Şimdi Ara

Yargıtay: 'Banka konut kredisinden dosya masrafı alınamaz.'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.235
Cevap
74
Favori
135.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: compteach06

    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanali2727

    Ziraat bank dava açmış karşı dava avukat dosya masrafını icraya vermişti karşı dava açmışş. Şimdi benim avukat hakem heyetine verecekmiş dosyayı nolcak bakalım bu ziraat nasıl bir bankaymış ya. Devlet dosya masraflarını iade edin vatandaşa diyor. Devletin bankası ziraat bank bize karşı dava açıyor bakalım bekliyoz hayırlısı:) grlişmeleri aktaracağım buradan arkadaşlar...

    Aynı durumdayız . Ben daha hiç bir girişimde bulunmadım sizinkinin sonucunu bekliyorum ona göre hareket edeceğim. 1000 tl si kesin diğerleri belki alınamayabilir.

    Merhabalar dosya masrafıyla ilgili avukattan karar geldi karar iade edilmesi yönünde çıktı be avukat paranızı iade edecekler tahsil edeceğiz dedi. Yani bankalarn karşı dava açmasından hiç çekinmeyin hatta karşı dava açarlarsa bile özeellikle avukat turup sizde takip ettirin zaten tüketiciye olumlu çıkıyor. Bakalım şimdilik durum bu. Muhtemelen tekrar itiraz edemezler itiraz süresi de dolduktan sonra zaten parayı mecburen vermek zorundalar eğer vermezlerse avukat icraya verir zorla alır. Karşı davayla ilgili yaşadıllarımı paylaştım. Diyeceğim şudur bu kan amici bankalarda 1 tlnizi bile bırakmayın korkmayın hepsini tahsil edersiniz saygılarımla...




  • Kredi kullananlara iyi haber var. Yargıtay, bankaların dosya masrafı altında aldıkları para haksız bulan mahkeme kararını onadı. Bu haber nerdeyse bütün gazetelerde çıktı. ben iki defa biner lira dosya parası verdim. bu konuda forumda parayı bankadan geri alabilen var mı? bankalar hakem heyeti kararını mahkemeye götürüyorlar mı? bu konuda ortak hareket edebiliriz.
    http://www.gencbaro.org/haber/yargitay-banka-konut-kredisinden-dosya-masrafi-alinamaz.html
    http://ekonomi.milliyet.com.tr/deli-dumrul-ucretine-son/ekonomi/ekonomidetay/24.08.2012/1585598/default.htm
    http://www.eneger.com/kredi-dosya-masrafi-geri-alma-ornek-dilekce/
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • aralık ayında; avukatım aracılığı ile hakem heyetine verdiğim dilekçem 2 hafta önce olumlu karara bağlandı, dün de paramı işbankasından geri aldım. bilginize arkadaşlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanmbe

    akbank ın yeniden yapılandırma esnasında almış olduğu faiz indirim komisyonu için

    1-thh lehime karar verdi fakat banka bağlayıcı kararın üstünde olduğu için ödeme yapmadı

    2- tüketici mahkemesine başvurdum

    ilk celsede bilirkişiye gönderildi haziran 13 de 2. celse görülecek bilirkişi raporu lehime sonucu 14 haziran gibi paylaşırım herkese kolay gelsin
    arkadaslar bugun itibarı ile akbank icra yolu ile paramı hesabıma yatırdı....
    umarım mahkemeye itiraz etmezler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tipocu16 -- 4 Haziran 2014; 23:05:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanmbe

    yasin bey size çok fazla soru sordum hepsi içinde bilgilendirici cevaplar verdiniz.

    zahmet olmazsa bir sorum daha olacak

    yeniden yapılandırma için 130 tl harç yatırıp bankayı mahkemeye verip kazandım.
    bugün 78 tl artan para iadesi yapıldı ayrıca gerekçeli kararda 34 tl gönderi bedelinin tarafıma iadesine hükmedilmiş= toplamda geri alacağım ücre 78+34=112 tl yapıyor oysaki ben 130 tl yatırmıştım bu normalmi ?yoksa yanlış yapılan bir hesap mı var?

    KALAN 18 TL GEREKÇELİ KARAR YAZILDIKTAN SONRA TARAFLARA TEBLİGAT MASRAFI SANIRIM 9+9,
  • Halkbank'tan THH'ne yaptığım başvuru neticesinde 810 tl yapılandırma ücretini ve Kullandırım masrafı (dosya masrafı+ekspertiz+ipotek tesis) altında geçen 1250 tl'nin 1191 tl'sini bir hafta önce hesabıma yatırdılar.

    Ekspertiz ve ipotek tesis ücretlerini istemediğime dair bankaya dilekçe verdiğim halde. Çünkü birkaç arkadaşa kısmi ödeme yaparak Tüketici mahkemesine verdiler. Halkbank'taki görevli bu duruma kendilerinin de şaşırdıklarını ama genel müdürlükten tamamını ödeme talimatı aldıklarını ve mahkemeye vermeyeceklerini söylediler.

    Burada bilgilendirmelerinden dolayı bütün arkadaşlara teşekkürler.
  • BEDIRHANN B kullanıcısına yanıt
    2013 Yılında çektiğim konut kredisinin dosya masrafını geri aldım.Benim dosya masrafını "kar oranı indirim komisyonu" adıyla göstermişlerdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KISKANIYORLAR -- 7 Temmuz 2014; 16:16:05 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TNTB

    İpotek fek ücreti, konutun üzerindeki ipoteği kaldırmak için ödenilen ücret mi?Banka benden krediyi verirken ipotek tesis ücreti aldı.İpotek tesis ne demek?ipotek ettirme masrafımı oluyor ?

    İPOTEK TESİSİ VE İPOTEK FEKK ÜCRETLERİNİ GERİ ALABİLİRSİNİZ BUNLAR UYDURMA MASRAFTIR YANİ GERÇEK BİR HARCAMAYA DAYANMAMAKTADIR.
  • Hem avukat bey hem de diğer tecrübeli arkadaşlar deneyimlerini paylaşıp yol gösteriyorlar. Sağolsunlar. Ben de naçizane yapılması gerekenleri bir araya getiren bir yazı yazmıştım. Başlığa ilk Onun dışında yine finans piyasasında çalışan biri olarak naçizane tavsiyem, tüketici heyeti veya mahkemeye girişmeden önce bankaya bir kere sormakta fayda var. Artık kimi "bankalar doğrudan ödüyor" diye duyumlar alıyorum. Boşu boşuna yorulmamış olursunuz. Saygılar...

    http://paranya.com/dosya-masraf-iadesi/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fernando_S

    Arkadaşlar herkesin Kadir Gecesi mübarek olsun.

    1) 2.000'TL'ye yakın bir dosya masrafı ödedim ama bu ücreti elden mi, yoksa başka bir yolla mı verdim hatırlamıyorum... Şubem taşındığı için de eski hesap kapatıldı. Geçmiş hesap hareketlerine bakamıyorum. Ne yapmalıyım?

    2) Kredi hesabımdan hesap işletim ücreti almaya başladılar 2013 Nisan'dan beri. Böyle bir hakları var mı?



    TAŞINAN ŞUBEYE GİDEREK EVRAKLARINIZ İSTEYEBİLİRSİNİZ,
    KREDİYE BAĞLI HESAPTAN HESAP İŞLETİM ÜCRETİ ALINAMAZ GERİ İADESİNİ İSTEYEBİLİRSİNİZ
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyy@h

    Arkadaşlar bu konuda çok bilgim yok ama avukat lâ uğraşmak istemiyorum kendim almak istiyorum, yarın sabah akbank ve garanti bankası na iadeli taahhütlü yazı yollayacağım. Sizden bilgi ve tavsiye istiyorum. Yol gösteren olursa sevinirim.

    BANKAYA İADELİ TAAHHÜTLÜ YAZIYLA HİÇBİR SONUÇ ALAMAZSINIZ,
    DEKONTLARINIZI ÇIKARTIP 2000 TL ALTINDA İSE HAKEM HEYETİNE BAŞVURACAKSINIZ,AVUKATLA UĞRAŞMAYIN ZATEN, VEKALET VERİN AVUKAT SİZİN YERİNİZE UĞRAŞSIN
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetrüzgar4516

    BURADAN HERKESE SESLENIYORUM 2 YILLIK HUKUK MÜCADELEMDE SON KARARI YARGITAY SOYLEDI.YEREL MAHKEMENIN DOSYA MASRAFI NI TARAFIMA YAPILANDIRMA , ERKEN KAPAMA UCRETI CEZASINI RED ETMISTI .YARGITAY BUGUN ITIBAREN KARARI BOZMUSMUSTUR.YAPILANDIRMA RED KARARINI BOZMUSTUR.SAKIN KORKMAYIN TUM DOSYA MASRAFLARINIZI BANKALARDA BIRAKMAYIN.DAVA SURECI 2 YILSURDU.ONA PARA BUNA PARA.ADLIYE SARAYINA GITMEKTE CABASIYDI.AMA YILMAYIN.YAPTIGIM MASRAFLAR
    1, DAVA ACMA UCRETI 150 TL dosya masrafi
    2. 2.DAVA ACMA UCRETI 150 TL yapilandirma masrafi
    3. BILIRKISI UCRETI 260 TL
    4. DAVAYI KAYBETTIGIM ICIN A.A.U.T MASRAFI 750 TL
    TOPLAMI SIZ DUSUNUN.AMAM SONUNDA BOZDU. YARGITAY KARARIBOZMA GEREKCESI GELDIGINDE BURADA PAYLASACAGIM.SONRA YINE MAHKEME OLACAK .O KARARIDA SIZLE PAYLASACAGIM.

    INANMAYANLAR ICIN YARGITAY DOSYA NO. 2014/ 30547 DIR.BAKABILIRSINIZ...YASASIN ADALET.

    MAHKEME ISRARCI OLMAYACAKTIR YAPILANDIRMA DA ALINAN CEZA HAKSIZDIR, TEBRİKLER
    DAVANIZ TAM KABUL ŞEKLİNDE ÇIKARSA 750 TL AVUKATLIK ÜCRETİ DE ÖDEMEYECEKSİNİZ




  • quote:

    Orijinalden alıntı: umb

    quote:

    Orijinalden alıntı: T.Kaya Hukuk Bürosu

    Dilekcenizde muhtelemen bir eksiklik vardir. Dosya masrafinin iade edilemeyecegine dair karar degildir. Esastan inceleme yapilmadan usulden red edilmistir.

    Peki bana Yargıtaydan 15 gun once mesaj geldi. Adresime karar gelmedi. Zannederim gerekçesi orada yazacak, onu mu beklemeliyim? Yoksa burada adliyeye mi gitmeliyim?

    ADRESİNİZE YARGITAY KARARI İLE MAHKEMENİZDEN YENİ DURUŞMA GÜNÜ GELİR, MAHKEME KALEMİNDEN DE TAKİP EDEBİLİRSİNİZ
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fluminense

    kredi kartı aidat iadesiyle ilgili bir problemimiz var..şöyle ki Tüketici hakem heyeti lehimize karar verdiği halde banka ödemeyi yapmayıp dava açmış bulunmakta..
    bu durumda ne şekilde hareket etmeliyiz?
    dava günü duruşmaya girmeli miyiz yoksa girmeyip icraya mı vermeliyiz...diyelim ki duruşmaya katıldık,ne yönde ifade vermeliyiz?
    292 lira aidat için 1500 lira dava masrafı ve avukatlık ücreti vermek çok koyacak açıkçası...bi cevap bekliyorum sayın hocam..

    Hakem heyeti kararini icraya koymamak icin bir engel yok. Banka 15 gun icinde itiraz etmis, tuketici mahkemesinde gorulecek. Bu yapilan itiraz icrayi durdurmaz.

    Hakem heyeti kararini icraya koyun, durusmayada katilin, ifadelik bir durum yok alinan ucretin haksiz sart niteliginde oldugunu davanin red edilmesi gerektigini bildirin. Bankanin itiraz dilekcesini ulastirirsaniz daha yardimci olabilirim.




  • belmont B kullanıcısına yanıt
    Hakem heyetine basvururken dekontun kaseli islak imzali olma zorunlulugu bulunmamaktadir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T.Kaya Hukuk Bürosu

    İsteyebilirsiniz erken kapama ucretini, odenmesine karar verilcektir.

    YAPILANDIRILMA HARİCİ ERKEN KAPAMA YAPILDIĞINDA ALINAN ÜCRETİ GERİ İADE İSTEYEMEZSİNİZ, BU KONUDA EPEY KARAR VAR VE NET
    HAKEM HEYETİ DİKKAT ETMEYİP KARAR VERSE BİLE BANKA SİZE DAVA AÇIP KARARI İPTAL ETTİREBİLİR VE BANKAYA 750 TL AVUKATLIK ÜCRETİ İLE MAHKEME MASRAFLARINI DA ÖDERSİNİZ

    ERKEN KAPAMA ÜCRETİNİ (YAPILANDIRMA HARİÇ) GERİ İSTEMEYİN
  • HeroTürk

    Yarbay



    3194 Mesaj

    Dün; 13:39:22 Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz. Şikayet Paylaş Cevap Alıntı PM
    Arkadaşlar bizde Vakıfbank'tan çektiğimiz ev kredisinin masrafını geri almak için başvurduk, mahkeme bize 1.528 TL ödenmesi kararı verdi, bankayı arayıp sorduğumuzda ise banka bize bu para içerisinde emlakçı payının olduğunu 700 küsür liranın ona kesileceğini ve geri kalan 800 lirayı alabileceğimizi söylediler. Eğer karşı dava açsak bile ellerinde emlakçıya ait fatura olduğunu ve onlarında karşı dava açıp her türlü kazanacaklarını söylediler. Ve en az 5-6 ay bu mahkeme ile uğraşırsınız dediler.

    Bu olay doğru mu acaba ? biz 1500 liranın 700'üne çizik çekmek zorunda mıyız ? lütfen bilgi verin, en kısa zamanda gereği neyse yapmak istiyoruz. Teşekkürler.


    Elinizde mahkeme kararı var ise bunu alabiliyor olmanız lazım Banka ödemek istemezse temyize başvuruyor olmalı.Son yapılan düzenlemede Bankalar faturalı giderlerini ekleme yapmadan müşterilerine yansıtabiliyorlar.Bu emlakçıya ödenen bedelin ne için verildiği önem arzediyor bu durumda.




  • Kredi dosya masrafı ile ilgili dekont için Garanti Bankası 50 TL ücret aldı. BDDK hakem heyetine şikayet ettim. 3 e karşı 2 oyla reddedilmiş. Üyelerin üçünü bankalar atıyor 2 si bağımsız. Kimi kime şikayet edeceksin bu memlekette, ne biçim bir yer burası.
  • mucizevi M kullanıcısına yanıt
    banka mahkemeye vermezise 15 gün içerisinde sizi.

    icra yoluyla tahsil edersiniz paranızı
    .
  • mucizevi M kullanıcısına yanıt
    niye yaşayacaksınız ki ben verdim

    bi sıkıntı yok . icradan sonra kredi kullandım
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.