Şimdi Ara

Resistance: Burning Skies İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
7.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • [html]Açıklama: Natalie. Rachel. Sizin için geliyorum...

    Bir Staten Island itfaiyecisi olarak çok korkunç şeyler gördüm. Fakat hiçbirşey beni 14 Ağustos 1951 tarihine hazırlayamazdı. O devasa makinelerin, gökyüzünü yırtıp, sokaklara terör yağdırdığı güne. Saldırıya uğradığımız güne.

         Yaratıklar şehrimize indiler, kadınların ve çocukların gözü önünde bütün erkekleri öldürdüler. Çoğunu saniyeler içinde infaz ettiler... Ama hayatta kalan bazı kişileri toplayıp götürdüler, Tanrı bilir ne için.

         Radyoda söylenene göre gönüllü askerlerle birlikte Howard Tüneli boyunca kaçarak ana karaya tahliye edilecektik. Fakat ben hiçbir yere tahliye olamayacağım. Karımı ve kızımı bulmam gerek. Hayatta olup olmadıklarını bilmek zorundayım.

         Natalie. Rachel. Sizin için geliyorum...

         Yukarıda yazanları okudunuz. Bu sözler New York itfaiyecisi Tom Riley'e ait. Sanırım oyunun hikayesini de en iyi o anlatmış.



    Resistance: Buring Skies oyunu aslında Resistance 2 oyununun sonrasında yaşananları konu alıyor. 14 Ağustos 1951 yılında, New York eyaletinin kıyı kesimleri Chimera adı verilen yaratıklarca istila ediliyor. İrili ufaklı bu yaratıklar önüne gelen herşeyi yakıp yıkıyor, insanları öldürüyor ve dünyayı dönüşü olmayan bir sona hazırlıyorlar. Aralarında itfaiye er'i Tom Riley ve bir grup gönüllü asker ise şehri bu yaratıklardan temizlemek için korkusuzca mücadele ediyor.

         Hikaye oldukça sağlam. Ama uygulamaya gelince, oyunda bizleri nasıl bir hikaye bekliyor onu hep birlikte göreceğiz.

         Nihilistic tarafından geliştirilen ve dağıtımcılığını Sony'nin üstlendiği Resistance: Burning Skies oyunu, PS Vita'nın çift analoğ çubuğunu kullanan ilk FPS oyunu olma özelliğini taşıyor. Onun bu özelliği, taşınabilir konsollarda FPS oyunlarının nasıl bir deneyim sunacağı konusunda da fikir edinmemizi sağlıyor. Aslında Sony'nin yeni taşınabilir konsolu PS Vita, Resistance: Burning Skies ile büyük bir sınavı da geride bırakmış oluyor.

         Elbette Resistance: Burning Skies taşınabilir konsolların ilk FPS oyunu değil. daha önce Playstation Portable'de birçok FPS türündeki oyunlara tanık olmuş, uzun uzadıya oynamıştık. Ama PSP'nin ikinci bir analoğ çubuğunun olmayışı, bakış açımızı kare, üçgen, yuvarlak ve x butonlarıyla değiştirmek zorunda oluşumuz, kontrolleri içinden çıkılmaz bir hale sokuyordu.

         Neyse ki artık PS Vita var ve bizim de inceleme yapabilmemiz için bir bahanemiz var.
     
     




         Öncelikle ben Resistance: Burning Skies'in kullanma kılavuzundan bahsetmek istiyorum. Oyunun LiveArea ekranındayken, ekranın üst tarafında yer alan, içerisinde soru işareti bulunan kırmızı ikona tıkladiğımız zaman kullanma kılavuzunu açmış oluyoruz. Karşımıza ilk gelen ekranda, kılavuzun hangi dillerde yayın yaptığını görebiliyoruz. Bu diller arasında Türkçe seçeneğinin de olduğunu söylemekte fayda var. Zira varsayılan kontroller, silahlar ve multiplayer modları hakkında birçok bilgiye, kılavuzu okuyarak ulaşmamız mümkün.

         Kılavuzu kapatıp oyunu başlattığımızda, ilk olarak Playstation Network bağlantısının gerçekleşebilmesi için bir müddet bekliyoruz. Bağlantı kurulduktan sonra oldukça sade tasarlanmış bir anamenü ile karşılaşıyoruz. Ana menümüzde Single Player, Multiplayer ve View EULA seçenekleri mevcut.

         SINGLE PLAYER: Bu modda New game, Load Game, Intel, Trophies ve Options seçenekleri bulunuyor. Ancak oyuna henüz yeni başlıyorsanız, sadece New Game ve Options seçeneklerini göreceksiniz.

         New Game: Oyunun hikaye moduna hızlı bir şekilde giriş yapabiliyoruz. Hikaye moduna başlamadan önce, zorluk seviyesine göre, Casual, Normal, Diffucult ve Superhuman seçeneklerinden dilediğimizi seçebiliyoruz. Eğer oyunu ilk kez oynuyorsanız, Superhuman seçeneğinin olmadığını göreceksiniz. Bu seçenek oyunu birkez bitirip yeni bir oyun başlattığınız zaman karşınıza çıkacak.

         Load Game: Yeni bir oyun başlatmadan, oyunun dilediğimiz bölümünden başlayabiliyoruz.

         Intel: Wapons And Grenades, Enemies ve Staten Island gibi sekiz farklı seçeneğin bulunduğu listede, silahlar, bombalar ve haritalar hakkında birçok dökümana ulaşabiliyoruz. Bu dökümanları oyun esnasında sağdan soldan topluyoruz.

         Trophies: Oyunda kazanılan tüm kupaları bu şeçenek altında görebiliyoruz. Toplamda 25 farklı Trophy mevcut. Her bir Trophy simgesi altında, oyunun hangi aşamalarında bu kupaları kazanacağımız yazıyor.

         Options: Single Player ile ilgili tüm ayarlar bu seçenek altında barndırılıyor. Audio Options seçeneği ile, efekt, müzik, dialog ve altyazı ayarlarını, Control Options seçeneği ile bakış açıları ve hassasiyet ayarlarnı, View Controls seçeneği ile mevcut kontrol dizilimini ve View Credits ile yapımcı bilgilerine bakıp gerekli işlemleri yapabiliyoruz.

    İncelemenin devamı için tıklayınız



    [Kunye=1387-13][/html]



  • O kadar beklenmenin karşılığı.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Ben alıp oynadım fena değildi
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.