Şimdi Ara

Aktif ve Pasif 3D Gözlük Arasındaki Farklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
10
Favori
110.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evde kullanım için mevcut olan iki yaygın tip 3D teknolojisi şöyledir: Active 3D and Passive 3D. Aktif 3D ve Pasif 3D teknolojisi arasında pek çok farklılık olmasına rağmen, ilki ev 3D deneyiminin kalitesidir. Pasif 3D teknolojisi her bir göze 1080p çözünürlüğü yarım (540p) kesen gözlükler kullanır. Samsung Aktif 3D gözlük her iki göze Full 1080p HD deneyimi sunar.


    Pasif bir 3D TV’de 3D içeriği görüntülerken, ekranın üst kısmından alt kısmına yatay olarak soluk siyah çizgilerin görünmesi veya göreceli olarak kısa dikey açılarda 3D görüntü kalitesinin kaybedilmesi yaygındır. Bu, Samsung Aktif 3D teknolojisi ile meydana gelmez. Samsung Aktif 3D teknolojisi tutarlı olarak her bir göze 1080p HD deneyimi gösterir ve 178 dereceye kadar açılarda bile mükemmel 3D resim sunar. (ALINTI)


    http://www.samsung.com/tr/article/everything-3d-guide-explore-the-wonder



    Edit: Samsung'un kendi sitesindeki bilgiler bunlar, gelen cevaplarda çok yararlı bilgiler mevcut..



    quote:

    Orijinalden alıntı: sercrazy

    Arkadaşlar merhaba, 3D gözlükleri araştırırken bende bu konuya geldim, bir duruma açıklık kavuşturmak istiyorum. Aktive 3D lerin 1080p, passive 3D lerin 540p olduğundan bahsedilmiş. Böyle bir şeyin mevcut olmadığını bildirmek isterim, bu tamamen samsung un ticari amaçla uydurmuş olduğu bir şeydir. Yoksa passive 3D gözlükler 2 TL ye satılırken, active 3D gözlükleri kim 150-200 TL ye satabilecek ?

    Active 3D teknolojisi passive den önce çıkmış bir teknolojidir. Türkiye de bir çok şehirde neredeyse en iyi kaliteye sahip cinemaximum sinemaları da Real 3D yani passive 3D kullanmaktadır, adamların br bildiği vardır herhalde. Full HD konusuna gelecek olursak;

    3D filmler, SBS (Side-by-Side) veya TB(Top-Bottom) şeklinde olmaktadır. Yani iki adet yanyana görüntü veya üst üste görüntü bulunmaktadır. Bu iki görüntü 3D tv de çift led e aktarıldığı zaman, sağdaki görünü bir led e, soldaki görüntü diğer led e aktarılır. İzleyeceğiniz film 1920*1080 formatında ise iki ayrı görüntü olduğundan sağ ve sol led e aktarılan görüntüler 960*1080, veya 1920*540 formatına düşerler. Bunlara Half-SBS filmler denir, yani yarı çözünürlüklü filmlerdir bunlar, fakat günümüzde F-SBS(Full-SBS) filmler de mevcuttur ve 3840*1080 formatında ki bu görüntüler ikiye bölündüğü zaman zaten full hd ye düşmektedir, dolayısıyla Passive 3D teknolojisinde de her iki göze de full hd görüntü vermek mümkündür.

    Sonuç olarak, active 3D film ekranını passive göre daha fazla karartır, çok dikkatli bir izleyici, gözlükteki frekans titreşimini hisseder, ayrıca çok fazla paralar ödemek zorundadır. Passive 3D ise hem ucuz, hem ekranı çok daha az karartır, hem de active deki kırpma teknolojisi olmadığından titreşim söz konusu dahi olamaz. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Herkese iyi seyirler.





    quote:

    Orijinalden alıntı: hd.lover

    Hangi 3D Full HD TV?

    3D TV teknolojisindeki yenilikler o kadar hızlı ki üretici firmalar pastadan büyük payı almak için zamana karşı yarışıyorlar ve bu nedenle bazen yanlış üretimler bile yapıyorlar.

    Bu durum, çok araştırmayan, çok irdelemeyen tüketicilerin zarar görmesine neden oluyor. Aldığı cihaz bazen bir yılda eski veya tercih edilmeyen bir teknolojiye dönüşüyor. Maalesef 3D TV teknolojisi tam da böyle bir kararsızlık dönemi yaşıyor.

    Üretici firmalar belli standartlarda henüz anlaşmış değiller. Bu yazının bir amacı da çok fazla teknik detaya girmeden insanları bu konuda biraz bilgilendirmek ve kararlarını doğru vermelerine yardımcı olmak…

    3D Gözlük
    3D TV satın alınacaksa tercih nedenlerinin başında kullanılacak 3D gözlüğün cinsi, yani SG (shutter glassses) veya FPR ( film type pattern retader) gözlüklerden hangisinin TV ile uyumlu olduğu gelmektedir.

    Bazı televizyon markaları SG ( shutter glasses) aktif gözlüğü tercih ederek hareket alanlarını kısıtlamışlardır. Bu gözlükler pille çalıştığı, ağır olduğu, ekran karşısında sabit bir konumda oturmayı gerektirdiği, seyir açısının darlığı, yarım saati geçen seyirlerde göz yorgunluğu, mide bulantısı yaptığı, çok pahalı olduğu (150-250 tl ) için maalesef gelecekleri parlak görünmüyor.

    Ayrıca alınan gözlüğün bir sonraki teknoloji ile veya bir başka marka ile uyumlu olup olmayacağı da kesin değildir. Oysa FPR ( film type pattern retader) pasif gözlükler pil gerekmediği için son derece hafiftir (16 gram) , ucuzdur (15-25 tl) ve saatlerce kullanıldığında bile rahatsızlık vermezler.

    Bu gözlükle uyumlu bütün TV ve monitörlerde, bilgisayar, tablet PC’ler hatta cep telefonlarında bile kullanılabilir. Kolaylıkla edinilebilir. Pil, elektronik devre vs ihtiva etmediğinden kolay temizlenir, yıkanabilirler.

    Bolca bulundurularak kalabalık bir izleyici kitlesi ile 3D TV izlenebilir. (Bazı firmalar 7 gözlük hediye etmektedir) TV karşısında sabit bir konum gerektirmediği gibi kafa hareketlerinden etkilenmez.

    SG gözlüklerdeki gibi görüntünün üst üste binmesi rahatsızlığı yaşanmaz.
    Yukarıdaki detaylardan anlaşılacağı üzere gözlük kullanma zorunluluğu varsa FPR 3D gözlük kullanılan televizyonlar tercih edilmelidir. Pasif gözlük de denilen bu tür gözlüklerin 3D görüntüyü algılamaları camlarının polarizasyon yapma yeteneğine dayanır. Yani camları bazı güneş gözlüklerinde olduğu gibi polarizedir.

    Aktif (SG) gözlüğün aksine FPR gözlükler 3D televizyonla elektronik senkronizasyon kurmaya ihtiyaç duymazlar. Analog teknoloji ürünü Mavi, kırmızı renkli gözlükle 3D izlenen TV’ler artık iyice terk edildiği için bunlar hakkında fazla detaya girmeye gerek yoktur. Çünkü amacımız yeni 3D TV alacaklara bir öneri de bulunmak ise geleceği olan teknolojilerden bahsetmek daha yerinde olacaktır.

    Gözlüksüz 3D TV
    3D Full HD televizyonda henüz standartlar oluşmadı. Biraz beklemekle karşımıza yeni seçenekler çıkabilir. Geleceğin en önemli gelişmelerinden biri gözlüksüz izlenebilen 3D TV teknolojisidir.

    Toshiba’nın 2012 yılının son çeyreğinde satışa sunmayı düşündüğü bu teknoloji şimdiden diğer 3D TV fiyatlarının ucuzlamasına neden olmuştur. Bu teknoloji başlangıçta biraz pahalı olabilir ama TV piyasasındaki rekabet kısa sürede onu da ucuzlatacaktır.

    3D televizyonlar konusunda Samsung, LG, Philips, Toshiba’dan sonra Sharp ve güçlerini birleştirerek uzun hatalar zincirinden kurtulmak isteyen Sony-Panasonic ortaklığı da harekete geçmiştir. Bu arayışlar 1-2 yıl içinde meyvelerini vermeye başlayacaktır.

    Sony’nin plazma TV üretiminden vazgeçmesi plazma TV’lerin de gelecekte yarış dışı kalacağının bir göstergesi gibidir. Özellikle Sharp yeni satışa sunduğu 80 inç ve quatrron teknolojisi ile ( rgb = kırmızı, yeşil, mavi yerine rgby= kırmızı, yeşil,mavi, sarı renklendirme) yani 4. renk olarak sarı rengi de ilave ederek netliği artırdığını iddia etmektedir. Tanıtımlarında kullandığı resimlerde de bu fark kolayca görünmektedir.

    3D’ye ilave olarak, özellikle büyük ekranlı TV’ler için geliştirilen bir de 4K yani 4 kat pikselli (3840x 2160 quad full high definition) TV ler yola çıkmıştır. Bu teknolojinin kullanımı henüz çok sınırlıdır. Çünkü günümüzdeki Bluray’ler ( 1920x1080p) ve de TV yayınları ( 1280x720p) bu piksellere ulaşmaktan çok uzaktır. Ancak bu TV’ler gelen düşük pikselli görüntüleri upscale edebilmektedir. Bazı uzmanlar upscale in renklerin doğallığını azalttığını, hatta biraz photoshop etkisi yarattığını söylemektedirler. Sıradan TV izleyicilerinin beğenileri uzmanlardan farklı olabilir belki de bundan hoşnut bile kalabilirler.

    3D Bluray
    Bluray cihazı 3D’yi desteklemiyorsa, 3D televizyon, 3D gözlük ve 3D Bluray disk olsa bile televizyon 3D izlenemez. Hepsinin hem birbiriyle uyumlu teknolojide hem de Bluray cihazının 3D özellikli olması gerekir. Eski model Bluray cihazlarının çoğu 3D yi desteklemez.

    3D film izlemek isteyen tüketicilerin bu detayı unutmamalarında fayda vardır.
    Yeni nesil elektronik ürün almak isteyenlerin yola koyulmadan önce dikkat edecekleri özellik ve detayları yazılı bir listeye dönüştürmeleri eksik, yanlış, bir seçim yapmalarını önler. Kendi önceliklerini bu listede belirlerse aradığı ürünü daha kolay bulur. Çünkü şu anda piyasada artıları ve eksileriyle kafa karıştıracak kadar çok seçenek vardır.

    Yeni nesil 3D TV’lerde resim yenileme hızlarının 120 hertz den 240 hertze, 400 ve hatta 800 hertze çıkması, kontrast oranlarının LED aydınlatma ile birlikte 10 milyonda bir seviyesine inmesi beklenen gelişmelerdendir. 2-4 Mili saniye aralığındaki tepkime süresi (response time) şimdilik yeterli görülmekle beraber bu değerler de zamanla değişebilir. Bu özelliklerin de yapılan listede bulunması iyi olur.

    3D Plazma Full HD TV
    Plazma TV’ler tepkime süresi, siyah kontrast değerleri, görüntü doğallığı gibi konularda hala üstünlüğünü sürdürmektedir. Fakat ekran parlaması LCD TV’lerden %30 daha fazladır. Plazma TV’ler yüksek enerji tüketimine, ağırlığına, ekran parlamasına, zamanla ekran aydınlığının azalmasına, LCD ve LED TV’lere kıyasla daha kısa olan kullanma süresine bir çözüm getirebilirse gelecek yıllarda da bunları tercih eden tüketiciler bulabilir. Çünkü bazı tüketiciler alıştıkları görüntü teknolojisini değiştirmekte çok istekli değildir. Örneğin ABD de küçümsenmeyecek oranda büyük ekran plazma ve DLP TV kullanan tüketiciler vardır.

    3D LED Full HD TV
    LED TV’ler rakipleriyle kıyaslandığında artıları eksilerinden fazladır. Bu sonuçların elde edilmesinde LED arka aydınlatmasının (LED Back Light) etkisi çok büyüktür. LED (Light Eimitting Diode) öyle bir ışık kaynağıdır ki girdiği her ürüne büyük artı değerler kazandırmaktadır.

    LED aydınlatmanın televizyonlarda kullanılmasıyla elektrik sarfiyatı birkaç kat azalmış, ömrü birkaç kat uzamış ( 100 000 saate yaklaşmış), kalınlığı ve ağırlığı birkaç kat azalmıştır.

    Keza yaydığı ısı yok denecek kadar azdır.
    Gelen enerjinin % 80-90’lık kısmını ışığa dönüştürür.
    Yaydığı ışığın gelen görüntüye göre ayarlanabilmesi (dimmlenmesi) ekranın siyah kontrast seviyesini yükseltir. Işık kaynağı 110 santigrad derecede aktif hale gelir, bekleme gerektirmez. Floresan (CCFL) tüpler 1100 santigrad derecede aktif hale gelir ve beklemek gerekir.

    Aslında LED TV’lerde ve LCD TV’lerde likit kristal ekran (LCD = liquid crystal display) kullanılır. Aralarındaki en önemli fark ekranın niteliği değil, kullanılan ışık kaynağıdır. LCD TV’lerde ekranın ışık kaynağı ince çubuk flüoresan (CCFL= cold cathode fluorescent lamp) lambalardır. Bu lambaların ömürleri 30 000 saat civarındadır.

    Flüoresan lambaların görüntünün karanlık yerlerinde bile sürekli aynı parlaklıkta yanar durumda kalmaları siyah kontrast değerlerini azaltma nedenidir. Oysa LED TV lerde karanlık sahnelerde aydınlatmanın azaltılması (dimm lenmesi) mümkündür.

    Şimdi ki bazı büyük ekran LED televizyonların (80 inç) backlite dışında, kenar aydınlatmalarında (alt, üst- sağ, sol) hala flüoresan lambalar kullanılmaktadır.
    Yaşamımızı kökten değiştirecek güçte bir bilimsel mucize olan led aydınlatma ve ürünleri özellikle ısı yaymadıkları, fazla enerji harcamadıkları, kolay kırılıp, dökülmedikleri, çok uzun ömürlü oldukları için hep daha çok tercih edilecektir.

    Eğer 3D TV alınacaksa 3D LED TV olması doğru bir tercihtir. LED hangi ürününün bünyesine girerse onu değerlendirir. Zamanla piyasada CTR (cathode ray tube) , plazma ve LCD TV’ler, LED TV’nin sunduğu avantajlar yanında zayıf kalacaklar, harcadıkları enerji, kısa ömürleri, ağırlıkları, kalınlıkları, yetersizlikleri daha çok göze batmaya başlayacak, piyasadaki rekabet kızıştıkça daha da ucuzlayacaklar hatta bazıları tamamen terk edileceklerdir.

    Şu anda bazı üretici firmalarda LCD ve PLAZMA TV stoklarından bir an önce kurtulma telaşı başlamıştır. Elektronik marketler bu ürünlerin fiyatını indirseler de tüketiciyi ikna etmekte zorlanmaktadır.

    Geleceği iyi gören yatırımcıların içinde LED olan ürünlere yatırım yapmaları (LED aydınlatma, LED TV, LED lamba, LED ekran, LED tasarım, LED pano) onun yadsınamayan üstünlüklerindendir.

    LED özellikle çevreye duyarlı insanların ilk tercihidir.

    3D OLED TV
    Bir silikon polimeri olan OLED TV ekranlarının bazı dezavantajlarından dolayı kısa sürede büyük ekran (55 inç ve üzeri) LED TV’lerin yerini alması zordur. Çünkü ultraviyole, su gibi dış etkilere karşı çok hassastırlar.

    Renklerinin zamanla bozulması, ekranın gündüz, açık havada (outdoor) çok yansıması gibi handikapları vardır. Ancak esneklikleri, olağanüstü incelikleri, hafiflikleri nedeniyle küçük ekranlı monitörler, bilgisayarlar ve tablet PC’ler ve cep telefonları için ideal olabilirler.

    Büyük miktarlarda ve büyük ölçülerde (46 inç 55 inç vs) üretimi engelleyecek hammadde sıkıntıları ve üretim zorlukları vardır. Şimdilik pahalı bir teknolojidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fantasticoo -- 13 Mayıs 2014; 12:30:31 >







  • hadi abartılıyor diyelim peki aktifteki dusuk kontrast ve koyu renkli bir goruntuye ne diyeceksin.

    sadece dikey cozunurlukte yarı cozunurluk kaybına karsı;

    aktif de dusuk kontrast, flicker, ghosting ile ugrasacaksın.

    3d de tavsiye edilen izleme mesadece tv nin dikey boyutunun 3 katı.

    o mesafeden o cozunurluk farkını bile anlamak guc.
  • Hocam pasif diyorsun yani... Birde bu dert çıktı zaten bunaldım tv seçiminde...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caglar_sss

    hadi abartılıyor diyelim peki aktifteki dusuk kontrast ve koyu renkli bir goruntuye ne diyeceksin.

    sadece dikey cozunurlukte yarı cozunurluk kaybına karsı;

    aktif de dusuk kontrast, flicker, ghosting ile ugrasacaksın.

    3d de tavsiye edilen izleme mesadece tv nin dikey boyutunun 3 katı.

    o mesafeden o cozunurluk farkını bile anlamak guc.

    Benimde kafama takılan Panasonic 5milyara sattığı en üst modelinde aktif,en alt modelinde pasif gözlük gözlük kullanıyor,aynı keza Philipstede öyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eternity çok önemli bir noktaya dikkat çektin evet.... Samsung da zaten pasif 3d diye bir şey yok, philipsin en son çıkan modellerinde de aktif gözlük kullanılıyor...
  • hocam pasifteki 540p olayında hatan var. LG Pasif 3D de dahi 1080p Full HD görüntü sunuyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eternity


    quote:

    Orijinalden alıntı: caglar_sss

    hadi abartılıyor diyelim peki aktifteki dusuk kontrast ve koyu renkli bir goruntuye ne diyeceksin.

    sadece dikey cozunurlukte yarı cozunurluk kaybına karsı;

    aktif de dusuk kontrast, flicker, ghosting ile ugrasacaksın.

    3d de tavsiye edilen izleme mesadece tv nin dikey boyutunun 3 katı.

    o mesafeden o cozunurluk farkını bile anlamak guc.

    Benimde kafama takılan Panasonic 5milyara sattığı en üst modelinde aktif,en alt modelinde pasif gözlük gözlük kullanıyor,aynı keza Philipstede öyle.

    cunku pana ve samsung. aktife yatirim yaptilar

    pasif tv de illa lg den panel almak zorundalar

    bu sene sony ve pana pasif seri de cikardi musteri talebinden

    zaten plazmaya pasif yapilamiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugoss

    Evde kullanım için mevcut olan iki yaygın tip 3D teknolojisi şöyledir: Active 3D and Passive 3D. Aktif 3D ve Pasif 3D teknolojisi arasında pek çok farklılık olmasına rağmen, ilki ev 3D deneyiminin kalitesidir. Pasif 3D teknolojisi her bir göze 1080p çözünürlüğü yarım (540p) kesen gözlükler kullanır. Samsung Aktif 3D gözlük her iki göze Full 1080p HD deneyimi sunar.


    Pasif bir 3D TV’de 3D içeriği görüntülerken, ekranın üst kısmından alt kısmına yatay olarak soluk siyah çizgilerin görünmesi veya göreceli olarak kısa dikey açılarda 3D görüntü kalitesinin kaybedilmesi yaygındır. Bu, Samsung Aktif 3D teknolojisi ile meydana gelmez. Samsung Aktif 3D teknolojisi tutarlı olarak her bir göze 1080p HD deneyimi gösterir ve 178 dereceye kadar açılarda bile mükemmel 3D resim sunar.


    http://www.samsung.com/tr/article/everything-3d-guide-explore-the-wonder



    Arkadaşlar bana göre bu bulantı, baş ağrısı gibi mazeretler de abartılıyor gibi geliyor?

    Resmen taraf tutmussun aciklayici bir yazi degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar linkini verdiğim, samsung sitesindeki bilgiler bunlar, ekledim alıntı olduğunu...
  • aktif pasif olayı kişinin göz tembelliğiyle doğru orantılı olduğunu düşünüyorum... 3D algısında göz eğer tembel ise inanılmaz baş ağrıları olabilir ancak bir süre sonra bu tembellik geçecektir, şu ana kadar hem pasif hem aktif gözlükte yüzlerce insanı test etme imkanı bulmuş biri olarak söylüyorum... genel olarak aktif gözlük tercih ediliyor...

    aktif sistem 3D için varsayılan diyebiliriz, sebebine gelecek olursak hem kalite hem de algının oluşturulma yöntemi arasında fark var...

    aktif gözlükte bir gözümüz tamamen kararırken pasif sistemde asla bir gözümüz tamamen kararmaz bu da daha fazla göz yorulmasına ve göz rahatsızlıklarına sebep olabilir... Çünkü göz bizim fark edemediğimiz ışıkları da beyne göndermeye çalışır...

    zaten pasif sistem maliyetler yüzünden ve 3D nin yayılması için bazı şeylerden ödün verilerek piyasaya sürülmüş bir teknolojidir...

    yine söylüyorum kişiye göre mutlaka değişir, her zaman istisnalar vardır ancak genel gerçek aktif sistemin hem kalite hem de göz sağlığı için daha başarılı olduğudur...

    zaten pasif gözlükte aktife göre çok daha fazla uyarı vardır...

    ---------

    buraya kadar işin teknik gerçekleriydi.. gerçek hayatta maliyet herşeyden önce geliyor... hangisi hem gözü hem cebi rahat ediyorsa o en doğru seçimdir...

    3D tvlerin sağlık üzerindeki etkileri 10 yıl sonra anlaşılabilecek... 3D tv sahipleri üzerinde şimdiden başlayan ve 10 yıl sürecek bir araştırma başlamış...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gozluk3d

    aktif pasif olayı kişinin göz tembelliğiyle doğru orantılı olduğunu düşünüyorum... 3D algısında göz eğer tembel ise inanılmaz baş ağrıları olabilir ancak bir süre sonra bu tembellik geçecektir, şu ana kadar hem pasif hem aktif gözlükte yüzlerce insanı test etme imkanı bulmuş biri olarak söylüyorum... genel olarak aktif gözlük tercih ediliyor...

    aktif sistem 3D için varsayılan diyebiliriz, sebebine gelecek olursak hem kalite hem de algının oluşturulma yöntemi arasında fark var...

    aktif gözlükte bir gözümüz tamamen kararırken pasif sistemde asla bir gözümüz tamamen kararmaz bu da daha fazla göz yorulmasına ve göz rahatsızlıklarına sebep olabilir... Çünkü göz bizim fark edemediğimiz ışıkları da beyne göndermeye çalışır...

    zaten pasif sistem maliyetler yüzünden ve 3D nin yayılması için bazı şeylerden ödün verilerek piyasaya sürülmüş bir teknolojidir...

    yine söylüyorum kişiye göre mutlaka değişir, her zaman istisnalar vardır ancak genel gerçek aktif sistemin hem kalite hem de göz sağlığı için daha başarılı olduğudur...

    zaten pasif gözlükte aktife göre çok daha fazla uyarı vardır...

    ---------

    buraya kadar işin teknik gerçekleriydi.. gerçek hayatta maliyet herşeyden önce geliyor... hangisi hem gözü hem cebi rahat ediyorsa o en doğru seçimdir...

    3D tvlerin sağlık üzerindeki etkileri 10 yıl sonra anlaşılabilecek... 3D tv sahipleri üzerinde şimdiden başlayan ve 10 yıl sürecek bir araştırma başlamış...

    temelsiz gercekler olmus
    bir sag bir sol gozun kapatildigi sg ile polarize camin isigin kirmasi ile ayni anda 2 farkli goruntu saglanmasi yani pasifi karsilastirip aktif daha saglikli demek dunya duz demekle esdegerdir.


    zaten aktifin sagliksiz ve rahatsiz edici yonu surekli saniyenin1/60 inda sag sol goze siyah perde indirerek kapatmasi
    tam olarak ayni anda iki goze goruntu verememesidir

    bu sadecevgoz ve denge sorununa yol acmakla kalmayip izlenen videonun kontrastini cok dusurerek karanlik bir goruntuye nedrn olmaktadir

    pasif daha sagliklidir hem de aktifle karsilastirilamayacak kadar buyuk bit fark vardir

    pasifte daha fazla uyari da yoktur

    aktifin elle tutulur tek avantaji her iki goze 1080p cozunurluk vermesidir

    kontrast rahatlik flicker crosstalk ve her alanda pasifin gerisindedir.( bir de hakkini yemeyelim dikey gorus acilarinda 15 dereceyi pasifte asinca crosstalk oluyor aktifte daha ozgur)

    ayrica insanoglu ilk defa polarize cam kullanmiyor etkileri icin 10 yila gerek
    zaten yeni bir teknoloji degil

    eger maliyet arttirilip 4k paneller ile pasif tv ler yapilirsa 1080p goruntu iki goz icin saglanir, sgvde teknoloji coplugune betamax gibi hd dvd gibi gider



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglar_sss -- 16 Haziran 2012; 0:34:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: caglar_sss

    quote:

    Orijinalden alıntı: gozluk3d

    aktif pasif olayı kişinin göz tembelliğiyle doğru orantılı olduğunu düşünüyorum... 3D algısında göz eğer tembel ise inanılmaz baş ağrıları olabilir ancak bir süre sonra bu tembellik geçecektir, şu ana kadar hem pasif hem aktif gözlükte yüzlerce insanı test etme imkanı bulmuş biri olarak söylüyorum... genel olarak aktif gözlük tercih ediliyor...

    aktif sistem 3D için varsayılan diyebiliriz, sebebine gelecek olursak hem kalite hem de algının oluşturulma yöntemi arasında fark var...

    aktif gözlükte bir gözümüz tamamen kararırken pasif sistemde asla bir gözümüz tamamen kararmaz bu da daha fazla göz yorulmasına ve göz rahatsızlıklarına sebep olabilir... Çünkü göz bizim fark edemediğimiz ışıkları da beyne göndermeye çalışır...

    zaten pasif sistem maliyetler yüzünden ve 3D nin yayılması için bazı şeylerden ödün verilerek piyasaya sürülmüş bir teknolojidir...

    yine söylüyorum kişiye göre mutlaka değişir, her zaman istisnalar vardır ancak genel gerçek aktif sistemin hem kalite hem de göz sağlığı için daha başarılı olduğudur...

    zaten pasif gözlükte aktife göre çok daha fazla uyarı vardır...

    ---------

    buraya kadar işin teknik gerçekleriydi.. gerçek hayatta maliyet herşeyden önce geliyor... hangisi hem gözü hem cebi rahat ediyorsa o en doğru seçimdir...

    3D tvlerin sağlık üzerindeki etkileri 10 yıl sonra anlaşılabilecek... 3D tv sahipleri üzerinde şimdiden başlayan ve 10 yıl sürecek bir araştırma başlamış...

    temelsiz gercekler olmus
    bir sag bir sol gozun kapatildigi sg ile polarize camin isigin kirmasi ile ayni anda 2 farkli goruntu saglanmasi yani pasifi karsilastirip aktif daha saglikli demek dunya duz demekle esdegerdir.

    pasif daha sagliklidir hem de aktifle karsilastirilamayacak kadar buyuk bit fark vardir

    pasifte daha fazla uyari da yoktur

    aktifin elle tutulur tek avantaji her iki goze 1080p cozunurluk vermesidir

    kontrast rahatlik flicker ghostong ve her alanda pasifin gerisindedir.

    ayrica insanoglu ilk defa polarize cam kullanmiyor etkileri icin 10 yila gerek
    zaten yeni bir teknoloji degil

    eger maliyet arttirilip 4k paneller ile pasif tv ler yapilirsa 1080p goruntu iki goz icin saglanir, sgvde teknoloji coplugune betamax gibi hd dvd gibi gider

    Yani suan pasif 1080p full HD 3d değilmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eternity


    quote:

    Orijinalden alıntı: caglar_sss

    quote:

    Orijinalden alıntı: gozluk3d

    aktif pasif olayı kişinin göz tembelliğiyle doğru orantılı olduğunu düşünüyorum... 3D algısında göz eğer tembel ise inanılmaz baş ağrıları olabilir ancak bir süre sonra bu tembellik geçecektir, şu ana kadar hem pasif hem aktif gözlükte yüzlerce insanı test etme imkanı bulmuş biri olarak söylüyorum... genel olarak aktif gözlük tercih ediliyor...

    aktif sistem 3D için varsayılan diyebiliriz, sebebine gelecek olursak hem kalite hem de algının oluşturulma yöntemi arasında fark var...

    aktif gözlükte bir gözümüz tamamen kararırken pasif sistemde asla bir gözümüz tamamen kararmaz bu da daha fazla göz yorulmasına ve göz rahatsızlıklarına sebep olabilir... Çünkü göz bizim fark edemediğimiz ışıkları da beyne göndermeye çalışır...

    zaten pasif sistem maliyetler yüzünden ve 3D nin yayılması için bazı şeylerden ödün verilerek piyasaya sürülmüş bir teknolojidir...

    yine söylüyorum kişiye göre mutlaka değişir, her zaman istisnalar vardır ancak genel gerçek aktif sistemin hem kalite hem de göz sağlığı için daha başarılı olduğudur...

    zaten pasif gözlükte aktife göre çok daha fazla uyarı vardır...

    ---------

    buraya kadar işin teknik gerçekleriydi.. gerçek hayatta maliyet herşeyden önce geliyor... hangisi hem gözü hem cebi rahat ediyorsa o en doğru seçimdir...

    3D tvlerin sağlık üzerindeki etkileri 10 yıl sonra anlaşılabilecek... 3D tv sahipleri üzerinde şimdiden başlayan ve 10 yıl sürecek bir araştırma başlamış...

    temelsiz gercekler olmus
    bir sag bir sol gozun kapatildigi sg ile polarize camin isigin kirmasi ile ayni anda 2 farkli goruntu saglanmasi yani pasifi karsilastirip aktif daha saglikli demek dunya duz demekle esdegerdir.

    pasif daha sagliklidir hem de aktifle karsilastirilamayacak kadar buyuk bit fark vardir

    pasifte daha fazla uyari da yoktur

    aktifin elle tutulur tek avantaji her iki goze 1080p cozunurluk vermesidir

    kontrast rahatlik flicker ghostong ve her alanda pasifin gerisindedir.

    ayrica insanoglu ilk defa polarize cam kullanmiyor etkileri icin 10 yila gerek
    zaten yeni bir teknoloji degil

    eger maliyet arttirilip 4k paneller ile pasif tv ler yapilirsa 1080p goruntu iki goz icin saglanir, sgvde teknoloji coplugune betamax gibi hd dvd gibi gider

    Yani suan pasif 1080p full HD 3d değilmi?

    pasif her goze 1920 ye 540 cozunurluk vermektedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar çok yararlı bilgiler geliyor, teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caglar_sss


    quote:

    Orijinalden alıntı: eternity


    quote:

    Orijinalden alıntı: caglar_sss

    quote:

    Orijinalden alıntı: gozluk3d

    aktif pasif olayı kişinin göz tembelliğiyle doğru orantılı olduğunu düşünüyorum... 3D algısında göz eğer tembel ise inanılmaz baş ağrıları olabilir ancak bir süre sonra bu tembellik geçecektir, şu ana kadar hem pasif hem aktif gözlükte yüzlerce insanı test etme imkanı bulmuş biri olarak söylüyorum... genel olarak aktif gözlük tercih ediliyor...

    aktif sistem 3D için varsayılan diyebiliriz, sebebine gelecek olursak hem kalite hem de algının oluşturulma yöntemi arasında fark var...

    aktif gözlükte bir gözümüz tamamen kararırken pasif sistemde asla bir gözümüz tamamen kararmaz bu da daha fazla göz yorulmasına ve göz rahatsızlıklarına sebep olabilir... Çünkü göz bizim fark edemediğimiz ışıkları da beyne göndermeye çalışır...

    zaten pasif sistem maliyetler yüzünden ve 3D nin yayılması için bazı şeylerden ödün verilerek piyasaya sürülmüş bir teknolojidir...

    yine söylüyorum kişiye göre mutlaka değişir, her zaman istisnalar vardır ancak genel gerçek aktif sistemin hem kalite hem de göz sağlığı için daha başarılı olduğudur...

    zaten pasif gözlükte aktife göre çok daha fazla uyarı vardır...

    ---------

    buraya kadar işin teknik gerçekleriydi.. gerçek hayatta maliyet herşeyden önce geliyor... hangisi hem gözü hem cebi rahat ediyorsa o en doğru seçimdir...

    3D tvlerin sağlık üzerindeki etkileri 10 yıl sonra anlaşılabilecek... 3D tv sahipleri üzerinde şimdiden başlayan ve 10 yıl sürecek bir araştırma başlamış...

    temelsiz gercekler olmus
    bir sag bir sol gozun kapatildigi sg ile polarize camin isigin kirmasi ile ayni anda 2 farkli goruntu saglanmasi yani pasifi karsilastirip aktif daha saglikli demek dunya duz demekle esdegerdir.

    pasif daha sagliklidir hem de aktifle karsilastirilamayacak kadar buyuk bit fark vardir

    pasifte daha fazla uyari da yoktur

    aktifin elle tutulur tek avantaji her iki goze 1080p cozunurluk vermesidir

    kontrast rahatlik flicker ghostong ve her alanda pasifin gerisindedir.

    ayrica insanoglu ilk defa polarize cam kullanmiyor etkileri icin 10 yila gerek
    zaten yeni bir teknoloji degil

    eger maliyet arttirilip 4k paneller ile pasif tv ler yapilirsa 1080p goruntu iki goz icin saglanir, sgvde teknoloji coplugune betamax gibi hd dvd gibi gider

    Yani suan pasif 1080p full HD 3d değilmi?

    pasif her goze 1920 ye 540 cozunurluk vermektedir

    İşin acigi bende maliyetten dolayı pasif gözlük tercih edeceğim ama forumda uzun yıllardır takib ettigim albani ve diğer uluslararası forumlarda prof yorumcular çözünürlükten dolayı 3d isteyenlere pasif önermemekte buyüzden kafam çok karıştı,fakat benim için 3d çözünürlükten önce önceligim sd yayın ve film modunda gercek renk verebilen panel buyüzden hig end panellere bakacağım burdada alternatifler aktif gözlüklü (Philips,Panasonic,Toshiba high end modeller gibi).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eternity


    quote:

    Orijinalden alıntı: caglar_sss


    quote:

    Orijinalden alıntı: eternity


    quote:

    Orijinalden alıntı: caglar_sss

    quote:

    Orijinalden alıntı: gozluk3d

    aktif pasif olayı kişinin göz tembelliğiyle doğru orantılı olduğunu düşünüyorum... 3D algısında göz eğer tembel ise inanılmaz baş ağrıları olabilir ancak bir süre sonra bu tembellik geçecektir, şu ana kadar hem pasif hem aktif gözlükte yüzlerce insanı test etme imkanı bulmuş biri olarak söylüyorum... genel olarak aktif gözlük tercih ediliyor...

    aktif sistem 3D için varsayılan diyebiliriz, sebebine gelecek olursak hem kalite hem de algının oluşturulma yöntemi arasında fark var...

    aktif gözlükte bir gözümüz tamamen kararırken pasif sistemde asla bir gözümüz tamamen kararmaz bu da daha fazla göz yorulmasına ve göz rahatsızlıklarına sebep olabilir... Çünkü göz bizim fark edemediğimiz ışıkları da beyne göndermeye çalışır...

    zaten pasif sistem maliyetler yüzünden ve 3D nin yayılması için bazı şeylerden ödün verilerek piyasaya sürülmüş bir teknolojidir...

    yine söylüyorum kişiye göre mutlaka değişir, her zaman istisnalar vardır ancak genel gerçek aktif sistemin hem kalite hem de göz sağlığı için daha başarılı olduğudur...

    zaten pasif gözlükte aktife göre çok daha fazla uyarı vardır...

    ---------

    buraya kadar işin teknik gerçekleriydi.. gerçek hayatta maliyet herşeyden önce geliyor... hangisi hem gözü hem cebi rahat ediyorsa o en doğru seçimdir...

    3D tvlerin sağlık üzerindeki etkileri 10 yıl sonra anlaşılabilecek... 3D tv sahipleri üzerinde şimdiden başlayan ve 10 yıl sürecek bir araştırma başlamış...

    temelsiz gercekler olmus
    bir sag bir sol gozun kapatildigi sg ile polarize camin isigin kirmasi ile ayni anda 2 farkli goruntu saglanmasi yani pasifi karsilastirip aktif daha saglikli demek dunya duz demekle esdegerdir.

    pasif daha sagliklidir hem de aktifle karsilastirilamayacak kadar buyuk bit fark vardir

    pasifte daha fazla uyari da yoktur

    aktifin elle tutulur tek avantaji her iki goze 1080p cozunurluk vermesidir

    kontrast rahatlik flicker ghostong ve her alanda pasifin gerisindedir.

    ayrica insanoglu ilk defa polarize cam kullanmiyor etkileri icin 10 yila gerek
    zaten yeni bir teknoloji degil

    eger maliyet arttirilip 4k paneller ile pasif tv ler yapilirsa 1080p goruntu iki goz icin saglanir, sgvde teknoloji coplugune betamax gibi hd dvd gibi gider

    Yani suan pasif 1080p full HD 3d değilmi?

    pasif her goze 1920 ye 540 cozunurluk vermektedir

    İşin acigi bende maliyetten dolayı pasif gözlük tercih edeceğim ama forumda uzun yıllardır takib ettigim albani ve diğer uluslararası forumlarda prof yorumcular çözünürlükten dolayı 3d isteyenlere pasif önermemekte buyüzden kafam çok karıştı,fakat benim için 3d çözünürlükten önce önceligim sd yayın ve film modunda gercek renk verebilen panel buyüzden hig end panellere bakacağım burdada alternatifler aktif gözlüklü (Philips,Panasonic,Toshiba high end modeller gibi).

    ben sadece dikey cozunurluk icin(tavsiye edilen 3d mesafesinden algilamak da zor)
    karanlik ve rahatsiz edici bir goruntu kabul edemiyorum

    panny ve sony nin high endlrinin aktif olmasinin nedeni sirketlerin yatirimi bu yonde yapmasi ve frp yi suan sadece lg uretmesi yuzundendir

    sony nin turkiyeye gelmeyen pasifi de panasonic in philipsin pasifi de lg paneldir
    haliyle firmalarin high endi lg disinda aktif

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eternity


    quote:

    Orijinalden alıntı: caglar_sss

    quote:

    Orijinalden alıntı: gozluk3d

    aktif pasif olayı kişinin göz tembelliğiyle doğru orantılı olduğunu düşünüyorum... 3D algısında göz eğer tembel ise inanılmaz baş ağrıları olabilir ancak bir süre sonra bu tembellik geçecektir, şu ana kadar hem pasif hem aktif gözlükte yüzlerce insanı test etme imkanı bulmuş biri olarak söylüyorum... genel olarak aktif gözlük tercih ediliyor...

    aktif sistem 3D için varsayılan diyebiliriz, sebebine gelecek olursak hem kalite hem de algının oluşturulma yöntemi arasında fark var...

    aktif gözlükte bir gözümüz tamamen kararırken pasif sistemde asla bir gözümüz tamamen kararmaz bu da daha fazla göz yorulmasına ve göz rahatsızlıklarına sebep olabilir... Çünkü göz bizim fark edemediğimiz ışıkları da beyne göndermeye çalışır...

    zaten pasif sistem maliyetler yüzünden ve 3D nin yayılması için bazı şeylerden ödün verilerek piyasaya sürülmüş bir teknolojidir...

    yine söylüyorum kişiye göre mutlaka değişir, her zaman istisnalar vardır ancak genel gerçek aktif sistemin hem kalite hem de göz sağlığı için daha başarılı olduğudur...

    zaten pasif gözlükte aktife göre çok daha fazla uyarı vardır...

    ---------

    buraya kadar işin teknik gerçekleriydi.. gerçek hayatta maliyet herşeyden önce geliyor... hangisi hem gözü hem cebi rahat ediyorsa o en doğru seçimdir...

    3D tvlerin sağlık üzerindeki etkileri 10 yıl sonra anlaşılabilecek... 3D tv sahipleri üzerinde şimdiden başlayan ve 10 yıl sürecek bir araştırma başlamış...

    temelsiz gercekler olmus
    bir sag bir sol gozun kapatildigi sg ile polarize camin isigin kirmasi ile ayni anda 2 farkli goruntu saglanmasi yani pasifi karsilastirip aktif daha saglikli demek dunya duz demekle esdegerdir.

    pasif daha sagliklidir hem de aktifle karsilastirilamayacak kadar buyuk bit fark vardir

    pasifte daha fazla uyari da yoktur

    aktifin elle tutulur tek avantaji her iki goze 1080p cozunurluk vermesidir

    kontrast rahatlik flicker ghostong ve her alanda pasifin gerisindedir.

    ayrica insanoglu ilk defa polarize cam kullanmiyor etkileri icin 10 yila gerek
    zaten yeni bir teknoloji degil

    eger maliyet arttirilip 4k paneller ile pasif tv ler yapilirsa 1080p goruntu iki goz icin saglanir, sgvde teknoloji coplugune betamax gibi hd dvd gibi gider

    Yani suan pasif 1080p full HD 3d değilmi?

    temel derken?!? 3D'nin göz üzerinde bir temeli yok aslında herkes gözlemlerini belirtiyor... siz de ordan burdan okuduklarınızı (ki bu okuduklarınız herkesin işine geldiği gibi sattığına uygun pazarlamasından ibarettir) paylaşıyorsunuz

    birşeyi daha iyi duymak için gözlerimizi kapatırız ki beynimiz odaklanabilsin, yada sağır dilsiz okullarına giderdim eskiden onlarda diğer duyular çok fazla gelişmiştir, gözlüklü bir sağır dilsiz görmeniz çok zordur...

    beynin çalışma sistemi budur, veri ne kadar fazla olursa beyin o kadar yorulur... SG tam karartma ile beynin net olarak veri işlemesini sağlar... saniyede gözümüz 24 kare algılayabiliyor... ama biliyoruz ki 24 kareden fazlası meşhur 25. kare ve fazlası da algılanabiliyor... bu yüzden FPR de tam kararmayan diğer göz de veri işleyeceği için beyni ve gözün bütün donanımlarını daha fazla yoracaktır...

    FPR teknolojisi zaten olmasına rağmen firmaların neden SG çıkardığı da ayrıca sorgulanmalı bana göre... maliyet faktörleri olmasaydı FPR teknolojisini tartışmıyor olabilirdik...

    Kaliteden ve gerçeklerden ödün vermeyen SONY firması FPR'ye ısrarla geçmeyerek kararlılığını sürdürüyor...

    Bir de zaten keyif için tercih edilen 3D teknolojisinde Full HD kalitesinden ödün vermeye anlam veremiyorum... Madem keyif yapacaksın bari keyfi kaliteli yap... (diyelim kendini zehirlemek için sigara içeceksin git parliament iç, yada cola içeceksen asidi gitmiş kola içme!!!)

    FPR 3D Gözlükler çok sayıda kullanıcılı salonlarda misal sinema salonlarında avantajlı olabilir, firma için :D, Xpand ise çalınmasın diye gözlükleri ağır yaptığı ve göze baskı yaptığı için baş ağrıyor karıştırılmasın lütfen...

    Bu arada topicte özellikle belirtmek isterim, gelişim çağındaki çocukları 3D GÖZLÜKTEN UZAK TUTUNUZ!!! 7 yaş hatta mümkünse 10 yaşına kadar 3D gözlük takmayınız, çocuk gözlüğü çıkaran SONY firması bana göre burada kendinle çelişmiş oluyor :D bu da ayrı bir gerçek :D


    ayrıca buradaki linkte çıkmış 3D gözlüklerin neredeyse tümünü görebilirsiniz...

    tüm 3D TV Gözlükleri




  • quote:

    Orijinalden alıntı: akin_orta

    hocam pasifteki 540p olayında hatan var. LG Pasif 3D de dahi 1080p Full HD görüntü sunuyor

    Hata yok arkadaş gayet güzel açıklamış sen neye dayanarak full hd diyosun Lg nin geçen seneki broşürlerini diosan davayı kaybettiler güzel kardeşim tazminatıda ödicekler paşa paşa Bu açık ve nettir polirze gözlük sistmenin maliyeti ucuzdur Aktifte ise pahalıdır ancak full hd taktığın görüntüyü full hd alırsın hem gözlük hem panel tarama yapar pasifte ise sadece panel tarama yapar 3 kat meselesine gelince biri dikey tarama yapıyo (pasif) diğeri ise yatay (aktif) Piksel ölçümünde ise satır baz alınır sütun değil.

    Baş ağrısı falansa biraz göreceli değişebiliyor ancak kesinlikle pasif yapmaz aktif yapar diye bir şey yok açıkcası bende hepsi yapıyo sonuçta birgöznüzü kapatırken bir gözünüzü açıyo bunu ışıkla yapıyo buda ağrı yapabilir evdeki lambayı sürekli aç kapat bir süre sora ağrı yapar bunuda öyle düşün

    Neden pana gibi firmaların kullanmadığına gelince sebebi ortada 540p çözünürlük ile 1080p arasında dağlar ferrariye tüp mü taksın adam hakkı bu Pana açıkcası bu sene yaptı ama tamamen ticari tuttu diye biz bu sene daha doğrusu 2011 in ikinci yarısında eş zamanlı olarak crysis 2 yi üç boyutlu olarak denedik TVler Sony nin hx920 si panasonic vt30 lg 980s ve lg yi direk eledik inanılmaz gözle görülür fark var adam hareket ederken binaların bulanıklığı vs. deneyin görün varsa kullanan arkadaşınız kendiniz oynayın ikisindede maç yapın. Benim en çok duyduğum evde bu 3d yi alamadık alamazssınız alın LG nin bilgisayar ortamında hazırladığı demoları alın bide mağazalara dağıttığı 1000TL lik Hd box u o zmn dünyanın en iyisi bide avatarı alın hepsine takın aradaki farkı siz görün



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bambam1912 -- 16 Haziran 2012; 1:49:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bambam1912

    quote:

    Orijinalden alıntı: akin_orta

    hocam pasifteki 540p olayında hatan var. LG Pasif 3D de dahi 1080p Full HD görüntü sunuyor

    Hata yok arkadaş gayet güzel açıklamış sen neye dayanarak full hd diyosun Lg nin geçen seneki broşürlerini diosan davayı kaybettiler güzel kardeşim tazminatıda ödicekler paşa paşa Bu açık ve nettir polirze gözlük sistmenin maliyeti ucuzdur Aktifte ise pahalıdır ancak full hd taktığın görüntüyü full hd alırsın hem gözlük hem panel tarama yapar pasifte ise sadece panel tarama yapar 3 kat meselesine gelince biri dikey tarama yapıyo (pasif) diğeri ise yatay (aktif) Piksel ölçümünde ise satır baz alınır sütun değil.

    Baş ağrısı falansa biraz göreceli değişebiliyor ancak kesinlikle pasif yapmaz aktif yapar diye bir şey yok açıkcası bende hepsi yapıyo sonuçta birgöznüzü kapatırken bir gözünüzü açıyo bunu ışıkla yapıyo buda ağrı yapabilir evdeki lambayı sürekli aç kapat bir süre sora ağrı yapar bunuda öyle düşün

    Neden pana gibi firmaların kullanmadığına gelince sebebi ortada 540p çözünürlük ile 1080p arasında dağlar ferrariye tüp mü taksın adam hakkı bu Pana açıkcası bu sene yaptı ama tamamen ticari tuttu diye biz bu sene daha doğrusu 2011 in ikinci yarısında eş zamanlı olarak crysis 2 yi üç boyutlu olarak denedik TVler Sony nin hx920 si panasonic vt30 lg 980s ve lg yi direk eledik inanılmaz gözle görülür fark var adam hareket ederken binaların bulanıklığı vs. deneyin görün varsa kullanan arkadaşınız kendiniz oynayın ikisindede maç yapın. Benim en çok duyduğum evde bu 3d yi alamadık alamazssınız alın LG nin bilgisayar ortamında hazırladığı demoları alın bide mağazalara dağıttığı 1000TL lik Hd box u o zmn dünyanın en iyisi bide avatarı alın hepsine takın aradaki farkı siz görün

    kesinlikle aktifmi tercih edelim arkadaşım...




  • bana görede baş ağrısının en büyük sebeplerinden birisi göz tembelliği ve videolarda yapılan 3D efektlerini artırmak için paralaks oranlarının orantısız bir şekilde fazla tutması, paralaks arttığında gözümüzü şaşı bakmaya zorlarız, çok fazla paralakslı bir videoyu izlerseniz baş ağrısı kaçınılmaz ve kısa sürede oluşur, yada 2-3 dakika gözlerinizi şaşı bakmaya zorlayın, veya uzunca bir süre çok uzağa veya çok yakın bir nesneye odaklanın yine baş ağrısı oalcaktır. birde küçük bir ekranda 3d film izlemeye çalışıyorsanız beyin kendisiyle çelişir,
    yine bana göre 3D nin en güzel tarafı örneğin bir dağ manzası sahnesinde gözlerinizin kilometrelerce öteye odaklanabiliyor olmasıdır, normal ekranda gözleriniz sadece ekrana odaklanabilir, derinlere bakamazsınız sadece ekrandaki nesneleri incelersiniz odak mesafeniz ekranla sizin aranızdaki mesafe kadardır. 3D bir sahnede ise dağlara odaklanabilirsiniz bu bende 3D yi vazgeçilmez kılar.
    ve diğer bir gerçek şuki bende de ilk zamanlar baş ağrısı oluyordu ancak aynı filmlerde artık olmuyor 2-3 saatlik filmler izliyorum, baş ağrısı yapmıyor, gerçi bazı 3D yönünden kötü olan filmler nadir de olsa baş ağrısı yaptığı olabiliryor, Yani ve yine bana göre 3D film seyretmek göz egzersizi yapmak için de iyi bir neden.

    paralakstan behsetmişken, paralaksın baş ağrısında etkisini denemek için stereoscopic playerda 3D bir film açın ve paralaksı kademe kademe artırarak filmi izlemeye çalışın, paralaks arttıkça 3D algısı artacak ama gözleriniz daha hızlı yorulacak ve baş ağrısı başlayacaktır.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.