Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (145. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
41.240
Cevap
277
Favori
4.325.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alarko Carier Gerçek Konfor:)
  • Marka yazıp şunu alın diyen arkadaşlarım. Fiyatlarınıda yazarlarsa çok daha faydalı olur.. Falanca yerde şu fiyata var.. Özellikleri bunlar....Diye belirtilirse insanlara mukayese yapabilmek için alternatif olur...Bence çok daha iyi olur. Okuyan arkadaşlarımıza faydası olur.....Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 5 Eylül 2008; 12:25:42 >
  • Arkadaşlar ECA'nın 28 kw yoğuşmalı kombisini yeni taktırdım. Honeywell marka kablolu program saati takacaklar fakat kablonun geçiş güzergahı hiç içime sinmedi. ECA'nın kablosuz olarak bu cihazı yok mu acaba. Sitesi de açılmıyor bakamadım. Maxfocus, ve taşkafa arkadaşlarım belki biliyorlardır.
  • HİÇ BOŞUNA TAKTIRMA YOGUŞMALI KOMBİDE KENDİ İŞİNİ KENDİ GÖRÜYOR..BEN ALDIM EVDE DURUYOR..TAKMAYA GEREK GÖRMEDİM. Kombiyi .kULLANMAYA BAŞLA NE DEDİGİMİ ANLAYACAKSIN...hİÇ BOŞUNA PARA VERME...Ciddi söylüyorum... Bütün yapacagın dijital ısı ayarını 45 C ye getirip sabitlemek..Evin sıcaklık durumuna göre 35-55 arası kendisi gidip geliyor...Termostatla bir işin yok.>>>. O kombiyi çalıştırıp unutuyorsun..her ayar otomatik..<<<... Kablosuz termostat 180 milyon biliyorum...gereksiz masraf.. Kombiyi .Bir yıl kullan sonra karar ver.... tercih ve para senin... Kombni iyi günlerde kullan..Hayırlı olsun. Ben kullanıyorum memnunum...Ege 45 kullanıyor memnun, Max Focus tek tek araştırdı gitti ECA aldı...Memnun...Forumda bir çok arkadaşımız aldı...Şikayet yok....Darısı başına.......Selam ve saygılarımla...
    ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 6 Eylül 2008; 8:01:52 >




  • s.a arkadaşlar bende kendimce bildiğim şeyleri paylaşmak istiyorum..
    Bursa inegöldeyim geçen sene doğalgazla buluşma heyecanıyla tıpkı sizler gibi o kombimi bu kombimi o petekmi şu petekmi derken araştırırken sorarken okurken v.s dengem bozuldu..
    genellikle herkeste şu merak ve istekler vardır..

    1-Az yaksın konusu :

    örnek olarak 20.000 kcal hermetik kombiyi ele alıyorum..çift eşanjörlü olsun...aynı kullanım aynı sıcaklık ayarında en iyi en baba bildiğiniz marka ile işe yaramaz kapımda içeri giremez dediğiniz kombilerin arasında maksimum yakıt farkı % 5-10 u geçmez..ki bu en uçuk orandır. Evinizin yalıtımı iyi değilse ..peteklerininiz ısı gücü ii değilse..tesisatınız verimli döşenmediyse su geçişleri ii değilse ...çok kıvrımlı ve dirsekli ise...en kral fabrikada en özel mühendislere özel kombi yaptırsanızda 5.000 ytl verip kombiyi alsanızda sakın haa tamam 100 ytl ye ısınacağım diye hayal kurmayın ...önemli olan bu saydıklarımın kombinasyonu ve usta işçiliktir..

    2- eşanjör konusu :
    tek eşanjör ile çift eşanjörün yakıta etkisi,kullanım ve kalorifer devresi suyu verimliliği,elektrik kullanımı hakkında çok farklı düşünceler var..bu etkileri bilmediğim için kafadan atmak istemiyorum..yanlız şunu biliyorumki tek olsun çift olsun tüm eşanjörler aşağı yukarı aynı yapıda ve teknikle çalışıyor ..bir tek farklı eşanjör yapısına sahip ferroli kombilerdir..kendi özgü patenti olan ve kendi üretimi eşanjörleri çok metheden duydum..

    3- sessizlik konusu :
    tabiki herkes sessiz sedasız çalışan kafa ütülemeyen bir kombi ile evini ısıtmak ister..ki benim için en önemli konu budur..gecenin sessizliğinde yanmış gazı atmaya çalışırken takır tukur ses yapıp uykunuzun içine eden...(hele hele zar zor uyuttuğumuz en ufak sesden irkilen bebeklerimizin olduğunu düşünürsek ) bir kombinin ızdırabını anlatanları çok duydum...bakıyorumda forumun başından beri viessman vitopend 100 diye bir rüzgar oluşmuş ben bizzat gördüm 2-3 tanesini çalışırken ...yok neymiş en kalite çelik kullanılmış.. kardeşim adamlar yanan gazı sessiz ce çalışan bir fanla atmayı becerememiş yemişim çeliğini :D
    ki bununda klasik bir reklam olduğunu düşünüyorum.. yanma odalarındaki metal kalitesi % 95 aynıdır... ee adam ben viessmanım almanım deyip nasıl fiyatlı satacak ..

    4- servis ev parça konusu :
    bunu herkesin araştırmasına soruşturmasına ve cesaretine bırakıyorum...vaillantın alarkonun v.s servisini süper bulanlarda var yerden yere vuranlarda ...eca dan demirdökümden alarkodan (tabiki tüm markalardan )en ufak parçayı bulamadım
    yada servis gelmedi getirmedi kaç gündür deyip öfke kusanlarıda gördüm ...aynı firmalardan Allah razı olsun diye dua edenlerinide ....bu anlamda firma ve markanın anlayışı çok önemliği olduğu kadar bayisi olan firmanında kalite ve ahlak anlayışı çok önemli....en kötü görülen bir firmanın herhangi bir yerdeki servisi türkiyenin en kötü servisi olmaya aday olabileceği gibi aynı firmanın başka bir servisi de en iyisi olmaya aday olabiliyor..ki ana firmalar servislerini çok ciddi anlamda kontrol edemiyorlar revizyondan geçiremiyorlar..doğal karşılıyorum çünkü sezonun hızlı olduğu zamanlarda piyasanın çok kızışması açısından tüm firmalar düşüncelerini genel olarak satışa yönlendiriyorlar pek ıvız zıvırla çalışma düzenlerini bozmak istemiyorlar..ki bu son derece yanlış bir düşünce kimse bunu kabullenemez...herkes o gün çıkan sorunun en geç yarın bitmesini ister en doğal hakları olarak..

    bunlara daha başka konularda eklenebilir...

    radyatör olayından anlamam...onun için bir şey yazmıyorum...

    ben 29 yaşında bir mali müşavirim adım metin..bazı yazacaklarımdan dolayı kimse beni bir markanın düşmanı bir markanın satıcısı v.s gibi düşünmesin ben de 2-3 ay kadar sıkı bir araştırmadan sonra geçen sene 2 dairemizi 1.kat 125 m2 2.kat 140 m2 demirdöküm plus radyatör ve ariston clas 20,000 hermetik kombi ile döşedim...s
    onuç olarak kışa girerken babam ve ben kombilerimizi açtık bahara girerken kapadık en ufak bir sorun yaşamadık...Hamd olsun maddi güç olarak alınabilecek en pahalı kombiyide sıkıntıya girmeden alabilirdik...ama hiç gerek duymadık israfa...benim bir komşum vardı durumu pek ii olmamasına rağmen gitti 12 taksit v.s 1.750 ytl ye viessman vitopend 100 aldı .dedim abi etme eyleme gerek yok...bana bayilerinde ariston a nakit 1,150 ila 1,300 peşin fiyat çektiler ...öyle böyle aradım taradım bursadan 970 ytl ye 10 taksit 2 adet aldım (mutlaka iyi araştırın fiyatları internet çok yardımcı oluyor bu konuda fiyatlarınızı göremediğiniz sitelerde telden ulaşmayı deneyin ben böyle yaptım ..ama önce alacağınız kombiyi belirleyin sonra fiyatını araştırın ..) ...derken abimiz 1-2 ay geçti ne yakıyor nasıl v.s demeye başladı (en soğuk zamanda 190 ytl en düşük 125 ytl yi gördüm 5 mt petek full açık ve 24 saat çalışır şekilde..) her ay karşılaştırmalarımızda benim fiyatın 2 katına yakın rakamlar söyledi ..nasıl olur o kadar para verdim v.s demezmi abi dedim yalıtım olayı başka bir şey değil...gittim kombisini gördüm çalışırken oda benimkini gördü...üzerine bir bardak su içti hemde kışın ortasında soğuk su ...sessizlik açısından kıyaslanamaz görünüm kullanım fonksiyonellik v..s her açıdan ariston üstündü...
    bide aldığı fiyatın yarısında alınca iyice bir ağlamaklı oldu...en başka bana ben viessman kullanıyorum aristonda neymiş diye hava attığı anlarda geldide üzüldüm haline ...teknik bir sorunu varmı arıza varmı asla..burada bir kombiyi övmek yada yerlerde süründürmek istemiyorum...bunca uzun yazının anlamı en başta yazdıklarımın yaşanmış hikaleridir...daha bir çok şeyler duydum demiyorum gördüm...kısaca arkadaşlar gönlünüze yatanı alın saplantılı olmayın ..bazıları ariston neden ucuz ucuzsa vardır bir sebebi diye düşünmüşler...senede 3 milyon üreten ile 3 yüzbin üreten bir firmanın fiyat politikası bir olmayacaktır diyorum .. (ariston % 100 italyandır ve sadece kendi tesislerinde üretilir...bir çok büyük sandığınız firmaya parça satar .)
    yazdıklarımı ben makina mühendisiyim , bayisiyim ve tesisat uzmanıyım diyerek değil bir vatandaş olarak yazdım...gecenin köründe bunca yazıdan bir zerre olsun yararım olduysa bir tşk bile beklemiyorum ama zararım ve üzdüğüm bir yazı geçtiyse herhangi birini istemeden hakkınınızı helal edin..


    son olarak kombi tavsiyem ....sistemleri aynı olduğu için en hesaplı ve servisine güvendiğiniz herhangi biri....

    illaki bir marka diyorsanız fiyat,kalite,verimlilik,estetik, sessizlik ( ki bu açıdan dünya lideri diyebilirim) açısından kendim kullanmadığım halde ARİSTON GENUS diyorum.



    ben size dedim en başta dengem bozuldu diye :D ne kadar dengesiz oldu bu yazı yaa :D

    HAKKINIZI HELAL EDİN LÜTFEN ! TÜM SEVDİKLERİNİZLE BİRLİKTE ALLAH A EMANET OLUN !




  • Bu güzel ve kapsamlı yazına sonsuz teşekkürler...Keşke ariston alırken burada iki satır yazıp fiyat sorsaydın...Sana bir adres..Girip bak...spot al sat. com...Burada genelde kombi radyatörlerini paraya cevirmek isteyen firmalar ilan veriyorlar...gecen yıl kdv dahil...Peşin paraya 650 - 750 Liraya ARİSTON ve PROTERM hermetik 20.000 kcal kombileri burada yüzlerce sattılar...İyi günlerde kullanasınız..Allah hayırlı etsin...Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 6 Eylül 2008; 8:16:46 >
  • Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler ederim.Bu benim ikinci mesajım kapıya kutu geldi.Artık alım aşamasındayım.Bilgilerimi tekrar veriyor ve yardımlarınızı bekliyorum.İstanbul Pendik de oturuyorum. katlı apartmanın 4. katındayım.Çatı var:dış cephe izalasyonu var.Camlar Pimapenli.Ev doğuya cepheli.Brüt 80 Net 65 metrekare.Oturma odası 15 metrekare,Salon 17 metrekare,mutfak+hol 12 metrekare(tek peteklik yer var),yatak odası 12,50 metrekare,banyo 5,50 metrekare(petek düşünüyorum). Panel radyatör marka ve ebat olarak önerirseniz sevinirim.(60*180 gibi), Kombi forumunu komple okuyorum ayrıyetten kombi önerinizi kalori ve marka olarak bekliyorum.Kafamdaki soru işaretlerinin giderilmesi için yardımlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden herkese teşekkür edeim.Selamlarımla
  • Kalkuz 65 M2 İÇİN HERMETİK BİR DOGALGAZ SOBASI EN UCUZ ÇÖZÜM YOLU...Kombi istersen 17.000 Kcal sana fazlasıyla yeter.. Panel boyu soruyorsun..İstanbulda 15 m2 alana 1 metre PKKP 60 lık panel olarak hesapla odalara koy..Hepsi bu kadar..Gözünde büyütme...Hayırlı olsun...Saygılarımla..
  • Cevabın için teşekkür ederim.Ben kesinlikle kombi düşünüyorum.20.000 kcal'lik Demirdöküm Vinto, Eca Confeo arasında kararsız kaldım.Yardımcı olursan sevinirim. Panel radyatör önerin de varsa bekliyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kalkuz

    Cevabın için teşekkür ederim.Ben kesinlikle kombi düşünüyorum.20.000 kcal'lik Demirdöküm Vinto, Eca Confeo arasında kararsız kaldım.Yardımcı olursan sevinirim. Panel radyatör önerin de varsa bekliyorum.

    Vinto düşünmeyin. Vinto ya göre Nitron çok daha iyidir. Nitron la Confeo Plus arasında tercih yapın..
  • Benim için soruyorsan 5 Mt DD PLUSH yada ECA PKKP 60 lık panel Kombi olarak ECA CONFEO Plush Banko tercihim olurdu.. Gerçek ihtiyacın 4 mt panel ve 17.000 lik kombi...Ancak fiyat farkın çok az olacak...Ölçüyü yüksek tut. Gaz maliyetin çok düşük olsun....Bu kombi en çok 45 - 50 C de yansın evin sauna olur...5 mt panel... Yak ısın Allah ına şükret...Saygılarımla..
  • Merhabalar,

    Benim evim Balıkesir' de, zemin kat (altı kömürlük) net 72 m2 ve Evin tek bir cephesi (kuzeydoğu) var. İki pencere var, pvc ve çift cam. Sanırım dış duvar izolasyonu da kötü değil. Soba ile güzel ısınıyorduk çünkü. Evimin tüm tesisatını hazırlattım ve bana göre iyi bir tesisat oldu. Çünkü kombiden iki çıkış alındı ve çok dallanmadan kısa hatlarla tabandan bağlantı yapıldı. Tesisatın tamamında fırat folyolu pvc boru kullanıldı. Toplamda 6 m2 Demir Döküm Plus Radyatör + 120 cm havlupan kullanıldı. Şimdi ise kombi alma zamanı. Airfel' in 20.000 k.cal ' lık Ecofel modelini satınalmak (900 YTL) istiyorum. (airfel minimax ile özellikleri aynıymış) Bu kombiyi kullanan veya bu kombi hakkında fikir sahibi olan arkadaşlarımın yardımlarını rica ediyorum. Selamlar.
  • Taşkafa önerilerin için teşekkürler.Kafamdaki soru işaretlerinin bir çoğunu kaldırdın.Kombi olarak ECA CONFEO Plush almaya karar verdim. Yalnız takıldığım nokta 17000 kcal olsun diyorsun.20000 kcal olursa bir zararım olurmu.Yardım edersen sevinirim.Saygılarımla.
  • Arkadaşlar,

    Eski kombiyi yenisiyle değiştirmeden önce İGDAŞ'ın gelip yeni kombiyi inceleyip onay vermesi gerektiği söyleniyor, doğru mudur?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hesheit

    Arkadaşlar,

    Eski kombiyi yenisiyle değiştirmeden önce İGDAŞ'ın gelip yeni kombiyi inceleyip onay vermesi gerektiği söyleniyor, doğru mudur?


    Bildigim kadarıyla dogalgaz ile ilgili her türlü işlemde yetkililer inceleme yapması gerekiyor bende ocagın hortumu kısa geldigi için gaz borusunu uzatayım dedim ama bi sürü şey istediler sadece yarım metre boru için bende gittim bir tane uzun hortum aldım taktım
  • Kalkuz aralarında çok gülünç bir fiyat farkı var..Almışken 20.650 kcal uygun..kısık yakarsın. Tasarruflu yanar...Saygılarımla..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Engin.K
    quote:

    Orjinalden alıntı: hesheit
    Arkadaşlar,

    Eski kombiyi yenisiyle değiştirmeden önce İGDAŞ'ın gelip yeni kombiyi inceleyip onay vermesi gerektiği söyleniyor, doğru mudur?


    Bildigim kadarıyla dogalgaz ile ilgili her türlü işlemde yetkililer inceleme yapması gerekiyor bende ocagın hortumu kısa geldigi için gaz borusunu uzatayım dedim ama bi sürü şey istediler sadece yarım metre boru için bende gittim bir tane uzun hortum aldım taktım



    Selamlar,

    Yeni kombiyi gelip incelemesinden kasıt, tesisatın test edilmesidir.Kombiyi test etmezler zaten kombiler bu onaya sahip olarak üretiliyor.
    Böyle bir uygulama yok. Ama kombide güç veya atık gaz sisteminde (bacalıdan hermetiğe dönüş gibi) farlılık varsa yine değişim dilekçesi+proje onayı isteyebiliyorlar.

    İgdaş iki sipiral borunun eklenmesini asla kabul etmiyor. Ya en uzun olanı alarak yada doğalgaz borusunu uzatarak çözüm bulmak gerekiyor.
    Doğal gaz borusunun uzaması demek de yeni proje ve kabul demek oluyor. Gerçi kısa mesafelere (30-40cm) sorun çıkarmıyorlar.

    Sonuçta bu işlemleri yaptırıp sistemini tekrar kabul yaptırmadan kullanan bir çok abone olduğunu düşünüyorum. Ama bir sıkıntıda tüm sorumluluk aboneye kalır. Zira sistem kaçk olarak kabul ediliyor.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: trial

    Arkadaşlar ECA'nın 28 kw yoğuşmalı kombisini yeni taktırdım. Honeywell marka kablolu program saati takacaklar fakat kablonun geçiş güzergahı hiç içime sinmedi. ECA'nın kablosuz olarak bu cihazı yok mu acaba. Sitesi de açılmıyor bakamadım. Maxfocus, ve taşkafa arkadaşlarım belki biliyorlardır.


    Selamlar,

    Ben oda termostadı henüz kullanmıyorum ama en kısa zamanda kablolu kullanmayı düşünüyorum.
    Kablosuz olarak honeywellin ürünleri var bunlar muhtemelen çalışırlar ama servis bunu bilmez ancak merkez fabrika bu konuda net cevap verebilir. Benim tahminim bu linkteki http://www.honeywell.com.tr/html/czpt.asp CHRONOTHERM-zaman programlı termostadların kablosuz olanları sorunsuz çalışacaktır. Bu linkte kablosuz ürün ve fiyatıda var. http://www.longviewweb.com/buy2a.htm
    Ayrıca http://www.honeywell.com.tr/html/yk.asp burdaki ürün listesindeki kablolu T6651 Chronotherm Programlı Termostatda iyi bir ürün.

    Bence kablonun geçiş güzergahından daha önemli husus termostadın yeri olmalı, odanın ne çok soğuk ne sıcak olacak bölgesinde olmamalı peteklere uzak noktada olmalı.
    Her taraf radyo frekansı doldu muhtemelen bu ürünlerdeki frekansda 2,4 ghz dır. Bu da evdeki diğer RF cihazları etkileyebiliyor.


    T6651 Chronotherm
    Programlı Termostat

    • Montaj ve kullanma kolaylığı
    • Haftanın 7 günü günde 6 seviyede ortam sıcaklığını ayarlama
    • 99 günlük tatil programı
    • Manuel ayarlamada program bozulmaz
    • 4 yıllık pil ömrü, pil değişiminde hafızadaki bilgilerin korunması


    Uygulama
    Doğal gaz ve LPG ile çalışan bireysel ısıtma sistemlerinde, markası ne olursa olsun, kombi, kat kaloriferi ve elektrikli ısıtma sistemlerinde konfor sıcaklığının sabit tutulmasını ve tasarruf edilmesini sağlar. Ayrıca doğrudan brülör kontrolü, ısı pompası, termal konumlandırıcı, son vanası ve chiller kontrolü için de kullanılabilir.




  • merkezi ısıtma sistemli bir apartman dairesinde oturmaktayım
    ocak ve sıcaksu için doğalgaz çekilecek evime ama bazı sorunlar var anlamadığım
    öncelikle kombi almam gerekli çünkü ıstma merkezi olarak kalacak alacaksam hangisini alacağım
    ve mevcut ocağım ve şohbenimin yerini değiştirmem gereklimi gerekliyse neyi nereye koyacağım
    ve şohbene tüpü bağladığım gibi doğalgaz direk bağlayabilir miyim
    ben biraz bu konuda cahilimde biri beni audınlatırsa sevinirim
  • Teşekkürler maxfocus. Benim mevcut kombi de hermetik. Orada bir sorun çıkmaz sanırım. Geriye boru işi kalıyor, o zaman.
  • 
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.