Şimdi Ara

Harita Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
9.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Harita Mühendisi oldum da işsiz geziyorum diyen adam kendi denyolugundan işsiz geziyordur.

    Kariyer sitelerine gazetelerdeki is ilanlarına bakmanızı oneririm. En çok aranan mühendislik branşı İnsaat ve Haritadir.
  • Beyler,
    5 yıl tecrübeli, inşaat sektöründe çalışan bir harita mühendisi olarak tecrübelerimi aktarayım. Benimle mezun olan arkadaşlarımıda değerlendirerek yardımcı olmaya çalışayım. Bir şekilde bu mesleğe bulaştıysanız önce ne istediğinize karar verin. Ya memur olursunuz (arkadaşlarıma baktığımda memur olmak isteyenler er geç bir şekilde oldu), ya gayrımenkul değerlemeci olursunuz (takım elbiseyle takılırsınız belediye tapu kadastro dolanırsınız, haftasonu çalışmazsınız, spk lisansı için sınavlara hazırlanırsınız maddi olanakları memurlukla hemen hemen aynıdır) , ya kendi büronuzu açarsınız ( çevrenize , yeteneklerinize biraz da şansınıza bağlı olarak gerçekten büyük paralar kazanabilirsiniz ama sinekte avlayabilirsiniz.) , ya navigasyon, cbs gibi bilişim sektöründe çalışırsınız (zamanınız bilgisayar başında geçer, genelde memurlukla aynı geliriniz olur, iş bulmak biraz zaman alabilir) ya da benim gibi şantiyeci olursunuz. şantiyecilik yeteneklerinize ve bilginize en önemlisi tecrübenize bağlı olarak değişkendir. Şu anda yeni mezunsanız 1250-1500 alırsınız. Tecrübenizle artar. İstanbul da Şu anda benim maaşım 4000 tl. Şehire bağlı olarak bu para artış gösterebilir. Diyelim ki Hakkari de yol inşaatında 5500-6000 civarı bi para alırsınız. Yurt dışında iş olanakaları mevcuttur. Arap ülkeleri, türki cumhuriyetler, Afrika ülkeleri gibi. Genelde Türkiye de aldığınız parayı dolara çevirip alırsınız. Bana 4 bin dolar civarı verirler mesela. Ama bu da ülkeden ülkeye fark ettirir. Afganistan da daha da artar. Rusya da falan düşebilir.

    Şantiyecilik stresli ve yoğundur. Kışın soğuğunda yazın güneşinde çalışırsınız. Bu sebeple iş bulması kolaydır ve maaşları nispeten yüksketir. Haftasonu tatillerini hatta zaman zaman bayram tatillerini unutun. Ama bu durum sadece Harita mühendisi'ne özel değildir. İnşaat mühendiside aynı şartlarda çalışır, makine mühendisi de. Kendinizi geliştirmeniz önemlidir. Yurt dışında çalışacaksanız ingilizce şarttır.

    Üniversite tercihine gelirsek. Ben yıldız teknik mezunuyum. İyi okuldur. Memur olacaksanız üniversite farketmez ama özel sektörde çalışıcam diyorsanız itü veya yıldızı tercih edin. İşe alımlarda ilk siz tercih edilirsiniz.

    Herşeyden önce iş sizde bitiyor. Gerçekten işini iyi yaparsan parada kazanırsın kariyerde yaparsın. Benim trilyonluk ihaleler tamamlayan arkadaşımda var, hala 1500 tl maaş alanda. Eğer aman üşüdüm soğuk, aman yandım bu ne güneş, burası çalılıkmış ben buraya girmem, arazide çalışamam, ben koca mühendisim bu şartlarda çalışmam diyosan işsiz kalman normaldir. Ve bunu diyenlere tüp geçit projesinde japon mühendislerin nasıl çalıştığını göstersem bir daha ağızlarını açmayacaklarına eminim. Adamlar amele gibi çalışıyorlar.

    Umarım yardımcı olmuşumdur. Ayrıca belirteyim fiziksel zorlukalrdan ötürü bu meslek bir bayan için sıkıntılı olabilir.




  • Arkadaşlar harita mühendisliği hakkında bilgisi olan var mı? Nasıl bir bölümdür iş imkanları nasıldır? Bilgisi olan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum ilgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim



  • UP!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: geveze.

    Dostum bu devirde işsiz kalmak istemiyorsan ya sağlıkla ilgili bi bölüm ya inşaat yada harita okuyacaksın gerisini kaldır at çöpe. Haritayı tercih edersen hem devlette hem özelde çok rahat iş bulursun hatta mezun olmadan çalışmaya bile başlayanlar oluyor ama erciyes haritayı tavsiye etmem.(Tamamen ruh hastası hocalar yüzünden) Sanma ki puanı düşük diye rahat okunan bir bölüm işte kazın ayağı öyle değil. Mühendislikteki makineden sonraki en zor bölümlerden biridir. .. Diyorr Erciyeste harita okuyan bi arkadaş.. bunun dışında harita okuyan kim varsa hepsi tavsiye etti bu bölümü.

    Ben de çok duydum namını konya selçuk yazmayı düşünüyorum ben de yorumlar gayet olumlu
  • Konya'nın şehir olarak Kayseriden bi farkı yok diye düşünüyorum.karar yine sizin ama katü olabilir bence
  • Ben Harita Mühendisiyim. Merak ettigin sorular olursa elimden geldigi kadar cevaplarım. Eğitim ve kendini geliştirmen bakımından İTÜ ve KTÜ'yü önerebilirim sana..
  • Biraz özel bi soru olacak ama özel sektörde mi çalışıyorsunuz yoksa devlet memuru musunuz ? Özelde çalışacak olursak ne kadar maaşla başlarız devlette başlarsak ne kadar maaş alırız.. Yıldız ve ktü yazmayı düşünüyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkrcp

    Ben Harita Mühendisiyim. Merak ettigin sorular olursa elimden geldigi kadar cevaplarım. Eğitim ve kendini geliştirmen bakımından İTÜ ve KTÜ'yü önerebilirim sana..

    Hocam özel sektörde iş imkanları nasıl acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hckr

    quote:

    Orijinalden alıntı: cosalfa

    bende ytü harita 2.sınıfım.. şiddetle tavsiye ediyorum..meslek yeni yeni keşfedilmeye başladı git gide yükselmekte olan bir bölüm.. hesap yapmayı, matematiği, doğayı seviyorsanız mesleği severek yapacağınızı düşünüyorum geçen sene bande çok araştırmıştım bu bölümü birsürü haritacıyla görüştüm ve hepsi çok iyi şeyler söyledi..okulla veya meslekle ilgili merak ettiklerinizi sorabilirsiniz

    Ne yeni yeni keşfedilmesi hocam yılardır bu durumda meslek,iş imkanları yıllardır fazla.

    hayır demek istediğim öğrenciler tarafından keşfedilmesi.. önceleri bu bölüme genellikle istediği yerlere giremeyenler boşta kalmamak için geliyordu. ama son 1-2 yıldır merak arttı ve araştırılmaya başlandı.. önceden de ihtiyaç vardı ama talep yoktu bilmedikleri için..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkrcp

    Ben Harita Mühendisiyim. Merak ettigin sorular olursa elimden geldigi kadar cevaplarım. Eğitim ve kendini geliştirmen bakımından İTÜ ve KTÜ'yü önerebilirim sana..

    harita mühendisliğinde özel sektörde çalışmak için üniversite çok önemli mi?
    kocaeli üniversitesini nasıl bilirsiniz?
    özel sektörde kendi büronu açmanın dışında nerelerde ne kadar ücrete çalışılır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: geveze.

    Biraz özel bi soru olacak ama özel sektörde mi çalışıyorsunuz yoksa devlet memuru musunuz ? Özelde çalışacak olursak ne kadar maaşla başlarız devlette başlarsak ne kadar maaş alırız.. Yıldız ve ktü yazmayı düşünüyoruz

    Mezun olunca beklemeden özel sektörde bir imar planlama şirketinde işe başladım. Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinin yanı sıra kurumsal şirketlerin imar planlarını çizdik.

    Daha sonra bir ilçe belediyesinden imar ve şehircilik müdürlügünden cazip bir teklif geldi ve 6 aylık bir sözleşme imzaladım. Burada Harita Mühendislerinin yaptığı İmar Kanunu 18. Madde uygulaması yaptık.

    Sözleşmemin süresi dolmadan askerliğe müracaat ettim. Şuan için 12 Ağustos'ta askere gidicem onu bekliyorum.

    Arkadaslar maaş konusuna gelince özel sektörde başladığımda 1500+Ulaşım+ Yemek alıyordum. Yaklaşık 2000 TL'yi buluyordu. Bence yeni başlayan tecrübesiz bir mühendis için kotu bir rakam degildi. Belediyeye geçmeden patronum 2000 TL teklif etti ama belediye biraz daha cazip geldi.

    Belediyede sözleşmeli olarak 2400 aldım. Bunun yanında 6 aylık süre içerisinde birçok seminer ve kursa katıldım. Benim için getirisi kurs ve seminerlerle kendimi geliştirmem oldu.

    Devletteki maaşlara gelince kurumdan kuruma değişiyor fakat genel olarak 3200TL civarı diye biliyorum çalışan arkadaşlardan. Bunun yanında harcırah alırsanız en az 3500 civarı olur diye düşünüyorum. Bence Türkiye şartlarında gayet iyi bir rakam. Kaldı ki karı koca çalışıyorsa tadından yenmez:)

    Askerden gelince büro açmayı düşünüyorum. Şuan için belediye sayesinde aldığım İş Güvenliği Uzmanlığı belgem var. Bunun yanında Spk Gayrimenkul Değerleme Uzmanligi Sınavına hazırlanıyorum. Büroyu bu uzmanliklarim üzerine ve harita mühendisligi uzerine çalışmak için acıyorum.

    Başka sorularınız varsa cevaplayabilirim. Saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkrcp


    Kocaeli Üniversitesinde okunur mu sizce bu bölüm?
  • brkrcp hocam ayrıca hangi üniversiteden mezunsunuz acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stainless..

    quote:

    Orijinalden alıntı: brkrcp


    Kocaeli Üniversitesinde okunur mu sizce bu bölüm?

    Kocaeli Üniversitesi'nde yeni kurulmuş bir bolum. Oturmuş bir düzeni ve kadrosu olduğunu düşünmüyorum.

    Arkadaslar bence Türkiye'de bu meslekte en iyi egitimi veren okullar İTÜ ve KTÜ. Bundan sonra da Selçuk gelir bence. Zaten İTÜ'nun kadrosuna baktığınızda hocaların birçoğu KTÜ'den gitmiştir. Şuan İTÜ rektörü KTÜ mezunu bir Harita Mühendisi meslektaşımız. Bunun yanında birçok hoca var KTÜ'den gitme.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: [uLtrAs]

    brkrcp hocam ayrıca hangi üniversiteden mezunsunuz acaba?

    KTÜ Mezunuyum. Tercihim sırasında Yıldız 2. Öğretime puanım yetiyordu. Fakat bazı meslektaslarla konusunca ve arastirinca KTÜ'yü ön sıraya yazdım. En basa İTÜ sonra KTÜ sonra yıldız yazmıştım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkrcp


    Kocaeli Üniversitesi'nde yeni kurulmuş bir bolum. Oturmuş bir düzeni ve kadrosu olduğunu düşünmüyorum.

    Arkadaslar bence Türkiye'de bu meslekte en iyi egitimi veren okullar İTÜ ve KTÜ. Bundan sonra da Selçuk gelir bence. Zaten İTÜ'nun kadrosuna baktığınızda hocaların birçoğu KTÜ'den gitmiştir. Şuan İTÜ rektörü KTÜ mezunu bir Harita Mühendisi meslektaşımız. Bunun yanında birçok hoca var KTÜ'den gitme.

    Teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkrcp


    quote:

    Orijinalden alıntı: geveze.

    Biraz özel bi soru olacak ama özel sektörde mi çalışıyorsunuz yoksa devlet memuru musunuz ? Özelde çalışacak olursak ne kadar maaşla başlarız devlette başlarsak ne kadar maaş alırız.. Yıldız ve ktü yazmayı düşünüyoruz

    Mezun olunca beklemeden özel sektörde bir imar planlama şirketinde işe başladım. Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinin yanı sıra kurumsal şirketlerin imar planlarını çizdik.

    Daha sonra bir ilçe belediyesinden imar ve şehircilik müdürlügünden cazip bir teklif geldi ve 6 aylık bir sözleşme imzaladım. Burada Harita Mühendislerinin yaptığı İmar Kanunu 18. Madde uygulaması yaptık.

    Sözleşmemin süresi dolmadan askerliğe müracaat ettim. Şuan için 12 Ağustos'ta askere gidicem onu bekliyorum.

    Arkadaslar maaş konusuna gelince özel sektörde başladığımda 1500+Ulaşım+ Yemek alıyordum. Yaklaşık 2000 TL'yi buluyordu. Bence yeni başlayan tecrübesiz bir mühendis için kotu bir rakam degildi. Belediyeye geçmeden patronum 2000 TL teklif etti ama belediye biraz daha cazip geldi.

    Belediyede sözleşmeli olarak 2400 aldım. Bunun yanında 6 aylık süre içerisinde birçok seminer ve kursa katıldım. Benim için getirisi kurs ve seminerlerle kendimi geliştirmem oldu.

    Devletteki maaşlara gelince kurumdan kuruma değişiyor fakat genel olarak 3200TL civarı diye biliyorum çalışan arkadaşlardan. Bunun yanında harcırah alırsanız en az 3500 civarı olur diye düşünüyorum. Bence Türkiye şartlarında gayet iyi bir rakam. Kaldı ki karı koca çalışıyorsa tadından yenmez:)

    Askerden gelince büro açmayı düşünüyorum. Şuan için belediye sayesinde aldığım İş Güvenliği Uzmanlığı belgem var. Bunun yanında Spk Gayrimenkul Değerleme Uzmanligi Sınavına hazırlanıyorum. Büroyu bu uzmanliklarim üzerine ve harita mühendisligi uzerine çalışmak için acıyorum.

    Başka sorularınız varsa cevaplayabilirim. Saygılar.

    hocam çalışma şartları çok zor mu? kariyer.net teki bir çok harita mühendisi iş ilanına baktım hepsinde yoğun iş temposuna ayak uydurabilecek mühendis kriteri aranmış. bilgilendirirseniz sevinirim




  • Hocam iş garantisi yüzde kaç civarında? Eğer yüksekse orayı hedefim haline getirebilirim.
  • Konya Selçuk üni iö geliyor yazmaya değermi acaba?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.