Şimdi Ara

THY Yetiştirilmek Üzere II. Pilot Alımı Mülakatları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
6
Favori
46.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu dil belgesini kendmizin mi getirmesi lazım, başka şehirden gelecekler için sadece bir evrak için gelmek pek mantıklı değil ama sanki öyle olması gerekir gibi bir çıkarım yaptım ben. getirince herhalde psikomotor testi için randevu alınıyor, tekrar onun için bir daha gelmek gerekir herhalde. bu konuda bilgisi olan var mıdır?
  • mesajı editleyemedim o yuzden ayri bir msj yazmak durumunda kaldım, acaba florya insan kaynaklarının telefonunu bilen var mı, oraya ulaşmakta sorularımı cevaplayabilir. teşekkürler.
  • Ekte yer alan bölümlerde bir sıkıntı ya da eksik mi var yoksa Ziraat Mühendisliğini bölümden mi saymıyorlar ? Maliye, işletme, iktisat, biyoloji gibi ilgisiz bölümler bile listede yer alırken Mühendislik bölümü olan Ziraat mühendisliği neden listede yok çok merak ettim ve araştırmama rağmen çözemedim. Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi ? Ya da ben farklı bir listeye mi baktım acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RoyalFlush

    arkadaşlar bu dil belgesini kendmizin mi getirmesi lazım, başka şehirden gelecekler için sadece bir evrak için gelmek pek mantıklı değil ama sanki öyle olması gerekir gibi bir çıkarım yaptım ben. getirince herhalde psikomotor testi için randevu alınıyor, tekrar onun için bir daha gelmek gerekir herhalde. bu konuda bilgisi olan var mıdır?

    arkadşlar bu soru için yardımcı olursanız sevinirim? dil belgesi teslimi sonrası süreç nasıl? o gün sadece dil belgesi teslimi ve psikomotor testleri için randevu mu var, yoksa testler de o gün için de mi yapılıyor
  • Peki bu mühendislik bölümleri içinden jeoloji mühendisi alıyorlar mı? Alına bölümlerin listesinde Mühendislik ve Doğa bilimleri Programları diye bir şey var. Acaba jeoloji müh. bunun içine giriyor mu? Birde bu belirtilen kpds toefl sınavlarının hepsine girip mi dil belgesi alıcaz yoksa sadece birine girmek yeterli mi? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • http://ilan.memurlar.net/ilan/23208

    arkadaşlar thy tekrar ilan açmış, bu pilotluk nasıl bür süreçtir? bilenler anlatabilir mi biraz?
    benim bildiğim kadarıyla;
    internet üzerinden başvurunu yapıyorsun, onlar seni arayıp ön görüşme adı altında belge teslimi ve boy kilo ölçümü için İstanbul'a çağırıyorlar, ondan sonra belgelerin eksiksizse önce "crm" denen psikolojik bir sınava giriyorsun, sonra "dlr" sınavına giriyorsun, başarılı olduğun takdirde mülakata giriyorsun ve ondan da geçersen eğitime başlıyorsun?

    merak ettiğim konuar:

    -crm'de ne yaptırıyorlar?
    -dlr zor bir sınava benziyor, çalışınca olur mu yoksa allah vergisi 'varsa var yoksa yok' bi olay mıdır kendileri?
    -son mülakat formalite amaçlı mı yoksa torpil mi dönüyor?
    -eğitimi istediğimiz yerde alabiliyor muyuz? (beni cezbeden eğitimin Florida'da verilecek olması oldu açıkcası, çünkü bir daha hayatımda Amerika'da bir sene yaşama fırsatı bulmam imkansız.)
    -ingilizce toefl 75 istiyor, bu belgeyi vermeden crm ve dlr'a giremiyor muyuz?




  • Bu sorulara aslında ben de cevap arıyorum. Bir de lisans bölümüm diyelim ki istedikleri bölümlerin arasında yok, ama yüksek lisans bölümüm var. O zaman ne olacak?
    Ayrıca daha önceleri KPDS puanı ile de alıyormuş sanırım. Şu an hiçbir şekilde almıyor mu. TOEFL veya IELTS puanım yok ama KPDS 97.5 ve boşa masraf aslında.
  • 3 Temmuz'da çağrıldım bende, konuyu tamamen okudum ama kasım 2012 de belgelerini tamamlaması gereken arkadaşlar bu konuya sonra hiç yazmamış , ne yaptınız ne ettiniz yazabilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VictorMature

    3 Temmuz'da çağrıldım bende, konuyu tamamen okudum ama kasım 2012 de belgelerini tamamlaması gereken arkadaşlar bu konuya sonra hiç yazmamış , ne yaptınız ne ettiniz yazabilir misiniz?

    nerden basvuruyoz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başvuru tarihi nisandaydı galiba. Her sene alım oluyor galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enduluslucoban


    quote:

    Orijinalden alıntı: VictorMature

    3 Temmuz'da çağrıldım bende, konuyu tamamen okudum ama kasım 2012 de belgelerini tamamlaması gereken arkadaşlar bu konuya sonra hiç yazmamış , ne yaptınız ne ettiniz yazabilir misiniz?

    nerden basvuruyoz

    Thy'nin kariyer sayfasından, ama şuan kaldırılmış sanırım. Birkaç hafta önce başvurmuştum. Görüşmeye gitmeyebilirim çünkü toefl dan 75+ alabileceğimi sanmıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu an başvuru var bende 2 senedir peşindeydim sonunda hayallerime biraz daha yaklaştım.Başvuruyu yaparak
  • saglik raporu alan varsa bilgi verebilir mi asiri derecede inceleme yapiyorlar mi
  • merhaba arkadaşlar, ben thy pilot alımını ve maaşını duyduktan sonra şansımı denemek istedim ama önmde 22sinde girceğim ielts sınavı var önce onu bi aşmam lazım, mülakata giden arkdşlr bütün tecrübelrini anlatrsa (aynı zamnda ielts e giren arkadşlar) sevinirm. normalde elektrk elektronik mühendisiyim bayan olmam mühends olmamm ve vüccut boy ölçülermn tutması vaantaj beni daha co kşevke getiriyor fakat ugün bir arkdşmdan duyduğm kadryla ieltsi geçsek bile mülakat cok zor geçiyomuş orda elenebilrmişiz , mülakatı geçsek daki 1,5 sene aydında 2 asgari ücret bedeli kadar para vercekelrini(eğitim boyunca) ,,kendimz ayrılmamaz ve atılma durumnda 80,0000 euro para ödiceğimizi ,pilotluk test sürecinin zor ve sıkntılı oldğnu duyunca bütün hevesimi körelttiler ,biraz toparladm kendmi cnkü belki daha eielts sınavını bile geçemm bilmiyorum 11 günüm var amacm önce u sınavı geçmek ,,thy mülakatı ve ielts sınavı ile i lgli net bilgilerni arkdşlr paylşrsanz sevşnşrşm,umarm gönlünüzce olur..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hndbbcn -- 11 Kasım 2014; 13:24:50 >




  • Başvuru formunda bulunan referanslarınız kısmına dikkat edin.Torpiliniz yoksa boş yere başvurmayın demenin en kısa yolu.Nice ODTÜ,Boğaziçi mezunları yetersiz bulunurken anadoluda uyduruk bi okulda işletme okuyan tanıdığım seçildi ve kısa süre önce eğitimini tamamlayıp pilot olarak çalışmaya başladı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hndbbcn

    merhaba arkadaşlar, ben thy pilot alımını ve maaşını duyduktan sonra şansımı denemek istedim ama önmde 22sinde girceğim ielts sınavı var önce onu bi aşmam lazım, mülakata giden arkdşlr bütün tecrübelrini anlatrsa (aynı zamnda ielts e giren arkadşlar) sevinirm. normalde elektrk elektronik mühendisiyim bayan olmam mühends olmamm ve vüccut boy ölçülermn tutması vaantaj beni daha co kşevke getiriyor fakat ugün bir arkdşmdan duyduğm kadryla ieltsi geçsek bile mülakat cok zor geçiyomuş orda elenebilrmişiz , mülakatı geçsek daki 1,5 sene aydında 2 asgari ücret bedeli kadar para vercekelrini(eğitim boyunca) ,,kendimz ayrılmamaz ve atılma durumnda 80,0000 euro para ödiceğimizi ,pilotluk test sürecinin zor ve sıkntılı oldğnu duyunca bütün hevesimi körelttiler ,biraz toparladm kendmi cnkü belki daha eielts sınavını bile geçemm bilmiyorum 11 günüm var amacm önce u sınavı geçmek ,,thy mülakatı ve ielts sınavı ile i lgli net bilgilerni arkdşlr paylşrsanz sevşnşrşm,umarm gönlünüzce olur..


    selam ben de seninle aynı durumdayım ama nedense kimse ayrıntılı bir şekilde paylaşmıyor deneyimlerini.Günlerdir girip okumadığım forum kalmadı. Ne ile karşıkarşıya olduğumuzu bilmek lazım ki korkmayalım. Dün yazın yapılan alımların mülakatları vardı thy de ama hiçbiyerde bilgi yok. Aynı şekilde benim de şevkimi kırıyorlar. Dünkü mülakatlarda çok zorlamışlar ne yapıyorlar acaba da 'zorlanmak' diye nitelendiriyorlar inan çok merak ediyorum.Ben de ayın 6 sında Toefl a gireceğim ielts (akademik istendiği için) zor dediler. İngilizcem iyi fakat konuşmakta sıkıntı var mülakatlar da ingilizce mi Türkçe mi net bir bilgi alamadım bazen İngilizce başlayıp Türkçe devam ettiriyorlar diyen var. Türkçe başlayıp İngilizce devam ediyor diyen var. Benle ingilizce konuşulmadı diyen var. Baya karışık aslında. Eğer mülakatlarda bu şekilde zorlamak gibi bir durum varsa insanın aklına herşey geliyor.Alım yapmamak için mi bunca şey diyorum. Türlü türlü aşamadan geçip en son mülakattan sebebini bilmeden kalırsam sanırım en çok bu üzer beni. Bu başvuruda kabul edilenlerin eğitimi Aydın'da değil yurtdışında olacak diye biliyorum ben de.




  • endoplazmikash E kullanıcısına yanıt
    Dostum daha öncede belirttim torpiliniz yoksa boşyere zaman harcamayın diye.Ama illada gidip görecem nasıl oluyomuş bakacam diyosanız gidin tabi isteyen herkese açık sonuçta ama paranıza yazık.400 tl falan ingilizce sınavı ayrıca sağlık testi vs için de sadece belirli hastanelerden isteniyor ve önemli bi miktar para vermeniz gerekli.Eğer 2 bin tl civarı parayı çöpe atarım önemli değil diyosanız sorun yok.Eğitime gidecek kişiler aylar öncesinden belli oluyor zaten daha önce THY da staj yapmışlığım da var.Sadece pilotluk için değil diğer alanlarda da aynı.Çalışanlar genelde hep aynı tiptir onların dışında bi yerden alım yapmazlar
  • bu dediğiniz ciddi bir iddia ama.madem böyle bir şeye şahitliğiniz var neden suç duyurusunda bulunmuyorsunuz ben anlamıyorum! o söylediğiniz rakamların çok üstüne çıkıyor bu yolda harcanan para. Şehir dışından başvuranların yol, dil sınavından yüksek puan almak için kurslarına yazılanların masrafı daha da artıyor. Madem böyle bir bilginiz var bence burda insanların moralini bozmak heveslerini kırmak yerine bunu yapanlara dava açın biz de sizi destekleyelim. Ya da bunların hepsini bir kenara bırakalım siz bu aşamalara katıldınız mı? başvuru mu yaptınız da olmadı? yoksa sadece duyumlarınız üzerinden mi böyle bir tespitiniz var merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: endoplazmikash

    bu dediğiniz ciddi bir iddia ama.madem böyle bir şeye şahitliğiniz var neden suç duyurusunda bulunmuyorsunuz ben anlamıyorum! o söylediğiniz rakamların çok üstüne çıkıyor bu yolda harcanan para. Şehir dışından başvuranların yol, dil sınavından yüksek puan almak için kurslarına yazılanların masrafı daha da artıyor. Madem böyle bir bilginiz var bence burda insanların moralini bozmak heveslerini kırmak yerine bunu yapanlara dava açın biz de sizi destekleyelim. Ya da bunların hepsini bir kenara bırakalım siz bu aşamalara katıldınız mı? başvuru mu yaptınız da olmadı? yoksa sadece duyumlarınız üzerinden mi böyle bir tespitiniz var merak ediyorum.

    Dostum galiba Türkiyede yaşamıyosun bizzat Türk Hava Yollarında haftalarca staj yaptım elemeleri geçen bir tanıdığım var ve geçemeyen baya tanıdığım var.Türkiyede işlerin nasıl yürüdüğünü herkes biliyor şikayet edeceğin hakim de savcı da aynı yollardan geçip mülakat sınavını kazanıyor kimi kime şikayet edeceksin ancak işi abartıp fantaziye kaçtıkları zaman şikayet durumu olabilir.Küçük bir örnek paylaşayım.Torpil listesinin yanlışlıkla unutulup ilana verilmesi.

    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/24438857.asp




  • bana da 2 gün önce davet geldi belge teslimi ve kilo/boy ölçümü için bakalım gidip görücez hakkımızda hayırlısı :D
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.