Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (391. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.240
Cevap
277
Favori
4.325.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 389390391392393
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar en sonunda kombi için anlaşma yaptım...ferroli domitech alıyorum..düşüncelerinizi merak ediyorum?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dejaay


    quote:

    Orijinalden alıntı: baranel

    Arkadaşlar kombi olayında baya bir araştırma ve bilgiye sahip oldum, gidip servislerle bile konuştum.
    Az önce hem kombi satan hemde tamir eden bi tanıdıkla daha konuştum, bana 3 marka önerdi. Ferroli, Viessmann, Vaillant. Genelde evin içindeki petek ölçülerine bakılır tamam doğru ama birde ev içindeki tesisat uzunluğu bu ölçüme dahil edilmelidir dedi.
    Hangi marka model olursa olsun arkadaşlar birde şuna bakmamızda fayda var bulunduğunuz ilde servisi varmı yada size çok uzak noktadamı.


    Peki dostum neden sadece bu üçünü ( Ferroli, Viessmann, Vaillant) önerdi, Sebepleri neymiş?

    Diğerlerini (bir buderus, bir E.C.A..vs) neden önermedi?




    Dostum inan sorucam teknik elemanların mutlak bildikleri teknik bilgiler vardır. Bizlerin önem vermesi gereken unsurlar yok değil var, Örneğin Ferroli 2 değil 5 yıl garanti sunması, biraz mantıklı düşünürsek hangi kombiyi alırsak alalım ilk 2-5 sene arası sorunsuz çalışır demekki bizim bundan sonrasına bakmamız gerekir. Yakıt verileri kalori arttıkça artıyor ve hemen hepsi bu değerlere değinmiş, yada evin konumu yalıtımı vs, bu değer dışındaki artı ve eksi. Birde şu konu önemli arıza ve parça , yukarıda bu konuya değindim arkadaşlar pek katılmadı ama önemli, örneğin hangi servis eve kaç tl ye geliyor 25-50 tl, ve parçayı kaçparaya değiştiriyor, dahada önemlisi aldığım kombi parçalarını piyasadan rahatlıkla ve daha hesaplı bulup bulamayacağım. Servisin 250 tl dediği parçayı piyasada yarı fiyatına bulup taktırabilecekmiyim.
    Her servise alo da 50 tl vereceksem hiç yanaşmam daha iyi.




  • Öncelikle şunu söyleyim.Bir arkadaşım kombi almayı düşünüyordu.Tanıdık ,bu işi bilen ustalara çok sorduk...sonuç olarak hepsinin ortak noktası Viessmann pahalı fakat en iyi kombilerden biri ve hepsi önerdi..ikinci olarak Ferroli de kaliteli iyi kombilerdir bunuda düşünebilirsiniz denildi.biz de yaklaşık 10 yıldır ferroli kullanıyoruz.hiçbir problem yaşamadık çok şükür. Son olarak Demirdöküm pek tavsiye edilmedi yalnız bir modeli hariç.Eğer Demirdöküm alacaksan Nitro diye bir modeli var onu alın denildi...Deneyimlerim bunlardır.umarım yardımcı olur...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ere21m

    quote:

    Orijinalden alıntı: tecrübeli

    quote:

    Orijinalden alıntı: ugur_tasar

    Arkadaşlar evde petekler ve kombiyi değiştirmek istiyorum mevcut sistem 580 cm toplamda petek ver 130 m2 ev çatı katı,camlar pvc çift cam içten mantolamalı baymak 240 fi kombi var.Kombiyi 40-50 derecede yaktığım halde uzaktaki petekler pek ısınmıyor bazı petekler alt bölümleri soğuk/ılık üst bölümler sıcak oluyor bu sene evde bebek olacağı için ısıtma işine el atmam gerek;
    1- Bu şartlarda yeni petek demirdöküm plus mı almalıyım? 580 cm petek bu şartlar da az değilmi ölçüyü büyütmek daha iyi olmazmı?
    2- Kombiyi değiştirmeden sadece petekleri değiştirsem doğru bir iş yapmış olurmuyum yada yoğuşmalı kombi ve petekleri komple değiştirmem daha mı sağlıklı olur.

    Kombi ve petek tavsiyesinde bulunurmsunuz?


    uğur bey kardeşim benimde aynı sorunum vardı ve çözdüm kombiye yakın radyatörlerin su çıkış vanasını (alt vanaları) tamamen kapat sonra çeyrek tur aç ısnma az oluyorsa çeyrek tur daha aç kombiye enuzak ve yarısı ısınanan radyatörlerin su çıkış vanalarını tamamen aç göreceksin düzelecektir tabiki radyatörlerin havası alınmış olsun burda amaç su çıkış debisini ayarlamak (reglaj ayarı) bu arada su giriş vanaları (üst vanalar) hepsinde tamamen açık olacak sadece kombiye yakın radyatörlerin su çıkış vanalarını tamamen kapatıp çeyrek tur çeyrek tur deneyerek açacaksın ne zaman kombiye en uzak olan yarısı ısınan radyatörler tam ısınana kadar o zaman ilk radyatörlerin vanasını açmayı durduracaksın dediğim gibi çeyrek tur da uzak radyatörler tamamen ısınacaktır eğer ilk radyatörler az ısınırsa bir çeyrek tur daha olmadı bir çeyrek tur daha burda amaç ilk radyatörlerden sıcak suyun kombiye geri dönüşünü engellemek uzak radyatörlerin ısınmasını sağlamak deneyin görün sorununuz düzelecektir



    Bu İşlem sonucu kombinin pompasına zarar vermiş olmayalım pompa zorlanmasın suyun zor gidişinden dolayı belki saçma bi dünce ama bi an böyle bişey geldi aklıma :) ?? Termostatik vanannın yaptıgı görevimi yapmış oluyoruz mantık olarak?

    en sondaki petek sonuna kadar açıkya neden zorlansın farzetki bir tane peteğin var ve vanaları sonuna kadar açık kombi bu bir peteği zorlanmadan normal olarak sirküle etmiyecekmiydi edecekti onun için yakın peteklerin vanası yarım yada çeyrek açık veya tam kapalı olsa bile onları pas geçip en sondaki petekten normal sirküle edip geri gelecek. pompayı ne zaman zorlarız bütün peteklerin vanalarını yarım yada çeyrek kapatırsak pompa zorlanır fakat bizde en son daki petek tam açık olduğu için zorlanma olmayacaktır sirküleyi bu son petekten yapacaktır




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tugayadıgüzel

    arkadaşlar merhabalar 155 m2 dubleks dairem var ve kombi ve petek taktırmayı düşünüyorum daire 4+1 acaba hangi markayı ve ürünü önerirsiniz buderus duydum bi kaç kişiden ama fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.

    Yoğuşmalı kombi ve petekleri büyük almaya bak mümkünse petekler Demir Döküm plus olsun ...
    Kombiyide kafana göre seç bundan önceki sayfalarda sayısız kombi önerisi oldu son 3 sayfayı okusasınız fikir elde edersiniz.
  • "Bosch ve ariston kombi hakkında bilgi ve özellikle tecrübesi olan varmı? " Yardımcı olursanız sevinirim.
    Özellikle bunları soruyorum çünkü. var olan kpmbi vaillant ve servisine ulaşmak neredyse imkansız ( sanki hatır için çalışıyorlar ). Bosch kombi, marka olarak güvendiğim için, ariston ise baykombi sitesinde ' son dönem de iyi ürünler çıkarıyor' şeklinde anlatıldığı için. Son olarak eskişehirde ilginç bir şekilde son dönem ariston kombilerin satışında artış olması.
  • arkadaşlar kombide soğukken basınç 1.6 da iken kaloriferi çalıştırdığımda basınç 2.0 oluyor bu normal midir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: filenperno

    "Bosch ve ariston kombi hakkında bilgi ve özellikle tecrübesi olan varmı? " Yardımcı olursanız sevinirim.
    Özellikle bunları soruyorum çünkü. var olan kpmbi vaillant ve servisine ulaşmak neredyse imkansız ( sanki hatır için çalışıyorlar ). Bosch kombi, marka olarak güvendiğim için, ariston ise baykombi sitesinde ' son dönem de iyi ürünler çıkarıyor' şeklinde anlatıldığı için. Son olarak eskişehirde ilginç bir şekilde son dönem ariston kombilerin satışında artış olması.


    Ariston kombiler son ürettiği modellerle kombi piyasasına resmen damgasını vurdu. Ürettiği kombilerin parçalarıda oldukca kaliteli ve servis fiyatlarıda oldukça uygun . Bilindiği gibi Aristonun beyaz eşyada kötü bir imajı var ama konu kombilere gelince Ariston zor olanı yaptı ve o kötü imajının önüne gecerek kombide zirveye oynamaya başladı.

    Tasarruf ve kalite açısından Vaillantı yakaladı. ama Vaillanttan tek farkı fiyatı. Aynı ayarda bi kombiye Vaiilantta 2 - 2.5 lira verirken aristonda 1.300 e alabilirsiniz. Servis ağıda oldukça gelişmiş olduğu için şuan Ariston oldukca rehavet görüyor. Vaillant resmen paraya doymus vaziyette servisi aradığınızda adamlar keyfe keder hareket ediyor. Müşteriyle ilgilenmede sanki lütfediyorlarmış havasındalar. Dünya kadar para verip paranızla rezil olacağınıza az para verin paranız cebinizde kalsın adam gibi servis hizmeti sağlayan aristonu tercih edin pişman olmazsınız . Bu araada söyliyeyim ariston bayisi filan değilim doğalgazcıyım ve her firmanın kombisi elimde mevcut. Benim için Ariston olmuş Vaillant olmuş hiç farketmez. Sonuçta evine doğalgaz bağlatıcak adam kombi takmak zorunda ... Benim amacım burda bilgi arayan kafasında soru işaretleri olan insanlara yardımcı olmak. İnternet üzerindende çalışmıyorum. Peşin peşin söyliyeyimde yanlış anlaşılmak istemem ...

    Son dönemde benim bulunduğum ilçede sayısız ariston kombi taktım şuana kadar en ufak bi şikayet almadım. Mesela Viesman bana daha çok kazandırıyor. Ama viesmanı artık tavsiye etmiyorum. Çünkü viesman artık eski viesman değil . Bir ECA bir Ariston kombi devlerine yetişti ve yedek parca ve servis uygunluğu açısından bu devlerin bence 1 adım önündeler. Tercih sizin tercihiniz....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tecrübeli

    arkadaşlar kombide soğukken basınç 1.6 da iken kaloriferi çalıştırdığımda basınç 2.0 oluyor bu normal midir?

    su basıncı ortalama 1.5 - 1.7 olması gerekir.

    Sizdeki basınç artma durumu normal değildir

    Eğer çalıştığında basınç artıyorsa genleşme tankındaki azot basıncı düşüktür. Yada delinmiş filan olabilir . Hava basılması yada yeni tank takılması gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jreetizmir -- 11 Ekim 2010; 23:35:56 >
  • Snç brute35, verdiğiniz detaylı bilgi için teşekkür ederim. Birkaç detay soracağım: Ariston kombiler nerede imal ediliyor ve yedek parça bulunabilirliği-ücreti nasıl? Son olarak bosch kombi hakkında fikriniz nedir? Teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: filenperno

    Snç brute35, verdiğiniz detaylı bilgi için teşekkür ederim. Birkaç detay soracağım: Ariston kombiler nerede imal ediliyor ve yedek parça bulunabilirliği-ücreti nasıl? Son olarak bosch kombi hakkında fikriniz nedir? Teşekkür ederim.

    Ariston termo grup tarafından Avrupadaki fabrikada üretiliyor. Zaten servislerde bütün yedek parçalar mevcut ve en cazip olanıda servis ücretlerinin uygun olması. Kombi devi diye tabir edilen firmalara göre fiyatları oldukça uygundur.

    Bosh kombilerin eski modellerinden kaçının ses sorunu mevcuttu ama yeni modelleri yani şuanki üretilenlerde ses sorununu çözdüler. Ses sorunu kalktığı için şuan Bosh kombide gayet güzel tercih edilebilir .
  • KOMBİ TESİSAT İNŞA GİDERLERİ

    BUDERUS GB 022 PLUS + ____2.550
    RC10 Oda Kumandası
    İLAVE BACA ________ 90
    KOLON GİDERİ (apt) ________ 160
    İÇ TESİSAT Doğalgaz (daire)__500
    Regülatör ________105
    Kombi bağlantı ___________150
    Döküm vana farkı______________50
    ELEKTRİK TESİSATI
    Sıva altı sigorta ve kutusu+
    Sıva altı fiş+
    İşçilik ____________________ 80
    PETEK YIKAMA ______________ 80
    KOLLEKTÖR DEĞİŞİMİ ________ 140
    Kombi dolabı 90
    Su gider ve Elektik çekimi 30
    GAZ AÇMA 260

    TOPLAM : 4.285
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BRuTe35

    quote:

    Orijinalden alıntı: tecrübeli

    arkadaşlar kombide soğukken basınç 1.6 da iken kaloriferi çalıştırdığımda basınç 2.0 oluyor bu normal midir?

    su basıncı ortalama 1.5 - 1.7 olması gerekir.

    Sizdeki basınç artma durumu normal değildir

    Eğer çalıştığında basınç artıyorsa genleşme tankındaki azot basıncı düşüktür. Yada delinmiş filan olabilir . Hava basılması yada yeni tank takılması gerekir.




    kombim yeni ve kalorifer çalıştığında sıcak su genleştiğinden 1.6 barın 2.0 olması normal gibi geliyor araştırdım ve normal dediler su soğuduğunda tekrar 1.6 oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tecrübeli


    quote:

    Orijinalden alıntı: BRuTe35

    quote:

    Orijinalden alıntı: tecrübeli

    arkadaşlar kombide soğukken basınç 1.6 da iken kaloriferi çalıştırdığımda basınç 2.0 oluyor bu normal midir?

    su basıncı ortalama 1.5 - 1.7 olması gerekir.

    Sizdeki basınç artma durumu normal değildir

    Eğer çalıştığında basınç artıyorsa genleşme tankındaki azot basıncı düşüktür. Yada delinmiş filan olabilir . Hava basılması yada yeni tank takılması gerekir.




    kombim yeni ve kalorifer çalıştığında sıcak su genleştiğinden 1.6 barın 2.0 olması normal gibi geliyor araştırdım ve normal dediler su soğuduğunda tekrar 1.6 oluyor



    Merhaba,

    Her kombinin kendine göre huyları vardır, bunda tesisat, kullanılan evdeki kat sayısı petek tipi vs bunları direk etkileyen faktörler olup, bence kombinizde hiç bir sorun yok. Güle güle kullanın. Sizi ısıtıyor ve ekonomik ise no problem.

    Ayrıca unutmamak gereken diğer bir konuda basınc ısı ile doğru orantılıdır. ısı artarsa basıncında atacağı bir gerçek olup, ibreniz belli miktarda basıncın arttığını gösteriyor olması gayet normal birdurum. ayrıca çok hasas veya ayarsızda olabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tecrübeli


    quote:

    Orijinalden alıntı: BRuTe35

    quote:

    Orijinalden alıntı: tecrübeli

    arkadaşlar kombide soğukken basınç 1.6 da iken kaloriferi çalıştırdığımda basınç 2.0 oluyor bu normal midir?

    su basıncı ortalama 1.5 - 1.7 olması gerekir.

    Sizdeki basınç artma durumu normal değildir

    Eğer çalıştığında basınç artıyorsa genleşme tankındaki azot basıncı düşüktür. Yada delinmiş filan olabilir . Hava basılması yada yeni tank takılması gerekir.




    kombim yeni ve kalorifer çalıştığında sıcak su genleştiğinden 1.6 barın 2.0 olması normal gibi geliyor araştırdım ve normal dediler su soğuduğunda tekrar 1.6 oluyor

    pardon çok özür dilerim ben basınç değerini her nasıl olduysa 3.0 olarak gördüm . Su basınç değeri 3.0 bar olunca su boşaltım devreye giriyor. Doğal olarakta sistemin içindeki basınç düşer . O yüzden Genleşme tankına hava basımı gerekir benim aklım orya gitti 2.0 ise gönül rahatlıhıyla kullanabilirsin kardeşim ...




  • merhaba,

    hermetik kombi ile yoğuşmatik kombi arasındaki fark nedir ? hangisini önerirsiniz ? 95 m2 2+1 ev aldım ve iyi bir kombi arıyorum. Fiyat aralığımda 1000 - 1250 TL seviyelerinde.

    Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar, bir bayan olarak araştırma yaptıkça daha çok aklım karışıyor.. bana basit ve açık olarak öneride bulunursanız sevinirim.. ev 190 m2 ve 16 m/tül petek var dediler. 24 veya 26 KW'lik kombi dediler..tavsiye olarak buderusu62 veya gb2224 yoğuşmalı (ama bunun performansı o kadar iyi değilmiş birincisine göre).. okuduklarımdan gördüğüme göre vaiilant 242 veya turk olarak ECA confeo premix var.. benim 2-3 gün içinde karar vermem gerekiyor.. birde önemli sorun olarak eski ECA junkers kombimde yıkanırken su bir soğuyup bir sıcalıyordu.. sonuna kadar açınca ancak ayar tutturabiliyorduk.. yukardakilerden hangisini tavsiye edersiniz? hem ısı ekonomisinde hem de su ısısını ayarlama açısından.. acil cevaplarsanız sevinirim.. şimdiden teşekkürler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amele75

    GÜNCEL







    MERHABA ÜSTADLAR. Sizlere bir sürü sorum olacak

    Daha önce Ordu da oturuyordum ve bilgilerinizden çok istifade etmiştim. Üç ay önce görev nedeniyle Sakaryaya taşındım. Nasip oldu bir ev aldık.

    Evin planını ve üzerinde bulunan petekleri ekte gönderdim.

    Evin bilgileri. 5 katlı binanın 4. katı. Altta ve üstte oturan var. evin iki cephasi var, diğer iki yanında daire ve merdiven boşluğu mevcut. ev kuzeydoğu ve kuzey batı cepheli. mutfak ve yanındaki oda sürekli kuzey rüzgarı alıyor ve yalıtım yok.

    Evde Beko marka resimde görülen kombinin aynısı 20.000 lik mevcut. Kalorifer tesisatı bakır boru ile döşenmiş. mutfakta 60/110 havlupan var, koridorda petek yok.

    kombinin modelini kabin içinde olduğu için göremedim, ama fotoğraftakinin aynısı. bu kombinin özellikleri nedir. modülasyonlu oda termostatı takabilirmiyim. takabilirsem hangisi olmalı. diğer odalarda resim de görülen 15x60cm ebatlarında 4 kanallı döküm radyatör var. radyatörlerin dilim sayısı ve oda m2'leri planda yazıyor.

    Bu kombi ve petekler yeterli ısıtma sağlarmı? bu kış taşınmayacam, evde tadilat yapıp haziranda taşınmayı planlıyorum nasipse. gerekirse kalorifer tesisatında da tadilat yapabilir.

    değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.







  • quote:


    Orjinalden alıntı: baybarut

    Arkadaşlar kombi
    Bosch Condens 2000 W
    ilave olarak TRZ 125 oda termostatı geliyor yanında ama benim düşüncem her odaya termostatik vana olması oda termostatı dışındaki yerlere
    bu durumda sorun olur mu
    105m2 ev güney cephe 4.kat izolasyon yok 7,30m petek 1msi mutfak olarak ölçüldü normal mi??

    Şu konuya açıklık getirebilir miyiz??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybarut -- 12 Ekim 2010; 8:07:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kapisiz

    arkadaşlar en sonunda kombi için anlaşma yaptım...ferroli domitech alıyorum..düşüncelerinizi merak ediyorum?


    sevgili kardeşim
    ben bosch kombi kullanıyorum. 2008 yılında başta bu topik olmak üzere uzunca araştırmalar sonunda aldım. araştırmamın bir bölümünü de servislere giderek yaptığım gözlemler oluşturdu. eca, demirdöküm, ariston, bosch, vaillant, viessmann, airfel, beratta, baymak kombilerin birçok serilerinin iç yapılarını inceleme fırsatım oldu. hemen hepsinin malzeme kalitesi olarak ileri düzeyde olduklarını söyleyebilirm. sadece senin seçtiğin markanın malzeme kalitesi ve tasarımı yerlerde sürünüyordu. ana ısıtma eşanjörü (yanma odası) eski şofbenlerin kullandığı kanatcıklı aluminyum boru sisteminden ibaretti. diğer markalardaki kanallı döküm veya paslanmaz çelik ünitelerle karşılaştırılamayacak derecede iptidai gözüküyordu.
    sana tavsiyem başka bir markaya yönelmen olacaktır.

    saygılarımla.




  • 
Sayfa: önceki 389390391392393
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.