Şimdi Ara

f klavye nasıl q klavyeye dönüştürülür

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
42.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar okuldaki bilgisayarların hepsi f klavye biz de kendimiz için q klavye aldık ama klavye yi bağladığımız zaman yine f klavye işlevi görüyor ör: a ya bassak u çıkıyor gibi bunu nasıl değiştirebiliriz?



  • Windows başlat çubuğun sağ altında gördüğün TR simgesine sağ tıkla ve ayarları seç. Ekle butonuna tıkla ve Türkçe Q yu göster. Tamam de. Türkçe F i seç ve kaldır de. Bilgisayarı yeniden başlat. Artık Klavyen Q oldu , F için bunun tersini yapacaksın.

    NOT.: Türkiyenin ve Türkçe dili için yapılmış olan en iyi Klavye Türkçe F klavyedir. Bence uyduruk Q klavye alışkanlığını bırakıp genç yaşta Türkçe F klavyeyi ve 10 Parmak yazmayı öğrenin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasok -- 20 Mart 2006; 19:36:13 >
  • Peki görev çubuğunda TR yani klavye simgesi yoksa nasıl yapacak? O zaman Başlat Denetim Masasından Bölge ve Dil seçeneklerinden ayarlamak gerekiyor. Bölge ve Dil seçeneklerine girildiğinde üst menüden Diller bölümünü seçeceksin. Daha sonra Ayrıntılara tıklayacaksın. O bölümden F veya Q klavye seçimi yapabilirsin.
  • F klavye bildiğim kadarıyla eskiden daktilolarda kullanılan Fransız orijinli bir klavyedir, A klavye ise yine Amerikan daktilolalarında kullanılan Amerikan klavyesidir. Dünyanın her yerinde kullanılan Q klavye ise standard bilgisayar klavyesidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi science_is_4_ever -- 20 Mart 2006; 19:57:12 >
  • bilgiler için saolun
  • en iyisi al bi tane q oan baka baka yeniden diz tuşları
  • denetim masasından klavye ayarlarından ypacaksın
  • />


    TÜRKİYENİN KLAVYESİ F KLAVYEDİR


    F Klavye türkçe harf ve kelime yazma sistemine uygun olarak tasarlanmış Türkçeye özgü bir klavyedir. Bilgisayarların olmadığı zamanda Tabikii daktilo için yapılmıştır. Daktilo veya klavye önemli olan türkçe kelimelerin 10 parmak olarak hızlı bir şekilde girilmesidir. Q Klavye ingilizce dil ve kelime yapısına uygun olarak yapılmıştır. Türkçede genellikle bir sessiz ve akabinde sesli harf kullanılır. İngilizcede ise birçok sessiz harf yanyana kelime oluşturabilir. Bu yüzden F Klavyedeki harf yerleşimi her iki l ile 10 parmak bir sessiz ve bir sesli harfleri hızlı bir şekilde girecek şekilde yapılandırılmıştır. Yani Türkçenin Klavyesi F klavyedir. Maalesef bilgisayarlar ATARİ XL ve COMMODORE 64 devrinden itibaren türkiyeye girdiğinden ve imalatları türkiyede yapılmadıından doğal olarak ingilizce Q klavye ile geldiler ve yeni bilgisayar kullananlar bu klavyeleri kullanmak zorunda kaldılar. Yani Q Klavye kesinlikle hızlı ve doğru bir şekilde türkçe yazmak için uygun değildir. Bütün türkçeye uygun harfler sonradan ingilizce klavyenin sağ tarağına toplu olarak eklenmiştir. ( Ü-İ-Ç-Ş-Ğ-Ö ) Normal yerleşimden hariç olarak klavyenin sağ tarafınatoplu olarak sonradan eklenmiş adına Türkçe Q Klavye denmiştir.

    Daha geniş bilgi için ;http://forum.donanimhaber.com/m_5751161/mpage_1/key_klavye//tm.htm#5751161
    http://forum.donanimhaber.com/m_5386483/mpage_1/key_klavye//tm.htm#5392443
    http://forum.donanimhaber.com/m_5751161/mpage_1/key_klavye//tm.htm#5752984



    quote:

    Orjinalden alıntı: science_is_4_ever


    F klavye bildiğim kadarıyla eskiden daktilolarda kullanılan Fransız orijinli bir klavyedir, A klavye ise yine Amerikan daktilolalarında kullanılan Amerikan klavyesidir. Dünyanın her yerinde kullanılan Q klavye ise standard bilgisayar klavyesidir.





  • İngiliz, US Klavye
     f klavye nasıl q klavyeye dönüştürülür


    İsveç Klavye
     f klavye nasıl q klavyeye dönüştürülür


    Alman klavye
     f klavye nasıl q klavyeye dönüştürülür


    İtalyan Klavye
     f klavye nasıl q klavyeye dönüştürülür


    İspanyol Klavye
     f klavye nasıl q klavyeye dönüştürülür


    Kongo klavye
     f klavye nasıl q klavyeye dönüştürülür


    Togo Klavye
     f klavye nasıl q klavyeye dönüştürülür


    Macar Klavye
     f klavye nasıl q klavyeye dönüştürülür


    Osmanlı Klavye
     f klavye nasıl q klavyeye dönüştürülür


    Türkçe Q Klavye
     f klavye nasıl q klavyeye dönüştürülür


    Türkçe F klavye
     f klavye nasıl q klavyeye dönüştürülür


    Zululularınkini bulamadım fakat onlarınki de büyük bir olasılıkla Q klavyedir...

    İsteyen burayı tıklayarak araştırmaya devam edebilir...

    Bu saatten sonra tüm dünyanın Mersine gitmesi gerçekleşirse biz de o zamandan kelli, tersine gitmeyi kesinlikle düşünebiliriz..

    F klavye Türkiyenin klavyesi değildir, yalnızca eski tip daktilo klavyesinin yerleşim düzenidir. Türkiyenin klavyesi artık, kesinlikle Q klavyedir. İsteyen F klavye kullanır. Bu, yalnızca bir zevk ve tercih meselesidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi science_is_4_ever -- 21 Mart 2006; 0:21:44 >




  • hocam çağ'a ayak uydurmak lazım. allah aşkına kaç internet cafeci de F klavye var yada hangi bilgisayarcı Q yerine standart olarak F veriyor artık F isteğe göre veriliyor çünkü yani bir anlamda F klavye ömrünün sonlarını yaşıyor bence.



  • F Klavye daha öncede belirttiğim gibi Türkçe nin klavyesidir. Daktilo lar zamanından kalma diye bir şey saçmalık olur çünkü f klavye yapıldığında amaç türkçeyi doğru ve hızlı bir şekilde yazmak amaçlanarak dizayn edilmiştir. Zamanla daktilonun yerini bilgisayarlar aldığında standart q klavye ile ülkemize geldiklerinden bu klavyede türkçeye uygun olmasa zorunluluktan benimsenmek zorunda kalmıştır. Daha sonra bir sivri zekalı türkçede bulunan harfleri bu standart q klavyenin sağ tarağına gelişigüzel ekliyerek adını Türkçe Q klavye koymuştur. Bütün OEM Parçalarda olduğu gibi Klavyelerde yurtdışında imal edildiğinden pazarlama kolaylıkları nedeniyle Q tipi imal edilmişlerdir ve Türkiyeye Q Türkçe (Ne demekse ) olarak gelmişlerdir. Üstelik Yabancı üretim tüm Q klavyeler daha sonra Teknolojikolarak Multimedia özellikleri kazanmışlar ve JAN-JAN lı hale gelmişlerdir. Bilgisayar kullanan gençler ilk başka bu JAN-JAN dan dolayı Standart Türkçe F klavye yerine bu Türkçe Q ( Ne demekse ) klavyeleri tercih etmek durumunda kalmışlar ve onlara alışmışlardır. Fakat Şu anda Belki F Klavyeye Türkiyenin klavyesi demek bu nedenden ötürü yanlış olsada F Klavye Türkçenin Klavyesidir. Hala piyasada Türkçe F Multimedia klavye bulmanın imkansız olduğunu ve Türkçe Q ( Ne demekse ) bol miktarda janjanlı multimedia klavye olduğunu araştırmaya gerek yok sanırım.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hasok
    NOT.: Türkiyenin ve Türkçe dili için yapılmış olan en iyi Klavye Türkçe F klavyedir. Bence uyduruk Q klavye alışkanlığını bırakıp genç yaşta Türkçe F klavyeyi ve 10 Parmak yazmayı öğrenin.

    ???????
    quote:

    Orjinalden alıntı: hasok
    TÜRKİYENİN KLAVYESİ F KLAVYEDİR

    ????????
    quote:

    Orjinalden alıntı: hasok
    F Klavye daha öncede belirttiğim gibi Türkçe nin klavyesidir. Daktilo lar zamanından kalma diye bir şey saçmalık olur çünkü f klavye yapıldığında amaç türkçeyi doğru ve hızlı bir şekilde yazmak amaçlanarak dizayn edilmiştir. Zamanla daktilonun yerini bilgisayarlar aldığında standart q klavye ile ülkemize geldiklerinden bu klavyede türkçeye uygun olmasa zorunluluktan benimsenmek zorunda kalmıştır. Daha sonra bir sivri zekalı türkçede bulunan harfleri bu standart q klavyenin sağ tarağına gelişigüzel ekliyerek adını Türkçe Q klavye koymuştur. Bütün OEM Parçalarda olduğu gibi Klavyelerde yurtdışında imal edildiğinden pazarlama kolaylıkları nedeniyle Q tipi imal edilmişlerdir ve Türkiyeye Q Türkçe (Ne demekse ) olarak gelmişlerdir. Üstelik Yabancı üretim tüm Q klavyeler daha sonra Teknolojikolarak Multimedia özellikleri kazanmışlar ve JAN-JAN lı hale gelmişlerdir. Bilgisayar kullanan gençler ilk başka bu JAN-JAN dan dolayı Standart Türkçe F klavye yerine bu Türkçe Q ( Ne demekse ) klavyeleri tercih etmek durumunda kalmışlar ve onlara alışmışlardır. Fakat Şu anda Belki F Klavyeye Türkiyenin klavyesi demek bu nedenden ötürü yanlış olsada F Klavye Türkçenin Klavyesidir. Hala piyasada Türkçe F Multimedia klavye bulmanın imkansız olduğunu ve Türkçe Q ( Ne demekse ) bol miktarda janjanlı multimedia klavye olduğunu araştırmaya gerek yok sanırım.

    ??????????????????????????????????????????????????????????????????


    />

    Kardeş, kusura bakma ama söylediklerinin hepsi yanlış ve desteksiz yaklaşımlar. Hiçbirine katılmıyorum.

    Tüm iddiaların desteksiz ve temelsiz olduğu için tek tek cevap vermek de istemiyorum. Bu konuda bilgin eksik ve eksikliklerini kendinin araştırıp, okuyarak tamamlamanı diliyorum.. hele hele o jan-jan kısmı tam uçuk komedi olmuş yani.. Türkçe, Türkiyenin dili değilmi..?.. Gagavuzlar(Oğuzlar), Azeriler, Türkmenler de Türkçe konuşuyorlar onlarda mı F klavye kullansınlar..? etc.. etc.. vs.. vs.. Internet ve bilgisayar neredeyse tamamen ingilizce, domuzlukları ile ünlü almanlar bile Q klavye kullanıyorlar, klavyede ırk ayrımı yapılırmı bu saatten sonra.. O kadar akıllı klavye bulduydukta bilgisayar icat edildiğinde aklımız neredeydi Türk milleti olarak..? Burda komplex duymaya gerek yok, tüm dünya artık standart olarak Q klavye kullanıyor zaten..

    Muhtelif iddialarda bulunup onların doğru olduğunu savunabilmek için kaynak göstermen kesinlikle gerekir. Öteki türlü, savların birer kendi çapında dedikodudan öteye gitmez.. Türkçe yazılışa uygunluk muygunluk tam karıştırmışsın.. Macarca vermekteki kastım, Türkçe, Fince ve Macarca aynı tip gramer yapısına sahip olmasındandır. Hoş sen bunu da kabul etmek istemiyceksin ya.. neyse..

    Sen f klavye kullan arkadaşım fakat, bence bir an önce q klavyeye alışmaya çalış yakında bulamıycaksın bana kalırsa..

    Not: Artık yazdıklarına cevap vermek istemiyorum.. niçin istemediğimi yukarıdakileri oku anlarsın....

    Herkese iyi geceler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi science_is_4_ever -- 22 Mart 2006; 14:15:33 >




  • ARKADAŞLAR İSTEYEN Q KLAVYE KULLANIR İSTEYEN F KLAVYE KULLANIR,
    OLAYI BU BOYUTA GETİRİP TARTIŞMANIN GEREĞİ YOK,
    TÜRKİYEMİZDE BİLGİSAYARLARIN ÇOĞUNLUĞU YANLIŞ YÖNTEMLER SONUCU Q KLAVYE OLARAK GELİYOR, BUNDAN DOLAYIDA BİLGİSAYAR KULLANAN İNSANLARIMIZ ÇOĞUNLUKLA Q KLAVYE KULLANIYOR,

    AMA ŞU GERÇEĞİ GÖZARDI ETMEYELİM, F KLAVYE TÜRKÇEYE ÖZGÜ OLARAK DİZAYN EDİLMİŞ KLAVYEDİR, TÜRKLERE ÖZGÜDÜR,
    BÜTÜN DAKTİLOLAR TÜRKİYEYE F KLAVYE DÜZENİ İLE GİRİYOR, DEVLET KURUMLARININ ÇOĞUNLUĞUNDA F KLAVYE KULLANILIYOR,
    1950'Lİ YILLARDA DİZAYN EDİLEN F KLAVYE; TÜRKÇEYE EN UYGUN KLAVYE DÜZENİNİ BULMAK VE YAZIŞMALARI HIZLI VE SERİ ŞEKİLDE YAPMAYI AMAÇ EDİNEREK ORTAYA ÇIKMIŞTIR,
    F KLAVYE DİZAYNI YAPILDIKTAN SONRA ULUSLARARASI YARIŞMALARDA BİRÇOK BİRİNCİLİKLERİMİZ REKORLARIMIZ BULUNMAKTADIR,

    ŞU BİR GERÇEKKİ TÜRKÇE BİR METNİ Q KLAVYEYİ 10 PARMAK KULLANAN BİRİ F KLAVYEYİ 10 PARMAK KULLANAN BİRİNE GÖRE HIZLI YAZAMAZ,

    ARKADAŞLAR MAHKEMELERDE OLSUN KARAKOLLARDA OLSUN İFADE ALINIRKEN HIZLI YAZAN MEMURLARIN NE KADAR HIZLI YAZDIKLARINA DİKKAT ETTİNİZMİ, İŞTE O HIZLI YAZAN MEMURLARIN HEPSİ F KLAVYE KULLANIYOR,

    AMA MAALESEF TÜRKÇEYE ÖZGÜN F KLAVYE BİLGİSAYARLARIN YANLIŞ PAZARLAMA YÖNTEMİ NEDENİYLE ÖNEMİNİ YİTİRDİ, ÇOĞUNLUK Q KLAVYE KULLANIYOR,




  • @stresss imzana hayran kaldım valla...
    kafayı yer insan o donanımla....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: scorpion_ysc

    @stresss imzana hayran kaldım valla...
    kafayı yer insan o donanımla....




    kardeş o sistem 1998 senesinde almış olduğum ilk bilgisayarımın özellikleri,
    vestelasteo almıştım, acayipte kazık yemiştim ama,
    ben bilgisayarı o sistemde öğrendim, hey gidi günler hey, makinede win95 yüklüydü sadece,




  • hocam F klavye türkçe ye uygun olarak üretilmiştir ama kullanımı yanlış satışlar sonucu çok çok azalmıştır şuan ki sistemlerin hepsinde (artık istisnalar kaydeyi bozmuyor) Q kalvye var onun için senin önerin türkiyenin kalvyesi F kalvye olmalıydı ama bazı salakların yüzünden Q olmuş demen ve rahatsızlığını dile getirmen daha iyi olurdu bundan sonra F kalvye dönülüceğinide sanmıyorum yani çünkü her geçen gün biraz daha düşüyor okullara verilen bilgisayarların bile klavyesi Q artık var gerisini sen düşün.
  • alt + shift le Q' dan F'ye F'den Q' ya kısayol olarak geçiş yapabilirsin.
  • />


    Doğru Söze Ne denir ? +100000
    quote:

    Orjinalden alıntı: _kılıç_

    hocam F klavye türkçe ye uygun olarak üretilmiştir ama kullanımı yanlış satışlar sonucu çok çok azalmıştır şuan ki sistemlerin hepsinde (artık istisnalar kaydeyi bozmuyor) Q kalvye var onun için senin önerin türkiyenin kalvyesi F kalvye olmalıydı ama bazı salakların yüzünden Q olmuş demen ve rahatsızlığını dile getirmen daha iyi olurdu bundan sonra F kalvye dönülüceğinide sanmıyorum yani çünkü her geçen gün biraz daha düşüyor okullara verilen bilgisayarların bile klavyesi Q artık var gerisini sen düşün.




  • Öncelikle okullara verilen klavye türü hala F klavyedir. Bize daha sene başında geldi. Bu arada F klavyeyyi denetim masasından ya da diğer arkadaşların anlattığı yöntemle Q klavyeye dönüştürmen mümkün olmayacaktır büyük ihtimalle. Çünkü okullara gelen bilgisayarlar koruma kartlı bir şekilde geliyor bilgisyaarı kapatıp açtığın an tekrar F klavye düzenine geçecek yani yaptığın değişiklik bi işe yaramayacak. Yapacağın ilk iş öncelikle bilgisayarı açarken KORUMALI MODDAN ÇIKIP, AÇIK MODA GEÇMEN OLACAKTIR.. Bundan sonra arkadaşların da dediği şekilde değişikliği yap. Bu işlemlerden sonra Q klavyeyi rahatça kullanabilirsin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: turkuaz45

    Öncelikle okullara verilen klavye türü hala F klavyedir.

    Kanuni olarak böyle gerekiyor.
    2003 Nisanında okullara gönderilen genelgeye göre:
    "Bakanlığımız ve bağlı kuruluşları ile her derece ve türdeki okul ve kurumlarda TS 2117 nolu F klavye kullanılacaktır, Halen Q klavyeye göre üretilmiş makinelerin klavyeleri kademeli olarak F klavyeye, mahalli imkanlarla dönüştürülecektir, Klavyeli makineler satın alınırken veya bağış yoluyla temin edilirken F klavyeye göre üretilmiş olmasına dikkat edilecektir, Daha öne Q klavyeye göre beceri kazanan personelin F klavyeye geçiş eğitimlerini sağlamak üzere ticaret meslek lisesi müdürlüklerince mahalli kurslar düzenlenecektir."
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.