Şimdi Ara

Dabbe Bir Cin Vakası Gerçek Mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
3
Favori
100.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hasan Karacadağ’ın senaryosunu yazıp, yönettiği ‘Dabbe: Bir Cin Vakası’ filmi, 3 Ağustos’ta UIP’nin dağıtımıyla Türkiye ile birlikte Avrupa ve Uzakdoğu sinemalarında da vizyona girecek.


    Ankaralı Ceyda T. ve ailesinin yaşadığı ve halen esrarını koruyan 7 dehşet gecesi Hasan Karacadağ tarafından, ‘Dabbe: Bir Cin Vakası’ filmiyle sinemalaştırıldı. Dünyada ilk defa gerçek cin kayıtları olduğu iddia edilen görüntüler bu filme özel bir kurgu yöntemiyle dahil edildi.

    ‘Dabbe: Bir Cin Vakası’, Ceyda T., Sinan T. ve kızları Burcu T.'nin ani ve sebepsiz bir şekilde bedensiz bir varlığın saldırısına uğramalarını ve arkasındaki ürpertici sırrı gerçek görüntülere dayanarak anlatıyor. Türk psikiyatri tarihine ‘Ceyda T.’ kayıtları olarak geçen bu olaydan esinlenen film, Ceyda T. ve ailesinin söz konusu video görüntüleri ve adli kayıtlar ile kurgulanarak oluşturuldu.

    ‘Dabbe: Bir Cin Vakası’ filminin yönetmeni Hasan Karacadağ, “Ankara GATA Tıp Fakültesi’nde öğrenci olduğum yıllarda karşılaştığım bu özel vakanın, yıllar sonra tekrar peşine düştüm ve korku sinemacısı kimliğimle yeniden yorumlayınca beni bile ürperten bir film ortaya çıktığını gördüm. Ben her zaman insan gözü görüyorsa, kamera da görür anlayışına sahibim.Filmde gerçek cin görüntüsü içeren video kayıtları da kullandık” görüşünü belirtti.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.