Şimdi Ara

Bosch ama hangisi? (Low-frost vs No-frost)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
19.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    Uzun zamandır buzdolabı araştırmaktayım. Özellikle Bosch üzerinde durmaktayım. HanKaĞaN ve candogan62 arkadaşlarımızın low-frost kombi buzdolabı hakkında açtıkları başlıkları da takip ettim bir süre fakat hala karar vermekte zorlanıyorum. Özellikle no-frost olan Bosch buzdolaplarının fiyatına göre çok da iyi olmadığını da okuyunca artık konu açmanın zamanı geldi diye düşündüm. Aşağıya resmini alıntıladığım buzdolabı için bayiden 1450TL fiyat aldım ve yorumlarınızı bekliyorum. (biraz zorlasam 1400TL dahi olabilir)

    KDN46AW30N
     Bosch ama hangisi? (Low-frost vs No-frost)


    Kombi tip buzdolabı düşünmemekle beraber toplam brüt hacmi 400lt civarında olan modellerden birini almayı düşünüyorum. Bu yüzden yukarıya alıntıladığım model bana en yakın seçenek gibi geliyor. Bir de dikkatimi çeken bir hususa da değinmek istiyorum. Low-frost buzdolaplarının 400lt hacme sahip olan modelleri çok da iyi görünmüyorlar. Bir başka anlatımla, Bosch tüketiciyi -eğer low-frost düşünüyorsa- kge58aw40n almaya zorluyor gibi. A+++ olan model neden illa kombi tipli ve neden 400lt lik modeli yok?

    Bir de şunu eklemek istiyorum. kge58aw40n almazsak eğer mecburen A++ sınıf buzdolabı almak gerekecek. Hal böyle olunca, 400lt lik modellerde no-frost ile low-frost arasındaki elektrik tüketimi farkı neredeyse kalmıyor bile. 400lt low frost günde 0.67kwh hrcarken, 400lt no-frost(misal yukarıdaki model) 0.736kwh harcıyor. Kılı kırk yaran bir tüketici olarak aradaki farkın çok az olduğunu ve no-frosta yönelmemin isabetli olduğunu düşünüyorum.

    Fikirlerinizi ve yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

    İyi forumlar..







  • Hocam valla ben de muzdaribim yardımcı olamayacağım sana yeteri kadar ama kge58aw40n nin inox modelinin olmayışı beni kilitleyen nokta. aşırı bir kayıp olur mu A+++ ile A++ arasında (low frost Bosch alınacak)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: daskadir

    Hocam valla ben de muzdaribim yardımcı olamayacağım sana yeteri kadar ama kge58aw40n nin inox modelinin olmayışı beni kilitleyen nokta. aşırı bir kayıp olur mu A+++ ile A++ arasında (low frost Bosch alınacak)

    A++ sınıf olan 500lt civarında hacme sahip low-frostlar yıllık 288 kwh harcarken A+++ olan kge58aw40n 196 kwh harcıyor. Aradaki fark az değil bence.
  • yani kaç tl ye tekabül eder hocam amortisini çıkartır mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: daskadir

    yani kaç tl ye tekabül eder hocam amortisini çıkartır mı

    aradaki fiyat farkını en az 5 yılda kapatır, değmez. diğer bütün özellikleri aynı, silver seçeneği de var. bir ay kadar önce A++ olanını aldım, gayet memnunum.
  • Herşey aslında paramı, eğer istedigimizi alamıyorsak yaşam neden güzel, isterse 35 senede çıkarsın farkı, iç huzur olması daha önemli, her şeye fiyat olarak bakıyoruz (geçimden kaynaklanan gerçekleri biliyorum ama)
    Ben şimdi gidip A+ olanı alsam huzursuz olurum biraz daha bekler eğer gönlümde A+++ varsa onu alırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mat35 -- 16 Ağustos 2012; 20:51:11 >
  • Hocam düşündüğümüz modelin içi dışı komple aynı sadece bir + sı fazla ondan da sordum biraz yani
  • kge58aw40n nin inox unu çıkarması lazım boş un biran önce....
    biraz da tipini güzelleştirse yok satar....
  • Tipinde neyi beğenmediniz hocam. Be tasarımına da hayranım. Sadelikle şıklık bir arada, mutfağa her girişimde içim açılıyor :D

    Kontrol panelini dışta olması yerine içte olmasını kasettiniz sanırım.
  • Kontrol panelini içerde olması bence daha süper olmuş.
    Dıştan prüzsüz bir görünümü var çok hoş :)
  • Boschun no frostlarinin sesinden dolayi tercih edilmedigini biliyorsunuzdur sanirim.o yuzden low frost tabiki..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni gelen bir şikayet geçen ay sattığım lowfrost dolaptan alan birisi sesinden şikayetçi oldu.
  • Vakuma bağlı olarak yaptığı şu inleme sesi galiba. Benimki de bir ara yapıyordu. Uzun zamandır duymuyorum şu sıralar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Vakuma bağlı olarak yaptığı şu inleme sesi galiba. Benimki de bir ara yapıyordu. Uzun zamandır duymuyorum şu sıralar.

    Vakumdan kastınız nedir Candoğan Bey?

    Bu arada KGE58AW40N için 1600TL fiyat aldım. Karta 10 taksit. Sanırım uygun ne dersiniz?

    Bir de şu hacim meselesiyle ilgili fikrinizi merak ettiğim bir ayrıntı var. Eski buzdolaplarına dikkat ediyorum da dışarıdan boyutları yenilere kıyasen küçük olmasına rağmen iç hacmi geniş geldi bana. Sonradan dikkat ettim ki eski buzdolaplarında raf derinliği 40cm civarında. Meğer çok şey sığdırabilmemizin sebebi buymuş İlk mesajımda alıntıladığım 400lt olan no-frost ve benzerlerine baktım rafı 32cm Böylece "400lt de olsa rafları 32cm olan buzdolabı bize yetmez" diyerek 400lt no-frost almaktan vazgeçtim. Sizce doğru mu yaptım?




  • Evet, 46 serisinin hacmi küçük zaten. Tespitiniz doğru. Fiyat da bence iyi, cihazın iyi bir cihaz olduğu zaten birçok kez yazıldı. Geriye hayırlısı olsun demek kalır :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Evet, 46 serisinin hacmi küçük zaten. Tespitiniz doğru. Fiyat da bence iyi, cihazın iyi bir cihaz olduğu zaten birçok kez yazıldı. Geriye hayırlısı olsun demek kalır :)

    Merhaba.

    Bugün sipariş verildi. 1 hafta içinde teslimat yapılacak. Fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Dolap geldikten sonra kullandıkça tecrübelerimi paylaşacağım. Yorumlarını esirgemeyen diğer arkadaşlara da ayrıca teşekkür ederim.
  • Bu arada Bosch A+++ enerji sınıfından bir dolap daha piyasaya sürmüş. (Güzeldi fakat çok pahalıydı) Bence diğer modellerin A+++ ları da yolda gibi. Bilginize.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: awallabilla

    Bu arada Bosch A+++ enerji sınıfından bir dolap daha piyasaya sürmüş. (Güzeldi fakat çok pahalıydı) Bence diğer modellerin A+++ ları da yolda gibi. Bilginize.

    hocam hangi ürünü aldınız ne kadara aldınız ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: awallabilla

    quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Evet, 46 serisinin hacmi küçük zaten. Tespitiniz doğru. Fiyat da bence iyi, cihazın iyi bir cihaz olduğu zaten birçok kez yazıldı. Geriye hayırlısı olsun demek kalır :)

    Merhaba.

    Bugün sipariş verildi. 1 hafta içinde teslimat yapılacak. Fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Dolap geldikten sonra kullandıkça tecrübelerimi paylaşacağım. Yorumlarını esirgemeyen diğer arkadaşlara da ayrıca teşekkür ederim.

    hocam 1600 tl fiyata nerden aldınız.
  • bende 40n sordum 1800 lira taksitli fiyatı dediler bosh ve siemens te. fabrikada çalışana 1560 tl ye veriyolarmış. bakalım bende bunu alcam galiba.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.