Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (229. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41.240
Cevap
277
Favori
4.325.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 227228229230231
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: maxfocus
    Selamlar,

    O parçanın içinde kauçuk bir diyafram var ve 15-20 tl lik bir parçadır. Baymak luna benim eski kombimdi aynı sorun oldu ve bu diyaframı değiştirdiler, 40 tl para vermiştik. Komple değişiminin gerektiğini düşünmüyorum. Parça değişimlerinde dediğiniz şekilde eski parça için , yeniden bir bedel düşümü olmaz. Bu yaparsa da yetkili olmayan bir servis yapar.
    Ayrıca arızalı parçayı istemekde en doğal hakkınızdır. Yetkili bir servisinde bu parçayı almaması gerekirdi. Arabalarda bile eski fren disklerini müşteriye veriyorlar. Sizde kalsaydı ayrıca yapılan işlemin gereğinin doğruluğunu sorgulamak açısındanda elinizde delil olurdu.
    Artık çokda yapacak bir şey yok.Sorun çözüldüğü için çok da düşünmeyin , sonuçta hepimiz, tecrübeler için bazen bedel ödüyoruz.


    Cvp için tşkrler
    Kauçuk bi parça demek Ben servisten gelen çocuğun sorunu anladıktan sonra aşağıya arabaya inip ordan bu fotoda gördüğünüz yuvarlak döküm parçadan geirdiğini görmüştüm
    Değiştirecekleri prçanın onun aynının içindeki minyatürü sanmıştım
    Ozaman o getiridkleri ne idiki Neyse dediğiniz gibi belki bi tecrübe karşılığında bi bedel ödedik
    Ama ben rahat çalışsınlar diye sürekli başlarında durup her yaptıklarını sorgulamadım
    Bundan sonra böyle yapmam Ne takıyor ne çıkarıyor bakar ve cvp isterim İstedikleri kadar kzısın söylensinler

    Eski parçaya bedel düşme konusunda yien bir yerde bu tür bi sorun yaşayanın başına geleni anlattığını okumuştum Nerde okuduğumu bulamadım
    260 tllik parçayı takmışlar eskisinide 50 liraya satın alarak 210 almışlar
    Bu duruma cvp verenlerde servisler onu tekrar kullanır diye yazmışlardı Ordan aklımda kaldı




  • quote:

    Orjinalden alıntı: freelens

    sevgili maxfocus,
    şimdi bendeki buderus u052 kombinin grundfos marka sirkilasyon pompası 3 kademeli ve fabrika çıkışı olarakta 3.yani son kademede geldi.
    evdeki 6mt*60cm dd plus peteklere, evde eski demir tek hat ve gidiş 30 mt.dönüş 30mt.boru olmasına rağmen banyodaki son peteği dahi rahatlıkla suyu basmakta ve ısıtmakta.
    fakat malum bu aralar havalar biraz ısındı, kombi devamlı en kısık ayarda çalışmakta; ki bu kış hep en kısıktaydı hiç de yükseltmedim ve gayet güzelde ısındım bu şekilde yani pomp.3. kademede 38-39 dercede devreye girip 50 derecede devreden çıkmakta bu da bayağı bi sıcaklık veriyor bu havalarda bunalıyoruz eve(oda termostatından falan hiç bahsetmeyelim kullanmayacağım)
    evin içi şu an 23,5-24,5 derece seviyelerinde tabiki bu da dediğim gibi kombinin daha kısığının olmamasından kaynaklanmakta
    yaptığım denemelerde pompa 2.kademede de tüm peteklere basmakta kombi 35-36 / 50 derecelerde devreye girip çıkmakta 1. kademede ise 32-50 dercelerde devreye girip çıkmaktadır fakat burada son peteklere su basamıyor
    şu an 2. kademeye aldım ve petekler biraz daha ılık oldu yani ısıları düştü bende zaten bu şekilde istiyorum yoksa ev hamam gibi oluyor 3. kademede ama bazı kaygılarım var
    satır başlıklarıyla anlatabildim herhalde.
    sormak istediğim sorular şunlar
    1)sirkilasyon pompasını 2. kademeye aldım kombi 35/50 derecelerde devreye girip çıkmakta petekler biraz daha soğumakta ve kombi biraz daha geç devreye girmekte yani bekleme süresi uzamakta
    2)3.kademede daha sık devreye girmekte 38/50 derece petekler çok ısınmakta bunaltmaktadır
    3)1.kademede 32/50 arası devreye girip çıkmakta idi zaten;

    şimdi yakıt ekonomisi açısından hangi kademe daha ekonomiktir
    1.kademe 32/50 2.kademe 36/50 3.kademe 38/50 devreye girip çıkmakta idi en ekonomik ayar bunlardan hangisidir ve ekonomi açısından hangi kademede kullanmamı önerirsiniz
    örneğin günlük olarak 3.kademede 8m3 gaz yakan kombi aynı şartlarda 1.ve 2. kademede ne kadar gaz yakar.
    tşk kolay gelsin...



    Selamlar,

    Sirküle pompasının sizin için aslında 2 kademe olması yeterli. Ancak eski demir boru kullanılması işi bozuyor, tavsiyem su basıncını 1.5 yerine 1.7 gibi yapıp arka petekleri tekrar kontrol etmeniz.
    Bunun dışında 2 kademede kombi sıcaklık değerleri açısından daha stabil çalışmış , ısıtma sürecinde birim sürede geçen su miktarı daha fazla ısı absorbe ettiğinden, dönüş suyuda hızlı olarak yükselmemiş ve kombi daha uzun ısıtma süresine göre daha fazlada bekleme (dönüş suyunun soğuması) süresi gerçekleşmiş.
    Bildiğimiz gibi bazı kombiler bu yöntemle yani sirküle devrini ayarlayarak , (suya verilen ısının su geçiş miktarı ile belirlenmesi)modülasyon yapmaktadır.
    Gaz tüketiminde ciddi bir fark olmayacaktır, sadece kombi daha az devreye girdiği için kalkıştaki kayıplar azalacağından genel toplamda küçük tahminen %3-4 civarında bir fark yaratabilir diye düşünüyorum.
    Sonuçta evi belli bir sıcaklıkta tutmanız için gereken gaz miktarı belli , bu miktarı muhakkak tüketeceksiniz, dediğim gibi ilk ateşlemeden modülasyona kadar olan (min alev boyuna düşme) sürede değişmeyecek ama bunun gerçekleşm sayısı azalacağından + bir fayda sağlayacaksınız.

    Benim tahminim eğer tesisat 3 çeyrek plastik veya bakır boru olsaydı 1 kademe bile yeterli olurdu ama , eski evimde de demir olan tesisatta gördüğüm kadarıyla özellikle dönüşlerde demir borular eğrildiği için buralarda su hızı düşüyor. Genel bu boruları eğerken içene silisli kum doldurup ısıtıp eğiyorlar ayrıca çektirmeli hidrolik eğmelerde var, ama sonuçta geniş açılarla çalışmak gerekiyor, bu da çok istenen bir durum değil.
    Daha iyi bir performans için tesisat ve petek temizliği, yada tercihen bakır olmazsa plastik boru tesisat düşünebilirsiniz.
    Kolay gelsin.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kerim73 degerli maxfocus
    size gectigimiz aylarda kastamonu hakkında bilgi almış ve gercekten verdiginiz bilgiler dogrultusunda bir cok yakınlarımı yönlendirmeye calışmştım.ben sizden izmit ilinde brüt 77m2 kare 2+1 güney batı ısı yalıtımı yapılmış 7 kat üstümde 2 kat daha var daire için kac kw lik bir kombi almam lazım kendim oturmayacagım kiraya verecegim yinede sorun cıkartmayacak izmit ilinde iyi servis hizmeti veren bir kombi almak istiyorum yalnız petek boylarını vs bilmiyorum banyoda havlupan var daireyi mayıs haziran gibi teslim alacagım.saygılarımla
    E TİPİ DAİRE (2+1) 77 m²


    Selamlar,
    Petekler pkkp22 h:60 olacak şekilde ve 75-65 tesisat için,

    Salon : 16.17 m² 1,2 mt
    Y.Odası : 8.40 m² 0,6 mt
    Oda : 10.11 m² 0,7mt
    Antre : 4.25 m² 0,4 mt
    Hol : 4.60 m² 0,4 mt
    Mutfak : 5.76 m² 0,4 mt
    Banyo : 4 m² 0,4 mt
    WC : 2.20 m² istenirse 650*700 havlupan
    Balkon : 2.41 m² gerek yok 4,1 mt petek yeterli gözüküyor.
    Isıtma alanınız 53,29 m2 çıkıyor bu durumda 17000 veya 20640 kcal tüm kombiler uygundur. Alacağınız kombinin güç çıkışınıda 12 kw yani 10320 kcal olarak ayarlasınlar. Kolay gelsin.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: cimbom38
    Sn. maxfocus,
    Havalar iyi gidiyor ve günlük 7 m3 ortalama ile son bir ayda 198 m3 gaz harcadık.Bir kaç sorum olacak.
    -80 m2 veya ara koridorlar dahil 90 m2 ısıtma alanı için 20 000 kcallik hermetik kombi kapasitesini zorlamayacak max. kcal ısı ihtiyacı ve max petek ne olmalıdır?Tekrar petek yetersizliği yaşamamak için petek boyunu evin durumuna göre çok soğuk günlere yetecek olabildiğince max uzunluğa ayarlasak ve normal hava sıcaklıklarında kombi sıcaklığını düşük tutsak doğru olurmu?
    -75-65 C lik tesisat da ekonomik kombi sıcaklık aralığı ne olmalıdır?45-50-60 derece gibi ekonomik bir kombi ısı aralığı varmıdır?Yoksa evi kaç derecede ısıtabiliyorsak hava durumuna göre biz mi ayarlayacağız? 75-65 lik sistemin 90-70 göre olan avantajını kaybetmek istemiyorum.
    Bilgi verirseniz sevinirim.Selamlar.


    Selamlar,

    20000 kcal kombi için, petek tipi pkkp22 h:60 lar olarak, kombinin gücünün %15 altındaki değerden 20000kcal -%15=17000/2150 kcal/mt=7,9mt 90-70 çalışma için, 17000kcal/1500kcal/mt=11,3 mt 75-65 çalışma için gerekir.
    Burda 75-65 sizin için doğru çalışma hedef sıcaklığı olur. Evin gerekli ısıl ihtiyacı 75-65 tesisat üzerinden karşılanırsa ki bu en soğuk dış ortam ısısı baz alınarak yapılacak , bu sıcaklığın üst değerlerinde daima düşük tesisat sıcaklıkları ile ısınma gerçekleşir.
    Benim kendi evimde bu değerin biraz daha altında 65-45 olacak şekilde ve kombinin ayarı, dış ortam 4-5 derece iken 41 derece (50-32 arasında çalışıyor)ile evi 20-21 derecelerde tutuyor ve tüm odaları (banyolar 23-23.5 civarında). Benim önceki 2007-2008 kışındaki tesisat ve kombimle olan tüketimim yarı yarıya düştü. Bu sezonda en soğuk sıcaklık aralıkda istanbul kartalda gece -1 gündüz 0 derece oldu ve bir iki hafta kadar 1-2 derece sıcaklıklar sürdü, onun dışında genelde hep 4-8 dereceler arasında ortalama oldu. Bu sene kar yağmadı diyebilirim.

    Evi ısıtma için dış hava sıcaklığına bağlı olarak kombinin kazan suyu çıkışı attırılıp azaltılmalı, sabit ayarlar belli bir dış sıcaklık değerinde (alt ve üst eşikde) yetersiz kalacakdır. Siz bunları yaşadınız biliyorsunuz bu nedenlede dış hava sensörlü bir kombi kullanımını artık olmazsa olmaz diye düşünüyorum. Oda termostadı kullanımı ilede çok daha sağlıklı olur.
    40-50-60 değerini bırakın insanlar , eğer gerekli ısı miktarını verebiliyorsanız 28-30 derece ile bile evlerini ısıtıyırlar.

    Şimdi bazılarına abartı gelebilir ve şimdiye kadar bahsetmediğim bir tesbitimi anlatmak istiyorum. Ben kombiyi bazen 30 derece ayarında bıraktım,
    Bu durumda kombi 21 derecedeki dönüş suyunda ısıtmaya, 39 dereceye varan çıkış suyunda beklemeye geçiyor, dış ortam sıcaklığı 8-9 derece iken bu ayar benim evimi 18-18,5 derecelerde tutuyor. Dış ortam 10ve 11 derece civarında iken 19,5 -20 dereceleride gördüm.
    Bu da yalıtımla ilgili, benim 2 senedir edindiğim izlenimim, dairemin yalıtımının 3 derecelik dış ortamdan sıcaklığının altına düştüğünde yeterli olmadığı şeklinde. Estetik kaygılardan dolayı, içerden yapılan 2,5 cm lik mantolama zayıf kalıyor.Bu nedenlede 3 dereceden sonra kombi ayarını düşen dış sıcaklığa göre 48 dereceye kadarda yükseltmek gerekiyor. İlerde binaya dışardan min 4 cm lik yaptırmayı planlıyoruz. Bu olursa muhtemelen 42 derecelik kombi yarı ile -3 derecelik dış ortamda bile 23-24 dereceleri yakalamak mümkün olacak.
    Kısaca kombi tesisat - petekler , oda term , dış hava sen. vb. tamam ama yalıtım hepsinden daha önemli bir konu.Bunu ihmal etmeyin.
    Kolay gelsin.




  • bilgi için teşekkürler.
  • Sn. maxfocus,
    Bilgi için teşekkürler.
  • Merhabalar,

    Ankara Keçiörende yüksekte önü açık 7 katlı bir binanın 4.katını aldık.
    Ev yeni bitti, sıfır bina, 3 cephe (KuzeyBatı, büyük cephe KuzeyDoğu ve GüneyDoğu).
    Kombi ve Petek taktıracağız. Komşunun tavsiyesiyle gittiğimiz kombici Demirdöküm Nitron HK F 224 (DG) Hermetik 20.000 kcal/h kombiyi ve PKKP22 panel radyatör önerdi.

    Evin ölçüleri şunlar;
    Tavan Yüksekliği : 2,60 m
    Salon : 25,70 m2 (5,56x4,62)
    Yatak Odası : 15 m2 (2,73x5,55)
    1.Oda : 11,40 m2 (2,80x4,06)
    2.Oda : 8,60 m2 (2,92x2,94)
    3.Oda : 12,20 m2 (3,00x4,06)
    Mutfak : 11,25 m2 (3,00x3,74)
    Banyo : 4,20 m2 (2,49x1,69)
    Tuvalet : 3 m2 (1,78x1,70)
    Hol : 16 m2 (12,5x1,30)

    Yaklaşık 110 m2 kullanım alanı var.
    5,00 ve 8,00 m2 iki balkon var(yatak odası ve mutfakda). Balkon kapıları 1,83 m2 (0,84x2,18)
    Her odada 1,5 m2 pencere var. Salonda 1,8 ve 4,00 m2 iki pencere mevcut.
    (Pencereler ahşap, camlar ısıcam)

    Isınma problemi yaşanmaması için kullanılması gereken Kombi ve Petek boyları ne olmalıdır?
    Neler tavsiye edersiniz?

    Yardımlarınızı bekliyorum... Şimdiden Teşekkürler..




  • arkadaşlar.daha önce kombi önerilerinizi almıştım.bilmeyince A harfi çok zordur derler.takıldığım konu şu.ECA CONFEO PLUS...ileECA CONFEO DİJİTAL..dediğiniz ürün aynı ürünmü.anlayamadım.kusura bakmayın
  • merhaba arkadaşlar dün praktiker de airfel in yoğuşmalı kombisini gördüm 1500 tl ye alet hakkında bilgisi olan var mı tavsiye edilirmi bilmiyorum ama yoğuşmalı düşünenlere bakmalarını tavsiye ederim linki http://www.praktiker.com.tr/praktiker-international/html/tr_TR/65128/index.html
  • Vaillant kombiler için şu saat itibarıyle modulasyonlu termostat yok arkadaşlar,sitelerinde daha önce 340 f modele modülasyon özelliği yazmışlardı olup olmadığı malum başka hiçbir ek bilgi yoktu onuda siteden kaldırmışlar zaten yetkili servis elemanıda 340f için kombi modelim 242-5 plus a takılamaz demişti müşteri hizmetleri takılır diyor şaştım kaldım..şimdi sadece 240 ve 240 f var pratikte alınabilecek onlarda 0n-off....Kombi alacaklar göz önünde bulundursun,ben yeni almıştım kombiyi bu kış termostat almayacağım belki seneye düzgün bir termostat üretirler...Keşka ferrolimi alsaydım ne
  • kardeş, Vaillant'ın modulasyonlu diyebileceğin termostatları kombi ile eBus üzerinden konuşur. Vaillant Türkiye'nin sayfasında VUW Plus Kombi için eBus özelliği vardır yazılmış. Bu arada, Vaillant'ın sitesinde yer alan VRT390 modulasyonlu bir termostattır. Eğer senin kombinde gerçekten eBus varsa bu termostatı bağlayabilirsin.

    quote:

    Orjinalden alıntı: kenfat10

    Vaillant kombiler için şu saat itibarıyle modulasyonlu termostat yok arkadaşlar,sitelerinde daha önce 340 f modele modülasyon özelliği yazmışlardı olup olmadığı malum başka hiçbir ek bilgi yoktu onuda siteden kaldırmışlar zaten yetkili servis elemanıda 340f için kombi modelim 242-5 plus a takılamaz demişti müşteri hizmetleri takılır diyor şaştım kaldım..şimdi sadece 240 ve 240 f var pratikte alınabilecek onlarda 0n-off....Kombi alacaklar göz önünde bulundursun,ben yeni almıştım kombiyi bu kış termostat almayacağım belki seneye düzgün bir termostat üretirler...Keşka ferrolimi alsaydım ne




  • EGE...dün nihayet DD.NİTRON satın aldım.kablosuz oda termostatı ile beraber..bugün monte edilecek.kombi takılmadan önce bana vereceğin herhangi bir öğüt varmı.cevaplarsan sevinirim..taşkafa..maxfocus sizinde önerilerinizi alabilirmiyim
  • kablosuz oda termostatı ile beraber demişsin...

    oda termostatı modelini ve toplam maliyeti söylermisin??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: keskin76

    kardeş, Vaillant'ın modulasyonlu diyebileceğin termostatları kombi ile eBus üzerinden konuşur. Vaillant Türkiye'nin sayfasında VUW Plus Kombi için eBus özelliği vardır yazılmış. Bu arada, Vaillant'ın sitesinde yer alan VRT390 modulasyonlu bir termostattır. Eğer senin kombinde gerçekten eBus varsa bu termostatı bağlayabilirsin.

    quote:






    Ama VRT390 Kablolu uygulamam çok zor..Müşteri hizmetlerindeki elemanada modulasyonu bi türlü anlatamadım,yalıtım iyi olan evde bence modülasyon şart,sıcaklık ayarladığım 24 dereceden 23 e düşene kadar tüm sistem buz gibi olacak ondan sonra hababam gaz yakacak kombi




  • Exa control 7000.kablosuz termostat.peşin 350 tl.kombi.1.350.montaj:150.tlTOPLAM:1.850 tl.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alidogan888

    EGE...dün nihayet DD.NİTRON satın aldım.kablosuz oda termostatı ile beraber..bugün monte edilecek.kombi takılmadan önce bana vereceğin herhangi bir öğüt varmı.cevaplarsan sevinirim..taşkafa..maxfocus sizinde önerilerinizi alabilirmiyim


    Güle güle kullan diyebiliriz, daha ne diyelim ki..
  • hayırlı olsun.. güle güle ısının...

    umarım bir sorun yaşamazsın...
  • Merhaba ben cimcimist, önümüzdeki günlerde bir doğalgaz kombisi almayı düşünüyorum.

    Yorumları 1 haftadır takip ediyorum.
    Sıkılmadan bütün özellikleri anlatan üyelere çok teşekkür ediyorum şimdiden.
    Tabii ki ben de sizlerden kombi konusunda yardım bekliyorum.

    Şimdi ben evin özelliklerini anlatayım:
    Oturduğumuz evin giriş katı var. Biz onun üstündeki 2. katta oturacağız ve 3. katta çatı katı olarak yine bize ait olacak. 2. kat 88 metrekare ve 3. çatı kattı 88 metre kare.

    Kısaca iki katın ortak kullanacağı bir kombi almak istiyorum. Şu anda 2. katı düzenlemekteyiz ve daha önceden bana bir arkadaşım her odaya kombiden giden boru döşet demişti.
    Ben şimdilik bunu yaptırdım alt yapı olarak. Ama çatı katında bir süre bir şey yaptıramayacağım.
    Her odaya ortalama 1.60 cm. uzunluğunda petek koyulacak. 3 oda 1 mutfak ve banyoya da 80 cm. gibi bir petek konulacak.
    İki katın kullanacağı yoğuşmalı kombi olması gerekiyor sanırım, ama dediğim gibi çatı katının boru döşenmesi vs. daha sonra yaptıracağım ve orası çok sık kullanılmayacak diye düşünüyorum.

    Kombiyi en son alacağım sanırım.
    İlk etapta kombi peteklerini almam gerekecek, bunda önerilerizi bekliyorum.
    Ve kombi olarak E.C.A yada Buderus düşünüyorum. Ama Protherm hakkında da bilgi almak istiyorum.

    Görüşmek üzere...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimcimist -- 18 Mart 2009; 17:31:33 >




  • Arkadaşlar merhaba

    Tesadüf bu siteyi buldum.kiracıyım 2-3 yıldır demirdöküm kombi kullanıyoruz yoğuşmalı hermatik tip.ve yeni.Ancak son zamanlarda sıcak su derecesinde düşme oldu İGSAŞ ı aradık geldiler gaz basıncını ölçtüler Gaz basıncı güzelmiş.Kombinin basit bir ayarı varmı Kombi sıcak suyu açınca alev alıyor ama yeterince gaz vanası açılmıyor gibi.bunun basit bir ayarı varmı teşekkür ederim.
  • Merhaba

    Bir süredir viessmann vitopend 200 için kablosuz oda termostatı arıyordum kendi kablosuz termostatı 500 tl civarı idi bende
    Honeywell cm 927 kablosuz oda termostatı almaya karar verdim ve oda hemen hemen 500 tl civarı idi
    sonuçta ebay üzerinden ingiltereden 100$ a kargo dahil honeywell kablosuz oda termostatını aldım
    Alet çok güzel kombi ve klimayı bağlayabiliyorsunuz. Çok şık ister masaya koy ister duvara montele
    ve içinde heryerde made in germany yazıyor çok kaliteli bir ürün çok düzgün çalışıyor
    tavsiye ederim
  • 
Sayfa: önceki 227228229230231
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.