Şimdi Ara

Dünyanın en iyi savaş pilotları ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
21.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kangal her türlü alır.
  • tabiki amerikan pilotları hocam.
  • Pakistan, Hindistan, Türkiye, Yunanistan, ABD, ve tabii ki de İngiltere.

    Pakistan ve Hindistan RAF geleneğini sürdürdükleri için oldukça kaliteli pilotlar yetiştirirler. Aralarındaki siyasi durum yüzünden de tıpkı bizim Ege semalarında Yunanistan'la yaptığımız gibi sürekli it dalaşı yaparlar ve bu da hanelerine kocaman bir artı olarak geçer.

    Ege üzerinde sık sık it dalaşı yapmak ta Türkiye ve Yunanistan için oldukça faydalıdır. Silah kullanılmasa da tatbikat dışı ortamlarda çatışmalar yaşanması iki ülkenin de yetenekli ve tecrübeli pilotlar yetiştirmesini sağlıyor. Artı olarak, Türk Hava Kuvvetleri CAS ( Close Air Support) ve bombardıman konusunda çok iyidirler. Uçuş saatleri oldukça yüksektir.

    ABD ise savaştan savaşa koşturduğu için iyi pilotlar yetiştirir. Soğuk savaş geleneğini sürdürdüklerinden eğitime çok ama çoook önem verirler.

    İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri yani RAF, dünyanın en elit pilot eğitimini veren ordu olarak bilinir. Fakat son yıllardaki bütçe kesintileri pilotların uçuş saatlerinde ciddi düşüşlere neden olmuştur.

    İsrail zamanında çok iyiydi ama artık eski gücünden uzaklaştı diyebiliriz. Öte yandan Deep Strike konusunda ellerine kimse su dökemez orası ayrı.

    Rusya bir zamanlar efsane sayılabilecek pilotlar yetiştirirdi ama Sovyetlerin çöküşünün arkasından gelen ekonomik buhrandan en çok etkilenenlerin başında Rus Hava Kuvvetleri gelmektedir. Kaynak yetersizliğinden pilot eğitimi kalitesi oldukça düşen Rusya, son zamanlarda durumu düzeltse de Sovyet dönemindeki kalitesine erişmesine daha uzun zaman var diyebiliriz.




  • böyle bir yarışma mı var acaba ayrıca konu da biraz saçma. Olay gene bordo bereliler herkesi yener tarzı olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dahicocuk

    quote:

    Orijinalden alıntı: JustThief

    böyle bir yarışma mı var acaba ayrıca konu da biraz saçma. Olay gene bordo bereliler herkesi yener tarzı olmuş

    Tabi böyle bir yarışma yok.Çeşitli tatbikatlar var geleneksel olarak yapılan.Bunlardan en ünlüsü her sene Amerika'da yapılan ''Red Flag'' tatbikatıdır.Türkiye'de de her sene Konya'da yapılan ve pek çok ülkenin iştirak ettiği ''Anadolu Kartalı'' tatbikatı da önemlidir.Pilotlarımızın bu tatbikatlarda aldığı başarılar ortadadır.

    Öte yanda bu tarz bir ''en iyi'' mukayesesi nasıl yapılabilir anlamış değilim.Önemli olan eğitimdir.Türkiye de bu konuda bayağı iyi bir yerdedir.

    Benim havacılık konusunda örnek alınması ve dersler çıkarılması gerektiğini düşündüğüm bir ülke var.O da İsrail.1981'de gerçekleştirdiği ''Osirak Saldırısı'' ve 2007'de Suriye'ye yapılan ''Operation Orchard'' dünya havacılık tarihine geçmiş, çok başarılı operasyonlardır.

    dostum böyle bilgileri öğrenerek emin ol gurur duyuyorum fakat hiç mi kaynak yok bu konularda? Ne bileyim internette araştırınca Türk yıldızlarını hangi yabancı site (forum) biliyor ki? Ve bazı arkadaşlar buraya gelmiş Türk yıldızları dünyanın en iyisi diyor..

    Bu aynı şu olaya benzemiş;anadolu da hasan amcaya sorarlar amerika ırak a girecek dünya savaşı çıkacak hatta türkiye bölünecek demişler.. Biz dünyanın en güçlüsüyüz oğlum hepsi gelsin yeneriz demiş.

    Açıkçası burda anlatmak istediğim Hasan amcanın cahilliği ya da temiz yürekli olması değil. Asıl konu bizim ülkemizde bazı şeylerin çok abartılıyor olması..

    Önceki mesajımda da belirttiğim gibi bordo bereliler dünyanın en iyisi derler. Tamam kardeşim en iyisi ama uluslararası kaynaklarda adı bile geçmiyor. İşin acısı ise google ye maroon berets yazınca maalesef abd özel kuvvet birliği olan green berets çıkıyor(du)

    Sana da tavsiyem "Anadolu Kartalları" isimli filmi referans göstererek konuşmaman. Kaynak gösterirsen biz de mutlu oluruz

    Saygılar




  • Hangi devletin pilotlarıdır ?



  • donanim haberin yakisikli zengin uzun boylu pilotlari tabiki
  • Uluslarası platformlarda düzenlenen tatbikatlarda bizimkiler hep ödül alıyor.En iyi pilotlar bizde en iyi uçaklar A.B.D'de .
    Not: Ciddiyim.
  • http://forum.donanimhaber.com/forumid_698/tt.htm

    Onu buraya soracaksın. Konu yanlış yerde, şikayet edilirsen 15 gün gidersin.
  •  Dünyanın en iyi savaş pilotları ?


  • quote:

    Orijinalden alıntı: CiaoBella

     Dünyanın en iyi savaş pilotları ?








  • 1) Türkiye
    2) İngiltere
  • abd
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umthnr

    Kangal her türlü alır.

     Dünyanın en iyi savaş pilotları ?
  • Aç bitane 70lik dünyanın değil tüm gezegenin en iyi pilotu olursun...
  • Yaşadığımız gezegen Dunya değil mı zaten? :) Evrenin yazsaydın bari :)
  • Ne kadar sevmesemde bu işi en iyi ABD yapıyor diye biiyorum ama hiç bir ülkenin pilotu Türk pilotu, Türk askeri gibi olamaz
  • İsrail ile abd dir.
  • İsrail
    ABD
    İngiltere

    Pilotları kendini bu alanda bütün Dünya'ya kabul ettirmişlerdir. Hele ki İsrailli pilotlarının hayvani savaş rekorları falan filan.... Bizim pilotlarımız 90'lardan sonra ciddi şekilde gelişme gösterdi aynı şekilde yunan pilotları da öyle.
  • Dünyanın en iyi pilottları tartışmasız Türk pilotlarıdır bunun için tek bakman gereken yer RED FLAG operasyonudur. Bu operasyonda her sene kazanan THK'nın olduğu tarafa göre belirleniyor diyebiliriz yıllardır biz agressor olursak agressor biz sızmaya çalışan olursak biz kazanıyoruz. Zaten bu operasyon çerçevesinde ortaya çıkan Tango 1 Never Dies olayını bilen herkez kimin en iyi pilot olduğunu ortaya çıkarmıştır...

    Dünyanın en iyi pilotlatının Türk pilotları olduğunu Türk yıldızlarına bakarak da rahatça söyliyebiliriz...
    Ayrıca helikopter pilotu açısından bakarsakta dünyada s-70'e takla attırmış ve bununla sikorsky'den hediye helikopter almış tek milletiz bunu deniyen tüm pilotlar suya çakılmıştır...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.