Şimdi Ara

1 yaşında sibirya kurdu almalımıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 yaşında sibirya kurdu almalımıyım sizce alışabilirmi kısa sürede yada sorunları nelerdir



  • Öncelikle hangi şehirde yaşıyorsun? Sana adaptesi yaşı 1 olduğu için uzun sürecektir biraz sıkıntılı olacaktır ikiniz için. Yavru önceliğin olsun.Bir de izmir, antalya, aydın gibi şehirlerde yaşıyorsan yazık hayvana eziyet etmeyin o sıcağın altında.
  • istanbulda oturuyorum
  • apartmanda sibirya olurmu apartman dairesinde oturuyoruzda birde aklıma golden mı alsam sibiryamı alsam die bişi takıldı karar veremedim istanbulda oturan apartmanda oturan birisi hangi köpeği tercih etmeliyim
  • golden isabetli olur sana hem de akıllı köpeklerdir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hokicik

    apartmanda sibirya olurmu apartman dairesinde oturuyoruzda birde aklıma golden mı alsam sibiryamı alsam die bişi takıldı karar veremedim istanbulda oturan apartmanda oturan birisi hangi köpeği tercih etmeliyim


    Apartmanda oturan birine o tarz büyük köpekleri önermem ama sahibine yaşatacağı zorluklardan ötürü değil, hayvana eziyet olacak tamamen. Köpekler gösteriş için yanında süs olarak gezdireceğin canlılar değil. Köpek alırken dikkat edilecek ilk husus kendi yaşam şartlarına uygun bir köpek almaktır. Husky'ler zaten evde bakılacak köpek de değil hiçbir açıdan, hele İstanbul'da yani. Bırak apartmanı, bahçede yaşamaya bile uygun değiller. Golden'a karşı biraz daha ılımlıyım, sokakta yaşayabilecek bir ırk değil çünkü fakat geniş bir eviniz ve arada salabileceğiniz küçük de olsa bir bahçeniz varsa olabilir. Tercihim küçük köpeklerden yana, zaten o yüzden küçük bir köpeğim var. Mesela Spaniel al, hem çok oyuncu oluyorlar hem de çok sevimliler. Tam bir ev köpeği.

    Diğer soruna gelelim. Köpeğin kaç yaşında olduğu farketmez; sen ona sevgi ve ilgi gösterirsen, yemeğini ve suyunu eksik etmezsen, tuvalete vaktinde çıkarırsan seni 1 haftada benimser. İlk 2 - 3 gün küs olur, yerini yadırgar, ağlar ama 4'ncü gün hafiften hafiften yanına sokulur. Ayrıca bu dönemde sevdiği yemekleri vermen, eğer sahibinden alıyorsan varsa yatağı, oyuncağı, yemek ve su kabını alman önemli. Tamamen bambaşka bir düzene sokmamış olursun, bulunduğu yeri ve yeni sahibini daha çabuk kabullenir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.