Şimdi Ara

2. el alfa romeo 147 alınır mı? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
6
Favori
201.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İkinci elde Alfa 147 2003 modeller için 17-20 Bin arası fiyat çekiyorlar. Biraz daha üzerine koyup belli bir yıl ve üzerini mi almalıyım? Yanılmıyorsam 2006'dan sonra ön farlar değişmiş. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • arkadaşlar
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-farkli-tarz-farkli-keyif-alfa-147-ts-115484976/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-1.6-ts-distinctive-lpg-li-77121379/detay/#

    bu araçlar sorun cıkartır mı ? ben hiç anlamam. anlayanlar ne der? bu fiyata veya biraz daha aşagısına başka bişey mi alayım yoksa bunlardan birisi alınır mı ?




  • ben beş yıldır 147 benzinli kullanıyorum. Nazar değmesin hiç sorun çıkarmadı. Tek üzüntüm arabada oluşan küçük çizikler. Yakıt tüketiminin aynı motora sahip diğer araçlardan farkı yok. Devrinde kullanıldığı zaman tüketimi bence can yakmıyor ama arabanın bir özelliği bazen motorun sesine kapılıp gaza yüklenmeniz. Otobanda ve uzun yolda kullanımı çok zevkli bir araç. Benim aracın en düşük model progression. İç dizayn olarak rakip bir araç göremedim (tabi bmw, mercedes ve üstü hariç). Bu fiyat seviyesindeki araçlar bana plastik yığını gibi geliyor. Bu yüzden zor araç beğeniyorum. Şu sıralar büyük bir araca ihtiyacım var tek sorunum o. 4 kişi + bir cocuk + bavullar arabayı doldurdu. Gerçi her araçta bu problem karşıma çıkacak sanırım. Kısacası şu sıralar araba bakıyorum ama iç tasarımda bu konforu yakalamak için en az 60000 harcamak lazım.




  • Arkadaşlar peki mito hakkında ne düşünürsünüz?
  • Makyajli kasa 147 lerin suspansiyonlari cok mu sert uzun yolda sorun cikarir mi cukurlari emebilir mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba
    bu alfalar çok hoşuma gidiyor ( anneme araba bakıyoruz ) bu aralar 15 25 arası sebringde aynı fiyarda ;) 2006dan beri verilen bilgiler çok iyi yazanlara teşekkürler.

    Ama kimse lpg uyumu konusunda bir şey söylememiş sonuçta kartal üsküdar arası gidecek araba maaşın yarısını benzine vermeyelim :)

    Şuan 2 Cadillac'ımız var biri ESCLADE 2002* diğeri STS 2000* hafta sonları ve uzun yol bu iki canavarda
    not:2side benzinli ;)

    Yani şehir içi kullanım için bi tane 147 mizde olabilir cevaplarınızı bekliyorum..




  • Gecen hafta 147mi sattim. Yaklasik 1 sene bindim ve dusunen arkadaslara yardimci olmak icin soyliyim.
    Arac bana takastan geldi acikcasi alfa dusunmuyordum hayatimda alfaya hic binmemis yasadigim yerde zaten 2 tane 147vardi.
    Aracin kendine has tarzi vardi cizgileri guzel ic dizayni kaliteli performansi guzeldi.
    Aracim en fullu sanrufsuz modeliydi deri doseme bose muzik sistemi hiz sabitleyicisi falan distinctive modeliydi. Bu paralara binilebilecek en ful araclardan biridir millet bu paralara clio aliyoe kutuk gbi bombos araca biniyorlar.
    Aracin ve butun alfalarin tek problemi suspansiyonlari cok sert. Ve gene tek benim aracimdamiydi bilmiyorum alt motor koruma plastigi kasislerden gecerken surtuyordu hafif sert girdigim zaman zaart diye surtme sesiyle dikkatleri uzerime cekiyordum :)
    Asiri yagisli havada seyir halindeyken birden abs asr ariza verdi ve abs devre disi kaldi olmeden yagmurde eve kadar gelebildim ertesi gun calistirdigimda abs devrede fakat ariza isigi hala yaniyordu 2 hafta boyle surdukten sonra bilgisayara baglanarak isigi sondurdum arada abs devre disi kalsada umursamadim.
    Bakalitlerinden gelen ufak tefek tikirtilar can siksada zamanla alisiyorsunuz :)
    Yol tutusu cok iyi fakat yol tutus icin konfordan odun vermeleri mantikli degil kirsal kesimde binilecek arac degil.
    Simdi opel astraya biniyorum arada alfayi ariyorum her nekadar begenmesemde arada kendini ozletiyor :)
    Alicilara tavsiyem sehrinizin yollari kotu cukurlarla doluysa uzak durun cunku pisman olacaksiniz.
    Alfa tarzdir karizmadir falat ikinc8 eli yavastir yani satarken sikinti 2bin lira karda edebilirsiniz 5 binlira zararda piyasasi belli degil 1 haftada satabilirsiniz 6 aydada. Ben komple boyali 2003 modeli 21bine satmistim. Yani tamamen sansiniza. Alacak olanlara hayirli olsun :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konuyu hortlatalım, alacaklar için değerlendirelim :)

    2014 Kasım ayında aldım. Hemde almak için taaa Istanbul'dan Mersin'e gittim.

    Aracım 2006 1.6 TS Distinctive. Sunroof, digital çift yön klima, hız sabiyleyici, esp abs asr, Isıtmalı ayna, 4 cam otomatik, orjinal çelik jant.
    Kumaş kapı ve konsol döşemeleri(kapı gibi kapı), ön kol dayama, Isofix(bebek koltuğu uyumlu), Orj sis farı, ayarlanabilir silecek seviyesi vs vs vs ...

    Bakın, standart bir arabada olması gereken direksiyon, tekerlek saymadım. milyonlar verip arka camları çevirmeli ya da 10 cm kalınlığında ki plastik kapılı arabaları saymadım. Ben size, kendinizi şımartabileceğiniz lüks bir araba özellikleri saydım.
    Benim 2. arabam. İlk arabam 2001 polo 'ydu.
    Sakın alma elinde kalır, servisi ustası yok, parçası yok olsa bile pahallı, bla bla bla....
    Arkadaş, benim polo'da kelebek bozuldu diye 820 TL para istediler. Bana kimse Alfa'nın parçası pahallı demesin.
    Kime göre neye göre pahallı? Bugün mercedes'e binecek paranız olsa, ABİ BUNUN PARÇASI ÇOK PAHALLI BİNİLMEZ diye bir mantık yürütüyorsanız, o zaman Clio, Palio tam size göre araçlardır.Alfa'yı aldığımda açıkcası çıkaracak bir arızadan ya da bozulacak bir parçadan dolayı bunu karşılayacak gücüm kalmamıştı. Yani ucu ucuna verdiğim para ile aracı aldım ve sonrasına bakım bile
    yaptıramadım. Bakım yaptırmadan en az 2 ay bindim.
    Torpido kapağım kırıktı, 2. el 100 TL 'ye aldım. Ön panjurum (üçgen) kırıktı, ebay üzerinden 45 Tl ye aldım.
    Arabanı seviyorsan, bulursun yaparsın.
    Arabam demek başka, biniyoruz gidiyoruz işte demek başkadır.

    LPG kullanıyorum. 72 TL 'ye fullediğim depo ( 35 LT ) gaza basarsam 245-250 KM 'de bitiyor. Az devirle kullanırsam 290 a çıkıyor
    LPG uyumlu değilmiş, arıza çıkarıyormuş, bu tip konulara çok ciddi takık olan ve detaycı olan bir insan olarak ben diyorum ki, YOK ÖYLE BİRŞEY :)
    Bu iş belkide biraz şans işidir. Aldım alalı sanayiye park sensörü taktırmaya, yağ değiştirmeye gittim. Başka uğradığım olmadı. Üstelik arabayı alır almaz
    980 KM yol katedip eve, İstanbul'a geldim. Bana mısın demedi. 980 KM yolu toplamda 300 TL 'lik GAZ alarak geldim.
    Üstelik otoyolda ne verirsem onu aldı:) Ne köklediysem -istersen biraz daha uzayabilirim- hissini bana verdi. ( kesinlikle tehlikeli ve tasvip etmediğim sürüştür. yanlış anlaşılmasın)

    Uzun lafın kısası, araç satılmak için alınmaz. Ayrıca kimi 1 ayda satar kimi 6 ay da satar gibi saçma sapan yorumlar yapmam. Bu iş kısmet işidir. her araba 1 sene bekler her araba
    1 saatte satılır. Bunun Alfa ile Renault ile VW ile bir alakası yoktur ve olamazda.
    Bugün sen buraya ALFA'yı almak istiyorum ve araştırıyorum diye giriyorsan, yeryüzünde ki son ALFA alıcısı olarak kendini görmüyorsundur herhalde! Senin gibi yüzbinlerce kişi bindiğin
    aracın bir sonraki sahibi olmayı bekliyor.

    -Eksileri
    Ön takımdan ses gelir, bunun için Isuzu kamyonet öneriyorum. Çünkü burası Istanbul! Köstebek yuvası yollarda dayanıklı almanlar 1 sene, nazik italyanlar 10 ay dayanır. Bu aracın değil yolların problemidir.
    Benzin ile kullanmak kişiyi üzer. LPG bile kullansam her 3 yakıt alımında bir benzin ilave ediyorum. LPG geçişine kadar bile yakar.
    Çok güzel la benim arabam. Kötü bi yanı falan yok :)
    +Artıları
    2015 model havası veren çizgileriyle kendine baktıran ve full donanımı ile bu paraya sahip olunabilecek en güzel arabalardan birine sahibim.
    Geri kalan özelliklerini zaten hz.gugıl'dan bulabilirsiniz


    Not: Bu arada, aracım 120.000'de :) yani öyle 40.000 - 50.000 'lik binilmemiş araçlardan da değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aeon -- 14 Nisan 2015; 14:26:28 >




  • Hayırlı olsun, ne kadara aldınız. @Aeon
  • Tşk. 25.0000 TL. Uygun aldım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun kardeşim bende alacağım araştırıp duruyorum alfa ayrı bi zevk bence gecelerim gündüz oluveriyor bi anda arabalara bakarken ama yaptığın açıklamayı çok beğendim ve seni destekliyorum ağzına sağlık 22 bine bulursam temiz bende alıcam hadi hayırlısı bakalım bu arada allah kaza bela vermesin güle güle kullan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aLi169 -- 16 Mayıs 2015; 2:22:13 >
  • Hocam kuruş hesabı yaparsak aracınız şehirler arası kaç kr yakmış acaba bu konularda biraz malım açık ve net
  • Aeon A kullanıcısına yanıt
    900 km 300 tl gaz..cok degilmi? Benim cordoba s.ici 23 krs yakiyoruzun yok
    lda 100 km de 3.5 lt ye kadar dusuyor yakit.9 la carparsak senin gittigin yoku 3.66 dan aldigim mazotla 112.5 tl ye gidiyormusum.uzun yolda hadi 4 yakti Bastim bide 200 u gormez kesinlikle.bence cok gaz yakmis sizin arac

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bir sorum olacak 2003 alf romea 147 buldum lokal boyaları olsada araç hiç boyanmamış ufak güneş yanıkları var ve hasar kaydı pert kaydı yok düzenli bakımlarını yaptırmış araçta sıkıntıda yok zaten ustasını alıp bakacağım 178 bin km de arabayı çok beğendim fakat km olayını düşünüyorum almalımıyım yoksa km çokmu alfalar kaç km kadar alınır ? Yardımcı olursanız çok sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit

    900 km 300 tl gaz..cok degilmi? Benim cordoba s.ici 23 krs yakiyoruzun yok
    lda 100 km de 3.5 lt ye kadar dusuyor yakit.9 la carparsak senin gittigin yoku 3.66 dan aldigim mazotla 112.5 tl ye gidiyormusum.uzun yolda hadi 4 yakti Bastim bide 200 u gormez kesinlikle.bence cok gaz yakmis sizin arac

    Hortlatıyor gibi oldum ama yeni gördüm :) Tutarı yanlış yazmışım. 3 kere gaz aldım. 230 TL falan vermiş olmam gerekiyor.
    Ama Cordoba ile tabikide kıyaslamayın. Bu aracın yakıt sarfiyatı biraz yüksek.
    Şu an gaz ayarları ile beraber bence oldukça başarılı. Şehir içi 2.12 TL 'den aldığım gaz ile 35 LT toplamda 250-270 Km arası gidiyor.
    Bu benim için gayet yeterli




  • quote:

    Orijinalden alıntı: volyas

    Türkiye'de yaygın olmadığı için Alfa Romeo markası ilgi uyandırıyor.Herkes farklı olmak ister.Belki Renault bu kadar yaygın olmasa onun da modelleri ilgi uyandıracaktı.
    Dış görünüş itibariyle göze hoş gelmesi;bir yerde görünce keşke benim de olsa demeler,kısaca imrenilecek bir konu ALFA.
    Denildiği gibi servis sıkıntısı olmayan bir yerde yaşıyorsanız,ikinci eli çok dert etmiyorsanız;alınası bir araç.
    Benim için tek hoş olmayan konu amblemi.

    Siz de mi amblemi dert edenlerdensiniz. Yapmayın etmeyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K.a.a.N

    konuyu hortlatıyor gibi oluyorum arkadaşlar ama
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-2006-model-alfa-romeo147-1.6-120-hp-dijitalklima-hizsabitlemeli-229231757/detay
    bu araç nasıldır sizce?

    Bende aynı arabaya bakıyorum :D:D

    Bi cevap verseler bari de rahatlasak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eski Kitap Mağazası


    quote:

    Orijinalden alıntı: K.a.a.N

    konuyu hortlatıyor gibi oluyorum arkadaşlar ama
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-2006-model-alfa-romeo147-1.6-120-hp-dijitalklima-hizsabitlemeli-229231757/detay
    bu araç nasıldır sizce?

    Bende aynı arabaya bakıyorum :D:D

    Bi cevap verseler bari de rahatlasak

    Araba iyi durumda değil bence 2006 model makyajlıyı o paraya vermezler sağlam hasar kaydı vardır ki zaten görüntüsü de çok düzgün değil




  • aLi169 kullanıcısına yanıt
    2003 Alfa 147 aldım ve hiç beklemediğim bir konforla karşılaştım yedekparçasıda Tofaş fiyatta ister orjinal ister yerli var uygun fiyata mesela 8 buji 100 tl 4 bobin tanesi 60 tl kafayı çalıştırırsan sanayide kazıklanmazsın 50 tl işçilikle yaptırdım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.