Şimdi Ara

otomatik/manuel vites karşılaştırmaları... (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
0
Favori
72.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • başlangıçta 3 yıl otomatik vitesli araç kullandım, son 3 yıldır da triptronik vitesli araç kullanmaktayım. herkese kesinlikle tavsiye ederim... benzin yakışı, hızlanma,servis,arıza vs. konularda düzden çok farkı olduğunu düşünmüyorum. bu saatten sonra düz vites araç alsam da tam kullanamam zaten. onla mı uğraşacağım... otomatiğin konforuna alışan birisi için,geri dönüş zor...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _GreeNEyEs_

    başlangıçta 3 yıl otomatik vitesli araç kullandım, son 3 yıldır da triptronik vitesli araç kullanmaktayım. herkese kesinlikle tavsiye ederim... benzin yakışı, hızlanma,servis,arıza vs. konularda düzden çok farkı olduğunu düşünmüyorum. bu saatten sonra düz vites araç alsam da tam kullanamam zaten. onla mı uğraşacağım... otomatiğin konforuna alışan birisi için,geri dönüş zor...

    hocam birkere debriyaj pedalı denen zımbırtıyla ugrasmıyorsun.Ayagın rahat ohh mis
  • otomatik vites kullanana kadar bende önyargılıydım. ama yeni araba alacak olsam ilk tercihim otomatik olur. hele istanbul trafiğinde büyük kolaylık.
  • Tiptronik vitesler manuel seçeneği de sundukları için bence öncelikli tercih sebebidir. O günkü ruh halinize göre nasıl kullancağınıza siz karar verirsiniz.
  • formu tam olarak inceleyemedim ama ank yaşıyorum ve triptonik de manuel de kullandım bence düz vits tam bir hammallık... bu yüzden dizel triptonik araçları tercih ederim. hem az yakar hem yormaz.
  • Şanzıman Tipi Seçimi:

    Türkiye’de kayıtlı araçların yüzde 41’lik gibi önemli bir bölümü İstanbul plakalıdır.İstanbul’un yoğun trafiğinde hergün yaşanan “dur-kalk”ların sürücüleri bıktırması, otomatik araç satışlarını artırmıştır. Otomatik araç, kullanım kolaylığı ve konfor anlamına geldiği gibi ikinci elde satışı da çok kolaydır.Ancak, özellikle eski teknolojiye sahip şanzıman seçenekleri, düz vitese oranla yüzde 20-25 oranında yüksek yakıt tüketimi demektir. Performans ve yakıt tüketimi anlamında geçmişte yaşanan kayıpların önüne, özellikle tiptronik, DSG gibi yeni teknoloji ürünü otomatik şanzıman seçenekleriyle geçilerek oldukça başarılı sonuçlar sağlanmasına rağmen trafiğin daha seyrek olduğu birçok Anadolu şehrinde, otomatik araç bu nedenle tercih sebebi değildir. İstanbul içinde bazı güzergahlar yoğun trafiğe maruz kalmadığı için otomatik araç İstanbul için bile zorunluluk arzetmeyebilir. Kısaca değindiğimiz bu hususları, şanzıman tercihinizde kendi koşullarınız açısından değerlendirmeniz, ihtiyaç analizinizdeki önemli hususlar arasında yer almaktadır. Araç segmenti büyüdükçe artan konfor beklentilerinin etkisiyle otomatik/tiptronik/speedtronik/ multitronik araç tercihleri artmaktadır. Hatta bazı markaların özellikle arazi aracı seçeneklerinde ve markaların amiral gemisi olarak nitelenen Mercedes S serisi, Audi A8, BMW 7 Serisi gibi D segmentinde yer alan seçeneklerde düz vitesli versiyonlara rastlamak mümkün değildir. (Cnbc-e Business Dergisi'nin araba ekinden alıntı...)




  • bence erkek adam manuelden vaz geçmemeli çünkü manuel vites daha rahat ve şoför oldugunu anlarsın :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m.talhakocaman

    bence erkek adam manuelden vaz geçmemeli çünkü manuel vites daha rahat ve şoför oldugunu anlarsın :D


    amerikada erkek yok ozman.amerikadaki araçların kamyon ve otobüsler de dahil %1i bile düz vites değil.

    başlık 2006da açılmış ilk yorumlarla son yorumları okursanız bundan 5 yıl önce insanların ne kadar medeniyetten uzak yaşadığı anlaşılıyor.tam bir teknoloji yobazlığı varmış insanlarda.son yorumları okuduğunuzda da gene aynı kişiler tarafından atılmış ama çoğu da "düz vites amelelikten başka bişey değilmiş" gibi yorumlar.yani çoğu kişi daha otomaik aracın koltuğuna oturmadan yorum yazmış bilmeden.
  • bence düz erkek işi otom. kadın işi olayına girmemek lazım çok saçma çünkü
    yine bence arabayı performaslı kullananlar genelde düz tercih ediyorlar bu kesin ki gerçektende düz daha sportif tamam belki ilkel ama her zaman modern olan iyi olmak zorunda değil ki
    benim asıl korkum bi on yıl sonra düz vitesli araba üretilecekmi hadi 20 olsun çünkü o kadar hızla yaygınlaşıyor ki otomatik
  • Manuel vites her zaman tercihimdir.Çünkü arabanın tadı ancak öyle alınıyor.
  • Bence büyüksehirlerde ve trafigin yogun oldugu yerlerde yaşıyorsan otomatik vites daha mantıklı.
  • benzin 4.70 dizel 4.30 lira iken
    herkes benim aracım 5 litre yakıyor az yaktırıyor derken
    performans sürücülerinin bu kadar çok olması beni şaşırttı doğrusu.
  • araba kullanma sebebimiz a noktasından b noktasına gitmek güvenli bi şekilde kimseye zarar vermediğin sürece nasıl gittiğin önemli değil.Manuelde zorlanıyorum ve insanlara zarar verebilecegimden korkuyorum o yüzden otomatiğe devam.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.