Şimdi Ara

Yurtdışı Telefonlarının Garanti Kapsamı Hakkında Bilgilendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
56.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    Gerek ikinci el alanında gerekse Mobil Cihazlar bölümünde yurtdışı kayıtlı , pasaport kaydı yapılmış veya çakma imei bulunduran telefonların garantili olduğunu söyleyen arkadaşlar var. Bu tarz bir durum ülkemizde maalesef geçerli değil.Yurtdışından alınan cihazların garantileri o ülkede geçerli.Ülkemizde başlıca servislerden olan Teleservice, KVK , Genpa vb. şirketler garanti kapsamındaki ürünlere bakarken ilk olarak fatura ve garanti belgesi isterler.Bunlar yoksa,bütün şirketlerde olmasa da imei sorgulama yaparak garanti kapsamına alan şirketlerde mevcut.

    Kısacası,Türkiye'den alınmayan yurtdışından alınan(firma farketmez) hiçbir telefon Türkiye şartlarında ve uluslararası alanda garanti kapsamında sayılmaz.Telefon sadece alındığı ülkede garanti kapsamında sayılmaktadır.


    Bilgilendirmek istedim,bu duruma düşüp başını yakan çok arkadaş var.







  • ben yasalaştı diye biliyorum. hatta şöyle bir haber var
    http://shiftdelete.net/yurtdisi-telefonlarina-harc-geldi-37613.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Archonn

    quote:

    Orijinalden alıntı: Léo

    quote:

    Orijinalden alıntı: Archonn

    quote:

    Orijinalden alıntı: Léo

    @Archonn

    Hocam her cihaz kırılıyor diye de bilmiyorum.Ben kırıldığını aylar önce yine forum üzerinden okudum ve sanal olarak şahit oldum.Şuan kırılıyor mu bilemem. Kontratlı telefonlarda simkilit var diye biliyorum ben de. O2'den alınan kontratlı telefonların çoğu simkilit diye biliyorum.

    arkadaş madem kırdırcaz devlete neden 100 lira veriyoruz ? 2si farklı şeyler mi .. yani devlete 100 tl versemde telefonu kullanamıcam bide kırdırmam lazım .. ne iş ya ...

    Hocam bu tam olarak o değil.Devlete verdiğiniz 100 lira kayıt için sanırım benim o konuda bir bilgim maalesef yok.

    Simlock olayı telefonların sürümlerine göre birşey.Mesela Apple kullanıyorsunuz ve cihazınız simlock bulunduruyor.Sürümü 3.0.1 . Bu sürüme ait unlock varsa, bu unlock uygulanarak cihazınız kullanılır hale geliyor.Ama herhangi bir sürüm güncellediniz ve cihazınız 5.0.1 sürümü oldu ve bu sürüme ait unlock yok.O zaman telefonunuzun iPod'dan farkı kalmaz.

    Verdiğiniz 100 lirayı ben tam bilmiyorum ama o kayıt olabilir. Kayıt işi devletle alakalı bir durum,telefonunuzun IMEI'si onaylanmalı ve kayıt altına alınmalı. Simlock ise sizinle alakalı bir durum.

    telefonu zaten kaydettiricek benim akraba kendi pasaportuyla .. sonra gidicem 100 tl vergi mi ne onu ödücem .. bide bu simlock olayı ile ilgili sıkıntı .. tamam simlocku kırdırmadan calısmaz diyosun .. kırdırdık diyelim o zaman ne gibi sıkıntılar olur .. telefoın calısır ama aynı randımanı verebilir mi ? orjinalinden farkı olmaz umarım ..

    http://cellphoneforums.net/motorola/t341242-unlock-motorola-razr-maxx-%96-unlockunit-com.html bu sitede razr maxx nasıl unlock yapılır anlatmış .. ingilizce ama yinede işimi görür diye tahmin ediyorum ...




  • http://e1205.hizliresim.com/x/l/62m03.jpg al sana bir ispat forumda bir arkadaş paylaşmıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sworn

    http://e1205.hizliresim.com/x/l/62m03.jpg al sana bir ispat forumda bir arkadaş paylaşmıştı.

    Yurtdisi cihazi oldugunu nereden biliyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.