Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.240
Cevap
277
Favori
4.325.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar aranıza yeni katıldım. viessmann vitopend 100 modeli ve 200 dış hava komp. modeli arasındaki fark nedir. fiyatları ne kadar? kişilik bir grup bu kombileri alsa fiyat ne olur?yüz
  • Viessman vitopend 100 ile 200 arasında 800 Euro fark var,yani 1500 YTL ye yakın. Elektronik bazı lüks özelliklerinin dışında,temel ısıtma ve önemli parçalarında bir fark yok. Kısacası adamlar isim ve kombinin Almanyada yapılması özelliğini kullanarak, bu kadar pahallı satıyorlar. Bu gün doğalgaz üzerine uzman ve mühendis proje ve kombi satıcısı bir arkadaşın dükkanına bu konu için gittim. Bursa'da senelerini vermiş uzman bir arkadaş. Dükkanında sattığı kombi markası 2 taneydi. 1- Viessman 2- ECA Uzun uzun konuştuk. ''Bu iki markadan başka satmam. Çünki başım ağrımaz ve ağrımadı da dedi. Biri Almanyadan geliyor,diğeri burda fakat ayni teknoloji ve ayni parçalarla üretiliyorlar. İnsanımızda ,yabancı marka daha iyidir düşüncesi var ya. Viessman işte fiyat farkı olarak onu alıyor'' dedi
    Paran çoksa,yabancı mal merakın varsa Viessmann al,haa kullananlara ve arkadaşça bana inanıyorsan,ECA-Confeo veya üst modellerini alacaksın. Kendim de evime ECA-Confeo taktım'' dedi.
    Tİcari düşünürseniz ,bu arkadaşım bu iki markadan pahallı olanını da bana satmak istiyebilirdi. Onun için farketmez, ECA ve Viessman dan başka marka kombi satmıyor çünki.
    Düşünüp,mantıklı bir karar vermek , her kafadan çıkanı ve bazı reklam kokan yazılara kendinizi kaptırmamanıza bağlı bi şey. Çünki aradaki farklar 1000 ve 2000 ytl arasında değişiyor. Paranızı iyi değerlendirin derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdenbay -- 4 Ekim 2006; 23:04:45 >




  • slm ya arkadaşlar ben viessman vitopend 200 ile buderus logamax U052 arasında kararsız kaldım buderusta üç tam modülasyon özelliğinden dolayı daha ekonomik diyorlar sonuçta ikisi de kaliteli ürün bu konuda yardımcı olurmusunuz
    birde bu arada oda termostatlı mı yoksa termostatik vanalı mı daha ekonomik olur...
  • BENİM DERDİM KULLANDIĞIM ECA JUNKERS 95 MODEL KOMBİ İLE.KİRACI OLDUĞUM KONUTTA 95 MODEL ECA JUNKERS KOMBİM VAR.SICAK SU TERMOSTATI YOK VE COK FAZLA YAKIYOR.EVİM COK KORUMALI OLDUĞU HALDE GEÇEN KIŞ 300 YTL VERDİĞİM OLDU.FİKRİ OLAN VARMI.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...
  • Orjinalden alıntı: kurt0146

    [merhaba kurt0146 senide hep acemiler buluyor galiba bende bir acemi olarak bilgin varsa ECA Eurastar ,confeo veya demirdöküm vinto hakkında bilgi verebilirmisin ben seçimimi 3 e indirebildim
  • çeşke eskisini getir yenisini götür kampanyaları olsaydı.bendede bir tane var fellini bacalı 3 yıllık ama ben bacalı olduğu için kullanamıyorum babam göndermişti kombi çok temiz ilgilenen olursa yardımcı olurum.şimdi hermatik almak zorundayım bence sende değiştir vakti gelmiş
  • arkadaşlar viessmann 100 ve 200'ün farkı nedir?
    birde dış hava kompenizasyonlu modelinin 200 modelinin fiyatı ne kadardır. acele cevap verirseniz sevinirim. çünkü almak üzereyim. hata yapmak istemiyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: m.emin

    çeşke eskisini getir yenisini götür kampanyaları olsaydı.bendede bir tane var fellini bacalı 3 yıllık ama ben bacalı olduğu için kullanamıyorum babam göndermişti kombi çok temiz ilgilenen olursa yardımcı olurum.şimdi hermatik almak zorundayım bence sende değiştir vakti gelmiş


    ECA kombiler hakkında pek bilgim yok. ama yakın arkadaşımı yarın buraya üye yaptıracam. ECA konusunda bilgisi yüksek. size cevap verecektir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: whiteeagle

    arkadaşlar viessmann 100 ve 200'ün farkı nedir?
    birde dış hava kompenizasyonlu modelinin 200 modelinin fiyatı ne kadardır. acele cevap verirseniz sevinirim. çünkü almak üzereyim. hata yapmak istemiyorum.


    viessmann 100 ve 200 arasındaki farkları daha önce yazmıştık. şu an 100=1500 200=2250 ytl gibi gidiyor
  • Arkadaşlar ben viessman vitopend 200 ile buderus logamax U052 arasında kararsız kaldım buderusta üç tam modülasyon özelliğinden dolayı daha ekonomik diyorlar sonuçta ikisi de kaliteli ürün bu konuda yardımcı olurmusunuz
    birde bu arada oda termostatlı mı yoksa termostatik vanalı mı daha ekonomik olur...

    bu konuda bilgisi olan yokmu?
    buderus içi TR de üretiliyo diye bişeyler okudum ama tamamen yanlış bir bilgi buderus almanya da üretiliyormuş. Birde yeni çıkan airfil kombiler iyi gibi duruyo ama kendisini kanıtlaması için zaman lazım...!!!!
  • geçensene buderus gb022 yoğuşmalı kombi almıştım.
    etiketinde made in netherlands yazıyordu.

    alman malı değil hollanda malı.

    kesinlikle farkı kaç liraysa verip oda termostatı alın. yoksa kombinin başında sıcak oldu kısayım soğuk oldu açayım diye didinir bir de boşu boşuna gaz yakarsınız. özellikle uyurken.

    oda termostatı çok faydalı.

    vanalar keyfinize kalmış.


    hayırlı günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 11 Ekim 2006; 18:16:02 >
  • teşekkür ederim kurt0146 ben bi delilik yaptım gittim Airfelin logic digital hermetik kombisini aldım kullanan arkadaşlar varsa iyimi ettim kötümü ettim haber verirlerse sevinirim.
  • mrh arkada6lar immergas kombiyi şidettle tavsiye ediyor arkadaşlar. Viessmannın bütün özelliklerine sahip ve daha ucuz fiyata italyan malıymış. bilgisi olan varmı..
    viessman vitopend 200 vitotronik 100 yaklaşık 2500 yt iken immergas aynı özelliklere sahip 1750 civarlarında. immergas EOLO maior 24 kw tlık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezo__ -- 13 Ekim 2006; 18:30:43 >
  • BEN BİR DOĞALGAZCIYIM AİLEMİN EVİNDE immergas KOMBİ ANNEMLERDE VAR. immergas LARIN DİYAFRAM CONTASI PATLATMA HİKAYESİ VAR 2 YIL I GECTIMI DIYAFRAM CONTASI DEGISIRSIN AYNI KOMBIDEN SULALEDEN 3 KISIDE DE VAR 3 YIL BIR DIYAFRAM CONTASI GITMEDI DAHA BENIM OTURDUGUM YERDE BASINC YUKSEK, TABI O TARAFLARI BILMIYORUM. AMA SANA VEREBILECEGIM KOMBI TAVSIYESI VİESSMANN. NEDEN VİESSMANN ÜZERİNDE ALMAN İŞCİLİĞİ OLAN TEK KOMBİ O TEKRAR EDİYORUM ÜZERİNDE ALMAN İŞCİLİĞİ OLAN TEK KOMBİ O ŞU ANDA. VE EN ÖNEMLİ ÖZELLİK YAKIT EKONOMİSİ EŞANJÖR VE BÜRÜLÖR ARASI MESAFESİ ÇOK KISA OLDUGU İÇİN YAKIT TÜKETİMİ SATILAN BÜTÜN KOMBİLERDEN DÜŞÜK. BUNU NET SÖYLÜYORUM ÇÜNKÜ KOMBİSİNİ DEĞİŞTİRDİĞİM İNSANLAR VAR.FARK HEMEN YANSIYOR FATURAYA. SELAMLAR
  • HE ŞUNUDA SÖYLÜYEYİM viessman vitopend 200 ALMA NEDEN DERSEN 2 SİNİN ARASIN DA Kİ FARK SICKSU ÜRETKENLİĞİ FARKI viessman vitopend 200 DAHA FAZLA SICAK SU İHTİYACINI KARŞILIYOR. YANİ EVİNDE 3 ADET BANYO YOKSA BU KOMBİYİ ALMANA GEREK YOK.viessman vitopend 100 SENİN İŞİNİ GÖRÜR.
  • arkadaşlar kimse duymadımı Airfel diye bi marka kombinin özellikleri iyi gibi özellikle logic



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.emin -- 16 Ekim 2006; 12:13:39 >
  • airfel

    ADAPAZARI HENDEK DEKİ FABRİKASINI GEZDİM. AYRICA BİR AİRFEL BAYİSİYİZ. FABRİKA MÜTHİŞ TOPLAM 7 KİŞİ İLE RADYATÖR ÜRETİYORLAR. BU KORKUNÇ BİRŞEŞ ÇOK TEKNOJİK FANRİKAYI SHAFEER KURMUŞ VE ADAMLARA TESLİM ETMİŞ. YILDA 2 MİLYON METRE RADYATÖR ÜRETEBİLİRLER.BU TÜRKİYENİN TOPLAM 1 YILDAKİ İHTİYACI.RADYATÖRLER 4 DEFA TESTE GİDİYOR VE KATAFOREZLİ BOYA. KATAFOREZLİ BOYA SADECE DEMİRDÖKÜM RADYATÖRDE VAR. GERÇEKTEN FABRİKA ÇOK MÜTHİŞ VE İNANILMAZ YATIRIM YAPTI SANKO GRUP.
    KOMBİSİNE GELİNCE HER ÜRETİLEN KOMBİ 9 DEFA PEŞ PEŞE TESTE GİDİYOR.YANİ KOMBİ KUTUSUNDAN ÇIKTIKDAN SONRA ARIZALI OLMASI ÇOK ZOR. AMA İLK ÇIKARDIKLARI KOMBİ EBAT OLARAK ÇOK BÜYÜK ONUN İÇİN HİÇ BİR MÜŞTERİ İSTEMİYOR. DIŞARIDAN DİREK İTHAL ETTİKLERİ CM ADLI KOMBİLER VARDI ONLARI BİTİRDİLER.ARTIK CM YOK. YENİ BİR KÜÇÜK EBAT KOMBİ ÜRETİYORLAR O GÜZEL.AMA DAHA 3 ADET SATABİLDİK. MÜŞTERİ AİRFELİ TANIMIYOR.
    KLİMAYA GELİNCE TÜRKİYENİN EN BÜYÜK KLİMA ÜRETİİSİLER.KOÇ GRUBUNUN KLİMALARINI AİRFEL ÜRETİYOR.
    quote:

    Orjinalden alıntı: m.emin

    arkadaşlar kimse duymadımı Airfel diye bi marka kombinin özellikleri iyi gibi özellikle logic
    [simage][/simage]




  • merhaba

    Vaillant kombiye karar vermiş gibiyim bana fikirlerinizle yarımdcı olabilir misiniz?

    doğalgaz hakkında neredeyse hiç bilgim yok. Evim 100 mkare. 2. kat fakat 4 tarafıda açık rüzgar alıyor 3 tarafı güneş görmüyor diyebilirim. alt ve üst katlarda kombi yok yani ısınmaya faydaları yok. İyi bir şekilde ısınmak istiyorum. Pencereler çok büyük hatta iki yerde oldukça büyük sürgülü balkon kapısı var. Balkon boyundalar. tüm ev çift cam pvc. duvarlarda herhangi bir yalıtım malzemesi yok.

    bu olumsuz koşullar sonucu alarko dan 9.6 metre petek döşettim. Evi iki ayrı bölgeye ayırıp iki ayrı tesisat yaptılar.

    kombileri araştırırken vaillant dikkatimi çekti telefon ve internet üzerinden yönetimi olması bana çekici geldi. bu sayede eve gelmeden çalışmasını sağlayabilirim diye düşündüm.

    Vaillant VUW Pro 24.000 lik bir kombi beğendim. ancak bu forumda çok farklı yorumlar gördüm. Evimin özelliklerine göre seçtiğim kombi sizce ugun mudur.

    Bazı kişiler vaillant ın almanya dışında üretildiğini ve kalitesinin düştüğünü söylüyorlar bu konuda fikirleriniz nelerdir.

    Ayrıca yoğuşmalı ve hermetik diye bahsedliyor. bu ikisi aynı mı ve benim seçtiğim ürün böyle mi.
    teşekkür ederim




  • NE DEMEK HERZAMAN

    ÖNCELİKLE ŞUNU SÖYLÜYEYİM 9,6 m PETEK 100 METREKARE İÇİN ÇOK FAZLA. 100 METREKARE EVE EN FAZLA 6 m PETEK GİDER. 8.5 METREDEN SONRADA 20,000 KCAK/H KOMBİ POMPASI SUYU BASMAKDA ZORLANIR. EĞERKİ MADEM BÖYLE BİR HATA YAPMIŞSINIZ EN AZINDAN ONU TELEFİ ETMEK LAZIM. TABİ BU NASIL OLACAK SÖYLEYECEM.ACELE ETME. ÖNCE KOMBİYE GELELİM. KOMBİNİN İLK BULUCUSU VİLLANT SANA ÇOK SAMİMİ SÖYLÜYORUM VAİLLANT DÜNYANIN EN İYİ KOMBİSİ. AMA TABİ ALMANYADA SATILAN 2200 EURO LUK KOMBİLERİ. O KOMBİLER DÜNYANIN EN İYİ KOMBİSİ. NEDEN KROM TİTAN EŞANJÖRÜ İLK VAİLLANT KULLANDI.KROM TİTAN EŞANJÖR F16 SAVAŞ UÇAKLARININ EGZOST LARINDA KULLANILMAKTA.SEBEBİ SICAGA SICAKTAN SOĞUGA GEÇİŞDE EN DAYANIKLI ELEMENT. AMA BU EŞANJÖRÜ OLAN KOMBİLER 1996 YILINA KADAR TÜRKİYEDE SATILDI DIŞ KAĞAĞI METAL OLAN KOMBİLER. KULLANANLAR BİLİR. ZİRA O KOMBİNİN İÇİNDEN BİLE ÇOK MALZEME YÜRÜTTÜLER ÇOK İYİ BİLİYORUM. YURT DIŞINDA İNCELEDİM VE KENDİ GÖZLERİMLE GÖRDÜM. TEKRAR EDİYORUM VAİLLANT DÜNYANIN EN İYİ KOMBİSİ AMA TÜRKİYEDE SATILANLAR DEĞİL. ÇÜNKÜ ONLAR BAŞKA BİR ÜLKEDE VE BAŞKA STANDARTLAR ALTINDA YAPILIYOR. BUNUDA KULLANANLAR BİLİR. EN AZIN DAN KOMBİSİN DEN ÇEKMİŞ OLANLAR. GELELİM ALMAN İŞCİLİĞİNE DÜNYADAKİ EN BÜYÜK ISI ÜRETİCİSİ VİESSMANN. EN ÇOK KAZAN ÜRETİR KOMBİ PAZARINDA 6 YILDIR VAR. VE OYLE İNANILMAZ CİHAZLAR ÜRETİRKİ AKLIN DURUR. MESALA ,LK BUNU TÜRKİYEDE YAPTILAR. TOPRAK SICAKLIĞI İLE EVİ ISITAN KAZAN. YANI BAHÇEYE GÖMÜYORSUN O EVİ ISITIYOR.
    EVET GELELİM SANA 100 METRE KARE YE 9,6 METRE PETEK ÇOK FAZLA. NEDEN DERSEN ÇOK FAZLA PETEK AZ ISI DEMEK DEĞİLDİR ÇOK ISI DEMEKTİR. FAZLA YAKIT DEMEKTİR. YANİ PETEĞİ İHTİYACIN KADAR KOYMAN EN İYİSİDİR. BUNU MANTIĞI İSE KOMBİ SÜREKLİ ÇALIŞAN BİR CİHAZ DEĞİLDİR. SUYU ISITTIKDAN SONRA SADECE POMPA ÇALIŞIR. ONUN İÇİNDE SU MESAFE UZUN OLDUĞU İÇİN SOĞUR. BUDA ÇOK YAKMANA SEBEP OLUR. ŞİMDİ RADYATÖRLERİ SANA SÖK DE DİYEMEM.
    TAKDIĞIN PETEKLER EN İYİ ŞEKİLDE NASIL DEĞERLENDİRİLİR. YOĞUŞMALI KOMBİLER DÜŞÜK SICAKLIKDA YÜKSEK VERİM VERİR. EN İYİ VERİMİ YERDEN ISITMADA ALIRSIN. NEDEN YERDEN ISITMA DÜŞÜK SICAKLIKDA ÇALISIR. 40 DERECE FELAN. SEN DE YOĞUŞMALI KOMBİ AL VE EVDE DÜŞÜK SICAKLIKDA ÇALIŞTIR. HEM PETEKLERİNİ DEĞERLENDİRMİŞ OLURSUN HEMDE AZ YAKIT TÜKETİRSİN. YOĞUŞMALI KOMBİ TABİ BİRAZ PAHALI AMA 5 YIL SONRA ( EVDEKİ RADYATÖR SİSTEMİNİDE DÜŞÜNEREKDEN) KENDİNİ AMORTİ EDER.
    RADYATÖRLERİ EĞERKİ 6 METRE DESEYDİN SANA VİESSMANN IN 20,000 KCAK/H YOĞUŞMALI KOMBİSİNİ TAVSİYE EDERDİM. AMA SANA ( SENİN EVDEKİ SİSTEMİNE GÖRE KONUSUYORUM ) 24,000 KCAL/H YOĞUŞMALI KOMBİ LAZIM.VE BU KOMBİYİ DÜŞÜK SICAKLIKDA HER ZAMAN ( YANİ EVDEYKEN HİÇ KAPATMADAN ) ÇALIŞTIR. ÖNEMLİ ÖLÇÜDE YAKIT TASARRUFUN OLACAK GÖRECEKSİN.( KOMŞULARDAN ) HE 20,000 KCAL/H KOMBİDE O RADYATÖRLERE BASMAZ ONU SOYLEYEYIM.
    HATTI AYIRMAKLADA ÇOK İYİ YAPMIŞLAR BU İLERDE SANA AZ FATURA OLARAK DÖNECEK.
    KOMBİ İÇİNDE VİESSMANN. NEDEN ÇÜNKÜ ALMAN İŞÇİLİĞİ VE ALMAN PATENTİ BULUNAN ÜLKEMİZDE SATILAN TEK KOMBİ.HE ALMANYADAN BİR VAİLLAT TURBOTECH 24,000 KCAL/H TİTAN EŞANJÖR YOĞUŞMALI GETİRİRSİN BENDEN SANA 20 YIL ARIZA YAPMIYACAĞINA GARANTİ VERİRİM.
    SELAMLAR




  • Sayin gokhan08torun. Verdiginiz bilgiler cok degerli. ama surekli buyuk harf yazinca hem goz yoruyor hemde sanal ortamlarda buyuk harf bagirma ofke ifade ediyor. Hatirlatayim dedim.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.