Şimdi Ara

Aya ilk ayak basan insan Neil Armstrong, hayatını kaybetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
5.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aya ilk ayak basan insan Neil Armstrong, hayatını kaybetti






    1969 yılında Apollo 11 uzay aracıyla aya başarıyla iniş yaptıktan sonra aya ayak basan ilk insan ünvanını elde eden Neil Armstrong, 82 yaşında hayata veda etti.




    Hafızalara kazınan "Bir insan için küçük bir adım ancak insanlık için büyük bir adım" sözünü söyleyen kişi olan Armstrong'un kalbe bağlı rahatsızlıklardan dolayı hayatını kaybettiği açıklandı. 

     

    O dönem SSCB ile ABD arasındaki mücadelenin en çok hissedildiği yerlerden birisi olan uzaya çıkma yarışında Armstrong bir ilki başararak ülkesine de büyük bir gurur yaşatmıştı. Son dönemlerde aya iniş görevinin bir senaryo olduğu iddiaları sıkça gündeme gelmekteydi. 




    Apollo 11, Armstrong'un son görevi olmuştu. Sonraki yıl NASA'da danışman olarak göreve başlayan Armstrong, 1999 yılında evlenmiş ve Cincinnati'de gözlerden uzak yaşamaya başlamıştı.




    Kısa süre önce NASA'nın yeterince teknoloji geliştiremediği konusundaki eleştirileri de gündeme oturmuştu.

     








  • Toprağı bol olsun.
  • Ne sırlarla gittin; Kim bilir ? Tabiki amerikalı üstler...

  • şimdide öteki dünyaya ayak basacak.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: depeche35

    Ne sırlarla gittin; Kim bilir ? Tabiki amerikalı üstler...


    Aynen. Ne sırlar var, kim bilir.

  • peki bu adam gitti aya neden ondan sonra kimse gidemedi acaba burası baya ilginç

  • Bari gitmeden önce kazıklasaydı ABD'yi de birkaç bir şey öğrenseydik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarjaleti -- 26 Ağustos 2012; 0:39:57 >
  • Ayak bastığı söylenen dense daha doğru olur.

  • dscoveryde yayinlanan mythbusters programinda zaten iddalarin hepsi curuduldu
  • Amerikan kültür emperyalizminin 20. yüzyılın büyük palavralarından birisinin kahramanı olarak gitti. Toprağı bol olsun.http://ilgincacaip.blogcu.com/neil-armstrong-aya-ayak-basti-mi/3156203

  • gerçekten sırlarla gitti,Rest in peace Nail(Neil)dayı..

  • Aya ayak basmanın bir bedeli var tabi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    peki bu adam gitti aya neden ondan sonra kimse gidemedi acaba burası baya ilginç


    yuri gagarin uzaya cikali nerdiyse 50sene oldu, peki neden ondan sonra 3 devletden baska hic kimse uzaya insan gonderemedi. uzaya hatta aya, marsa uydu gonderebilen ne avrupa, ne japonya nede hindistan insan gonderemiyor. simdiki japonya 50sene onceki rusyadan yada amerikdan teknolojik olarak geride mi?

    cunku is teknolojik ilerlemeye degil maddi guce ve bu maddi gucu harcamaya hazir kararliliga bakiyor. ilk gitmis olmanin vercegi gurur ve basari disinda hic bir devleti ve halkini bir kac ay tasi icin yuz milyarlarca dolar harcamaya ikna edemezsiniz. amerika uzay calismalarinin maliyetini artik kaldiramadigindan emekli olan mekiklerin yerine yenisini bile gelistiremedi. su an uzaya insan gonderebilcek bir araci yok. nerde ay yolculugundan bahsediyorsunuz.

    hala supheleriniz varsa yakin zamanda lunar reconnaissance orbiter uydusunun ay inis alanlarini cektigi yuksek cozunurluklu fotolarina bakabilirsiniz.






  • Arkasında dedikoduları bırakıp gitti, R.I.P
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vedder Man

    Arkasında dedikoduları bırakıp gitti, R.I.P

    dedikodu mu. guldurmeyin. arkasinda insan medeniyeti var oldugu surece unutulmayacak ismini birakti. peki siz geride ne birakacaksiniz.
  • Benim için büyük, insanlık için dev bir kayıp.
  • Bu arada astronomiden, astrofizikten, uzay çalışmalarından, bu çalışmaların ürünü teknolojilerden bihaber cahil kesim tarafından şüphelenilen Ay'a çıkışı gerçekten bu işten anlayan insanlarca komik geliyor.

    Lütfen bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın. Sonuçta hiçbiriniz ABD vatandaşı değilsiniz, onlarca milyar dolarlık Apollo görevlerinin vergi mükellefi onlar. Bırakın onlar düşünsün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 26 Ağustos 2012; 4:24:52 >
  • 63 te Başkan Kennedy öldürüldü. 68 de başkan adayı Kennedy öldürüldü. Vietnam da amerika batağa saplandı. Ruslar uzay araştırmalarında aldı başını gitti. Acil gündemi değiştirecek bir olaya ihtiyaç vardı. Böylece amerika aya iniverdi.

    Biri mekiğin altındaki ayak izini silmeyi unutmuş.

    O ayaka izi optimus prime ın olaiblir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mav1li -- 26 Ağustos 2012; 5:52:27 >
  • bir çınar daha devrildi !

  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiripeki bu adam gitti aya neden ondan sonra kimse gidemedi acaba burası baya ilginç
    yuri gagarin uzaya cikali nerdiyse 50sene oldu, peki neden ondan sonra 3 devletden baska hic kimse uzaya insan gonderemedi. uzaya hatta aya, marsa uydu gonderebilen ne avrupa, ne japonya nede hindistan insan gonderemiyor. simdiki japonya 50sene onceki rusyadan yada amerikdan teknolojik olarak geride mi? cunku is teknolojik ilerlemeye degil maddi guce ve bu maddi gucu harcamaya hazir kararliliga bakiyor. ilk gitmis olmanin vercegi gurur ve basari disinda hic bir devleti ve halkini bir kac ay tasi icin yuz milyarlarca dolar harcamaya ikna edemezsiniz. amerika uzay calismalarinin maliyetini artik kaldiramadigindan emekli olan mekiklerin yerine yenisini bile gelistiremedi. su an uzaya insan gonderebilcek bir araci yok. nerde ay yolculugundan bahsediyorsunuz. hala supheleriniz varsa yakin zamanda lunar reconnaissance orbiter uydusunun ay inis alanlarini cektigi yuksek cozunurluklu fotolarina bakabilirsiniz.


    Gonderemiyor değiller, projeler artık sadece bir ülkeye özgü değil mesela uluslararası uzay istasyonu gibi. İstasyona en son giden 3 mühendishttp://www.nasa.gov/mission_pages/station/expeditions/expedition32/index.htmlhttp://www.nasa.gov/mission_pages/station/cooperation/index.html

    Rus Amerikalı ve Japon....





  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.