Şimdi Ara

Pembe Metrobüs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
3.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ‘Pembe Metrobüs' için kampanya

    Saadet Partisi toplu taşıma araçlarındaki taciz olaylarına karşı önerdiği ‘kadınlara özel pembe metrobüs’ projesine destek bulmak için imza kampanyası başlattı.

    Toplu taşımada cinsel tacizin önüne geçmek amacıyla sadece kadınlara hizmet verecek pembe metrobüsler isteyen Saadet Partililer, Şirinevler Meydanı’nda vatandaşlara büroşür dağıtıp, imza kampanyalarına destek istedi.

    Saadet Partisi İl Kadın kollara üyelerine adına açıklama yapan Nagihan Gül Asiltürk, kampanyalarının ideolojik olmadığını belirterek, benzer uygulamaların Rusya ve Japonya’da da olduğunu söyledi.

    1 Nisan tarihine kadar çeşitli metrobüs istasyonlarında imza toplamaya devam edecek olan Saadet Partililer imzaları Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığı’na verecek.

    http://www.ntvmsnbc.com/id/25334056/

    Bu da dünyadaki diger örnekleri ile ilgili bir link malesef türkce bulamadim:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Women-only_passenger_car



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paranoid_andr0id -- 16 Haziran 2012; 23:23:55 >







  • ANANIz baCInıZ metrOBüse binmiyor mUU?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WirLieBen

    ANANIz baCInıZ metrOBüse binmiyor mUU?

    Aslina bakarsaniz Saadet Partisinden geldigi icin supheyle yaklasmamak elde degil. Istedikleri destegi göremeyince bu söylemlerle cikabilirler ki sirinevler metrobus duraginin orada bulunmalarinin nedeni de muhtemelen bu. Bakalim sonu ne olacak.

    Not: Avatar hosmus ancak; Itachi forever
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WirLieBen

    ANANIz baCInıZ metrOBüse binmiyor mUU?

    Elhamdülillah, bu hükümet döneminde çok kazandık. Kriz teğet geçti. Ailedeki herkese araba aldık maşallah.
  • Kadınların otobüslerini ayırmak karşılığında; genç kızların en az lise bitinceye kadar tüm eğitim masraflarının devlet tarafından karşılanmasını ve kesinlikle 80 lik adamlara eş olarak satılmaması karşılığında destek verebilirim.

    BU SP ne zaman kadın sırtından nemalanma huyundan vazgeçecek, merak ediyorum.
  • evet, ortada ciddi bir sorun var. bu inkar edilemez. ama sorun sadece kadınlar için mi var?

    şu çalışma belki sorunun gerçek sebebi hakkında bir fikir verebilir:

  • oneri veren partinin çikarini, oy toplamak icinmi yapiyor bilemicem artik ama bence guzel bir uygulama
  • kadın-erkek ayrımı yapmak yerine insanca koşullarda yaşayabileceğimiz bir kent için çabalasalardı daha çok kitleye hitap ederlerdi. zaten partileri ufaldıkça ufaldı, sonunda kaybolup gidecekler.
  • Bir topluma olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.

    Sırf SP diyor diye düştüğünüz şu hale bakın!

    Talep varsa uygulanmalı. En azından bayanlar rahat yolculuk etmeliler.

    Tabii o otobüslerde yaşlı kartı olan dedeler için de yer olmalı.
  • bence kötü bir uygulama. sorun çözmek yerine sorunun üzerini örtmek üzerine çalışan beyinler kendilerini belli ediyor.
  • Önce normal metrobüsü kullananlar damgalanacak. Bir yerden sonra erkek ve kadınların farklı ulaşım araçlarını kullanması doğal hale gelecek. Bu zamanla başka kamusal alanlara da sıçrayacak. Yavaş yavaş yedirilen çok güzel bir uygulama.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sgrafik

    Bir topluma olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.

    Sırf SP diyor diye düştüğünüz şu hale bakın!

    Talep varsa uygulanmalı. En azından bayanlar rahat yolculuk etmeliler.

    Tabii o otobüslerde yaşlı kartı olan dedeler için de yer olmalı.


    kendi adıma konuşayım bu öneriyi hangi parti getirirse getirsin sorunun asıl kaynağını görmemezlikle suçlarım kendilerini. bu onlara kin duyduğum anlamına gelmez.
    ki duymuyorum. siyasi-toplumsal meselelere getirilen çözüm önerilerini eleştirmekle insani ilişkileri birbirine karıştırmayın derim.

    istanbul'da toplu taşıma başlı başına bir mesele. vapurlar ve deniz otobüsleri haricinde özellikle işe gidiş ve çıkış saatlerinde hemen hemen tüm toplu taşıma araçlarında aynı insanlık dışı görüntüler yaşanmakta. tren, metro, tramvay, belediye-halk otobüsleri, minibüsler ve metrobüs hepsi aynı işkenceyi yaşatıyor insanlara. metrobüsle iş bitmiyor malesef. ayrı bir vasıta ayarlamak sorunun çözümü olamaz. bunu tüm vasıtalara uygulamanız pratik açıdan da pek olası görünmüyor.




  • Anahtar deliği görse kadın cinsel organı olduğunu sanan cahil kafanın cahil " düşüncesi "! Wiki linkindeki ülkelerin farklı farklı gerekçeleri var, çoğu da az gelişmiş ülkeler, Mısır-İran-Dubai-Endonezya tanıdık zaten! Önce doğru dürüst bir toplu taşıma hizmeti sağlansın!
  • Ben her zaman söylerim, dincinin sözüyle hareket edilmez. Adamların hayatı çarpıklıklar ve çelişkiler üzerine kurulu. Bu adam ne iş yaparsa yamuk olur. İster ticaret olsun, ister devlet yönetimi olsun. İlla kötü niyet var demiyorum, doğal sonuç bu. Cetvelin yanlışsa aldığın her ölçü yanlış olur.

    Bu konuda da Timurlénk'in dediği gibi bariz olan asıl sorunu görmezden gelme var. Normal ve yeterli bir beyin nasıl düşünür? "Evet böyle bir taciz sorunu var ama yolcu kontenjanını arttırırsam hem taciz sorununu çözerim, hem de tüm yolculara daha sağlıklı bir yolculuk sunarım" der. Sorunu haberdeki gibi çözmeyi ancak bir dinci düşünebilir. Ama üstte yazdığım gibi, gerizekalılıktan değil, sebebi daha kompleks.
  • bence metrobüsteki şikayetleri engeleyeceklerine içlerine o kadar insan almasınlar birader.

    o pembe yapacakları otobüs nolcak ya yenisi alıncak yada mevcut metrobüsler kullanılacak ben hiç bir zaman dolacağinada inanmıyorum.

    Muhafazakar insanlardaki şu düşşünceyi anlamıyorum bir kız bir erkekle yanyana duramaz dururlarsa zina diye yorumluyorlar cok yobazlar.

    Bence metrobüslere daha az kişi alınırsa bu sorun ortadadan kalkar.Fakat onların niyeti bir kadınla bir erkeğin aynı otobuse binmemelerini sağlamak.

    tamamen yobazlıktan başka birşey değil.

    yıl olmuş 2012 hala bir kızlar bir erkeğin aynı ortamda bulunmasını ıstemeyen zihniyet var.Yobazlıktan başka birşey değil.Ee tabi boşuna dememişler fiki neyse zikride odur diyerek.

    demek ki bu şahıslar otobuste bayan gorunce sulanmak istiyolar kendilerine engel olamıyorlar kendi iradesizliklerinden dolayı cinsiyet ayrımı yapmaya çalışıyorlar.




  • Önce eğitimin içine et halkı cahil bırak sonrada pembe otobüs.

    Saçmalığa bak, demiyorlarki eğitimi eski seviyeye getirelim, ahlak dersi (din demiyorum) yurttaşlık bilgisi dersini verelim, egiğim seviyesini yükseltelim.

    Halkı birbirine düşman eden kafa, kadını erkege sapık gözü ile baktıran kafa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TRojka

    Önce normal metrobüsü kullananlar damgalanacak. Bir yerden sonra erkek ve kadınların farklı ulaşım araçlarını kullanması doğal hale gelecek. Bu zamanla başka kamusal alanlara da sıçrayacak. Yavaş yavaş yedirilen çok güzel bir uygulama.

  • Sefer sayılarını arttıramazlar değil mi? Yobazlıktan başka birşey değil. Kadın normal metrobüse binince de;

     Pembe Metrobüs



    Böyle bir ülkede yaşıyoruz.
  • taciz olaylarını önlemek mi istiyorsunuz, o zaman herkesin oturarak yolculuk edeceği bir toplu taşıma sistemi tasarlayın.Metro yapın,tren yapın, farklı yollar yapın, insanlara insan gibi yolculuk etme imkanı sağlayın,gidin batının gelişmiş ülkelerine bizim kadar kötü toplu taşıması olan bir ülke bulamazsanız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olay SP mensuplarının zihniyetinin çarpıklıklarla dolu olduğunu gösterir tartışmaya bile yer bırakmayan bir belgedir.
    Komik olan da (bu kafayla gittikleri müddetçe) bir gün bu halkın bunlara devleti yönetme görevi vereceklerini düşünmeleridir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.