Şimdi Ara

Protein Tozu Kullananlar / Zararını Görenler / Faydasını Görenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
432
Cevap
12
Favori
221.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 3 aydır bb yapıyorum ve beslenmem gayet düzgün yumurtamı tavuğumu balığımı pilav vs. yerim günlük olarak ama ant.sonrası kas yıkımını önlemek amacı ile optimium whey aldım 5lb sadece ant sonrası 1 ölçek su ile içiyorum haftada 3-4 kere ama kulaktan dolma çok laflar var biraz tedirgin oldum kısırlık yapıyor böbreklerde ve karaciğerde ilerki zamanlarda sorun çıkarta biliyormuş uzun süredir kullanan arkadaşlar böyle bir durum ile karşılaştılarmı tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim. İyi çalışmalar, iyi vücutlar dileğiyle..



  • saka yapıyosunz heralde ya bu yuzden olimpiyatlarda 2 tane altın alabildk iste herkes kafadan uydurma bisye inanıyo. Tamam protein tozu dogal bisy degil hklısnız soncta fabrikasyon bi urun islemden geciyo o proteinın saf olması icn ama bnun saglıksız oldugunu soliyen insaların son surat sigara icmesi fast food beslenmesi ickinin dbine vurması da gayet sacma bi sonuc doguruyo sen once kendine bak da sonra gel bni duzelt.
    Su ana kdr 10 kiloya yakın toz kullandm creatin, amino asit, pre workoutlar derken tonla sey kullandm bunların hic brinin kotu bi etkisi olmadı ki ben bu sporu 3 arkadasımla beraber yapmaktayım onlarda bnm kdr sey kullandı kmsede bi problem yok olmazda zaten supplementler burger king den yedigniz bi hamburgerden daha yapay degiller kesnlkle bu lafımın da arkasındayım. Bana normalde bi karaciger bobrek veya tansiyon sorunu olmayıp protein tozu veya creatin veya amino asitten zarar gorms brini bulun bırakıym sporu o kdr diyorm sadece allerji yapabilr toz o kdr.
    Bu arada arkadas doktordan bahsetmis ole her doktor aynı olmaz spor hekimine gitmen lazm abuk subk gobekli doktorlara gdip protein tozu dersen yooh yaa kullanmasın der bilmiyo etmiyolar icnde ne var ne yok. Spor hekimine sorcaksn ki yaklasık 3 spor hekimiyle konstm ben bu olayı cnku ailem de sizn gbi dusnuyodu hepsinin cevabı aynı spor yapıyosa kullanabilr bi problem yok yapmıyosa eger kullanmasa daha ii olur ki bnde kesnlkle aynı sekilde dusnmekteyim. Abartılmadıkca insan gbi ustunde gosterilen miktarlarda kullanıldıgında hic bi problem yaratmaz supplementler(pre workout ve termojenik yakıcılar dısında).
    Protein Tozunun zararı yoktur. Protein tozunuda almanızı önermem ama sebebi ise şu ; Protein ihtiyacınızı iyi karşılıyorsanız zaten gerek yok. İdmandan sonra hemen tavuğunuzu yiyebiliyorsanız hiç mi hiç gerek yok. He diceksinizki Pro lar neden kullanıyor ? Sebebi onların kas kütlesi + kg leri daha fazla normal beslenme + protein tozları ile ancak max seviyede tutabiliyolar protein miktarını. Diğer bi durum ise adamlar adı üstünde Pro . Hataya yer vermemeleri lazım.


    + Herkesin ağzında doktora git önericek vs gibi laflar. Doktor zaten bu konuyla bilgisi yok. Ben size bu işlerle ilgilenen vasfi söyleyeyim. Biyoloji uzmannları yada bilim adamları. Doktorların bunlarla bi alakası yok.Adam bide gidiyo sağlık ocağındaki doktora soruyor.
  • Arkadaşlar bende Protein tozu almak istiyorum. Çok araştırdım fakat git geller içerisindeyim sizce hangi markayı tercih edeyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi this_rock44 -- 24 Haziran 2013; 10:18:15 >
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Aşağıdaki ürünler hakkında fikri olan varmı?

    http://www.goprotein.com.tr/optimum-platinum-hydro-builder-chocolate-shake-520-gr-protein-tozu

    Optimumu inceledim kafam daha da karıştı kolesterol oranı biraz yüksek geldi, anlamadım. Birde bu kadar proteini bir seferde sindirebiliyormuyuz?

    http://www.goprotein.com.tr/Multipower-100-Whey-Protein-Chocolate-Cream-908-gr

    Multipower sanki çok daha safmış gibi, birde Alman malı olması bana ekstra bir güven veriyor.

    Yardımcı olabilirmisiniz, teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endenmer -- 26 Ağustos 2014; 8:51:32 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SVSTRGMR

    whey protein olarak marka ve ürün çeşidi önerebilir misiniz
    mesela %84 protein içeren birtane vardı herhalde

    Şu konudaki arkadaşa 3-5 seçenek sunmuştum. Size de aşağı yukarı aynılarını önerebilirim.

    http://forum.donanimhaber.com/Hangi_protein_tozu/m_77202239/tm.htm
  • Executor06 kullanıcısına yanıt
    Selam,

    Ultimate Prostar Whey Protein almayı düşünebilirsin. Bildiğim kadarı ile rakipleri arasında en yüksek protein değerine sahip ürün.

    http://www.goprotein.com.tr/Ultimate-Prostar-Whey-Protein-Chocolate-Creme-525-lb-2390-gr
  • Executor06 kullanıcısına yanıt
    http://www.bodybuilding.com/store/muscletech/nitro-tech.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endenmer -- 26 Ağustos 2014; 8:52:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: endenmer

    Selam,

    Ultimate Prostar Whey Protein almayı düşünebilirsin. Bildiğim kadarı ile rakipleri arasında en yüksek protein değerine sahip ürün.

    http://www.goprotein.com.tr/Ultimate-Prostar-Whey-Protein-Chocolate-Creme-525-lb-2390-gr

    Yanlış kişiye yazıyorsun heralde, ben ürün sormadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheGu4rdian

    Çok çelişkili konusuyorsun depresif_adam . Supplement kullanmak doğal bir yöntemdir zaten. Ne yani ? Sen zenginsin ben fakirim olayınamı getirmeye calısıyorsun? Yoksa supplementlerin normal besinlerden farkı olmadığınımı söylüyorsun ?
    Ben sana söyliyim 81 kiloyum DOОAL YOLLARDAN böyle oldum.




    66 kilo birisinin neyini kıskanıcam ben sacmalama.
    Yardakcısı oldugun arkadaş:supplementlerin gereksiz oldugunu iddiaa eden birisi
    Ve o muhteşem! vucudunu dogal yollarla iyi bir vucut yapılabilecegine dair delil olarak koyuyor..
    Ayrıca supplemetlerin zararlı oldugunu ve dogal olmadıgnı savunuyor.

    Ve kac aydır spor yapıyorsun utanmadan yalan söylüyorsun..
    Gaspari Super pump Max
    Bsn Amino x
    Bsn - syntha 6
    Mhp Glutamine - SR
    Vm 75 Solgar

    bu kürü muhtar teyze mi yaptı

    o cılız halinden kurtulmak icin kac kutu supplemet bitirdin.
    makarna+bulgur+pilavlamı o hacmi aldın!

    bi de kıskanmak diyor ulan o adamın neyini kıskanıcam
    66 kilo adam bildigin iskelet.


    al bu da senin konun degil mi ?

    http://www.bod****tr.com/vbforum/uye-fotolari/-jemholie-20-ay-54344-2.html

    gerçekten insanı cıgrından cıkıyorsunuz.

    bi de kıskanmak diyor
    sabah sabah dellendirdiniz beni




  • 21 yaşında 1.71 boyunda 63 kiloyum spora başladığımda 65 kilolu ve göbekliydim şimdi göbeği erittim ve dağıttım 1.63 kiloya düştüm.. 4 aydır spor salonuna gidiyorum fakat tamamen düzensiz ( iş , arkadaş çevresi ve güneş sağolsun ) spora gittiğim günlerdede çıkışta hemen arkadaşlar ile buluştuğum için iyi beslenemiyorum yani kesinlike bu protein tozuna gebeyim.. araştırmalarıma göre muscletech i öneriyor herkes.. bu ürünü satın alacağım (http://www.besindestek.com/muscletech-nitro-tech-performance-1800-gr,236.html ) , alıntı yaparak bilgi verebilecek biri var mı ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SilentNight78

    21 yaşında 1.71 boyunda 63 kiloyum spora başladığımda 65 kilolu ve göbekliydim şimdi göbeği erittim ve dağıttım 1.63 kiloya düştüm.. 4 aydır spor salonuna gidiyorum fakat tamamen düzensiz ( iş , arkadaş çevresi ve güneş sağolsun ) spora gittiğim günlerdede çıkışta hemen arkadaşlar ile buluştuğum için iyi beslenemiyorum yani kesinlike bu protein tozuna gebeyim.. araştırmalarıma göre muscletech i öneriyor herkes.. bu ürünü satın alacağım (http://www.besindestek.com/muscletech-nitro-tech-performance-1800-gr,236.html ) , alıntı yaparak bilgi verebilecek biri var mı ?

    tozu alıop içinde kas çıkıyo mantığı yok.bunu biliyorsun umarım.ikincisi takvitye almak için yetericne çalışıyor olman gerekli.yani 3*10 kaldır indir yapmak bişey değil.öncelikle sporunu düzene al.gerekirse programda buluruz.ben ikinci senemde almıştım.oda arkdşaın demesi ile yoska gene haberi yoktu.şehir efsanesiydi benimmiçin

    @doğu bu cevap ayrıca senin için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi montevo -- 20 Ağustos 2013; 9:43:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Masionette9


    Profosyoneller, antrenörler önermiyormu? Kanıt gösterirmisin? Ben hiç duymadım. Bak ben sana basit bi örnek vericem, P90X, 3 ayda dehşet sonuçlar veren bir program internetten araştırabilirsin, işte ilk ay başlayanlar için önerilen beslenme takvimi:

    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1604023/fee181aa-1725-43d5-a06b-149e53ddf8b0.png

    Sırf siz ilk aylarınızda protein içmediniz diye insanlarada aynı şeyi yapmasını istemeyin, günlük kas yapımı için vücudumuzun istediği protein 200-300 gr arası. Sen günlük 300 gr proteini nerenden temin ediyorsun 3 ay söylermisin? Kısacası sizin gibi daha memeleri yeni çıkan fitnessçı ergenler burda millete onu yapma diye antrenör kesiliyorlar. Ayrıca son nokta koyucam benim hocamda bana ilk ay protein tozu içmemi istedi kreatinle beraber vücudum komple değişti, ilk 3 ay protein içmeme muhabbeti tamamen lehinize sonuç verir.
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1604023/fee181aa-1725-43d5-a06b-149e53ddf8b0.png

    "Günlük kas yapımı için vücudumuzun istediği protein 200-300 gr arası" ?
    "Memeleri yeni çıkan fitnessçı ergenler" ?

    Konuyu p90x e çekmiş, bir de p90x i öğretecek bize.
    "İlk 3 ay protein içmeme tamamen lehimize sonuç verir" ? Benim dediğimi desteklemişsin son cümlenle. (lehin, aleyhin ne anlama geldiğini öğren önce)

    İlk aydan protein+kreatine başlamış...
    Muhtemelen daha spora başlayalı 2 ayını doldurmamışsındır, gelmişsin sağdan soldan duyduğun kalıp cümlelerle ahkâm kesiyorsun. Yaşın da muhtemelen 18den küçüktür. Yaptığım ilk alıntıya doğru düzgün cevap verebilmekten aciz olarak direkmen "memeleri yeni çıkan fitnessçı ergenler" gibi basit saldırılarla cevap verdiğin için benim açımdan muhattap alınmaması gereken kişiler sınıfına dahil oldun bu yüzden sana yazdığım son mesajım bu. İstediğin ürünü kullan, sanki kendi hayrıma konuştum.




  • Ben de bu konu hakkında bir kaç söylemek istiyorum. En başta Supplement'in anlamını unutmamak lazım olduğunu düşünüyorum. Eğer beslenmende protein ve amino asit profili dağılımında eksiklikler olduğunu düşünüyorsanız almanız gereklidir. Genelde bu sporu ciddi yapanlarda pek protein tüketim eksikliği olmuyor. Fakat günlük beslenmemizdeki tek tiplik yüzünden genel mineral,vitamin ve amino asit profili eksikliği ve dengesizliği oluyor. Bu durumda multivitamin ve amino asit kullanmak mantıklı görünüyor. Creatine e hiç bir şekilde lafım. Artık bu sporun lideri konumunda gibi görünüyor.

    Bu arada bir de 30 dakika ve anabolik pencereden bahsedenler için şöyle bir makale paylaşacağım.http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8563679
    Makaleye göre, Yoğun bir rezistans egzersizinden sonra kas içi protein sentezi miktarı antrenman sonrası 4 saat için %50 oranda 24 saat içinde ise %109 oranda artmaktadır.Bu protein sentezi oranı 36 saat sonra normal seviyeye inmektedir.Bu deneye göre bizim sandığımız aksine anabolik pencere o kadar da dar değil. Bu algımız tamamen protein tozu firmalarının ürünlerinin tüketimini haklı çıkarmak için daraltılmış bir algıdır. En önemli şey 36 saatlik sürede gerekli düzeyde beslenmekten geçmektedir.

    Ayrıca gece olayına da gelecek olursak ben gece yatmadan önce bir şey kullanılmaması taraftarıyım. Aç bir şekilde geçirilen gece uykusunun HGH 'yi tok şekilde uykudan daha fazla yükseltmektedir.Bunun nedeni ise açlıkta içinde bulunduğumuz insülin düşüklüğüdür. Vücut insülin düşürüp , vücutu survive konumuna getirmektedir. Bu durumda sanılanın aksine kas parçalanması yaşamamaktadır. Vücut survive konumda kaslarını korumaya alıp yağ yakımını sağlamaktadır. Fasting üzerine yapılan çalışmalarda açlık durumlarında 36 saat sonra kas yıkımına başlandığı ortaya çıkmıştır. (Makaleyi bir kaç gün içinde koyacam). Yine bu durum sadece firmaların kazein satma stratejileridir.Bu arada deneyler Steroidsiz bireyler üzerinde yapılmaktadır.

    Diyeceklerim bu kadar. Eleştirileri heyecanla bekliyorum. İyi günler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zallas003

    Ben de bu konu hakkında bir kaç söylemek istiyorum. En başta Supplement'in anlamını unutmamak lazım olduğunu düşünüyorum. Eğer beslenmende protein ve amino asit profili dağılımında eksiklikler olduğunu düşünüyorsanız almanız gereklidir. Genelde bu sporu ciddi yapanlarda pek protein tüketim eksikliği olmuyor. Fakat günlük beslenmemizdeki tek tiplik yüzünden genel mineral,vitamin ve amino asit profili eksikliği ve dengesizliği oluyor. Bu durumda multivitamin ve amino asit kullanmak mantıklı görünüyor. Creatine e hiç bir şekilde lafım. Artık bu sporun lideri konumunda gibi görünüyor.

    Bu arada bir de 30 dakika ve anabolik pencereden bahsedenler için şöyle bir makale paylaşacağım.http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8563679
    Makaleye göre, Yoğun bir rezistans egzersizinden sonra kas içi protein sentezi miktarı antrenman sonrası 4 saat için %50 oranda 24 saat içinde ise %109 oranda artmaktadır.Bu protein sentezi oranı 36 saat sonra normal seviyeye inmektedir.Bu deneye göre bizim sandığımız aksine anabolik pencere o kadar da dar değil. Bu algımız tamamen protein tozu firmalarının ürünlerinin tüketimini haklı çıkarmak için daraltılmış bir algıdır. En önemli şey 36 saatlik sürede gerekli düzeyde beslenmekten geçmektedir.

    Ayrıca gece olayına da gelecek olursak ben gece yatmadan önce bir şey kullanılmaması taraftarıyım. Aç bir şekilde geçirilen gece uykusunun HGH 'yi tok şekilde uykudan daha fazla yükseltmektedir.Bunun nedeni ise açlıkta içinde bulunduğumuz insülin düşüklüğüdür. Vücut insülin düşürüp , vücutu survive konumuna getirmektedir. Bu durumda sanılanın aksine kas parçalanması yaşamamaktadır. Vücut survive konumda kaslarını korumaya alıp yağ yakımını sağlamaktadır. Fasting üzerine yapılan çalışmalarda açlık durumlarında 36 saat sonra kas yıkımına başlandığı ortaya çıkmıştır. (Makaleyi bir kaç gün içinde koyacam). Yine bu durum sadece firmaların kazein satma stratejileridir.Bu arada deneyler Steroidsiz bireyler üzerinde yapılmaktadır.

    Diyeceklerim bu kadar. Eleştirileri heyecanla bekliyorum. İyi günler

    Aynısını bende okumuştum, doğrudur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zallas003
    Bu deneye göre bizim sandığımız aksine anabolik pencere o kadar da dar değil. Bu algımız tamamen protein tozu firmalarının ürünlerinin tüketimini haklı çıkarmak için daraltılmış bir algıdır. En önemli şey 36 saatlik sürede gerekli düzeyde beslenmekten geçmektedir.

    +1. Anabolic pencere supplement firmaları tarafından biraz abartılıyor.

    Şu makale birkaç parçadan oluşuyor. En başından sonuna okuabilirsiniz. Bu konuyla ilgili olarak şöyle diyor;

    http://www.bodyrecomposition.com/nutrition/what-are-good-sources-of-protein-speed-of-digestion-part-2.html

    Almost without exception, whey was suggested as the best protein for after training to get aminos into the bloodstream more quickly. As noted yesterday, not only is this not true but there is emerging data (discussed in detail in The Protein Book) that fast proteins after training are not the optimal choice for promoting lean body mass gains, slow proteins or a combination of slow and fast proteins appear to be more effective. I’d refer readers back to my article on Milk: The New Sports Drink? A Review where milk outperformed soy (a fast protein) for promoting lean body mass gains.

    Şu da güzel makale, süt hakkında;http://www.jissn.com/content/5/1/15




  • quote:

    Orijinalden alıntı: feelulive

    http://www.milliyet.com.tr/uzun-yasamin-sirri-vucutcularda-gizli-/yasam/sondakika/06.10.2010/1298153/default.htm

    Uzun yaşamak yine vücut geliştirmede saklı bence ama amino asitlerden çok antrenman yaptıkça salgılanan büyüme hormonundan olur diye düşünüyorum. Yaşlanmayı, hücre yenilenmesinin yavaşlamasını belli oranda engelliyor.
    Tabi bu hormonlu tavuk ve yumurtaları yiyerek ne kadar sağlıklı kalıyoruz orası da meçhul




  • Protein tozu yerine KEFİR kullanımını nasıl buluyorsunuz? Hem doğal, hem sağlıklı hemde whey peynir altı suyu olarak protein bakımından çok çok zengin...

    Ben KEFİR'i antrenmandan önce ve antrenmandan sonra 500ml içiyorum, antrenman yapmadığım günlerde yatmadan önce tüketiyorum ve çok faydasını gördüm diyebilirim, yalnız evde yağsız keçi sütü ile mayalayarak yapıyorum dışardan alırsanız katkı maddesi çok olduğundan önermiyorlar.

    Protein tozu kullandım ancak bir süre ara verdim karaciğerimde yağlanma oldu bu şekilde ikame ediyorum sonra tekrardan toza dönebilirim.

    Protein tozuna göre hiç değilse doğal ve kafam biraz daha rahat...

    Örneğin burada faydalı bilgiler var bakabilirisiniz;
    http://cyclingtr.com/blogs/bisiklet-beslenme/archive/2012/08/12/do-al-whey-protein-kefir.aspx




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ganil17

    Protein tozu yerine KEFİR kullanımını nasıl buluyorsunuz? Hem doğal, hem sağlıklı hemde whey peynir altı suyu olarak protein bakımından çok çok zengin...

    Ben KEFİR'i antrenmandan önce ve antrenmandan sonra 500ml içiyorum, antrenman yapmadığım günlerde yatmadan önce tüketiyorum ve çok faydasını gördüm diyebilirim, yalnız evde yağsız keçi sütü ile mayalayarak yapıyorum dışardan alırsanız katkı maddesi çok olduğundan önermiyorlar.

    Protein tozu kullandım ancak bir süre ara verdim karaciğerimde yağlanma oldu bu şekilde ikame ediyorum sonra tekrardan toza dönebilirim.

    Protein tozuna göre hiç değilse doğal ve kafam biraz daha rahat...

    Örneğin burada faydalı bilgiler var bakabilirisiniz;
    http://cyclingtr.com/blogs/bisiklet-beslenme/archive/2012/08/12/do-al-whey-protein-kefir.aspx



    protein tozu ile kefir nasıl kıyaslanır anlamadım
    protein tozunun en az %70'i proteindir
    kefirin ise yanlış bilmiyor isem %4 protein

    amaç yağsız kas kütlesi yapmak ise en ideali yine protein tozudur
    protein tozunda ne gibi bir katkı maddesi varmış açıklarsanız sevinirim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Executor06

    quote:

    Orijinalden alıntı: feelulive

    http://www.milliyet.com.tr/uzun-yasamin-sirri-vucutcularda-gizli-/yasam/sondakika/06.10.2010/1298153/default.htm

    Uzun yaşamak yine vücut geliştirmede saklı bence ama amino asitlerden çok antrenman yaptıkça salgılanan büyüme hormonundan olur diye düşünüyorum. Yaşlanmayı, hücre yenilenmesinin yavaşlamasını belli oranda engelliyor.
    Tabi bu hormonlu tavuk ve yumurtaları yiyerek ne kadar sağlıklı kalıyoruz orası da meçhul


    http://www.milliyet.com.tr/uzun-yasamin-sirri-vucutcularda-gizli-/yasam/sondakika/06.10.2010/1298153/default.htm

    quote:

    Uzun yaşamın sırrı "vücutçularda" gizli!
    Bilim insanları, insan ömrünü 10 yıl uzatmanın yolunu bulduklarına inanıyorlar...
    16:07 | 06 Ekim 2010
    Uzun yaşamın sırrı vücutçularda gizli!

    milliyet.com.tr

    Bilim insanları, vücut geliştiricilerin kullandığı protein tozunun uzun ve sağlıklı yaşamın sırrını içerdiğine inanıyorlar.
    Yapılan araştırmayla, proteinlerin yapı taşı olan amino asitlerden meydana gelen bir kokteylin bir farenin ömrünü yüzde 12 artırdığı artırdığı ortaya çıktı. Araştırmacılar, bunun özellikle yaşlı ve hasta olanlar olmak üzere insanlarda da faydalı olabileceğine inanıyor.
    Laboratuvar deneylerinde orta yaştaki sağlıklı farelere içine üç özel amino asit karıştırılmış olan içme suyu verildi. Bu fareler, normal beslenen diğer farelere göre dikkate değer bir şekilde daha uzun süre yaşadılar. Bu farelerin ömrü 869 güne kadar uzadı. Normal beslenen farelerin ömrü ise 774 gün. Burada yüzde 12'lik bir fark olduğu saptandı. Daha uzun yaşamaya, hücrelere enerji tedariğini artıran ve serbest radikaller olarak adlandırılan yok edici moleküllerin neden olduğu oksidatif zararı azaltan biyolojik değişimlerin eşlik ettiği belirlendi.
    Deney yapılan farenin daha fazla yaşama gücüne sahip olduğu ve kas koordinasyonunun geliştiği gözlemlendi. Amino asit karışımı verilen farenin, daha fazla mitokondri (hücrelerdeki enerji kaynakları) ürettiği belirtiliyor. Ayrıca uzun yaşam geni olarak bilinen SIRT1'nin aktivitesinin de arttığı ve serbest radikallere karşı daha iyi savunma geliştirdiği belirlendi.
    İtalya'daki Milano Üniversitesi'nden Dr. Enzo Nisoli, "Bu, ilk kez bir amino asit karışımının farede yaşam süresini uzattığını ortaya koyuyor" diye konuştu. Geçen yıl bilim insanları aynı amino asitler, lösin, isolösin ve valin tek hücreli mayada yaşam ömrünü uzattığını bulmuştu.
    Cell Metabolism adlı dergide yayınlanan yeni bulgular ise, amino asit takviyesinin insanlarda da bu tip yararlar sağlayacağı yönündeki ihtimali güçlendiriyor. Bilim insanları, çalışılan farenin yaşlı, ama sağlıklı olduğuna dikkat çekiyorlar. Özellikle kalp hastalıkları, kronik akciğer hastalıkları ya da enerji düzeylerini düşürmesiyle bilinen diğer hastalıklara sahip insanlarda aynı etkileri yaratabileceğine inanıyorlar. Doktor Nisoli, bunun için kapsamlı bir deney sürecine girilmesi gerektiğini belirtiyor.


    BCAA nın faydalarından bahsetmişler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 2 Kasım 2013; 20:55:31 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.