Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (379. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
41.240
Cevap
277
Favori
4.325.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 377378379380381
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 127 sayfa mesaj yazılmış hepsini okumaya kalksak oku oku bitmez.......

    ne yapacağız şimdi......
  • Merhaba Arkadaşlar.
    Kombi seçimi için bir sorum olacak.
    Bilgiler aşağıda sunulmuştur.

    Yer: NEVŞEHİR
    Cephe: Doğu-Batı-Güney
    Alan: 180 metrekare (Bürüt)
    Yaltım: Dış cephe yalıtımlı
    Kat: 2.kat (ara kat)
    petek: 11 metre

    Sizce yoğuşmalı alsam ne kadar fazla verimli olur?
    Klasik kombi tavsiyeleriniz
    Yoğuşmalı tavsiyeleriniz neler?
  • ilk sayfalardaki mesajları okudum.....
    o zamanlar baya üstat varmış topikde.....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ser_kan55

    merhaba arkadaşlar bir kombide ben alacağım yakında ama henüz marka ve model belirleyemedim......

    kombilerde uzaktan kumanda gibi birşey oluyor mu acaba......

    varsa hangi markalara bakmam lazıım acaba....... yoksa hepsinde var mı?


    ama ilk 10 sayfanın bir kısmını okuyunca

    uzaktan kumanda olayını anladım......
  • Merhaba,
    İzmir'e doğal gaz geldi bizi bir dert aldı yürüdü.Eminim diğer illerdeki arkadaşlar bu işe bizden daha çabuk adapte olmuşlardır.
    Sağolsun EGE nick'li arkadaş epey sağlam bilgiler verdi. Henüz tam karar vermiş değilim, size tavsiyem sikayetvar.com adresine gidip sorunları okumanızdır. Ben böyle yaptım ve şimdi kombi almak konusunda tamamen kayboldum :) Sanırım bu kombi olayında çeşitler ve markalar çok olduğundan sorunlarda çok oluyor. Henüz, tamam bu kombiyi almak lazım diyemedim. Ariston, buderus,viessman,vailant,bosch ...v.s arasında gidip geliyorum. Sadece demek istediğim şey; kafaya çok takmayın arkadaşlar, eni-konu en fazla 10 sene gidecek bu makinalar. bende Demirdöküm bacalı kombi vardı 2,5 sene sonra mefta oldu, geçmiş olsun dedik yeine elektrikli ısıtıcılar kullandık, hem zaten tüp gaz fiyatlarıda uçtu gitti, İzmir'de elektrikle uygun fiyata ısınabildik. Şimdi bu doğalgaz gelince durum değişti tekrar, daha kaliteli yaşayalım, bir elimiz yağda diğeri balda olsun diye giriştim kombi aramaya. Yer İzmir olunca sıcak su kullanmak(duşta,mutfakta) 1. sırada, sonrasında evi ısıtmak geliyor, elektrikli termosifon çok elektrik çekiyor yoksa. Evime 7-8 tane firma elemanı geldi, bulunduğun binada yönetici olduğumdan ana kolon tesisatınıda ben yaptırtacağım, hepsi dairem için farklı model ve sistem önerdi, yoğuşmalı-yoğuşmasız derdini çözemeden birde tek eşanjör çift eşanjör olayı çıktı. Kafa oldu hallaç pamuğu gelen atıyor giden atıyor.
    Demem o ki; elbette araştırıp soruşturacağız ama kafayada fazla takmanın anlamı yok. Şunun şurası ölümlü dünya, yarına çıkıp çıkmayacağımız belli değil. 2 ay daha sorup soruşturacağım ve bu forumdan takip etmeye çalışacağım ama sonunda nasıl olsa bir karar verip uygulayacağım. Burada Yazılanlara bakıp, arkadaşların birbirine girdiğini gördüğüm için böyle yazıyorum. Kimsenin malı kimseye kalmaz, kalp kırmaya değmez. Şahsen ben üzüldüm arkadaşların birbiri şahsına hakarete varan söylemlerini gördüğüm için. Klaın sağlıcakla.
  • Arkadaşlar kolay gelsin. Fazla uzatmadan konuya değineyim. Şİmdi ben evimdeki kombiyi değişitireceğim ve yaptığım piyasa araştırmasından sonra alabileceğim kombileri 4 e kadar indirdim ve bunların arasından birini seçmek istiyorum. işte burada sizin önerilerinizi bekliyorum. aralarındaki farklar o kadar az ki bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
    1- Vaillant Turbo Tec Plus VUW TR 242-5 20640 kcal/h Hermetik Kombi
    2- Vaillant Turbo Tec Pro VUW TR 242-3 20640 kcal/h Hermetik Kombi
    3- Bosch Classic Silver 20640 kcal/h Hermetik Kombi
    4- Bosch Comfort 20640 kcal/h Hermetik Kombi


    Bu kombilerin hepsi çift eşanjörlü. İlk bakıldığında BOSCH daha iyiymiş gibi geldi. Özellikle Classic silver modeli hoşuma gitti. Ama fiyat olarak Vaillant daha ucuz 100 Tl civarı tabii ki.

    Sizden istediğim Vaillantlar ve Boschlar arasında 2 kombiden hangisi daha iyi. En sonunda hangi kombiyi tercih etmeliyim. servis duruumu yedek parça durumu bakımında ve kalite bakımından vereceğim yaklaşık 1500 tl ye değecek olan kombi hangisidir.


    Kısa sürede yardımcı olabilirseniz sevinirim.


    ERDİNÇ KUŞDAL
    MAK. MÜH.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kusdal_e

    Arkadaşlar kolay gelsin. Fazla uzatmadan konuya değineyim. Şİmdi ben evimdeki kombiyi değişitireceğim ve yaptığım piyasa araştırmasından sonra alabileceğim kombileri 4 e kadar indirdim ve bunların arasından birini seçmek istiyorum. işte burada sizin önerilerinizi bekliyorum. aralarındaki farklar o kadar az ki bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
    1- Vaillant Turbo Tec Plus VUW TR 242-5 20640 kcal/h Hermetik Kombi
    2- Vaillant Turbo Tec Pro VUW TR 242-3 20640 kcal/h Hermetik Kombi
    3- Bosch Classic Silver 20640 kcal/h Hermetik Kombi
    4- Bosch Comfort 20640 kcal/h Hermetik Kombi


    Bu kombilerin hepsi çift eşanjörlü. İlk bakıldığında BOSCH daha iyiymiş gibi geldi. Özellikle Classic silver modeli hoşuma gitti. Ama fiyat olarak Vaillant daha ucuz 100 Tl civarı tabii ki.

    Sizden istediğim Vaillantlar ve Boschlar arasında 2 kombiden hangisi daha iyi. En sonunda hangi kombiyi tercih etmeliyim. servis duruumu yedek parça durumu bakımında ve kalite bakımından vereceğim yaklaşık 1500 tl ye değecek olan kombi hangisidir.


    Kısa sürede yardımcı olabilirseniz sevinirim.


    ERDİNÇ KUŞDAL
    MAK. MÜH.



    Merhaba,
    Hangi kombiyi alacağınız konusundaki kararı sizin vermeniz en doğrusudur. Bununla birlikte, forumu baştan sona okumaya çalışan birisi olarak bazı önemli ipuçlarını aktarmak istiyorum.
    Kombi seçiminde:
    1. Kullanım suyu sıcaklığı, kalorifer tesisat suyu sıcaklığı ve oda sıcaklığına göre alev modülasyonu yapması (Mümkünse 3 parametreye göre),
    2. Kullanım sıcak suyu konforu için çift eşanjörlü olması,
    3. Modülasyonlu oda kumandaları ile kullanılabilmesi,
    4. Gelişmiş bir elektronik beyine sahip olması (Cep tel. ile kullanılabilme, güneş enerjisi sistemleri ile uyumlu çalışabilme gibi artı özellikler opsiyonel olarak düşünülebilir),
    5. Özellikle brülör ve eşanjör gibi kısımlar başta olmak üzere, dayanıklı ve kaliteli malzemeden üretilmiş olması,
    6. Emniyet sistemlerinin yeterli olması,
    7. Sessiz çalışması,
    8. Ergonomik olması, hacmen az yer kaplaması ve estetik olması,
    9. Yaygın bir servis ağına ve işini bilen, güleryüzlü servis anlayışına sahip olması...
    gibi özelliklere dikkat edilmeli.
    Ben de bu başlıkta yazılanları okuduktan sonra, daha yeni aldım kombiyi (Buderus Logamaxx u062 20.640 kcal/h konvansiyonel hermetik kombi)
    Darısı başınıza olsun ve kolay gelsin!
  • merhaba arkadaşlar..
    bende yeni eve taşınıcam yakında ve kombi almak istiyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler:))

    evim kuzey güney cepheli,doğu tarafı açık ve komple güneş alıyor.batıdan ise diğer daireden bitişik.125 m2 kullanım alanı ve 11 metre tül radyatör var.

    sizce evim için hangi marka ve model kombi almalıyım...

    HERKEZE TEŞEKKÜR EDRİM ŞİMDİDEN ARKADAŞLAR....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altugtuf

    Merhaba,

    İki gün önce kombi için keşfe geldiler. Yerden ısıtmalı, 170m2 brüt alanı olan, katta tek ve en üst kattaki evim için 20 000 kcal kombi önerdiler (eski bozuk olan 17 000kcal imiş).
    Yoğuşmalı kombiye gerek yok, büyük villalarda falan işe yarıyor dedi ama ben pek inanmadım. Çünkü sonra Boderus'un %109 verimli yoğuşmasız kombisi var falan dedi.
    Şimdi böyle bir evde, (Bostancı-İstanbul'da). yoğuşmalı kombinin kazancı yüzde kaç olacaktır bir tahmin yüretecek olan var mıdır?

    İkinci olarak, odaların sıcaklığını ayrı ayrı kontrol etmek isterim dedim, kablo çekmeden yapamayız dedi yine aynı servis. Acaba kablosuz vb. bir yöntemle kumanda etme imkanı var mıdır?

    Teşekkür ederim,

    Altuğ Tüfekçioğlu


    Selamlar,

    Öncelikle yerden ısıtma sistemlerinde kullanılan kazan suyu çıkış ve dönüş sıcaklıkları , diğer ısı dağıtıcılara göre oldukça düşükdür ve olmak durumundadır.
    Yerden ısıtma en sağlıklı ısıtma yöntemidir ve doğru uygulandığında mükemmel konfor sağlar.
    Yoğuşmalı kombiler düşük çalışma sıcaklıklarında , baca gazı içindeki su buharında bulanan ısıdan maks verim sağlarlar.
    Bu nedenle 40-30 veya 50-30 derecelik çalışma aralığında maks. verim alınabilir.
    Yerde ısıtmada kesinlikle yoğuşmalı kombi kullanılmasını öneririm.
    Yoğuşmalı bir kombi eski nesil yoğuşmasız bir ürüne göre %20 -25 bulan tasarruf sağlasada, gerçekde yeni nesil bir yoğuşmasız üründe maks. %15 sınırında kalacakdır.
    Bunun dışında daha önce yüzlerce belki binlerce kez yazdım %100 üzerinde bir çevrim yokdur. %109 verim olmaz, hele hele ki kimyasal çevrimlerde. Bu sadece doğal gazın alt ve üst ısıl değerlerine göre yapılan verim değerlendirmesinin bölümünden çıkan bir aldatmacadır.

    Yoğuşmasız kombilerde doğal gazın üst ısıl değerine göre değil alt ısıl değerine verim hesaplaması yapıldığından , (zamanında aslında yanlış değerlendirilmiş) böyle bir değer elde ediliyor. Oysaki yoğuşmalılarda doğal gazın üst ısıl değerine göre verim hesaplaması yapılır.
    Buna göre %93 verimli denilen bir yoğuşmasız gerçekde yoğuşmalı kombiye göre ortalama (marka modele göre değişken) %77 verimlidir
    Yoğuşmalı bir üründe en fazla %96-97 verimli olabilir.

    Bu konuda çok yazı yazdım, çok teknik döküman ve gerçek bilgiler verdim , son 50 sayfa içinde vardır.

    Odaların sıcaklığını ayrı ayrı kontrol etmek için kablosuz sistemler var ama pahalı olurlar , en kısa ve kolay yöntem aslında termostatik vanadır
    Ama sizde yerden ısıtma var bu nedenle odaların ayrı ayrı besleme çıkışları olması gerekir. Bu mevcutsa mesela bir dağıtım kollektöründen bağımsız çıkışlar yapılmışsa, istenilen odaya kablosuz bir termostad ve bu odanın dağıtım kollektöründeki çıkışa , bir elektrik kontrollü valf işi görecekdir. Bunları honeywell satıyordu, kontrol etmelisiniz.
    Birden fazla ısıtma alanını kontrol eden sistemler var, yeterki tesisat uygun olsun.
  • merhaba arkadaşlar..
    bende yeni eve taşınıcam yakında ve kombi almak istiyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler:))

    evim kuzey güney cepheli,doğu tarafı açık ve komple güneş alıyor.batıdan ise diğer daireden bitişik.125 m2 kullanım alanı ve 11 metre tül radyatör var. duvarlarda sadece ytong var ve pencereler 7 milim çift cam.yani yalıtım biraz düşük:(

    sizce evim için hangi marka ve model kombi almalıyım...


    !!!!!!!!lütfen cevap :


    HERKEZE TEŞEKKÜR EDRİM ŞİMDİDEN ARKADAŞLAR....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kusdal_e

    Arkadaşlar kolay gelsin. Fazla uzatmadan konuya değineyim. Şİmdi ben evimdeki kombiyi değişitireceğim ve yaptığım piyasa araştırmasından sonra alabileceğim kombileri 4 e kadar indirdim ve bunların arasından birini seçmek istiyorum. işte burada sizin önerilerinizi bekliyorum. aralarındaki farklar o kadar az ki bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
    1- Vaillant Turbo Tec Plus VUW TR 242-5 20640 kcal/h Hermetik Kombi
    2- Vaillant Turbo Tec Pro VUW TR 242-3 20640 kcal/h Hermetik Kombi
    3- Bosch Classic Silver 20640 kcal/h Hermetik Kombi
    4- Bosch Comfort 20640 kcal/h Hermetik Kombi
    Bu kombilerin hepsi çift eşanjörlü. İlk bakıldığında BOSCH daha iyiymiş gibi geldi. Özellikle Classic silver modeli hoşuma gitti. Ama fiyat olarak Vaillant daha ucuz 100 Tl civarı tabii ki.
    Sizden istediğim Vaillantlar ve Boschlar arasında 2 kombiden hangisi daha iyi. En sonunda hangi kombiyi tercih etmeliyim. servis duruumu yedek parça durumu bakımında ve kalite bakımından vereceğim yaklaşık 1500 tl ye değecek olan kombi hangisidir.
    Kısa sürede yardımcı olabilirseniz sevinirim. ERDİNÇ KUŞDAL MAK. MÜH.


    Selamlar,

    Kombilerde ilk değerlendirlecek hususlar ısıtma ve kulllanım sıcak suyu verimleridir.

    Bunların sağlanması içinde temelde , iyi bir yanma sağlanması ve burdan elde edilen enerjinin maks oranda suya iletilmesi gereklidir.
    Bundan sonrada ihtiyaca göre kapasitenin maks band genişliğinde ayarlanabilmesi ideal olur.

    Genel bir çok yeni nesil kombi ısıtma devresindeki dönüşümde bir birlerine yakındırlar. Ancak sonrasında modülasyon konusunda farklılıklar gösterirler. Bana göre bir kombide ilk olarak geniş modülasyon aralığı olması önemlidir. Yine iyi bir karışım için gaz hava karışının ihtiyaca göre ayarlanabilmesi çok önemlidir.
    Sıcak kullanım suyu üretiminde de çift eşanjörlü ürünler genel kullanımda daha verimlidirler.
    Modülasyonlu veya kademeli fanı olan, min %35-100 modülasyon aralığında (tercihen %30-100 ) çift eşanjörlü , satış sonrası sorunsuz servis ve yedek parça desteği alabileceğiniz bir markaya yönelin.
    Ben ECA confeo premix yoğuşmalı kullanıyorum iki seneyi aştı ve çok memnunun.
    Bahsettiğiniz ürünlerden Vaillant Turbo Tec Plus VUW TR 242-5 20640 kcal/h Hermetik Kombi tercihim olurdu. Bosch a kombiyi uzunca bir süre ECA üretti sonra tesisle birlikde sattı , Bosch bu konuda geri kaldığından , Buderusu ve öncesinde junkers lisanlarını satınaldı. Türkiyede de buderus temsilcisi Isısanı satınaldı , hepsini bosch ısı grup altında birleştirdi. Yani çok büyük yatırım yaptı ama önerdiğiniz ürünler eski ürünleri.
    Bosch servis kalitesi tartışılmaz ama kombi işinde bir çok firmaya daha çok yeniler.
    Eğer tesisat ve petekler uygunsa evinizde yoğuşmalı bir üründe kullanabilirsiniz. Zira 1600 tl lere ECA confeo premix 24 kw yoğuşmalısını veriyorlar.Bu ürün iç yapısı fransız, alman parçalardan oluşur.
    Ben genelde ECA ve Buderus öneririm. Vaillantın kaliteli serileri var ama TR nedense getirmiyorlar. Yenilenmiş ürünleri kullanıyorlar.

    Bunun dışında tesisat ve ısı dağıtıcılar eğer uygun değil veya sorunlu ise dünyanın en iyi kombiside olsa gerektiği gibi verim alamazsınız
    Kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yuemayti

    merhaba arkadaşlar..
    bende yeni eve taşınıcam yakında ve kombi almak istiyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler:))

    evim kuzey güney cepheli,doğu tarafı açık ve komple güneş alıyor.batıdan ise diğer daireden bitişik.125 m2 kullanım alanı ve 11 metre tül radyatör var.

    sizce evim için hangi marka ve model kombi almalıyım...

    HERKEZE TEŞEKKÜR EDRİM ŞİMDİDEN ARKADAŞLAR....


    Merhaba,
    Evinizde mantolama, pvc çift cam gibi standart ısı yalıtım uygulamaları yapıldıysa ve bütçeniz de uygunsa yoğuşmalı kombi düşünebilirsiniz. Konvansiyonel kombiden % 50-60 fazla ödersiniz, ama faturada % 15-20 kazancınız olur. Fazla ödediğiniz miktarı kabaca 4-5 yılda amorti ettiğiniz gibi çevreyi de korumuş olursunuz. Ayırdığınız bütçeye göre Viessmann Vitodens 200, Buderus gb022, ECA Confeo Premiks tercih edilebilir yoğuşmalı kombilerdir.
    Kolay gelsin!
  • teşekkürler arkadaşım:))
  • arkadaşlar yoğuşmalı kombilerde en iyi yakıt tasarrufunu hangi marka ile sağlarım........

    bu konuda bilgi sahibi olan var mı acaba.......

    yoğuşmalı kombide hangi markayı tavsiye edersiniz....... 150 m2 ev ısı yalıtımı iyi....
  • ben çorumda oturuyorum burda bana vaillant, bosch ve buderusu önerdiler ama yorumlara baktıkça kafam karıştı ev toplam 90 mt2 ve zemin kat alttan ve duvarlardan yalıtımlı bir kere alıp uzun süre fazla doğalgaz parası vermeden rahat ısınmak istiyorum kullananlardan bir tavsiye bekliyorum
    saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ser_kan55

    arkadaşlar yoğuşmalı kombilerde en iyi yakıt tasarrufunu hangi marka ile sağlarım........

    bu konuda bilgi sahibi olan var mı acaba.......

    yoğuşmalı kombide hangi markayı tavsiye edersiniz....... 150 m2 ev ısı yalıtımı iyi....


    Merhaba,
    Değişik marka kombiler teknolojik olarak birbirine yaklaştıkça, ısı kaybı açsından eşdeğer hacimleri, eşit miktarlarda ısıtırken oluşan gaz sarfiyat değerleri de birbirine yaklaştı. Bununla birlikte, teorik olarak değişik parametrelere (kullanım suyu, tesisat suyu ve oda/dış ortam sıcaklıklarına göre alev modülasyonu ile yanma kısmındaki gaz miktarına göre fan modülasyonu) bağlı modülasyon yapan kombilerin daha tasarruflu olması beklenir. Pratik bir yol olarak, kombiyle ısınan bir apartmanda aynı cepheye bakan, aynı yalıtım ve tesisat standartlarına sahip, oda sıcaklıklarını aynı dğerlerde tutan ve ara kat dairelerinde oturanlara hangi kombiyi kullandıkları ve ödedikleri faturalar sorulabilir.
    Teknolojiye daha fazla yatırım yapan Viessmann, Buderus gibi markaların, tasarruf konusunda da bir adım önde olmaları şaşırtıcı olmaz.
    Bütçenize bağlı olarak Viessmann Vitodens 200, Buderus gb022, Viessmann Vitodens 100, ECA Confeo Premiks!in 24 Kw'lık (20640 kcal/h) modellerinden birisi yoğuşmalı olarak işinizi görecektir.
    Kolay gelsin!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: memint


    quote:

    Orijinalden alıntı: ser_kan55

    arkadaşlar yoğuşmalı kombilerde en iyi yakıt tasarrufunu hangi marka ile sağlarım........

    bu konuda bilgi sahibi olan var mı acaba.......

    yoğuşmalı kombide hangi markayı tavsiye edersiniz....... 150 m2 ev ısı yalıtımı iyi....


    Merhaba,
    Değişik marka kombiler teknolojik olarak birbirine yaklaştıkça, ısı kaybı açsından eşdeğer hacimleri, eşit miktarlarda ısıtırken oluşan gaz sarfiyat değerleri de birbirine yaklaştı. Bununla birlikte, teorik olarak değişik parametrelere (kullanım suyu, tesisat suyu ve oda/dış ortam sıcaklıklarına göre alev modülasyonu ile yanma kısmındaki gaz miktarına göre fan modülasyonu) bağlı modülasyon yapan kombilerin daha tasarruflu olması beklenir. Pratik bir yol olarak, kombiyle ısınan bir apartmanda aynı cepheye bakan, aynı yalıtım ve tesisat standartlarına sahip, oda sıcaklıklarını aynı dğerlerde tutan ve ara kat dairelerinde oturanlara hangi kombiyi kullandıkları ve ödedikleri faturalar sorulabilir.
    Teknolojiye daha fazla yatırım yapan Viessmann, Buderus gibi markaların, tasarruf konusunda da bir adım önde olmaları şaşırtıcı olmaz.
    Bütçenize bağlı olarak Viessmann Vitodens 200, Buderus gb022, Viessmann Vitodens 100, ECA Confeo Premiks!in 24 Kw'lık (20640 kcal/h) modellerinden birisi yoğuşmalı olarak işinizi görecektir.
    Kolay gelsin!


    teşekkür ederim.....
    fiyatlarına göre sırasıyla pahalıdan ucuza doğru vermişsiniz modelleri.......
    bu modeller ile ilgili teknik bilgiler fazla yok sanki baktım biraz bulamadım.......
    hal böyle olunca bu modelleri karşılaştırıp doğru bir karar vermek zor oluyor......
    mesela ECA markalı modelde saatde 2,33 m3 gaz harcar yazıyor......
    ama diğer markalarını kini bulamadım..........
    gerçi bu değerlerin ne kadarı doğrudur bilmiyorum......
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vakkas.

    Merhaba,

    İstanbul Anadolu Yakası'nda yeni bir daire aldım. İnşaallah, Allah size daha iyilerini nasip eder. Soruma gelecek olursak;

    Projede de görüldüğü gibi 3+1 ve 100 m2 gibi bir alana sahip ve dairem giriş katın üstü. Binada her katta tek daire bulunmakta ve 4 cepheden de ışık alabilir özelliktedir. Gerçi mutfak ve banyonun baktığı cephelerde aralarında 7-8 metreye yakın mesafede ve bizim binadan yüksek olmamak kaydıyla binalar mevcut. Salonda, projede görüldüğü gibi ufak bir balkon var, yine oturma odasında "Fransız" diye isimlendirilen balkon türünden mevcut. Balkonalara çift kanatlı, komple cam olan kapılardan ulaşıyoruz. Evde bulunan camlar PVC olmakla beraber binanın dış cephesi mantolama ile kaplı. Taslakta mavi ile gösterilen yerler petekler olmakla birlikte, peteklerin boylarını da yazdım. Ayrıca kombinin yeride kırmızı ile gösterilen yer olan mutfaktadır. Daire hakkında bildiklerim şimdilik bunlar.

    Sözün özü, işin ehli arkadaşlardan evin özelliklerine göre verimli çalışabilecek, sorunsuz ve ekonomik düzeyde olan kombi tavsiyeleri alabilirsem memnun olurum.

    Hayırlı Ramazanlar.

    DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?


    DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?

  • viessman vitodens 100 ile ECA confeo premiks 24kw yi nasıl karşılaştıracağım şimdi......

    sadece fiyat açısından ECA biraz daha uygun gözüküyor.....

    geçen yıl klima almışdım.......... o zamanda hiçbirşey bilmiyordum.......... ama kllimaların teknik bilgileri ve karşılaştırma tabloları vardı........... kolayca ihtiyacına göre kendin karar verebiliyordun.........

    kombide teknik olarak karşılaştırma gibi tablo imkanımız var mı arkadaşlar.....

    mesela karşılaştırma kriterleri nelerdir???????????

    1) ortalama standart şartlara sahip bir mekanda kombinin saatde yaktığı m3 gaz miktarı nedir?

    2) ortalama standart şartlara sahip bir mekanda kombinin normal ve yüksek çalışma şartlarındaki çıkardığı ses kaç db' dir?

    3) kombilerin teknik donanımları hakkkındaki bilgiler......

    bunun gibi kriterler çoğaltılabilir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alone19

    ben çorumda oturuyorum burda bana vaillant, bosch ve buderusu önerdiler ama yorumlara baktıkça kafam karıştı ev toplam 90 mt2 ve zemin kat alttan ve duvarlardan yalıtımlı bir kere alıp uzun süre fazla doğalgaz parası vermeden rahat ısınmak istiyorum kullananlardan bir tavsiye bekliyorum
    saygılar


    Merhaba,
    Çevre dostuyum diyorsanız ve fazladan vereceğiniz miktarın (normal kombiden %50-60 pahalı) en az 6 yılda fatura yoluyla size dönecek olması sorun oluşturmayacaksa yoğuşmalı kombi alın. Pek önermem, çünkü evinizin ısıtma hacmi küçük, dolayısıyla konvansiyonel kombiyle gaz sarfiyatınız ve faturanız zaten düşük olacak. Yoğuşmalı alırsanız yüksek verimde kullanıp faturada %15-20 kazanç sağlasanız bile, yılda yapacağınız 100-120 TL tasarrufla amortisman, markaya göre değişmekle birlikte 6 yılı bulacak veya geçecek. Keşke yoğuşmalı kombi fiyatları bu kadar yüksek olmasa...Yine de karar sizin. Ne alırsanız alın, ısıl kapasitesi 20.000 Kw'lık olanlar bile işinizi görür. Yukarda saydığınız markalar arasında bildiğim kadarıyla Vaillant'ın 20.000 Kw'lık modelleri olacaktı. Ben Buderus Logamaxx u062 konvansiyonel kombi 24 Kw aldım. Yeni eve taşınınca kullanma fırsatı olacak hayırlısıyla...
    Darısı başınıza olsun ve kolay gelsin!
  • 
Sayfa: önceki 377378379380381
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.