Şimdi Ara

92/3 1.Deniz Er Eğitim Alay K.lğı Hatay / İskenderun (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
2
Favori
23.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler sortla teslim olsak sorun olrmu ? bileti aldm pazar sabahi iskenderundayim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi pazar sabahı ordasın. Kaçında teslim oluyorsun sen:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efkanturan

    Merhabalar. Benim de askerliğim İskenderun Hatay'a çıktı. Ben de Adana'ya kadar uçakla gidip oradan otobüsle İskenderun'a geçeceğim. Mümkün olursa teslim olmadan önce tanışalım. Hepimize hayırlı olsun şimdiden.

    bende öle yapıcam 12 ağus saat 13 te adana havalimanında olucvam buluşalım dostum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: balki1721

    quote:

    Orijinalden alıntı: efkanturan

    Merhabalar. Benim de askerliğim İskenderun Hatay'a çıktı. Ben de Adana'ya kadar uçakla gidip oradan otobüsle İskenderun'a geçeceğim. Mümkün olursa teslim olmadan önce tanışalım. Hepimize hayırlı olsun şimdiden.

    bende öle yapıcam 12 ağus saat 13 te adana havalimanında olucvam buluşalım dostum

    Buluşalım buluşmasına ama ben 23 ünde çıkacam yola. :) sen neden 12 ağus ta çıkıyorsun?
  • hehe nebilim dostum ben kısa dönemim arkadaş konu açmış ben bakmadım burası uzun dönem konus sanırım ama kısa ve uzun diye okudum diye yazdım neyse kısmet değilmiş ama sonra buluşuruz ben orda sizden önce gidip ortamı ayarlar size yer hazırlarım ozman napalım:)
  • Haha :) keyif senin keyif...:):)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efkanturan

    @mosmanm
    tabi güzel bir noktaya değinmişsin. hiç yazmamışım onu ben :)
    istanbul atatürk havalimanı, pazar günü 11:35 adana uçağı. onur air

    az önce sana yazıcam diye başka arkadaşa yazdım dostum şasırdı tabi neyse senle buluşuyoruz o halde saat 13de pazar öğleni adana havalimanında görüşürüz ne diyelim hadi hayırlısı hepimiz için
  • @balki1721
    Sen nereden ve kac ucagi ile geliyorsun? Ayrica benim yanimda telefon olmayacak. Bulusacak bir yer belirlersek simdiden, daha iyi olur bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efkanturan

    @balki1721
    Sen nereden ve kac ucagi ile geliyorsun? Ayrica benim yanimda telefon olmayacak. Bulusacak bir yer belirlersek simdiden, daha iyi olur bence.

    bizden başka onur air 12 ağus saat istan kalkış 11 30 uçağı ile adanaya gelicek varsa bize yazsın haberleşelim
    dostum sana akşam msj atıcam havalimanı çıkış kapısında buluşuruz ben msj atarım sana
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fb_10ur

    quote:

    Orijinalden alıntı: Deathlike

    Way be bigün buraya dede olarak yazacağım aklıma gelmezdi. Fikir vermesi açısından birşeyler yazayım.Bende denizci olarak yaptım 343. kısa dönem olarak yaptım. Acemi birliği iskenderun usta birliğim canakkale/geyikli idi.
    Zaten 2 tane denizci acemi birliği var sanıyorum birisi izmir birisi iskenderunda. Çok büyük bir yere gidiyorsunuz dostum. 5000-6000 askerin olduğu çok kalabalık ve büyük biryere gidiyorsunuz. Ben birgün önceden istanbuldan uçakla gitmiştim. O gece iskenderunda otelde kaldım uçakta ve yolda tanıştığım diğer denizci arkadaşlarla. Haliniz vaktiniz uyuyorsa uçakla direk hataya gidin otobüsle ugrasmayın. 1.5 saatte ordasınız (y)
    Gittiğinizde ilk önce bir sürü işlem yaptıracaksınız. Anfi anfi geziceksiniz. Kağıt işleri kayıt işleri ve aşı muhabbeti var. Bu zaten baya bir vaktinizi alacak. Kimisi ilk günü bitiriyor işleri kimisinin ertesi güne bile sarkıyor. Ben sabah erken gittim işlerim cabuk bitsin diye 10 gibi teslim olmustum. Yalnız çok sanssız bir bölüğe düştüm 2. bölük. Herkes yatarken biz eğitim yapıyorduk. Hangi bölüğe düşeceğiniz ve başında nasıl biri olacağı biraz sansınıza kalmış birşey. Kimisi çok rahat acemi birliği geçirecek kimiside tersi olacak.

    Bol bol çömel kalk yaptıracaklar size aptal aptal. Yemek zamanı sıra olup rap rap rap gideceksiniz çömel dicekler 15-20dk sıra bekliceksiniz. Herhangi bir yere giderken sürekli sıra olacaksınız ve sayılacaksınız. Acemi birliğiniz çömelip kalkmak, sayılmakla geçecek. Başınızda uzun dönem 18-19yaşlarında çocukları talim öğretmeni adı altında başınıza komutan olarak verecekler. Sürekli onlar başınızda işlem yapıcaksınız. İşte bu kısım bazılarınızın zoruna gidebilir önceden hazırlıklı olun. Keyfi olarak çömel kalk, şınav çek vs yaptıracak olan kendini tatmin etmek isteyen çocuklar olcak tam tersi delikanlı saygılı cocuklarda olcak şans işte. Silahlı ve silahsız eğitimleriniz olacak kısa kısa. Ara sıra anfilere gidip ders çalışacaksınız kitapçıklardan. Yemek zamanlarında ve kantinlerde ip gibi kuyruklar olacak. Kuyruk olayı gerçekten canınızı sıkabilir. 15dklık molada 30-40kişi kantin kuyruğu göreceksiniz. Telefon kartı falan yanınıza alın bolca. Kantinle falan uğraşmayın. Size bolca eşya verecekler acemi birliğinde bir bavul içerisinde. Spor ayakkabı havlu eşofman vs nerdeyse ihtiyacınız olan herşey olacak içinde. Fazla büyük bavul götürmeyin, fazla eşya götürmeyin. çünkü acemi birliği bittiğinde elinizde çok fazla eşya olacak taşımak sıkıntı olabilir. Ve gittiğiniz gün sivil bavulunuzu alıp kaldıracaklar ve acemilik bitene kadar bavulunuzu birdaha göremeyeceksiniz. Son haftanızda yemin töreni hazırlıkları başlıcak. Bol bol yürüyecek ve töreni tekrar tekrar yapacaksınız. Komutan mikrofonla olmuyorr olmuyorrr dicek habire. Söve söve tekrar ediceksiniz aynı şeyleri ama sabredin ve bunlar yaşanırken beni hatırlayın İnanın bana çok çabuk geçecek acemi birliği. 18-20gün içersinde usta birliğine dağılacaksınız. Asıl mevzu orda başlayacak. Son haftanızda gideceğiniz yerler belli olacak. %80iniz rahat askerlik yapacak denizci olarak. 2metre bile koşmayacaksınız belki askerliğiniz boyunca. Size bazı görevler vericekler o işlerden sorumlu olcaksınız sadece. Yazıcı, silahçı, santral, lumbarağzı görevlisi gibi. Tabi bu bahsettiklerim kısa dönemler için geçerli. Süs askeri olarak zamanınızı doldurup bitireceksiniz. %90ınız gene denizci olmasına rağmen denizle işi yok onuda söyleyim. Karada olacaksınız. O karizma gözüken denizci kıyafetleri beyaz ve siyah olarak 2 tane verilecek size ve sadece özel zamanlarda ve denetlemelerde giymeniz gerekecek. Standart denizci kıyafetiniz siyah şapka ve b.k rengi pantolon ve gömlekten oluşuyor. Usta birliğinize gitmeden önce pantolon dikişlerini sağlamlaştırın. Zira %90 patlıyo kesin biyerlerden. Ayakkabınız kösele olcak bot falan yok. Güzel bir ayak tabanlığı alın. Acemilikte oturcak yer ve zaman pek olmayacak ayakta durmaya alıştırın kendinizi. Sonra benim gibi çok zorluk çekersiniz alışık değilseniz. Aklıma gelenler bunlar sormak istediğiniz olursa özelden msj yazın hadi hayırlı tezkereler.


    umut, erkin, recep, oğuzhan,halil (kral adamdır) averel astsb. lar duuyor mu. nasıl geçti geyiklide askerliğin kardeş.

    Walla sıkıcı ama rahat geçti kardeş.
    Saydığın bütün astsubaylar duruyor. Recep ve averelin tayini çıktı ben tezkere aldığımda daha ordalardı ama gidecekler 2side:)
    Halil astsubay kraldı aynen. Çok sohbet ettik askerlik boyunca.
    Santralciydik orda yani "civaydık" :) cay kahve vs koşturup durduk ciiva gel civa git :) öyle böyle bitti




  • Arkadaşın birisi yemekler güzel demiş ama ben 337. KD olarak güzel yemek pek hatırlamıyorum, torunlar için tüm imkanları seferber ettiler sanırım. Benden size bir kaç ufak tavsiye, traş takımı, 2 don, 2 atlet, 2 çorap telefon kartı diş fırçası, macunu, el havlusu,1 sabun (ilk gün için yeterli bunlar) dışında yanınıza bir şey almanıza gerek yok. Her şeyi size verecekler zaten. Sonra 2 bavul elde çıkar zorlanırsınız. 12 gibi öğlen yemeğinizi yiyin ve hemen teslim olun, aksi halde işlemleriniz gece 2-3 gibi biter sabahın 5'in de kalkarsınız. Ben geç teslim olmuştum, gece 1'de verdikleri yemek bir kase yogurt, taş ekmek ve yarım haşlanmış karnıbahardı. 337'ler iyi bilir bu berbat yemekleri. İşlemler sırasında ne kadar artınız varsa belirtin, sertifikanız varsa verin. Usta birliğiniz açıklandığı zaman branşlarınızda belli olacak. Bu branşları belirlemek için bir heyet gelecek ve sizinle mulakat yapacaklar. Bizi videoya çekmişlerdi heyet gelemedıgı ıcın. Bu mulakat ya da video cekımının sonunda branşlarınız belirlenecek, yüzde doksanınız muhafız olacak, tüm işi nöbet tutmak olacak. Mal muhafız derler bu yüzden. Diğerleriniz ise vardabandra, topçu ve aklıma gelmeyen bir kaç branşa dağılacak. 10'ar lı gruplar halinde kamara, aşhane, çamaşırhane,banyo gibi yerlerde görev alacaksınız. Herkes sırayla gidecek bu yerlere, Çamaşırhane ve Banyo seçimi olursa hemen gönüllü olun. O gün banyo sizin çünkü. Yıkanırsınız. Benim gibi şanslıysanız sıranız geldiğinde yemin töreni grubunda bulunursunuz ve sadece çalışma yaparsınız. Aileniz gelecekse mutlaka törene katılın, hatta gelmeyecekse bile katılın yoksa abuk sabuk işler yapar, sılah temızler, sagı solu supurursunuz. İçerde kahve makinaları mevcut, telefon ımkanı bolca. Kahve makınalarında sıcak çıkolatasından Espresso'suna kadar mevcut. Çay ve kahve 25 kuruş diğerleri 50 kuruştu ben acemilik yaparken. Talim öğretmenleri sizin üstünüzden egosunu tatmın etmeye kalkacak aldırmayın, haklıysanız kendınızı ezdırmeyın. Sorular olursa cevaplarım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deathlike

    quote:

    Orijinalden alıntı: fb_10ur

    quote:

    Orijinalden alıntı: Deathlike

    Way be bigün buraya dede olarak yazacağım aklıma gelmezdi. Fikir vermesi açısından birşeyler yazayım.Bende denizci olarak yaptım 343. kısa dönem olarak yaptım. Acemi birliği iskenderun usta birliğim canakkale/geyikli idi.
    Zaten 2 tane denizci acemi birliği var sanıyorum birisi izmir birisi iskenderunda. Çok büyük bir yere gidiyorsunuz dostum. 5000-6000 askerin olduğu çok kalabalık ve büyük biryere gidiyorsunuz. Ben birgün önceden istanbuldan uçakla gitmiştim. O gece iskenderunda otelde kaldım uçakta ve yolda tanıştığım diğer denizci arkadaşlarla. Haliniz vaktiniz uyuyorsa uçakla direk hataya gidin otobüsle ugrasmayın. 1.5 saatte ordasınız (y)
    Gittiğinizde ilk önce bir sürü işlem yaptıracaksınız. Anfi anfi geziceksiniz. Kağıt işleri kayıt işleri ve aşı muhabbeti var. Bu zaten baya bir vaktinizi alacak. Kimisi ilk günü bitiriyor işleri kimisinin ertesi güne bile sarkıyor. Ben sabah erken gittim işlerim cabuk bitsin diye 10 gibi teslim olmustum. Yalnız çok sanssız bir bölüğe düştüm 2. bölük. Herkes yatarken biz eğitim yapıyorduk. Hangi bölüğe düşeceğiniz ve başında nasıl biri olacağı biraz sansınıza kalmış birşey. Kimisi çok rahat acemi birliği geçirecek kimiside tersi olacak.

    Bol bol çömel kalk yaptıracaklar size aptal aptal. Yemek zamanı sıra olup rap rap rap gideceksiniz çömel dicekler 15-20dk sıra bekliceksiniz. Herhangi bir yere giderken sürekli sıra olacaksınız ve sayılacaksınız. Acemi birliğiniz çömelip kalkmak, sayılmakla geçecek. Başınızda uzun dönem 18-19yaşlarında çocukları talim öğretmeni adı altında başınıza komutan olarak verecekler. Sürekli onlar başınızda işlem yapıcaksınız. İşte bu kısım bazılarınızın zoruna gidebilir önceden hazırlıklı olun. Keyfi olarak çömel kalk, şınav çek vs yaptıracak olan kendini tatmin etmek isteyen çocuklar olcak tam tersi delikanlı saygılı cocuklarda olcak şans işte. Silahlı ve silahsız eğitimleriniz olacak kısa kısa. Ara sıra anfilere gidip ders çalışacaksınız kitapçıklardan. Yemek zamanlarında ve kantinlerde ip gibi kuyruklar olacak. Kuyruk olayı gerçekten canınızı sıkabilir. 15dklık molada 30-40kişi kantin kuyruğu göreceksiniz. Telefon kartı falan yanınıza alın bolca. Kantinle falan uğraşmayın. Size bolca eşya verecekler acemi birliğinde bir bavul içerisinde. Spor ayakkabı havlu eşofman vs nerdeyse ihtiyacınız olan herşey olacak içinde. Fazla büyük bavul götürmeyin, fazla eşya götürmeyin. çünkü acemi birliği bittiğinde elinizde çok fazla eşya olacak taşımak sıkıntı olabilir. Ve gittiğiniz gün sivil bavulunuzu alıp kaldıracaklar ve acemilik bitene kadar bavulunuzu birdaha göremeyeceksiniz. Son haftanızda yemin töreni hazırlıkları başlıcak. Bol bol yürüyecek ve töreni tekrar tekrar yapacaksınız. Komutan mikrofonla olmuyorr olmuyorrr dicek habire. Söve söve tekrar ediceksiniz aynı şeyleri ama sabredin ve bunlar yaşanırken beni hatırlayın İnanın bana çok çabuk geçecek acemi birliği. 18-20gün içersinde usta birliğine dağılacaksınız. Asıl mevzu orda başlayacak. Son haftanızda gideceğiniz yerler belli olacak. %80iniz rahat askerlik yapacak denizci olarak. 2metre bile koşmayacaksınız belki askerliğiniz boyunca. Size bazı görevler vericekler o işlerden sorumlu olcaksınız sadece. Yazıcı, silahçı, santral, lumbarağzı görevlisi gibi. Tabi bu bahsettiklerim kısa dönemler için geçerli. Süs askeri olarak zamanınızı doldurup bitireceksiniz. %90ınız gene denizci olmasına rağmen denizle işi yok onuda söyleyim. Karada olacaksınız. O karizma gözüken denizci kıyafetleri beyaz ve siyah olarak 2 tane verilecek size ve sadece özel zamanlarda ve denetlemelerde giymeniz gerekecek. Standart denizci kıyafetiniz siyah şapka ve b.k rengi pantolon ve gömlekten oluşuyor. Usta birliğinize gitmeden önce pantolon dikişlerini sağlamlaştırın. Zira %90 patlıyo kesin biyerlerden. Ayakkabınız kösele olcak bot falan yok. Güzel bir ayak tabanlığı alın. Acemilikte oturcak yer ve zaman pek olmayacak ayakta durmaya alıştırın kendinizi. Sonra benim gibi çok zorluk çekersiniz alışık değilseniz. Aklıma gelenler bunlar sormak istediğiniz olursa özelden msj yazın hadi hayırlı tezkereler.


    umut, erkin, recep, oğuzhan,halil (kral adamdır) averel astsb. lar duuyor mu. nasıl geçti geyiklide askerliğin kardeş.

    Walla sıkıcı ama rahat geçti kardeş.
    Saydığın bütün astsubaylar duruyor. Recep ve averelin tayini çıktı ben tezkere aldığımda daha ordalardı ama gidecekler 2side:)
    Halil astsubay kraldı aynen. Çok sohbet ettik askerlik boyunca.
    Santralciydik orda yani "civaydık" :) cay kahve vs koşturup durduk ciiva gel civa git :) öyle böyle bitti

    nöbetleriniz nasıl gçiyordu hala anyını sistem mi var acaba ??




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fb_10ur

    quote:

    Orijinalden alıntı: Deathlike

    quote:

    Orijinalden alıntı: fb_10ur

    quote:

    Orijinalden alıntı: Deathlike

    Way be bigün buraya dede olarak yazacağım aklıma gelmezdi. Fikir vermesi açısından birşeyler yazayım.Bende denizci olarak yaptım 343. kısa dönem olarak yaptım. Acemi birliği iskenderun usta birliğim canakkale/geyikli idi.
    Zaten 2 tane denizci acemi birliği var sanıyorum birisi izmir birisi iskenderunda. Çok büyük bir yere gidiyorsunuz dostum. 5000-6000 askerin olduğu çok kalabalık ve büyük biryere gidiyorsunuz. Ben birgün önceden istanbuldan uçakla gitmiştim. O gece iskenderunda otelde kaldım uçakta ve yolda tanıştığım diğer denizci arkadaşlarla. Haliniz vaktiniz uyuyorsa uçakla direk hataya gidin otobüsle ugrasmayın. 1.5 saatte ordasınız (y)
    Gittiğinizde ilk önce bir sürü işlem yaptıracaksınız. Anfi anfi geziceksiniz. Kağıt işleri kayıt işleri ve aşı muhabbeti var. Bu zaten baya bir vaktinizi alacak. Kimisi ilk günü bitiriyor işleri kimisinin ertesi güne bile sarkıyor. Ben sabah erken gittim işlerim cabuk bitsin diye 10 gibi teslim olmustum. Yalnız çok sanssız bir bölüğe düştüm 2. bölük. Herkes yatarken biz eğitim yapıyorduk. Hangi bölüğe düşeceğiniz ve başında nasıl biri olacağı biraz sansınıza kalmış birşey. Kimisi çok rahat acemi birliği geçirecek kimiside tersi olacak.

    Bol bol çömel kalk yaptıracaklar size aptal aptal. Yemek zamanı sıra olup rap rap rap gideceksiniz çömel dicekler 15-20dk sıra bekliceksiniz. Herhangi bir yere giderken sürekli sıra olacaksınız ve sayılacaksınız. Acemi birliğiniz çömelip kalkmak, sayılmakla geçecek. Başınızda uzun dönem 18-19yaşlarında çocukları talim öğretmeni adı altında başınıza komutan olarak verecekler. Sürekli onlar başınızda işlem yapıcaksınız. İşte bu kısım bazılarınızın zoruna gidebilir önceden hazırlıklı olun. Keyfi olarak çömel kalk, şınav çek vs yaptıracak olan kendini tatmin etmek isteyen çocuklar olcak tam tersi delikanlı saygılı cocuklarda olcak şans işte. Silahlı ve silahsız eğitimleriniz olacak kısa kısa. Ara sıra anfilere gidip ders çalışacaksınız kitapçıklardan. Yemek zamanlarında ve kantinlerde ip gibi kuyruklar olacak. Kuyruk olayı gerçekten canınızı sıkabilir. 15dklık molada 30-40kişi kantin kuyruğu göreceksiniz. Telefon kartı falan yanınıza alın bolca. Kantinle falan uğraşmayın. Size bolca eşya verecekler acemi birliğinde bir bavul içerisinde. Spor ayakkabı havlu eşofman vs nerdeyse ihtiyacınız olan herşey olacak içinde. Fazla büyük bavul götürmeyin, fazla eşya götürmeyin. çünkü acemi birliği bittiğinde elinizde çok fazla eşya olacak taşımak sıkıntı olabilir. Ve gittiğiniz gün sivil bavulunuzu alıp kaldıracaklar ve acemilik bitene kadar bavulunuzu birdaha göremeyeceksiniz. Son haftanızda yemin töreni hazırlıkları başlıcak. Bol bol yürüyecek ve töreni tekrar tekrar yapacaksınız. Komutan mikrofonla olmuyorr olmuyorrr dicek habire. Söve söve tekrar ediceksiniz aynı şeyleri ama sabredin ve bunlar yaşanırken beni hatırlayın İnanın bana çok çabuk geçecek acemi birliği. 18-20gün içersinde usta birliğine dağılacaksınız. Asıl mevzu orda başlayacak. Son haftanızda gideceğiniz yerler belli olacak. %80iniz rahat askerlik yapacak denizci olarak. 2metre bile koşmayacaksınız belki askerliğiniz boyunca. Size bazı görevler vericekler o işlerden sorumlu olcaksınız sadece. Yazıcı, silahçı, santral, lumbarağzı görevlisi gibi. Tabi bu bahsettiklerim kısa dönemler için geçerli. Süs askeri olarak zamanınızı doldurup bitireceksiniz. %90ınız gene denizci olmasına rağmen denizle işi yok onuda söyleyim. Karada olacaksınız. O karizma gözüken denizci kıyafetleri beyaz ve siyah olarak 2 tane verilecek size ve sadece özel zamanlarda ve denetlemelerde giymeniz gerekecek. Standart denizci kıyafetiniz siyah şapka ve b.k rengi pantolon ve gömlekten oluşuyor. Usta birliğinize gitmeden önce pantolon dikişlerini sağlamlaştırın. Zira %90 patlıyo kesin biyerlerden. Ayakkabınız kösele olcak bot falan yok. Güzel bir ayak tabanlığı alın. Acemilikte oturcak yer ve zaman pek olmayacak ayakta durmaya alıştırın kendinizi. Sonra benim gibi çok zorluk çekersiniz alışık değilseniz. Aklıma gelenler bunlar sormak istediğiniz olursa özelden msj yazın hadi hayırlı tezkereler.


    umut, erkin, recep, oğuzhan,halil (kral adamdır) averel astsb. lar duuyor mu. nasıl geçti geyiklide askerliğin kardeş.

    Walla sıkıcı ama rahat geçti kardeş.
    Saydığın bütün astsubaylar duruyor. Recep ve averelin tayini çıktı ben tezkere aldığımda daha ordalardı ama gidecekler 2side:)
    Halil astsubay kraldı aynen. Çok sohbet ettik askerlik boyunca.
    Santralciydik orda yani "civaydık" :) cay kahve vs koşturup durduk ciiva gel civa git :) öyle böyle bitti

    nöbetleriniz nasıl gçiyordu hala anyını sistem mi var acaba ??

    Biz görevli olduğumuz günlük 2veya3 saat 1adet nöbetimiz oluyordu. O açıdan hiç sıkıntı çekmedik. Aksam 19.00 - 22.00 arası yada 21.00 - 23.00 arası tutup geliyorduk. Bazende sabahları 05.00-07.00 arası tutuyorduk o kadar. Bir gün sabah bir gün gece olarak tutuyorduk. Diğer uzun dönem arkadaşlar 6veya8 saat tuttukları oluyordu duruma göre.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: efkanturan

    @mosmanm
    tabi güzel bir noktaya değinmişsin. hiç yazmamışım onu ben :)
    istanbul atatürk havalimanı, pazar günü 11:35 adana uçağı. onur air

    Teslim olmadan önce buluşsak tanışsak çok güzel olur tabiki. Yanımızda telefon olmayacağı için bilindik bir yer belirleyelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosmanm -- 10 Ağustos 2012; 21:18:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deathlike

    Way be bigün buraya dede olarak yazacağım aklıma gelmezdi. Fikir vermesi açısından birşeyler yazayım.Bende denizci olarak yaptım 343. kısa dönem olarak yaptım. Acemi birliği iskenderun usta birliğim canakkale/geyikli idi.
    Zaten 2 tane denizci acemi birliği var sanıyorum birisi izmir birisi iskenderunda. Çok büyük bir yere gidiyorsunuz dostum. 5000-6000 askerin olduğu çok kalabalık ve büyük biryere gidiyorsunuz. Ben birgün önceden istanbuldan uçakla gitmiştim. O gece iskenderunda otelde kaldım uçakta ve yolda tanıştığım diğer denizci arkadaşlarla. Haliniz vaktiniz uyuyorsa uçakla direk hataya gidin otobüsle ugrasmayın. 1.5 saatte ordasınız (y)
    Gittiğinizde ilk önce bir sürü işlem yaptıracaksınız. Anfi anfi geziceksiniz. Kağıt işleri kayıt işleri ve aşı muhabbeti var. Bu zaten baya bir vaktinizi alacak. Kimisi ilk günü bitiriyor işleri kimisinin ertesi güne bile sarkıyor. Ben sabah erken gittim işlerim cabuk bitsin diye 10 gibi teslim olmustum. Yalnız çok sanssız bir bölüğe düştüm 2. bölük. Herkes yatarken biz eğitim yapıyorduk. Hangi bölüğe düşeceğiniz ve başında nasıl biri olacağı biraz sansınıza kalmış birşey. Kimisi çok rahat acemi birliği geçirecek kimiside tersi olacak.

    Bol bol çömel kalk yaptıracaklar size aptal aptal. Yemek zamanı sıra olup rap rap rap gideceksiniz çömel dicekler 15-20dk sıra bekliceksiniz. Herhangi bir yere giderken sürekli sıra olacaksınız ve sayılacaksınız. Acemi birliğiniz çömelip kalkmak, sayılmakla geçecek. Başınızda uzun dönem 18-19yaşlarında çocukları talim öğretmeni adı altında başınıza komutan olarak verecekler. Sürekli onlar başınızda işlem yapıcaksınız. İşte bu kısım bazılarınızın zoruna gidebilir önceden hazırlıklı olun. Keyfi olarak çömel kalk, şınav çek vs yaptıracak olan kendini tatmin etmek isteyen çocuklar olcak tam tersi delikanlı saygılı cocuklarda olcak şans işte. Silahlı ve silahsız eğitimleriniz olacak kısa kısa. Ara sıra anfilere gidip ders çalışacaksınız kitapçıklardan. Yemek zamanlarında ve kantinlerde ip gibi kuyruklar olacak. Kuyruk olayı gerçekten canınızı sıkabilir. 15dklık molada 30-40kişi kantin kuyruğu göreceksiniz. Telefon kartı falan yanınıza alın bolca. Kantinle falan uğraşmayın. Size bolca eşya verecekler acemi birliğinde bir bavul içerisinde. Spor ayakkabı havlu eşofman vs nerdeyse ihtiyacınız olan herşey olacak içinde. Fazla büyük bavul götürmeyin, fazla eşya götürmeyin. çünkü acemi birliği bittiğinde elinizde çok fazla eşya olacak taşımak sıkıntı olabilir. Ve gittiğiniz gün sivil bavulunuzu alıp kaldıracaklar ve acemilik bitene kadar bavulunuzu birdaha göremeyeceksiniz. Son haftanızda yemin töreni hazırlıkları başlıcak. Bol bol yürüyecek ve töreni tekrar tekrar yapacaksınız. Komutan mikrofonla olmuyorr olmuyorrr dicek habire. Söve söve tekrar ediceksiniz aynı şeyleri ama sabredin ve bunlar yaşanırken beni hatırlayın İnanın bana çok çabuk geçecek acemi birliği. 18-20gün içersinde usta birliğine dağılacaksınız. Asıl mevzu orda başlayacak. Son haftanızda gideceğiniz yerler belli olacak. %80iniz rahat askerlik yapacak denizci olarak. 2metre bile koşmayacaksınız belki askerliğiniz boyunca. Size bazı görevler vericekler o işlerden sorumlu olcaksınız sadece. Yazıcı, silahçı, santral, lumbarağzı görevlisi gibi. Tabi bu bahsettiklerim kısa dönemler için geçerli. Süs askeri olarak zamanınızı doldurup bitireceksiniz. %90ınız gene denizci olmasına rağmen denizle işi yok onuda söyleyim. Karada olacaksınız. O karizma gözüken denizci kıyafetleri beyaz ve siyah olarak 2 tane verilecek size ve sadece özel zamanlarda ve denetlemelerde giymeniz gerekecek. Standart denizci kıyafetiniz siyah şapka ve b.k rengi pantolon ve gömlekten oluşuyor. Usta birliğinize gitmeden önce pantolon dikişlerini sağlamlaştırın. Zira %90 patlıyo kesin biyerlerden. Ayakkabınız kösele olcak bot falan yok. Güzel bir ayak tabanlığı alın. Acemilikte oturcak yer ve zaman pek olmayacak ayakta durmaya alıştırın kendinizi. Sonra benim gibi çok zorluk çekersiniz alışık değilseniz. Aklıma gelenler bunlar sormak istediğiniz olursa özelden msj yazın hadi hayırlı tezkereler.


    Son 20 gün 1 ayımı oturarak geçirdim işim bayağı zor olacak gibi

    Usta birliğinde durumlar nasıl peki? Daha var ama merak ettim Hazırlıyim kendimi

    Ordaki performansımızın kura üzerinde etkisi varmı ki?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mosmanm

    quote:

    Orijinalden alıntı: Deathlike

    Way be bigün buraya dede olarak yazacağım aklıma gelmezdi. Fikir vermesi açısından birşeyler yazayım.Bende denizci olarak yaptım 343. kısa dönem olarak yaptım. Acemi birliği iskenderun usta birliğim canakkale/geyikli idi.
    Zaten 2 tane denizci acemi birliği var sanıyorum birisi izmir birisi iskenderunda. Çok büyük bir yere gidiyorsunuz dostum. 5000-6000 askerin olduğu çok kalabalık ve büyük biryere gidiyorsunuz. Ben birgün önceden istanbuldan uçakla gitmiştim. O gece iskenderunda otelde kaldım uçakta ve yolda tanıştığım diğer denizci arkadaşlarla. Haliniz vaktiniz uyuyorsa uçakla direk hataya gidin otobüsle ugrasmayın. 1.5 saatte ordasınız (y)
    Gittiğinizde ilk önce bir sürü işlem yaptıracaksınız. Anfi anfi geziceksiniz. Kağıt işleri kayıt işleri ve aşı muhabbeti var. Bu zaten baya bir vaktinizi alacak. Kimisi ilk günü bitiriyor işleri kimisinin ertesi güne bile sarkıyor. Ben sabah erken gittim işlerim cabuk bitsin diye 10 gibi teslim olmustum. Yalnız çok sanssız bir bölüğe düştüm 2. bölük. Herkes yatarken biz eğitim yapıyorduk. Hangi bölüğe düşeceğiniz ve başında nasıl biri olacağı biraz sansınıza kalmış birşey. Kimisi çok rahat acemi birliği geçirecek kimiside tersi olacak.

    Bol bol çömel kalk yaptıracaklar size aptal aptal. Yemek zamanı sıra olup rap rap rap gideceksiniz çömel dicekler 15-20dk sıra bekliceksiniz. Herhangi bir yere giderken sürekli sıra olacaksınız ve sayılacaksınız. Acemi birliğiniz çömelip kalkmak, sayılmakla geçecek. Başınızda uzun dönem 18-19yaşlarında çocukları talim öğretmeni adı altında başınıza komutan olarak verecekler. Sürekli onlar başınızda işlem yapıcaksınız. İşte bu kısım bazılarınızın zoruna gidebilir önceden hazırlıklı olun. Keyfi olarak çömel kalk, şınav çek vs yaptıracak olan kendini tatmin etmek isteyen çocuklar olcak tam tersi delikanlı saygılı cocuklarda olcak şans işte. Silahlı ve silahsız eğitimleriniz olacak kısa kısa. Ara sıra anfilere gidip ders çalışacaksınız kitapçıklardan. Yemek zamanlarında ve kantinlerde ip gibi kuyruklar olacak. Kuyruk olayı gerçekten canınızı sıkabilir. 15dklık molada 30-40kişi kantin kuyruğu göreceksiniz. Telefon kartı falan yanınıza alın bolca. Kantinle falan uğraşmayın. Size bolca eşya verecekler acemi birliğinde bir bavul içerisinde. Spor ayakkabı havlu eşofman vs nerdeyse ihtiyacınız olan herşey olacak içinde. Fazla büyük bavul götürmeyin, fazla eşya götürmeyin. çünkü acemi birliği bittiğinde elinizde çok fazla eşya olacak taşımak sıkıntı olabilir. Ve gittiğiniz gün sivil bavulunuzu alıp kaldıracaklar ve acemilik bitene kadar bavulunuzu birdaha göremeyeceksiniz. Son haftanızda yemin töreni hazırlıkları başlıcak. Bol bol yürüyecek ve töreni tekrar tekrar yapacaksınız. Komutan mikrofonla olmuyorr olmuyorrr dicek habire. Söve söve tekrar ediceksiniz aynı şeyleri ama sabredin ve bunlar yaşanırken beni hatırlayın İnanın bana çok çabuk geçecek acemi birliği. 18-20gün içersinde usta birliğine dağılacaksınız. Asıl mevzu orda başlayacak. Son haftanızda gideceğiniz yerler belli olacak. %80iniz rahat askerlik yapacak denizci olarak. 2metre bile koşmayacaksınız belki askerliğiniz boyunca. Size bazı görevler vericekler o işlerden sorumlu olcaksınız sadece. Yazıcı, silahçı, santral, lumbarağzı görevlisi gibi. Tabi bu bahsettiklerim kısa dönemler için geçerli. Süs askeri olarak zamanınızı doldurup bitireceksiniz. %90ınız gene denizci olmasına rağmen denizle işi yok onuda söyleyim. Karada olacaksınız. O karizma gözüken denizci kıyafetleri beyaz ve siyah olarak 2 tane verilecek size ve sadece özel zamanlarda ve denetlemelerde giymeniz gerekecek. Standart denizci kıyafetiniz siyah şapka ve b.k rengi pantolon ve gömlekten oluşuyor. Usta birliğinize gitmeden önce pantolon dikişlerini sağlamlaştırın. Zira %90 patlıyo kesin biyerlerden. Ayakkabınız kösele olcak bot falan yok. Güzel bir ayak tabanlığı alın. Acemilikte oturcak yer ve zaman pek olmayacak ayakta durmaya alıştırın kendinizi. Sonra benim gibi çok zorluk çekersiniz alışık değilseniz. Aklıma gelenler bunlar sormak istediğiniz olursa özelden msj yazın hadi hayırlı tezkereler.


    Son 20 gün 1 ayımı oturarak geçirdim işim bayağı zor olacak gibi

    Usta birliğinde durumlar nasıl peki? Daha var ama merak ettim Hazırlıyim kendimi

    Ordaki performansımızın kura üzerinde etkisi varmı ki?

    Herhangi bir etkisi olduğuna inanmıyorum. Acemi birliğinde video kaydı alıyorlar sizden. Şu okulu okudum şurada çalıştım şu dilleri biliyorum vs gibi şeyler söylüyorsunuz kendinizi tanıtıyorsunuz videoya. Göya bu kayda göre bizi en faydalı olacağımız yerlere koyuyorlarmış. Ben turizm otelcilik mezunuyum videodaki kayda göre gittiğim yerin alakası olmadı walla. O yüzden boşver yani tamamen şans bence.


    Usta birliği genel olarak acemilikten çok daha rahat geçer. Karacılarda mesela acemi birliği rahattır usta birliği daha zordur. Bizde tam tersi. Usta birliği büyük bir şanssızlığınız yoksa yangel yat yeridir.
    Genel olarak gittiğiniz yere göre değişir. Bizim bölük mesela 50 kişilikti. Sadece 7 kişi kısa dönemdik. Dolayısıyla bize sorumluluk verdiler. Kimimiz silahçı olduk. Nöbete gidenlere silah ve zırhlarını veriyorsun deftere kayıt ediyorsun yaptığın tek iş bu. Günde 3-5kere dükkanı aç silah ver kapat. Sonra oturuyorsun. Çay içiyorsun dondurma falan yiyorsun sohbet ediyorsun diğer arkadaşlarla:)

    Kimi arkadaşlar yazıcı oldu. Evrak işleri. Emirler geliyor komutanlara iletiyorsun. Veya bi asker sağlık ocağına gidecek hasta oldu falan onların evraklarını hazırlıyorsun. Nöbet programını falan hazırlıyorsun. O işte çok kolay çünkü önceden bilgisayarda hazırlanmış birsürü örneği var aynısına baka baka yapıyorsun. Boşlukları dolduruyorsun falan biraz dikkat edip hata yapmazsan hiç kafan ağrımaz:)

    Lumbarağzı görevlisi olabilirsiniz ordada bölüğe giren çıkanların kaydını tutuyorsunuz. Üst araması falan yapılıyor. Onun dışında oturuyorsunuz tv falan izliyorsunuz.
    Kiminiz benim gibi santralci olur telefonlara bakar. Bizim bölükte ben santralciydim gün içinde 2kere telefon ya çalar ya çalmazdı. Onun dışında oturursunuz odanızda, silahçı arkadaşınız gelir yazıcı arkadaşınız gelir çay içersiniz hangi bisküviyi yiyeceğinize karar verirsiniz falan filan :)
    Görevli kişiler çok fazla nöbet tutmazlardı. Günde 2 saat nöbetiniz olur tutar gelirsiniz. Yaz dönemi gidenleri ben çok şanslı görmüyorum. Çünkü hem havalar çok sıcak hemde siz 2-3kere denetleme göreceksiniz büyük ihtimal. Denetleme zamanları herkes özellikle komutanlarınız stres olur. Daha önce 2kere silinmiş olan yerler birdaha silinir. Sabah aksam zaten kapkara olmuş yer karolarını temizletir dururlar. Silinmiş ve silinmemiş hali arasında halbuki hiç fark yoktur görüntü hep aynıdır. Herkesin bir mıntıka yeri olur sabahları usta birliğinde. Kahvaltı sonrası 1saat falan mıntıka zamanıdır. Role Kartı denilen bir kart verirler siz ilk gittiğinizde burda herşey yazar. Ben santralde olduğum için benim mıntıkam santral odasıydı sadece. Haftada 1 kez bir paspas atar bırakırdım fazla kasmaya gerek yok. Onun dışında sigara yakar takılırsınız. Sigara demişken sigara çok gider. Öğlen aldığınız sigara aksamına bitmiş olur genelde. Size sigara soranlara benim gibi yok diyemiyorsanız sigaraya biraz fazla para harcarsınız. Bir yemek çıkışı sigara yakıyım dersiniz ama paketten 5-6tane gider o çıkışlarda:)

    Bunlar benim tecrübelerim tabi herkesin farklı olabilir.




  • 89/3 gittim.Acemi birliğim hatay iskenderundu.Usta birliğim istanbul -tuzla/Deniz harp okulu...
    -Sıcaklığın 50 dereceyi vurduğu
    -nemin insanı hayattan bezdirdiği
    -Suların içilmediği bir yer.
    Kantinden birşey almaya sıra gelmez.6000 kişi var.Aileni kaybetsen bulamazsın.teslim olmadan önce doya doya kola ve su iç.
    Erken teslim ol yoksa karanlığa kalırsın bizim gibi.Amfilerde beklemek eziyet.Gidenler bilirler.Yangın musluğundan su içersin.Yemekhanede musluklardan çay akar.Yemekler iğrençtir.Allah yardım etsin.10 kilo vermiştim.Zor iş zooorr
  • 337.KD olarak 18 gün acemilik yaptım iskenderunda..
    Acemi birliğiniz kötü geçecek,buna kendinizi hazırlayın.. ama usta olarak sizden rahat askerlik yapanda olmayacaktırne havada ne karada , bunu bilin yeter..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deathlike

    quote:

    Orijinalden alıntı: mosmanm

    quote:

    Orijinalden alıntı: Deathlike

    Way be bigün buraya dede olarak yazacağım aklıma gelmezdi. Fikir vermesi açısından birşeyler yazayım.Bende denizci olarak yaptım 343. kısa dönem olarak yaptım. Acemi birliği iskenderun usta birliğim canakkale/geyikli idi.
    Zaten 2 tane denizci acemi birliği var sanıyorum birisi izmir birisi iskenderunda. Çok büyük bir yere gidiyorsunuz dostum. 5000-6000 askerin olduğu çok kalabalık ve büyük biryere gidiyorsunuz. Ben birgün önceden istanbuldan uçakla gitmiştim. O gece iskenderunda otelde kaldım uçakta ve yolda tanıştığım diğer denizci arkadaşlarla. Haliniz vaktiniz uyuyorsa uçakla direk hataya gidin otobüsle ugrasmayın. 1.5 saatte ordasınız (y)
    Gittiğinizde ilk önce bir sürü işlem yaptıracaksınız. Anfi anfi geziceksiniz. Kağıt işleri kayıt işleri ve aşı muhabbeti var. Bu zaten baya bir vaktinizi alacak. Kimisi ilk günü bitiriyor işleri kimisinin ertesi güne bile sarkıyor. Ben sabah erken gittim işlerim cabuk bitsin diye 10 gibi teslim olmustum. Yalnız çok sanssız bir bölüğe düştüm 2. bölük. Herkes yatarken biz eğitim yapıyorduk. Hangi bölüğe düşeceğiniz ve başında nasıl biri olacağı biraz sansınıza kalmış birşey. Kimisi çok rahat acemi birliği geçirecek kimiside tersi olacak.

    Bol bol çömel kalk yaptıracaklar size aptal aptal. Yemek zamanı sıra olup rap rap rap gideceksiniz çömel dicekler 15-20dk sıra bekliceksiniz. Herhangi bir yere giderken sürekli sıra olacaksınız ve sayılacaksınız. Acemi birliğiniz çömelip kalkmak, sayılmakla geçecek. Başınızda uzun dönem 18-19yaşlarında çocukları talim öğretmeni adı altında başınıza komutan olarak verecekler. Sürekli onlar başınızda işlem yapıcaksınız. İşte bu kısım bazılarınızın zoruna gidebilir önceden hazırlıklı olun. Keyfi olarak çömel kalk, şınav çek vs yaptıracak olan kendini tatmin etmek isteyen çocuklar olcak tam tersi delikanlı saygılı cocuklarda olcak şans işte. Silahlı ve silahsız eğitimleriniz olacak kısa kısa. Ara sıra anfilere gidip ders çalışacaksınız kitapçıklardan. Yemek zamanlarında ve kantinlerde ip gibi kuyruklar olacak. Kuyruk olayı gerçekten canınızı sıkabilir. 15dklık molada 30-40kişi kantin kuyruğu göreceksiniz. Telefon kartı falan yanınıza alın bolca. Kantinle falan uğraşmayın. Size bolca eşya verecekler acemi birliğinde bir bavul içerisinde. Spor ayakkabı havlu eşofman vs nerdeyse ihtiyacınız olan herşey olacak içinde. Fazla büyük bavul götürmeyin, fazla eşya götürmeyin. çünkü acemi birliği bittiğinde elinizde çok fazla eşya olacak taşımak sıkıntı olabilir. Ve gittiğiniz gün sivil bavulunuzu alıp kaldıracaklar ve acemilik bitene kadar bavulunuzu birdaha göremeyeceksiniz. Son haftanızda yemin töreni hazırlıkları başlıcak. Bol bol yürüyecek ve töreni tekrar tekrar yapacaksınız. Komutan mikrofonla olmuyorr olmuyorrr dicek habire. Söve söve tekrar ediceksiniz aynı şeyleri ama sabredin ve bunlar yaşanırken beni hatırlayın İnanın bana çok çabuk geçecek acemi birliği. 18-20gün içersinde usta birliğine dağılacaksınız. Asıl mevzu orda başlayacak. Son haftanızda gideceğiniz yerler belli olacak. %80iniz rahat askerlik yapacak denizci olarak. 2metre bile koşmayacaksınız belki askerliğiniz boyunca. Size bazı görevler vericekler o işlerden sorumlu olcaksınız sadece. Yazıcı, silahçı, santral, lumbarağzı görevlisi gibi. Tabi bu bahsettiklerim kısa dönemler için geçerli. Süs askeri olarak zamanınızı doldurup bitireceksiniz. %90ınız gene denizci olmasına rağmen denizle işi yok onuda söyleyim. Karada olacaksınız. O karizma gözüken denizci kıyafetleri beyaz ve siyah olarak 2 tane verilecek size ve sadece özel zamanlarda ve denetlemelerde giymeniz gerekecek. Standart denizci kıyafetiniz siyah şapka ve b.k rengi pantolon ve gömlekten oluşuyor. Usta birliğinize gitmeden önce pantolon dikişlerini sağlamlaştırın. Zira %90 patlıyo kesin biyerlerden. Ayakkabınız kösele olcak bot falan yok. Güzel bir ayak tabanlığı alın. Acemilikte oturcak yer ve zaman pek olmayacak ayakta durmaya alıştırın kendinizi. Sonra benim gibi çok zorluk çekersiniz alışık değilseniz. Aklıma gelenler bunlar sormak istediğiniz olursa özelden msj yazın hadi hayırlı tezkereler.


    Son 20 gün 1 ayımı oturarak geçirdim işim bayağı zor olacak gibi

    Usta birliğinde durumlar nasıl peki? Daha var ama merak ettim Hazırlıyim kendimi

    Ordaki performansımızın kura üzerinde etkisi varmı ki?

    Herhangi bir etkisi olduğuna inanmıyorum. Acemi birliğinde video kaydı alıyorlar sizden. Şu okulu okudum şurada çalıştım şu dilleri biliyorum vs gibi şeyler söylüyorsunuz kendinizi tanıtıyorsunuz videoya. Göya bu kayda göre bizi en faydalı olacağımız yerlere koyuyorlarmış. Ben turizm otelcilik mezunuyum videodaki kayda göre gittiğim yerin alakası olmadı walla. O yüzden boşver yani tamamen şans bence.


    Usta birliği genel olarak acemilikten çok daha rahat geçer. Karacılarda mesela acemi birliği rahattır usta birliği daha zordur. Bizde tam tersi. Usta birliği büyük bir şanssızlığınız yoksa yangel yat yeridir.
    Genel olarak gittiğiniz yere göre değişir. Bizim bölük mesela 50 kişilikti. Sadece 7 kişi kısa dönemdik. Dolayısıyla bize sorumluluk verdiler. Kimimiz silahçı olduk. Nöbete gidenlere silah ve zırhlarını veriyorsun deftere kayıt ediyorsun yaptığın tek iş bu. Günde 3-5kere dükkanı aç silah ver kapat. Sonra oturuyorsun. Çay içiyorsun dondurma falan yiyorsun sohbet ediyorsun diğer arkadaşlarla:)

    Kimi arkadaşlar yazıcı oldu. Evrak işleri. Emirler geliyor komutanlara iletiyorsun. Veya bi asker sağlık ocağına gidecek hasta oldu falan onların evraklarını hazırlıyorsun. Nöbet programını falan hazırlıyorsun. O işte çok kolay çünkü önceden bilgisayarda hazırlanmış birsürü örneği var aynısına baka baka yapıyorsun. Boşlukları dolduruyorsun falan biraz dikkat edip hata yapmazsan hiç kafan ağrımaz:)

    Lumbarağzı görevlisi olabilirsiniz ordada bölüğe giren çıkanların kaydını tutuyorsunuz. Üst araması falan yapılıyor. Onun dışında oturuyorsunuz tv falan izliyorsunuz.
    Kiminiz benim gibi santralci olur telefonlara bakar. Bizim bölükte ben santralciydim gün içinde 2kere telefon ya çalar ya çalmazdı. Onun dışında oturursunuz odanızda, silahçı arkadaşınız gelir yazıcı arkadaşınız gelir çay içersiniz hangi bisküviyi yiyeceğinize karar verirsiniz falan filan :)
    Görevli kişiler çok fazla nöbet tutmazlardı. Günde 2 saat nöbetiniz olur tutar gelirsiniz. Yaz dönemi gidenleri ben çok şanslı görmüyorum. Çünkü hem havalar çok sıcak hemde siz 2-3kere denetleme göreceksiniz büyük ihtimal. Denetleme zamanları herkes özellikle komutanlarınız stres olur. Daha önce 2kere silinmiş olan yerler birdaha silinir. Sabah aksam zaten kapkara olmuş yer karolarını temizletir dururlar. Silinmiş ve silinmemiş hali arasında halbuki hiç fark yoktur görüntü hep aynıdır. Herkesin bir mıntıka yeri olur sabahları usta birliğinde. Kahvaltı sonrası 1saat falan mıntıka zamanıdır. Role Kartı denilen bir kart verirler siz ilk gittiğinizde burda herşey yazar. Ben santralde olduğum için benim mıntıkam santral odasıydı sadece. Haftada 1 kez bir paspas atar bırakırdım fazla kasmaya gerek yok. Onun dışında sigara yakar takılırsınız. Sigara demişken sigara çok gider. Öğlen aldığınız sigara aksamına bitmiş olur genelde. Size sigara soranlara benim gibi yok diyemiyorsanız sigaraya biraz fazla para harcarsınız. Bir yemek çıkışı sigara yakıyım dersiniz ama paketten 5-6tane gider o çıkışlarda:)

    Bunlar benim tecrübelerim tabi herkesin farklı olabilir.

    Üstad ellerine klavyene sağlık Akşam akşam moral motivasyon tavan yaptı




  • o video kayıt meslek işine aldırmayın onun palavra olduğunu gözümüzle gördük 341'ler olarak...

    Güya o videodaki tanıtıma göre işte işletme mezunuyum diyen adam kantinci olurmuşta falan yalan dolan alakası yok..

    Biz video çekimini yaptık bitirdik geldik birliğe usta birliklerimizi açıklamak için astsubaylar bizi bölük önüne topladı

    Yemek konusuna gelince.kısa ve uzun dönemlerin birlikte olduğu kışlanın 6000 kişiyi vurduğu veya kış aylarına geldiğiniz dönemde yapacak birşey yok yemekler hep kötü olurmuş bu doğru.Bunu kamaradaki usta askerlerle kaç kere konuştuk..Ağzımızın tadı kaçıyor siz gelince diyorlardı..

    Biz geçen sene ağustosta gittiğimizde sadece kısalar vardı 1500 kişi falandık ve yaz ayı olduğundan yaz yemekleri çıkıyor ve mükemmeldi yemekler

    Musluklardan çay akar çaylar pek güzel olmaz...İçme suyu içilmez çünkü çay suyu geliyor..25 kuruşa su makineleri var onları kullanın..




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.