj
      16 Eylül 2012 23:10:01
      quote:

      Orijinalden alıntı: calculus07

      arkadaşlar marketten alınan doğranmış dondurulmuş patates kızartmaları çok güzel oluyor evde kendimiz doğrayıp yapınca oyle olmuyor yumuşak oluyor hazır alınan kıtır kıtır oluyor bunu yapmanın sırrı nedir

      Dondurulmuş patateslere ön kızartma yapılır, sonra paketlenip dondurulur.


      _____________________________

    • Yarbay
      2241 Mesaj
      16 Eylül 2012 23:12:25
      quote:

      Orijinalden alıntı: atheet


      Alıntıları Göster


      Ciddi söylürum bi göz doktoruna görün.


      aşağılara inerken konularda öyle gözüktü


      _____________________________




      Yunan askerlerinin 3 katı kadar işgalci kuvvetle şafakta umutsuz Atinalılar düşünülmez olanı yaptılar. Saldırdılar.Denizde geçen bir aydan sonra gemilerini karaya çıkaran yorgun perslilere saldırdılar. Onlar savaş kamplarını kuramadan ve askerlerini temin edemeden saldırdılar.. Ve bu deli stratejinin mimarı kimdi ? Az bilinen Atinalı bir asker.. Kendi adamları ona Themistokles diyor. Perslilere şok Atinalı saldırısını tattırdı.
    • Binbaşı
      1426 Mesaj
      16 Eylül 2012 23:24:16
      Bulunsun.


      _____________________________

    • Yarbay
      2299 Mesaj
      16 Eylül 2012 23:27:29
      olay anlaşıldı, yarın bi deneyeyim


      _____________________________

    • Binbaşı
      1426 Mesaj
      17 Eylül 2012 16:17:42
      Olay patatesin bir süre kızartılıp tekrar çıkartılması ve soğutulması sonra tekrar kızartılması mı? Renk olayını anlamadım ben nereye kadar kızartacağız?


      _____________________________

    • Yarbay
      2141 Mesaj
      16 Mayıs 2016 17:32:37
      Hazır patetes tefal actfirayla güzel oluyor.


      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
      _____________________________

Sayfa: [1]
Tüm Forumlar >> Konu Dışı / Off Topic >> Konu Dışı >> Hazır Patates Kızartması Nasıl Yapılır?
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Facebook Sayfamız
Foruma Git
Bölümde Ara
Reklamlar
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.