Şimdi Ara

## CS:GO - Kullanıcı Opsiyonları ## 24.04.2019 Güncel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
103
Cevap
29
Favori
251.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ## CS:GO - Kullanıcı Opsiyonları ## 24.04.2019 Güncel

    CS:GO - Kullanıcı Opsiyonları




    (24.04.2019)ÖNEMLİ NOT-2: Oyun konuyu açtığımdan beri oldukça fazla değişti. Aşağıda gördüğünüz çoğu ayar artık kendi başınıza botlarla falan oynamadığınız sürece değiştirilemiyor. Buna ilişkin ayrıca bir güncelleme yapacağım ilerleyen zamanlarda.

    ÖNEMLİ NOT: Konu açıldığında bu tarz seçenekler Steam tarafından engellenmemişti. Şu sıralar grafiksel olarak kullanıcı opsiyonları engellenmiş olabilir. Bu sebeple dikkatli olunuz.

    Merhabalar.
    Durum gösteriyor ki uzun yıllardan beri süregelen 1.5 ve 1.6 tutkunları olarak yeni çıkan CS sürümü Global Offensive'i baya sevdik.Sunucular kalabalık,oyuncular kaliteli ve daha üst düzey oyunlar oynamak adına kendilerini geliştirmeye devam ediyorlar. Ben de bu oyunculardan biri olarak CS:GO ile yoluma devam ediyorum.
    Giriş biraz resmi oldu ama söylemek istediğim bu oyunda bi'hayli çok seçenek sunuldu oyunculara. Ben de zaman içinde öğrendiğim grafiksel opsiyonları bu konuda paylaşacağım. Mesela crosshair konusunda birçok yenilik var hemen hemen herkese hitap edecek şekilde değiştirebiliyorsunuz bilindiği üzere. Ben de biraz merak ettim ve araştırdım başka neleri değiştirebiliriz, daha iyisini elde edebiliriz diye ve DOT Crosshair yani sadece ekranın ortasında tek bir nokta şeklinde crosshair yapabildiğimizi öğrendim örneğin.Bunun dışında da birçok şey gördüm ama öncelikle bunu anlatayım faydalı olacağını düşündüğümden..
    ______________________________________________________________ Counter-Strike : Global Offensive __________

    DOT Crosshair ayarları:

    Can alıcı komutumuz : cl_crosshairdot "1"
    Bu sadece tek dot kullanmak isteyenler için değil,klasik crosshairın tam ortasına bir nokta koymak isteyenler içinde kullanılabiliyor. Aşağıda ondan da bahsettim.

    Boyut için komutumuz: cl_crosshairsize
    ve "0" değerinde yarattığı etki ;
    ## CS:GO - Kullanıcı Opsiyonları ## 24.04.2019 Güncel


    SSde de görüldüğü gibi ortada tek bir nokta halinde bir crosshair oluşuyor. Hem bununla hem de klasik crosshairla denemeler yaptım bununla uzak mesafelerde özellikle tabancalarla daha yüksek şansa sahip oluyorsunuz. Yanlış anlaşılmasın bu tamamen combat sırasındaki psikolojik durumunuzla alakalı. Yani normal crosshairda direk kafaya nişan almak isterken göz başka yerlere kayabiliyor ama bununla beraber tek nokta olduğu için bütün odağınızı o noktaya verip kafaya nişan alabiliyorsunuz.

    Ama noktanın bir dezavantajı var default ayarlarla çok küçük ve yakın mesafe kombatlarında özellikle de grafik açısından karmaşık alanlarda gözden kaybolup sorun çıkartabiliyor.
    Bunu düzeltmek için de başka bir komutumuz var o da : cl_crosshairthickness


    ## CS:GO - Kullanıcı Opsiyonları ## 24.04.2019 Güncel


    Bu görüntüde crosshairthickness yani kalınlığı arttırılmış olan crosshair. SSdeki değer "5"


    Thickness değerini büyüttüğünüzde malesef kare olarak dot crosshair da büyüyor, dairesel olarak büyümesi daha hoş olurdu. Ama boyutu size kalmış.

    Rengini değiştirmek için ise bu komutu kullanıyoruz : cl_crosshaircolor
    Alabildiği değerler : {0,1,2,3,4,5}
    0 = kırmızı
    1 = yeşil
    2 = sarı
    3 = mavi
    4 = açık mavi
    5 = RGB değerler

    --"5" yaptığınız zaman kullanabileceğiniz 3 komut daha geliyor: cl_crosshaircolor_r, cl_crosshaircolor_g, cl_crosshaircolor_b. Bu komutlara 0-255 arası değerler verebilirsiniz. Grafik işleriyle uğraşan varsa daha iyi anlayacaktır. Red Green ve Blue ana renk paletinden her parametreye 256 değer verebilme şansına sahipsiniz. Bu şekilde 16 milyon tane farklı renk tonu yakalamanız mümkün.


    Dot ile klasik crosshair da kullanarak kombine etmek isteyenler için cl_crosshairsize komutunu 0'dan farklı bi değer yapıp thickness ile oynamak yeterli.
    Örneğin ;

    ## CS:GO - Kullanıcı Opsiyonları ## 24.04.2019 Güncel

    Bu SSdeki değerlerde cl_crosshairsize "4",cl_crosshairthickness "5" olarak ayarlı.Daha farklı seçenekler için değerlerle oynanabilir


    Not : Bu anlattığım özelleştirmeler sadece klasik moddaki crosshair seçeneğiyle gerçekleştirilebiliyor.
    ______________________________________________________________ Counter-Strike : Global Offensive __________

    Viewmodel FOV(field of view).

    Eskiden r_drawviewmodel komutunu 1 yapınca silah gözükür 0 yapınca silah gözükmezdi.Bu durumu farklı bi boyuta taşımışlar silahımızın dolayısıyla kolumuzun konumunu 3 parametreyle değiştirebiliyoruz :
    1 = desktop
    2 = couch
    3 = classic

    Komut : viewmodel_presetpos

    Tamamiyle grafiksel bir opsiyon.Hangisi hoşunuza giderse onu kullanabiliyorsunuz ben şu an classicte devam ediyorum ama 2 numaralı değerde de silah daha yakın görünüyor daha doğrusu gerçek hayatta pusarak bekleyince nasıl bir konum alınırsa o konuma sokuyor görüntüyü. Bu da daha yakın demek...

    Bu özelliği kendi isteğinize göre de kişiselleştirebilirsiniz.
    Bunun için gerekli komutlar ise ;

    viewmodel_fov : 54 - 68 arasındaki değerleri verebilirsiniz.Kolunuzun ve silahın ekranın altından ne kadar uzağında olması gerektiğini ayarlamaya yarar.
    viewmodel_offset_x : -2 ve 2 arasındaki değerleri verebilirsiniz.Kolunuzun ve silahın X ekseninde nerde olması gerektiğini ayarlamaya yarar.
    viewmodel_offset_y : -2 ve 2 arasındaki değerleri verebilirsiniz.Kolunuzun ve silahın Y ekseninde nerde olması gerektiğini ayarlamaya yarar.
    viewmodel_offset_z : -2 ve 2 arasındaki değerleri verebilirsiniz.Kolunuzun ve silahın Z ekseninde nerde olması gerektiğini ayarlamaya yarar.

    Koşarken silahınızın hareketi konusunda da bikaç opsiyon var. Mesela cl_bob 0 komutunu bilirsiniz.Silah yürürken ileri geri hareket etmez.
    Bu sefer bunu yapmak için bikaç komut gerekiyor:

    cl_bob_lower_amt ; yürürken silah birazcık geriyo doğru kayıyor ivmelenmenin doğal etkisiyle. Bunu engellemek için kullanılıyor. 5-21 arasında değer alabilir.Tavsiyem "5"
    cl_bobamt_lat ; yürürken silahın yatay olarak sağa sola sallanma komutu. Aldığı minimum değer 0.1 bu sebeple bunu tavsiye ediyorum.
    cl_bobamt_vert ; bu da yürürken silahın dikey olarak yukarı aşağı sallanma komutu. Aldığı minimum değer bunun da 0.1 bu sebeple yine bunu tavsiye ediyorum.
    cl_bobcycle ; bu da herkesin bildiği silahın sallanma frekansı ayarı. 0.98 default değerde kalması da yeterli ama max değer olan 2'ye aldığınızda sallanmaları pek hissetmiyorsunuz.
    0.1'e alınca da saçma oluyor çok hızlı ileri geri hareket ediyor frekans ayarı olduğu için en yüksek değere getirin dalgalanmayı en az hissetmek için. Tavsiyem bu.

    Bir de bunların dışında duck pozisyonuna geçerken silahın hareketlerini kontrol etmeye yarayan komutlar var :

    cl_viewmodel_shift_left_amt ; bu komut çömelirken silahın sola kayma ayarını yapıyor. 0 yaparsanız silah olduğu pozisyonda çömelirsiniz.
    cl_viewmodel_shift_right_amt ; bu da aynı komut sadece sağa kayma ayarı.
    Bu iki değeri 0 yapabilirsiniz ancak minimum değerler left için 0.5,right için 0.25. Bu sebeple illaki az da olsa o kaymayı görüyorsunuz. Tabiki rahatsız etmiyorsa bu değerlerle oynamamanızı tavsiye ederim.
    ______________________________________________________________ Counter-Strike : Global Offensive __________


    [size=5]Bu kısım artık kullanılabilir değil. GUI gibi düzenlemeler svpure'e takılıyor. Dolayısıyla bu kısmı es geçebilirsiniz.
    GUI renkleri düzenleme.

    Şimdi de GUI(Graphical User Interface) düzenlemeleri konusunda birkaç şey yazacağım. GUI dediğimiz oyunu aktif-pasif oynarken kullandığınız menüler, bildirimler, göstergeler vb. tümüne verilen isimdir. Kısaca açıklamak gerekirse kullanıcı arayüzümüzdür. CS:GO'da bunu değiştirmek de mümkün ancak biraz zahmetli o sebeple burada sadece tek bir göstergeyi nasıl değiştirebileceğimizi anlatacağım. Diğer kısımları da aynı şekilde kişiselleştirebiliyoruz.
    Ben burda sadece sağ altta görünen imha kiti simgesinin rengini değiştireceğim.
    Anlatmaya başlamadan önce değinmem gereken önemli bi konu da bu düzenlemeleri yapacağımız klasörün adresi; Steam dizininize girdikten sonra ..Counter-Strike Global Offensive\csgo\resource\flash klasörüne gelirseniz .swf uzantılı birçok dosyayla karşılaşacaksınız. İşte bu dosyaları düzenleyeceğiz. Ama nasıl ?
    -SWF decompile ederek. Bunu da herhangi bir swf decompile programıyla yapabilirsiniz ancak ben Sothink SWF Decompiler adlı programı kullandım.
    İnternette 30 günlük deneme sürümünü bulabilirsiniz.İndirmeniz için gereken linki yazmayacağım buraya.
    Programı indirdikten sonra açıyoruz. Sol panelde Explorer kısmından üstte verdiğim adrese geliyoruz hemen altta .swf uzantılı dosyalarımız görünüyor. Ordan örnek olarak buy_menu isimli dosyayı seçiyoruz.Seçtikten sonra sağ kısımdaki panelde buy_menu altındaki dosyaların ağaç görünümlü listesi çıkıyor. Oradan Shapes klasörüne tıklıyoruz;

    ## CS:GO - Kullanıcı Opsiyonları ## 24.04.2019 Güncel


    Daha sonra Shape 85(imha kiti)'in üstüne gelerek sağ tıklayıp Edit diyoruz;

    ## CS:GO - Kullanıcı Opsiyonları ## 24.04.2019 Güncel



    Edit menüsünü açtık. İmha kiti ekrana geldiğinde mouse ile bütün resmi seçili hale getiriyoruz ardından sol taraftaki renk paletinden istediğimiz rengi seçiyoruz.

    ## CS:GO - Kullanıcı Opsiyonları ## 24.04.2019 Güncel


    Renk değiştirmesini tamamladıktan sonra sol üstten Finish Edit butonuna basarak düzenlemeyi bitiriyoruz. Ardından hemen üst panelden Save seçeneğiyle dosyamızı kaydederek çıkıyoruz.Ama önemli bir konuya değineyim bu Save aşamasına geldiğinizde Save As kullanarak dosyayı farklı bi adla kaydedip orjinal dosyaları korumayı sağlayabilirsiniz ya da en baştan değiştirmek istediğiniz .swf dosyasının yedeğini alarak düzenlemeleri yapabilirsiniz size kalmış. Ama bence en baştan yedek alın çünkü sonradan değiştirmek isteyebilirsiniz.
    Son olarak düzenleme yaptıktan sonra imha kitimizin oyun içinde rengi değiştirdiğimiz renkte görünecektir.
    Bu konuda nette çalışma yapan kişiler var google'dan gamebanana sitesini referans göstererek CS:GO GUIs diye aratıp bulabilirsiniz. Benim de kullandığımın SSlerini koydum link vermeyeceğim çünkü zaten az var kolaylıkla bulabilirsiniz.

    Görüntüler ;

    ## CS:GO - Kullanıcı Opsiyonları ## 24.04.2019 Güncel
    ## CS:GO - Kullanıcı Opsiyonları ## 24.04.2019 Güncel




    ______________________________________________________________ Counter-Strike : Global Offensive __________


    Şimdilik bu kadar arkadaşlar. Grafiksel iyileştirme,düzenlemeler konusunda yeni bilgiler bulduğumda konuyu güncelleyeceğim. Eleştirilerinizi hoşgörüyle karşılarım sadece bahsetmek istediğiniz şey muhabbet gerektirecek birşeyse özel mesajı kullanmanız iyi olur konu kirlenmesin.
    Not: Herkesçe bilinen ayarları(interpolasyon,rate gibi) ekleme gereği duymadım zira yıllar oldu artık bilmeyen kalmamıştır diye düşünüyorum.
    Eksik olduğum veya hatalı yazdığım yerler varsa affola, söylerseniz düzeltirim.
    Herkese iyi forumlar,iyi oyunlar.

    edit 28.03.2014 - Cuma :

    Oyun içi crosshair ayarlarınızı linkten ayarlayarak config dosyanıza ekleyebilirsiniz ;
    http://www.krisskarbo.com/csgocrosshair [link ölmüş]

    Tüm silahlar için damage, armor ratio, penetration, speed gibi tüm datanın bulunduğu google spreadsheet ;
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/11tDzUNBq9zIX6_9Rel__fdAUezAQzSnh5AVYzCP060c/edit

    Curse takımı ve çoğunlukla adreN tarafından hazırlanmış Pro Tips ;
    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=142687770

    edit 27.04.2014 - Pazar :

    Bence konudakilerden daha önemli bir konuyla ilgili olarak yazılmış harika bir yazı. Mutlaka inceleyin.

    CS:GO Recoil Mechanics by twowordbird
    http://twowordbird.com/articles/csgo-recoil-mechanics/ [link ölmüş]

    edit 03.05.2014 - Cumartesi:

    Reddit'te gezerken denk geldi. Bu kadar kalitelisini Valve yapamıyor valla. Buyrun rankınızı detaylı bir şekilde görmek için;

    http://csgo-stats.com/ [link ölmüş]

    edit 08.05.2014 - Perşembe

    GO için sürekli aktif olan reddit sayfası. Salı günleri yararlı konuların toplandığı ana bir başlık oluyor. Bunları takip edebilirsiniz. Onun dışında diğer redditleri kullanan varsa bilecektir sürekli aktif olduğundan ve tam olarak stackoverflow gibi olmasa da Q&A tarzı bir platform olduğu için yararlı bilgiler edinebilirsiniz.

    www.reddit.com/r/GlobalOffensive

    edit: 17.06.2014 - Salı
    Linkler güncellendi.

    edit: 24.04.2019 - Çarşamba
    Ölü linkler kaldırıldı.

    İyi oyunlar.


    ## CS:GO - Kullanıcı Opsiyonları ## 24.04.2019 Güncel

    flux.

    24.04.2019 Güncel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilm-i yorum -- 24 Nisan 2019; 15:15:40 >







  • Güzel konu,güncellersen sürekli çok yararlı olur en kısa zamanda bende alacağım oyunu.Umarım hayal kırıklığı yaşamam, senelerdir cs 1.6 nın akışına alıştım CoD,BF'ye girince oyunumda ciddi bir düşüş oluyodu GO'nunda akışı cs 1.6 gibidir umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 10 Eylül 2012; 7:53:17 >
  • optimizasyon güzel bence oyunda. 120fps altına düşmüyorum hiç. asus k53sv
  • @uskgrim

    Teşekkürler emin ol hayal kırıklığı yaşamazsın.Ben klasikciyim biraz 1.6'dan başka oyun oynamam diyodum hatta Source mesela hiç sevmem ama CS:GO tam olmuş
    Oyun akışı olarak tam anlamıyla aynı diyemeyeceğim zira recoil tamamen farklı 1.6'dan.Ama yine de CS havasını veriyor o güzel.
    Konuyu güncelleyeceğim zaman içinde.

    @Klack

    Evet aslında o konuda da anlatabileceğim şeyler var mesela oyundaki puslu görüntüyü kapatabiliyoruz bu da saf fps artışı demek.Sonra HDR modunu kapatıp tamamen tertemiz texture elde edebiliyoruz ama bunları yapabilmek için sv_cheats açık olmalı bu da online oyunda imkansız demek.O ayarlarda çok abartı fpsler görmek mümkün ama şu an bile oyunun optimizasyonu çok iyi.100 fps aldıktan sonra da gerisi önemli değil zaten.
    İyi oyunlar




  • Güncellenmesini çok isterim çok işime yaradı devamını bekliyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufrido -- 17 Aralık 2012; 18:43:10 >
  • Yararlı konu olmuş teşekkürler
  • Çok faydalı döküman olmuş çok işime yaradı emeğine sağlık.
  • Çok faydalı konu teşekkürler
  • arkadaşlar ben oyundayken oyundan arada atıp bir map yüklerken veya çoklu çatışamda "uygulama başlatılamıyor zaten çalışıyor diyor oyunu sildim hrşeyini tekrar kurdum üstüne dosyaları doğruladım nedendir? çözümü nedir
  • Esl oynayanlar için o komutların değişmemesi lazım sanırım. İncelemek lazım cfgsini tabi bazı kodlar yasak çünkü.
  • ben steamdeki indirimden faydalanıp aldım bugün cs:go. Fps 30 40a düşüyor bilgisayarın özellikleriyle ilgili bir sorunum yok. Neyden kaynaklı olabilir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GGRY -- 29 Aralık 2012; 4:30:05 >
  • torrentden bulamadım kredi kartı olsa da alsak
  • Torrentini buldum fakat online oynanır mı bilmiyorum, malum sitede vardı.
  • Eline sağlık hortta olsa güzel bilgiler var
  • beyler uzun samandan beri oynamıyordum. torrente gördüm dayanamadım indirdim. farenin sağ tarafına tıklanınca hedef alıyordu bunda yapamıyorum sıcrayıp duruyor. hangi komut la düzelte bilirim....
  • Yerinde bir hort olmuş Faydalı
  • Hocam bu 1.5'teki gibi sıradan 4 çizgili aimi nasıl yapıcaz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeain*

    Hocam bu 1.5'teki gibi sıradan 4 çizgili aimi nasıl yapıcaz ?

    Oyun esnasında ESC ye bas
    Yardım & Seçenekler
    Oyun Ayarları
    Nişangah Tarzı
    Klasik
  • Arkadaş anlatmış bi'üst mesajda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilm-i yorum -- 21 Temmuz 2013; 3:59:06 >
  • Teşekkürler.
    Şu konudan yapmıştım bende
    http://forum.donanimhaber.com/m_78138318/tm.htm
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.