Şimdi Ara

Pembe Metrobüs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
3.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ‘Pembe Metrobüs' için kampanya

    Saadet Partisi toplu taşıma araçlarındaki taciz olaylarına karşı önerdiği ‘kadınlara özel pembe metrobüs’ projesine destek bulmak için imza kampanyası başlattı.

    Toplu taşımada cinsel tacizin önüne geçmek amacıyla sadece kadınlara hizmet verecek pembe metrobüsler isteyen Saadet Partililer, Şirinevler Meydanı’nda vatandaşlara büroşür dağıtıp, imza kampanyalarına destek istedi.

    Saadet Partisi İl Kadın kollara üyelerine adına açıklama yapan Nagihan Gül Asiltürk, kampanyalarının ideolojik olmadığını belirterek, benzer uygulamaların Rusya ve Japonya’da da olduğunu söyledi.

    1 Nisan tarihine kadar çeşitli metrobüs istasyonlarında imza toplamaya devam edecek olan Saadet Partililer imzaları Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığı’na verecek.

    http://www.ntvmsnbc.com/id/25334056/

    Bu da dünyadaki diger örnekleri ile ilgili bir link malesef türkce bulamadim:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Women-only_passenger_car



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paranoid_andr0id -- 16 Haziran 2012; 23:23:55 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kabuska

    quote:

    Orijinalden alıntı: Perfect Blue

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kabuska

    Otobüsler ayrılırsa normal otobüse binip tacize uğrayan bir bayan hak arayamaz, aynı zamanda fişlenir de. Otobüsleri ayırana kadar mevcut otobüsler içinde bayanların oturacağı ayrı bölümler olabilir.

    yavaş yavaş kabule başlamışız



    Kısa vadede iyi bir eğitim veremeyeceğimize göre başka bir şekilde çözülmesi lazım bu sorunun, seçenekler arasında kısa vadede en uygunu bu gibi

    Sayın Kabuska,
    Bu öyle " yönetilebilecek " veya " süreli kabul edilebilecek " durumlardan birisi değil!

    http://www.youtube.com/watch?v=Dt3SWp9IjkA

    Aslında öneri bana aptal bir ülkeyi hatırlatıyor! O ülke polisi bir saldıran ve birde masum varsa olayı yatıştırmak için masumu olay yerinden uzaklaştırmayı veya masumu göz altına almayı tercih eder! ( Afrika ülkesidir haaa, yanlış anlamayın! )
    Kurban bu durumda kadınlarsa olayı yapanları tecrit etme tercih edilmeli, adam gibi bir şikayet kültürü geliştirilmeli kadınlar arasında, kadınların " goccam duyarsa beni öldürür " kafası değiştirilmeli, bu yöndeki şikayetler adli yönden hızla ve adaletli şekilde ( silivri gibi özel mahkemelerle değil tabii ) sonuçlandırılmalı, vs...

    Bu konuda " otobüs ayırma " haricinde yapılabilecek çok şey var kısacası. Daha dün Cezaevlerinde 13 kişi ölen, bugünde 2 cezaevinde yangın çıkan ve yaralılar olan ülkenin vatandaşı olarak ben ruh hastalarının peşine takılmanın, böyle şeylerle oyalanmanın alemi yok diyorum. Ülkede yokoluşa giden çok daha değerli şeyler var!

    @Iron;
    En sevmediğiniz ateist olmak çok kötü bir şey , ama nedense hiç üzülmüyorum bu duruma!
    Su!
    Hangi su?
    H2O?
    Ağır Su?
    Aqua regia?
    vs.
    Evrimcilerin deniz kenarlarında veya birikinti kenarlarında muhtemelen hücre zarının ilk oluştuğunu tahmin ettikleri su?
    Kısacası Tıp konuşulacaksa tartışma metninin açıkça ve net olarak tıbbi deyimlerle ortaya konulması gerekir! Bilmem anlatabildim mi?
    Takma kafana hayat uzun, daha çok muhabbet ederiz önümüzdeki günlerde!




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.